s
Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 20 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 19 ... LastLast
Results 81 to 90 of 198

Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Σε αυτό δεν έχω την ίδια γνώμη, Κοραλλία. Από όσα έχω διαβάσει τουλάχιστον άλλο το ωροσκόπιο της προσωπικότητας, που έχει ώρα και τόπο και αφορά τη συγκεκριμένη κάθοδο στη γη κι άλλο η ακτίνα της ψυχής, που συνδέεται συμβολικά με εσωτερικούς κυβερνήτες, ζώδια, κλπ. Αυτά, αν μιλήσουμε για το ωροσκόπιο μας εσωτερικά.

Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ...

Τα λέμε...
    Βασίλη μου, μπορείς να μου δώσεις ένα πρακτικό παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς;

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Κοραλία.....ποτέ δεν μίλησα για μία και μοναδική επιρροή......ποτέ......αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι εγώ προσωπικά μέχρι τώρα μόνο για μία επιρροή έχω βεβαιωθεί, αυτή της Παρθένου....πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επιρροές, όπως αυτή του Λέοντα όμως ακόμα δεν έχω βρει επιχειρήματα υπέρ μίας τέτοιας άποψης...

Επίσης, παρανόησες το λόγο που παρέθεσα τα παραδείγματα των πρόσφατων συμφορών.....δεν μίλησα ΠΟΤΕ για Ήλιο Παρθένο....απλώς θέλησα να δείξω ότι τουλάχιστον ΟΛΟΙ συμφωνούμε σε κάτι: ότι ο μεταβλητός άξονας μας επηρεάζει περισσότερο από τον παρορμητικό και το σταθερό...

τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε?? ή μήπως όχι??

Δέσποινα, το 1965-1967 ήταν ενεργοποιημένη η αντίθεση Κρόνου στους Ιχθείς και Ουρανού στην Παρθένο. Την επιτυχία του Εuro και της Ολυμπιάδας τις αποδίδω στο Δία στην Παρθένο. Επομένως εσύ πιστεύεις ότι και οι υπόλοιποι δύο άξονες μας επηρεάζουν εξίσου. Σεβαστό. Θέλεις να συγκρίνουμε τις λίστες μας?
    Κώστα μου, το ωροσκόπιο της Ελλάδας το κοιτούσα συστηματικά την δεκαετία του 80 και διαπίστωσα ότι δουλεύει πολύ καλά ως ωροσκόπιο (ως σύνολο). Το 1993 επέστρεψα στην Κύπρο όπου ζω από τότε και δεν μπορώ να πω ότι το βλέπω συστηματικά πια.

Για να απαντήσει κανείς ποιος άξονας παίζει τον κυριότερο ρόλο και πώς ενεργοποιήθηκαν οι πλανήτες της Ελλάδας στον Υδροχόο (όπως με ξαναρώτησες) στην ιστορία της, πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη ιστορική και ταυτόχρονα αστρολογική μελέτη από το 1830 και μετά.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να γίνει αυτό, αλλά σ' αυτή την φάση της ζωής μου δουλεύω τρελλά ωράρια και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Αν μπορέσεις να το κάνεις εσύ θα με ενδιέφερε πολύ να δω τα αποτελέσματα.

Πάντως, μερικά γεγονότα που θυμάμαι, είχαν αρκετές όψεις στο τρίγωνο του αέρα. Π.χ. η εξέγερση των φοιτητών 17/11/1973: είχαμε σύνοδο τράνζιτ Δία/Ουρανού στον Ζυγό σε τρίγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας στον Υδροχόο κι ο τράνζιτ Κρόνος στον Καρκίνο (όργανα καταστολής του κράτους) έκανε αντίθεση ακριβείας με τον γενέθλιο Δία (πανεπιστήμια, φοιτητές).

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Βασίλη μου, μπορείς να μου δώσεις ένα πρακτικό παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς;
    Στο εσωτερικό κομμάτι, δύσκολο το βλέπω, Κοραλλία. Μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις έχουμε. Στην περίπτωση μας πάντως το παράδειγμα που έφερα ήταν της ελληνικής διαχρονικής παιδείας. Αυτό που λέμε ελληνική παιδεία είναι μία φιλοσοφία ζωής που είναι ανεξάρτητη από ημ/νίες γέννησης κρατών. Η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει συμβολικά με κάποια ακτίνα. Εν προκειμένω με βάση όσα λέει ο Κώστας την τέταρτη ακτίνα της σύγκρουσης μέσα από την αντιπαράθεση. Η εξωτερική όψη της ακτίνας είναι ο Ερμής, ενώ η εσωτερική (που είναι και εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου) η Σελήνη. Η Σελήνη ως ιεραρχικός της Παρθένου υποδηλώνει στην εσωτερική αστρολογία την ιέρεια, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού. Η συμβολολογία αυτή ταιριάζει γενικότερα και με την εξωτερική όψη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (εμπόριο, Λόγος) αλλά και με την εσωτερική (μυστήρια, φύση).

Από την άλλη οι Δίδυμοι έχουν επίσης εξωτερικό κυβερνήτη τον Ερμή, αλλά εσωτερικό την Αφροδίτη, οπότε αλλάζουν ακτίνα εσωτερικά και μπαίνουν στην ακτίνα της επιστήμης (5η). Αυτό δείχνει να ταιριάζει λίγο καλύτερα στο δυτικό πολιτισμό του σήμερα.

Αλλά όλα αυτά είναι συμβολικά. Δεν έχουν να κάνουν με ημ/νίες γέννησης. Είναι φιλοσοφική συζήτηση στην ουσία.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Στο εσωτερικό κομμάτι, δύσκολο το βλέπω, Κοραλλία. Μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις έχουμε. Στην περίπτωση μας πάντως το παράδειγμα που έφερα ήταν της ελληνικής διαχρονικής παιδείας. Αυτό που λέμε ελληνική παιδεία είναι μία φιλοσοφία ζωής που είναι ανεξάρτητη από ημ/νίες γέννησης κρατών. Η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει συμβολικά με κάποια ακτίνα. Εν προκειμένω με βάση όσα λέει ο Κώστας την τέταρτη ακτίνα της σύγκρουσης μέσα από την αντιπαράθεση. Η εξωτερική όψη της ακτίνας είναι ο Ερμής, ενώ η εσωτερική (που είναι και εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου) η Σελήνη. Η Σελήνη ως ιεραρχικός της Παρθένου υποδηλώνει στην εσωτερική αστρολογία την ιέρεια, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού. Η συμβολολογία αυτή ταιριάζει γενικότερα και με την εξωτερική όψη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (εμπόριο, Λόγος) αλλά και με την εσωτερική (μυστήρια, φύση).

Από την άλλη οι Δίδυμοι έχουν επίσης εξωτερικό κυβερνήτη τον Ερμή, αλλά εσωτερικό την Αφροδίτη, οπότε αλλάζουν ακτίνα εσωτερικά και μπαίνουν στην ακτίνα της επιστήμης (5η). Αυτό δείχνει να ταιριάζει λίγο καλύτερα στο δυτικό πολιτισμό του σήμερα.

Αλλά όλα αυτά είναι συμβολικά. Δεν έχουν να κάνουν με ημ/νίες γέννησης. Είναι φιλοσοφική συζήτηση στην ουσία.

Βασίλη μου, συμφωνώ με όσα λες για την εσωτερική αστρολογία, εκεί που διαφωνώ είναι ότι αυτά είναι φιλοσοφική συζήτηση που δεν έχει να κάνει με ημερομηνίες γέννησης.

Η εσωτερική ακτίνα που "αντιστοιχεί" ή "δουλεύει" ένα κράτος ή ένα άτομο δεν μπορεί να μην φαίνεται στο ωροσκόπιο.

Δεν μπορεί ένα ωροσκόπιο να μην δείχνει ποιοι είμαστε "στην ουσία" και πού πάμε και να περιορίζεται μόνο στα εξωτερικά γεγονότα και προσωρινά μόνο σ' αυτή την ζωή.

Δεν είμαι σε θέση να κάνω τέτοιες εσωτερικές αναλύσεις σ' ένα ωροσκόπιο γιατί δεν έχω τις γνώσεις γι' αυτό αλλά όσο εμβαθύνω στην αστρολογία τόσο μεγαλύτερο δέος αισθάνομαι για το βάθος των πραγμάτων που αποκαλύπτει και την εσωτερική ενότητα και συνάφεια των πάντων μέσα στο Σύμπαν.

Όνομα:
    Βασίλης

Κατά τη γνώμη μου η εσωτερική ακτίνα φαίνεται έμμεσα, Κοραλλία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περπατημένη. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες. ¶λλοι λένε ότι πρέπει να κοιτάμε την ακτίνα του ωροσκόπου, άλλοι λένε να κοιτάμε ποια ζώδια υπερτερούν σε πλήθος και σε ποια ακτίνα αντιστοιχούν, κλπ. Προσωπικά δεν έχω δει κάτι από αυτά να δουλεύει με σιγουριά. ¶λλωστε για να πεις ότι δουλεύει κάτι πρέπει να μπορείς να το παρατηρήσεις. Εμείς ούτε παλιές ενσαρκώσεις βλέπουμε ούτε την ψυχή των άλλων. Στο θέμα του ελληνισμού ωστόσο μπορούμε πιστεύω να κάνουμε κάποιες εικασίες αν δούμε τη διαχρονική πορεία του.

Από την άλλη έχεις δίκιο ότι σίγουρα κάθε "ενσάρκωση" πρέπει να κουβαλάει στοιχεία της "ψυχής". Κάτι πρέπει να βλέπεις. Ας πούμε το θέμα των δεσμών στο χάρτη της Ελλάδας για μένα δείχνει να είναι μία άγκυρα σε αυτό που λέμε διαχρονικά ελληνικό πνεύμα. Δείχνει ένα κράτος που προσπαθεί να ξεφύγει από την ανατολική επιρροή (Ιχθύς, φανατισμός) και να εκσυγχρονιστεί. Το θέμα Ανατολή / Θρησκεία, Δύση / Λογική έχει παιχτεί πολλές φορές στον ελληνικό χώρο σε όλη την ιστορία μας. Δείχνει μία διαχρονική τάση πέρα από συγκεκριμένους κρατικούς σχηματισμούς. Σε ένα άλλο κράτος όμως μπορεί να μην μπορείς να βρεις εκεί τη συσχέτιση. Μπορεί να φαίνεται από αλλού στο χάρτη.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Κοραλία, ένα ωροσκόπιο δεν είναι δυνατόν να τα δείχνει όλα. Κάποιες πληροφορίες πάντα θα μας διαφεύγουν. Και ούτε έχουμε φτάσει στο 100% της αστρολογικής γνώσης ώστε να περηφανευόμαστε ότι όλα τα δεδομένα είναι μπροστά μας. Αυτός είναι και ένας λόγος που ανέφερα και τον Πτολεμαίο και ότι πιθανόν να γνώριζε πράγματα που εμείς αγνοούμε. Πρόσεξε δεν λέω ότι "το είπε ο Πτολεμαίος, άρα ΤΕΛΟΣ"...όχι...απλά δεν μου αρέσει η απαξιωτική νοοτροπία κάποιων που λένε "έλα μωρέ και ποιός είναι ο Πτολεμαίος? Ξεπερασμένος είναι εδώ και αιώνες...". Δυστυχώς αγνοούν το τρομακτικό μέγεθος της αρχαίας σοφίας στο σύνολό της και το γεγονός ότι ο Πτολεμαίος είχε συγκεντρώσει όλη την αστρολογική γνώση της εποχής του καθώς και ότι φημιζόταν για την επιστημονική του μεθόδολογία.

Καλό είναι λοιπόν να ερευνούμε τα πάντα και να μην ακούμε μόνο όσα μας περνάνε οι σύγχρονοι αστρολόγοι σαν "αλήθειες". Και καλό είναι να μην είμαστε κολλημένοι σε απόψεις.

Και επειδή Κοραλία μου αρέσει να ακολουθώ πρώτος το παράδειγμα που θέτω θα σου πω το εξής: ύστερα από τη συζήτηση που κάναμε με όλους τους φίλους εδώ ξαναέψαξα λιγάκι και είδα ότι τελικά ο "γενέθλιος χάρτης" της Ελλάδας λειτουργεί ως ένα βαθμό και δεν είναι τόσο ασήμαντος όσο νόμιζα! Ο Ήλιος στον Υδροχόο δείχνει ένα νεοσύστατο, επαναστημένο και απρόσωπο κράτος αλλά η τέλεια αντίθεση με τον Κρόνο στο Λέοντα δείχνει ότι αυτό το κράτος δυστυχώς ήταν (και είναι) εξαρτημένο και περιορισμένο από τους ισχυρούς της Δύσης (η βασική έννοια της Κρόνιας αντίθεσης είναι ο περιορισμός από εξωτερικές δυνάμεις). Ο ¶ρης στον Τοξότη δείχνει τις επεκτατικές τάσεις που δείξαμε στο παρελθόν. Μην ξεχνάμε ότι από το 1830 μέχρι σήμερα ο ελλαδικός χώρος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, ειδικά μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Επίσης, η Σελήνη στους Διδύμους σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή δείχνουν καθαρά τη χαοτικότητα της καθημερινής μας ζωής και επικοινωνίας, την έλλειψη οργάνωσης και συγκρότητσης, την προχειρότητα και παρατυπία που μας διακρίνουν. Τέλος, η Αφροδίτη σε σύνοδο με το Νότιο δεσμό στους Ιχθείς δείχνει τη ροπή και προσκόλληση προς τη διασκέδαση αλλά και το διαχρονικό καλλιτεχνικό μας ένστικτο. Και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε.
    Απλά θέλω να τονίσω το εξής. Ας μην επαναπαυόμαστε σε αυτό το "γενέθλιο" χάρτη. Όποιος πιστεύει ότι η άλήθεια βρίσκεται εκεί και μόνο εκεί κάνει λάθος. Ειδικά το πέρασμα των πλανητών από την Παρθένο που παρουσίασα δείχνουν καθαρά την επιρροή τους και πολύ θα ήθελα να δω κάτι αντίστοιχο για τα αντίστοιχα περάσματα των πλανητών από τον Υδροχόο. Δυστυχώς δεν έχω δει ακόμα.

Και κάτι τελευταίο Κοραλία. Ο ¶ρης με το Δία όπου να'ναι περνούν σχεδόν ταυτόχρονα από τον Ήλιο της Ελλάδας. Βλέπεις κάποια σημαντική εξέλιξη?

Σίγουρα δεν υπάρχει περπατημένη ούτε έχουμε το 100% της αστρολογικής γνώσης για να μπορούμε ακόμα, τουλάχιστο, να πούμε με βεβαιότητα. Όμως πριν λίγο καιρό μου έκαναν εσωτερική ανάλυση του ωροσκοπίου μου κάποια μέλη του Ιδρύματος Έντγκαρ Κέυση στην Αμερική.

Τα όσα μου είπαν, και με αρκετές λεπτομέρειες, ήταν πολύ αποκαλυπτικά για το παρελθόν μου και την τωρινή μου ζωή. Και ταίριαζαν απόλυτα με τα θέματα που παίζουν τώρα στην ζωή μου αλλά και με γνώσεις και εμπειρίες που είχα για τον εαυτό μου σε άλλους χώρους εκτός αστρολογίας.

Μετά από αυτή την εμπειρία πιστεύω ότι είναι όλα εκεί, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να τα δούμε.

Με την γνώση όμως που μας έδωσαν άλλοι άνθρωποι, πιο μυημένοι από μας, μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα, έστω κι έμμεσα.

Π.χ. γνωρίζουμε ότι το ζώδιο του Σκορπιού είναι η στιγμή που ενσαρκώνεται ένας άνθρωπος που πρέπει, ανάμεσα στα άλλα, να θεραπεύσει ψυχικά τραύματα που του δημιουργήθηκαν σε διάφορες ενσαρκώσεις του.

Από το ωροσκόπιο μπορούμε να δούμε ποια είναι αυτά τα τραύματα και με ποιο τρόπο είναι καλύτερα να τα χειριστεί για την δική του εξέλιξη.

Φυσικά όλα αυτά τα μελετώ μόνο στο δικό μου ωροσκόπιο γιατί αισθάνομαι ότι δεν έχω τις γνώσεις για να συζητήσω τέτοια θέματα στα ωροσκόπια άλλων ανθρώπων.

Κώστα μου, δεν απορρίπτω τον Πτολεμαίο ούτε και την αρχαία γνώση γενικά. Πιστεύω όμως ότι πρέπει κανείς να παρακολουθεί και να μην παραβλέπει την εξέλιξη σε κάθε χώρο.

Αν μπει κανείς σε οποιοδήποτε φόρουμ οποιασδήποτε ελληνικής ιστοσελίδας και παρακολουθήσει τον τρόπο που συζητούν οι Έλληνες θα καταλάβει πολλά πράγματα για τον ωροσκόπο και την Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους. Αν μπει και σε ξένες ιστοσελίδες και παρακολουθήσει (δεν λέω ότι συζητάνε καλύτερα, απλώς διαφορετικά) τότε θα καταλάβει ακόμα περισσότερα.

Συμφωνώ, Κώστα μου, μ' αυτό που λες για την σύνοδο της Αφροδίτης με τον ΝΔ στους Ιχθείς στο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Δείχνει την εκπληκτική και διαχρονική καλλιτεχνική δημιουργία αυτού του λαού.
    Αν αφιερώσει κανείς λίγα λεπτά να παρατηρήσει την Αφροδίτη της Μήλου στο μουσείου του Λούβρου, το φως που εκπέμπει αυτό το γλυπτό, θα έχει μια εμπειρία τελείως Ποσειδώνια - εκστατική.

Ο ¶ρης/Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας πιστεύω ότι έφερε το 1,8 στον πληθωρισμό, αριθμό-ρεκόρ για την Ελλάδα. Και τα οικονομικά μέτρα που εξάγγειλε τώρα η κυβέρνηση για περιορισμό της αδικαιολόγητης αύξησης της τιμής πολλών προϊόντων.

Όμως με την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν (όπως πάντα). Και δεν αποκλείεται να φέρει κι άλλα πράγματα.

Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο πιστεύω ότι αποκάλυψε τα μεγάλα σκάνδαλα πρόσφατα (Βατοπέδιο, Ζίμενς κ.ά.). Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα στον Υδροχόο πιστεύω ότι θα φέρει πιο σημαντικά πράγματα, παρόλο που τα αποτελέσματα του τράνζιτ Ποσειδώνα δεν γίνονται αμέσως αισθητά.

Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα φέρει πιο σημαντικά γεγονότα (αρνητικά δυστυχώς) είναι η σύνοδος του τράνζιτ Πλούτωνα με τον γενέθλιο Δία της Ελλάδας στο 8ο σπίτι και θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα. Αυτό το γενέθλιο τετράγωνο πιστεύω ότι δείχνει τις πτωχεύσεις που πέρασε κατά καιρούς η Ελλάδα και τα οικονομικά της προβλήματα καθώς επίσης και την απειλή που αισθάνεται από άλλες χώρες, ακόμα και από συμμαχικές της (ΝΑΤΟ, Τουρκία κ.λπ.) αφού ο Δίας είναι κυβερνήτης του 7ου.

Όνομα:
    Βασίλης

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες για την κατά Κέηση ανάλυση Κοραλία. Ίσως αξίζει σε κάποιο άλλο θέμα να μας πεις περισσότερα γι' αυτό, για να μην καταστρατηγήσουμε το θέμα εδώ. Αν και έχω δει ιστοσελίδες και προγράμματα να κάνουν τέτοιες αναλύσεις δεν είχα ακούσει ότι υπάρχει συγκεκριμένη κατά Κέηση μεθοδολογία. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι βασίζονται στα γνωστά της καρμικής που ξέρουμε κι εμείς (Κρόνος, 12ος, κλπ).

απλα μια παρατηρηση: καπου διαβασα πως υπαιτια για την κριση του 30 ηταν η αναμειξη των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.Βασικά υπαίτια για την κρίση ήταν η υεπροσφορα βιομηχανικων αγαθων σε σχεση με τη ζητηση (το ιδιο συνεβη και τωρα με τα ακινητα ομως).Απλα η αναμιξη των ΗΠΑ οδηγησε στην εξαπλωση της κρισης αφου η γερμανικη οικονομια μετα τον πρώτο παγκοσμιο πολεμο στηριχτηκε σε αμερικανικα χρηματα:bigsmile:

Quote Originally Posted by Gemini86 View Post
    απλα μια παρατηρηση: καπου διαβασα πως υπαιτια για την κριση του 30 ηταν η αναμειξη των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.Βασικά υπαίτια για την κρίση ήταν η υεπροσφορα βιομηχανικων αγαθων σε σχεση με τη ζητηση (το ιδιο συνεβη και τωρα με τα ακινητα ομως).Απλα η αναμιξη των ΗΠΑ οδηγησε στην εξαπλωση της κρισης αφου η γερμανικη οικονομια μετα τον πρώτο παγκοσμιο πολεμο στηριχτηκε σε αμερικανικα χρηματα:bigsmile:
    Είναι σωστή η παρατήρησή σου, αγαπητέ μου Gemini86. Το εννοούσα όμως κάπως πιο εσωτερικά. Όσο οι ΗΠΑ λειτουργούν αρνητικά την αντίθεση Ερμή/Πλούτωνα προσπαθώντας να ελέγξουν πολιτικά και οικονομικά τον κόσμο, όπως άρχισαν να κάνουν μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα εισπράττουν "μαθήματα" με οικονομικές κρίσεις στην χώρα τους.

Την περίοδο του Μεσοπολέμου, για να ελέγξουν πολιτικά χώρες της Ευρώπης, έκαναν δάνεια και επενδύσεις στις χώρες αυτές. Με την οικονομική κρίση του 1929, αναγκάστηκαν να συγκεντρώσουν (Πλούτωνας) τα κεφάλαια αυτά ξανά στην χώρα τους προκαλώντας κρίση και στην ευαίσθητη ευρωπαϊκή οικονομία.

Για την σημερινή κρίση, πολλοί οικονομολόγοι των ΗΠΑ, είπαν ότι το βαθύτερο αίτιο της ήταν τα τεράστια κεφάλαια που απαιτήθηκαν για τον πόλεμο και τον έλεγχο του Ιράκ.

Page 9 of 20 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 19 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)