s
Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 20 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... LastLast
Results 41 to 50 of 198

Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας

Συγχαρητήρια για αυτό το κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο κείμενο! Επιτέλους ένας άνθρωπος που βγαίνει και λέει τη αλήθεια έστω και διαδυκτιακά. Πολλές φορές εξοργίστηκα με αυτά που άκουσα όταν λέγαν οτι η Ελλάδα είναι Υδροοχός με Ζυγό Σελήνη ή οτι είναι Αιγόκερως και ό,τι τους κατέβαινε εκείνη την στιγμή. Τυχαίνει να είμαι Υδροχόος με Ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Αιγόκερω και να με συμπαθάτε, αλλά μπορεί να είμαι μόνο 27 χρονών αλλά δεν ήθελα ποτέ να πατήσω επι πτωμάτων για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, να έχω κονέ για να μου κάνουν ρουσφέτι μπαίνοντας στο δημόσιο ή να εξαπατίσω τους συνανθρώπους μου τους οποίους συναντώ κάθε μέρα. Επιπλέον τρέφω πάντα μια συμπάθεια και κατανόηση για τα άτομα από τα οποία διαφέρω και έχουν διαφορετικές ιδέες, εμφάνιση ή αντιλήψεις απο μένα. Όπως είπατε είναι φύσει αδύνατον να είναι ένας ολόκληρος λαός και κατ' επέκταση μια ολόκληρη χώρα ένα συγκεκριμένο ζώδιο και πόσο μάλλον ένας συνδιασμός τόσο ανεκτικτηκός όπως του Υδροχόου με Ζυγό. Εγώ από την μεριά μου θα αναφέρω το site και το άρθρο σας προς παραδειγματισμό υπολοίπων! Ελπίζω να εμφανιστούν οι απόψεις σας και σε άλλα μέσα ενημέρωσης για να ξεστραβωθούν και οι υπόλοιποι. Όλη η αστρολογική ενημέρωση του νεοέλληνα αρχίζει και τελειώνει με 5 άσχετους ή με την Πατέρα.

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ όχι τόσο για τα καλά σας λόγια όσο για την καλοπροαίρετη κριτική σας...γνωρίζω ότι η έρευνά μου δεν είναι τέλεια και ήδη μου έχετε δείξει κάποιες από τις ατέλειές της...αυτό είναι και το ωραίο του διαλόγου, να μας δείχνουν οι άλλοι αυτό που δεν βλέπουμε...

Αργοναύτη, οι απόψεις μου περί Παρθένου δεν στηρίζονται στον Πτολεμαίο...ενδεικτικά μόνο τον ανέφερα....δεν μπορούμε, όμως, να τον αγνοήσουμε και εντελώς....ποιός ξέρει, ίσως να είχε πρόσβαση σε κάποιες αρχαίες γνώσεις που εμείς αγνοούμε...

Συμφωνούμε όλοι ότι το θέμα δεν είναι απλό και γιάυτό το κείμενό μου σε γενικές γραμμές αποτυγχάνει να πείσει λόγω της απολυτότητάς του περί Παρθένου. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν περιορίζω την Ελλάδα μόνο στην Παρθένο...απλά μόνο για την Παρθένο έχω προσωπικά βεβαιωθεί ότι μας επηρεάζει...μπορεί να υπάρχουν στοιχεία Λέοντα, Υδροχόου, Διδύμων, Κρόνου, Ουρανού και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...όμως από τη σύντομη έρευνα που έχω κάνει μέχρι τώρα μόνο οι διελεύσεις των μακρινών πλανητών από την Παρθένο μου έχουν δειξει κάποια ισχυρή επιρροή στην Ελλάδα.

Βασίλη εξετάζω περισσότερο το συμπεριφορικό μας κομμάτι, τη γενικότερη ψυχοσύνθεσή μας και δεν μπορώ να σου απαντήσω εάν μας προσεγγίζω περισσότερο ηλιακά, σεληνιακά ή ωροσκοπικά, διότι όπως λέει και ο Αργοναύτης ομιλώ περισσότερο ολιστικά και αρχετυπικά.

Αργοναύτη η άποψή σου είναι λογική, ότι δηλαδή είναι πιο σωστό να μελετάμε τα ωροσκόπια των πιο πρόσφατων "κομβικών" σημείων που αναφέρεις. Θεωρείς μάταιο να έπιμένουμε σε τόσο παλιά γεγονότα (1830) από τη στιγμή που έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές στη χώρα μας και έχουν υπάρξει τόσα "κομβικά" χρονικά σημεία. Και φιλοσοφικά εάν το θέσουμε συμφωνώ ότι στον κόσμο ισχύει το "τα πάντα ρει", υπάρχει, δηλαδή, μία αέναη μεταβολή και ένας διαρκής επαναπροσδιορισμός στα πάντα.

Δεν πιστεύεις, όμως, ότι πίσω από τις διαρκείς μεταβολές ίσως να υπάρχει μία σταθερή, "αρχετυπική" βάση??

Και μιας και είχα αναφερθεί στην "ιερή γεωγραφία" εξετάζεις το ενδεχόμενο ο κόσμος να είναι χωρισμένος σε ζωδιακές ζώνες επιρροής? Δηλαδή κάποιες περιοχές της Γης πάντα να επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο?

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Αργοναύτη η άποψή σου είναι λογική, ότι δηλαδή είναι πιο σωστό να μελετάμε τα ωροσκόπια των πιο πρόσφατων "κομβικών" σημείων που αναφέρεις. Θεωρείς μάταιο να έπιμένουμε σε τόσο παλιά γεγονότα (1830) από τη στιγμή που έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές στη χώρα μας και έχουν υπάρξει τόσα "κομβικά" χρονικά σημεία. Και φιλοσοφικά εάν το θέσουμε συμφωνώ ότι στον κόσμο ισχύει το "τα πάντα ρει", υπάρχει, δηλαδή, μία αέναη μεταβολή και ένας διαρκής επαναπροσδιορισμός στα πάντα.

Δεν πιστεύεις, όμως, ότι πίσω από τις διαρκείς μεταβολές ίσως να υπάρχει μία σταθερή, "αρχετυπική" βάση??

Και μιας και είχα αναφερθεί στην "ιερή γεωγραφία" εξετάζεις το ενδεχόμενο ο κόσμος να είναι χωρισμένος σε ζωδιακές ζώνες επιρροής? Δηλαδή κάποιες περιοχές της Γης πάντα να επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο?
    Τουλάχιστον αυτό, είναι αυταπόδεικτο, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και διακρίνονται μεταξύ τους από τις γεωγραφικές συντεταγμένες :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Αγαπητέ Αργοναύτη, δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες ότι εξετάζουμε το θέμα αρχετυπικά άρα ουσιαστικά αντι-αστρολογικά κι αν μπορείς εξήγησέ μας το λιγάκι. Μιλώντας για την μεταπολίτευση λες ότι αυτή η Ελλλάδα δεν είναι του 1821 ούτε του 1830 ούτε του Περικλή. Μα φυσικά και δεν είναι, όπως κι ένας άνθρωπος δεν είναι στα 20 του όπως όταν ήταν 2 χρόνων και στα 40 του δεν είναι όπως ήταν στα 20 του. Ένα ωροσκόπιο δεν είναι κάτι στατικό αλλά έχει μια δυναμική, μια εξέλιξη, δείχνει τάσεις για εμπειρίες και βιώματα που θα διαμορφώσουν και θα αλλάξουν ένα άνθρωπο ή ένα κράτος. Κι ακριβώς ο Ήλιος στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Κρόνο στο ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος των βιωμάτων αυτού του λαού, θα είναι κατά διαστήματα η πολιτική αστάθεια και οι εναλλαγές πολιτευμάτων (βασιλεία, δικτατορία, δημοκρατία, απ' όλα περάσαμε). Συμφωνώ ότι οι υπογραφές δεν συνιστούν κράτος αλλά ούτε και η επιβολή ή αποδοχή ενός στάτους κβο δεν συνιστά κράτος επειδή η έννοια κράτος δεν ταυτίζεται με την έννοια πολίτευμα αφού ένα κράτος στην διάρκεια της ιστορίας του μπορεί να αλλάξει πολιτεύματα. Στην διάρκεια της δικτατορίας η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι κράτος ούτε έγινε κράτος με την μεταπολίτευση. Οι σύγχρονοι ξένοι αστρολόγοι που αναφέρεις δεν κοιτούν μόνο τα ωροσκόπια Συνταγμάτων (αυτά τα κοιτούν για να δουν πως θα εξελιχθεί ένα Σύνταγμα) αλλά κυρίως τα γενέθλια ωροσκόπια ενός κράτους. Συμφωνώ με όσα λες για τον Πτολεμαίο και συχνά η προσήλωσή μας σε "ιερά τέρατα" μας εμποδίζει από την πρόοδο. Για να απαντήσω και στην ερώτηση του Κώστα, πιστεύω ότι η εμμονή στην παραδοσιακή αστρολογία είναι άρνηση της προόδου και της εξέλιξης στον χώρο αυτό.
    Αγαπητή Uranus, κατ' αρχήν η συζήτηση είναι αν η Ελλάδα είναι Υδροχόος με ωροσκόπο και Σελήνη στους Διδύμους. Όμως μην συγχέεις το ωροσκόπιο ενός κράτους με ένα ατομικό ωροσκόπιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι μιας χώρας είναι ίδιοι αλλά ότι ως λαός έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και κοινές εμπειρίες. Π.χ. η επιβολή μιας δικτατορίας είναι μια κοινή εμπειρία σε ένα λαό αλλά αν σε κάποιον αρέσει ή συμβιβαστεί ή επαναστατήσει αυτό είναι θέμα ατομικό.

Quote Originally Posted by Uranus View Post
    Συγχαρητήρια για αυτό το κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο κείμενο! Επιτέλους ένας άνθρωπος που βγαίνει και λέει τη αλήθεια έστω και διαδυκτιακά. Πολλές φορές εξοργίστηκα με αυτά που άκουσα όταν λέγαν οτι η Ελλάδα είναι Υδροοχός με Ζυγό Σελήνη ή οτι είναι Αιγόκερως και ό,τι τους κατέβαινε εκείνη την στιγμή. Τυχαίνει να είμαι Υδροχόος με Ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Αιγόκερω και να με συμπαθάτε, αλλά μπορεί να είμαι μόνο 27 χρονών αλλά δεν ήθελα ποτέ να πατήσω επι πτωμάτων για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, να έχω κονέ για να μου κάνουν ρουσφέτι μπαίνοντας στο δημόσιο ή να εξαπατίσω τους συνανθρώπους μου τους οποίους συναντώ κάθε μέρα. Επιπλέον τρέφω πάντα μια συμπάθεια και κατανόηση για τα άτομα από τα οποία διαφέρω και έχουν διαφορετικές ιδέες, εμφάνιση ή αντιλήψεις απο μένα. Όπως είπατε είναι φύσει αδύνατον να είναι ένας ολόκληρος λαός και κατ' επέκταση μια ολόκληρη χώρα ένα συγκεκριμένο ζώδιο και πόσο μάλλον ένας συνδιασμός τόσο ανεκτικτηκός όπως του Υδροχόου με Ζυγό. Εγώ από την μεριά μου θα αναφέρω το site και το άρθρο σας προς παραδειγματισμό υπολοίπων! Ελπίζω να εμφανιστούν οι απόψεις σας και σε άλλα μέσα ενημέρωσης για να ξεστραβωθούν και οι υπόλοιποι. Όλη η αστρολογική ενημέρωση του νεοέλληνα αρχίζει και τελειώνει με 5 άσχετους ή με την Πατέρα.
    Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να μην παίρνονται επι προσωπικού.Γιατί τότε δεν βγαίνει άκρη.Τουτέστιν να μην αντικειμενικοποιούμαι την υποκειμενικότητά μας.
    Ωραία, ο Υδροχόος δε θα φύλαγε κατουρημένες ποδιές,θα ανεχόταν τη διαφορετικότητα,δεν εξαπατά τον κόσμο και θα αγαπούσε τους άλλους.
    Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητή Ουρανέ να μου πεις ένα ζώδιο ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    Και αν πχ γράψεις Αιγόκερος,δε θα βγουν οι Αιγόκεροι να διαμαρτηρηθούν;
    Και αυτοί μετά θα αντιπροτείνουν ένα αλλο ζώδιο και θα παίζουμε την κολοκυθιά.
    Ουτε εγω συμπαθώ πχ τις ΗΠΑ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως είναι Δίδυμοι.

Οσο για τις λοιπές ημερομηνίες διαφωνώ πως επηρεάζουν τον ωροσκόπο και το ζώδιο μιας χώρας.
    Ας δούμε το ακόλουθο παράδειγμα:
    έστω πως είμαι καπετάνιος και με πιάνουν αιχμάλωτο στις 5/11 στη Σομαλία.Με απελευθερώνουν στις 4/3.Αυτό πάει να πει πως άλλαξε το ζώδιο μου σε σκορπιό ή ιχθύ;
    Οχι βέβαια.Σίγουρα η αιχμαλώτιση και η απελευθέρωση επέδρασαν δραστικά σε μένα ως ανθρωπο και στο χαρακτήρα μου αλλά δε μου άλλαξαν τον ωροσκόπο.
    Η αν αποφασίσω να πάρω διαζύγιο επειδή η γυναίκα μου με καταπίεζε θα πάει να πει πως αλλάζω αστρολογικό χάρτη;
    Τώρα τι ακριβώς σημαίνει ωροσκόπος κράτους αγαπητέ Κωνσταντίνε;
    Σημαίνει επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού και τις δράσεις του ως οργανωμένου φορέα των Ελλήνων.Αν θες να δεις τις επιδιώξεις των Ελλήνων ως Ελληνες μάλλον θα πρέπει να γίνει στατιστική κατανομή τους στα ζώδια και εύρεση των πολυπληθέστερων.Ωστόσο ο αστρολογικός χάρτης της χώρας αναφέρεται κυρίως στην κρατική εξουσία και στις οργανωμένες δομές του(συνδικάτα,πανεπιστήμια ,ομάδες άθλησης,παρατάξεις και φυσικά σύλλογοι) καθώς και στην στάση του ΚΡΑΤΟΥΣ ως προς την ΖΩΗ και οχι του ΕΘΝΟΥΣ.
    Οι υπογραφές είναι κάτι τυπικό όπως όμως και η γέννηση ενός ανθρώπου είναι 1 πράξη και ουσιαστικά έχουμε σχηματιστεί κατά τη διάρκεια 9 ολόκληρων μηνών,έτσι και τότε υπήρχε μια διαρκής προσπάθεια για απελευθέρωση που τυπικά έτεκε τότε την Ελλάδα.

ευχαριστώ

Quote Originally Posted by Κώστας View Post

Αρχετυπική βάση υπάρχει, την Ιερή Γεωγραφία τη σέβομαι όταν μιλάμε για χώρες και πόλεις βέβαια. Εδώ κολλάει και το "αντι-αστρολογική" άποψη που με ρώτησε κάποια κυρία τι εννοούσα. Κατά βάθος αυτή η άποψη της Ιερής Γεωγραφίας είναι αντιαστρολογική και λιγότερο πιασάρικη, την υποστηρίζουν μη Αστρολόγοι, ίσως και γι'αυτό είναι σοβαρή και το ελάτωμα της είναι ότι δεν πολυ βοηθά την πρόβλεψη. Πολλά έχουν γραφτεί πάνω σε αυτές τις αντιστοιχίες. Η Παρθένος που λέτε πράγματι βρίσκω ότι έχει σχέση με την Ελλάδα ως ένα βαθμό και έχω βρει αναφορές σε αυτό και σε ξενόγλωσσα βιβλία.
    Παρθένος = Ελλάδα, Αλσατία, Ελβετία, Βραζιλία, Δυτικές Ινδίες.
    και από πόλεις : Αθήνα, Λος 'Αντζελες, Βοστώνη, Ρόδος, Βασιλεία, Τουλούζη, Κάσελ, Βαγδάτη, Ιερουσαλήμ, Παρίσι.
    Βλέπετε κάτι κοινό μεταξύ αυτών των πόλεων ; Υπάρχει, αλλά θέλει ώρες να αναλυθεί. :bigsmile:

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Αρχετυπική βάση υπάρχει, την Ιερή Γεωγραφία τη σέβομαι όταν μιλάμε για χώρες και πόλεις βέβαια. Εδώ κολλάει και το "αντι-αστρολογική" άποψη που με ρώτησε κάποια κυρία τι εννοούσα. Κατά βάθος αυτή η άποψη της Ιερής Γεωγραφίας είναι αντιαστρολογική και λιγότερο πιασάρικη, την υποστηρίζουν μη Αστρολόγοι, ίσως και γι'αυτό είναι σοβαρή και το ελάτωμα της είναι ότι δεν πολυ βοηθά την πρόβλεψη. Πολλά έχουν γραφτεί πάνω σε αυτές τις αντιστοιχίες. Η Παρθένος που λέτε πράγματι βρίσκω ότι έχει σχέση με την Ελλάδα ως ένα βαθμό και έχω βρει αναφορές σε αυτό και σε ξενόγλωσσα βιβλία.
    Παρθένος = Ελλάδα, Αλσατία, Ελβετία, Βραζιλία, Δυτικές Ινδίες.
    και από πόλεις : Αθήνα, Λος 'Αντζελες, Βοστώνη, Ρόδος, Βασιλεία, Τουλούζη, Κάσελ, Βαγδάτη, Ιερουσαλήμ, Παρίσι.
    Βλέπετε κάτι κοινό μεταξύ αυτών των πόλεων ; Υπάρχει, αλλά θέλει ώρες να αναλυθεί. :bigsmile:
    Εγώ που δε βλέπω τίποτα πειράζει;

Quote Originally Posted by Gemini86 View Post
    Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να μην παίρνονται επι προσωπικού.Γιατί τότε δεν βγαίνει άκρη.Τουτέστιν να μην αντικειμενικοποιούμαι την υποκειμενικότητά μας.
    Ωραία, ο Υδροχόος δε θα φύλαγε κατουρημένες ποδιές,θα ανεχόταν τη διαφορετικότητα,δεν εξαπατά τον κόσμο και θα αγαπούσε τους άλλους.
    Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητή Ουρανέ να μου πεις ένα ζώδιο ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    Και αν πχ γράψεις Αιγόκερος,δε θα βγουν οι Αιγόκεροι να διαμαρτηρηθούν;
    Και αυτοί μετά θα αντιπροτείνουν ένα αλλο ζώδιο και θα παίζουμε την κολοκυθιά.
    Ουτε εγω συμπαθώ πχ τις ΗΠΑ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως είναι Δίδυμοι.

Οσο για τις λοιπές ημερομηνίες διαφωνώ πως επηρεάζουν τον ωροσκόπο και το ζώδιο μιας χώρας.
    Ας δούμε το ακόλουθο παράδειγμα:
    έστω πως είμαι καπετάνιος και με πιάνουν αιχμάλωτο στις 5/11 στη Σομαλία.Με απελευθερώνουν στις 4/3.Αυτό πάει να πει πως άλλαξε το ζώδιο μου σε σκορπιό ή ιχθύ;
    Οχι βέβαια.Σίγουρα η αιχμαλώτιση και η απελευθέρωση επέδρασαν δραστικά σε μένα ως ανθρωπο και στο χαρακτήρα μου αλλά δε μου άλλαξαν τον ωροσκόπο.
    Η αν αποφασίσω να πάρω διαζύγιο επειδή η γυναίκα μου με καταπίεζε θα πάει να πει πως αλλάζω αστρολογικό χάρτη;
    Τώρα τι ακριβώς σημαίνει ωροσκόπος κράτους αγαπητέ Κωνσταντίνε;
    Σημαίνει επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού και τις δράσεις του ως οργανωμένου φορέα των Ελλήνων.Αν θες να δεις τις επιδιώξεις των Ελλήνων ως Ελληνες μάλλον θα πρέπει να γίνει στατιστική κατανομή τους στα ζώδια και εύρεση των πολυπληθέστερων.Ωστόσο ο αστρολογικός χάρτης της χώρας αναφέρεται κυρίως στην κρατική εξουσία και στις οργανωμένες δομές του(συνδικάτα,πανεπιστήμια ,ομάδες άθλησης,παρατάξεις και φυσικά σύλλογοι) καθώς και στην στάση του ΚΡΑΤΟΥΣ ως προς την ΖΩΗ και οχι του ΕΘΝΟΥΣ.
    Οι υπογραφές είναι κάτι τυπικό όπως όμως και η γέννηση ενός ανθρώπου είναι 1 πράξη και ουσιαστικά έχουμε σχηματιστεί κατά τη διάρκεια 9 ολόκληρων μηνών,έτσι και τότε υπήρχε μια διαρκής προσπάθεια για απελευθέρωση που τυπικά έτεκε τότε την Ελλάδα.

ευχαριστώ
    Αγαπητέ Δίδυμε86, αυτό προσπαθώ να πω όλες αυτές τις μέρες. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια βάση για να ξεκαθαρίσουμε τι συζητάμε. Ολόκληρη η αστρολογία στηρίζεται σε μια βασική αρχή που λέει ότι: οτιδήποτε γεννιέται μέσα στο Σύμπαν σε μια συγκεκριμένη στιγμή φέρει εν δυνάμει τα χαρακτηριστικά εκείνης της στιγμής που θα αποτελούν τις τάσεις που θα το διαμορφώσουν στην πορεία της εξέλιξης του μέσα στον χρόνο, είτε πρόκειται για την γέννηση ενός ατόμου (γενέθλια ή ατομική αστρολογία) είτε πρόκειται για την γέννηση μιας εταιρείας ή μιας ερώτησης μέσα μας (ωριαία αστρολογία) είτε για την ίδρυση ενός κράτους (πολιτική αστρολογία). Κι επειδή ακριβώς η αστρολογία αποτυπώνει σε χάρτη μια συγκεκριμένη στιγμή ενός συνεχώς κινούμενου σύμπαντος χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στα δεδομένα που χρησιμοποιεί: ημερομηνία, ώρα με ακρίβεια λεπτού και τις συντεταγμένες του τόπου που συμβαίνει αυτό που θέλει να αποτυπώσει. Έτσι λειτουργεί η αστρολογία σε όλους τους κλάδους της. Αν αυτό που αμφισβητούμε στην συζήτηση μας εδώ είναι αν έχει σημασία το λεπτό που υπογράφεται η πράξη ίδρυσης ενός κράτους τότε πρέπει να αμφισβητήσουμε την χρησιμότητα της ακρίβειας της ώρας σε όλους τους κλάδους της αστρολογίας, αφού η βασική αρχή της λειτουργίας της είναι η ίδια. Τότε πρέπει π.χ. να αναρωτηθούμε αν έχει σημασία η ακρίβεια της ώρας σύστασης μιας εταιρείας για την κατάστρωση του χάρτη της. Αν αυτό που αμφισβητούμε είναι αν η Ελλάδα ιδρύθηκε ως κράτος με την Συνθήκη του Λονδίνου στην συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα τότε να το συζητήσουμε ιστορικά. Αν πάλι αυτό που αμφισβητούμε είναι το αν μπορεί να λειτουργεί το ωροσκόπιο της σύστασης ενός κράτους κι αν έχει κάποιο νόημα να γίνεται τότε αυτό που αμφισβητούμε ουσιαστικά είναι την λειτουργία της ίδιας της πολιτικής αστρολογίας και είναι διαφορετική συζήτηση. Αν αμφισβητήσουμε όμως την πολιτική αστρολογία θέτουμε μια σειρά από άλλα θέματα και στους άλλους κλάδους της, αφού η αρχή που λειτουργούν είναι η ίδια. Τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν λειτουργεί το ωροσκόπιο μιας εταιρείας. Ή ακούγεται ακόμα πιο τρελλό το να μπορεί η ωριαία αστρολογία να απαντά σε μια ερώτηση που μας έρχεται στο κεφάλι. Αν, τέλος, αυτό που αμφισβητούμε είναι το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ωροσκόπιο της σύστασης ενός κράτους ως γενέθλιο του ωροσκόπιο ή αν πρέπει να συντάσσουμε άλλα ωροσκόπια για τα "κομβικά γεγονότα" που συμβαίνουν σ' αυτό το κράτος τότε πάλι είναι διαφορετική συζήτηση που θέτει μια σειρά από άλλα ερωτήματα. Αν μια εταιρεία αλλάξει διευθυντή πρέπει να αλλάζει και το ωροσκόπιό της; Αν ένα εργοστάσιο μεταφερθεί σε άλλο κτήριο πρέπει να αλλάξει και το ωροσκόπιό της; 'Η ακόμα, αν ένα άτομο πάει να ζήσει σε άλλη χώρα πρέπει να ακυρώνουμε το γενέθλιο ωροσκόπιό του και να κάνουμε ένα καινούριο για την ημερομηνία, ώρα και τις συντεταγμένες του τόπου που πάει να ζήσει και να ισχύει αυτό; Αν ένας άντρας κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου επειδή επιθυμεί να είναι γυναίκα πρέπει να ακυρώνουμε το γενέθλιο ωροσκόπιό του ή να εξετάζουμε παράλληλα το ωροσκόπιο της νέας ζωής του ως εξίσου σημαντικό; Ή μήπως όλα αυτά είναι βιώματα και επιλογές που έχουν αποτυπωθεί ήδη ως χαρακτηριστικά και τάσεις την στιγμή της γέννησής του, όπως υποστηρίζει η αστρολογία από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι σήμερα; Αν θέλετε να θέσουμε υπό συζήτηση ακόμα και την βασική αρχή στην οποία στηρίζεται η αστρολογία επίσης μπορούμε να το κάνουμε. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας. Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε το θέμα μας για να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάμε. Μπορούμε ακόμα, αν θέλετε, να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πράξη και συγκεκριμένα. Αν θέλετε να το κάνουμε αυτό, ας αναρτήσει κάποιος (γιατί εγώ δεν ξέρω πως να το κάνω) το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να το βλέπουμε όλοι. Και θα ήθελα, Κώστα, να μας εξηγήσεις συγκεκριμένα αυτή την φορά τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι δεν λειτουργεί και γιατί για να ξεκινήσουμε την συζήτηση.

Όνομα:
    Τίνα

Μπορούμε ακόμα, αν θέλετε, να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πράξη και συγκεκριμένα. Αν θέλετε να το κάνουμε αυτό, ας αναρτήσει κάποιος (γιατί εγώ δεν ξέρω πως να το κάνω) το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να το βλέπουμε όλοι.

Καλημερα!!!!!!
    Κοραλλια μου συμφωνω μαζι σου, ομως για εμενα τιθεται κ αλλο θεμα ,ποιο Ωροσκοπιο Ελλαδας να αναρτησουμε?
    Απ οτι καταλαβαινω ο καθενας απο εμας εχει και διαφορετικη ωρα,εγω για παραδειγμα το Ωροσκοπιο που εχω, εχει ωρα 12.25 pm και υποτιθεται πως ειναι απο εγκυρη πηγη, δεν τον καταστρωσα μονη μου το χαρτη,παρολα αυτα μπηκα στην διαδικασια να αναρωτηθω αν εχω τον σωστο.
    σε παραπανω δημοσιευση διαβασα ωρα 12.00 ακριβως, οποτε για ποιο Ωροσκοπιο μιλαμε τελικα?

Page 5 of 20 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)