s
Η Αστρολογία στην παράδοση του Εσωτερισμού - Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Re: Η Αστρολογία στην παράδοση του Εσωτερισμού - Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

Quote Originally Posted by toniats View Post
    Βασίλη.... εγώ σας βρίσκω πολύ ενδιαφέροντες...
    Αλλά μια τεκμηρίωση στο που βασίστηκαν οι παραπάνω ερωτήσεις (και εκτιμήσεις) θα την ήθελα.
    Κακό είναι;; :embarrest
    Ε, είμαστε, όσο νά 'ναι, είμαστε :toung:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Μαρία

Δεν είναι κακό βεβαίως.Να σου απαντήσω λοιπόν.

Υπάρχουν 2 βασικά φιλοσοφικά στρατόπεδα,αυτό του υλισμού που υποστηρίζει ότι το πρωτεύον είναι η ύλη ,και αυτό του ιδεαλισμού που θεωρεί αρχή των πάντων το πνεύμα και διακρίνεται σε αντικειμενικό και υποκειμενικό.Υπάρχουν διάφορες άλλες φιλοσοφικές θεωρίες,που όμως ξεκινούν από μία απ αυτές τις δύο βασικές και αντιπαλες παραδοχές ή καταλήγουν σ αυτές,επομένως εντάσσονται σε κάποιο απ τα δύο παραπάνω στρατόπεδα.

Αποδέχομαι τον υλισμό που μέχρι στιγμής τον επιβεβαιώνει η επιστήμη(όπου η επιστήμη δεχόμαστε ως ,τα επιτεύγματα που βελτιώνουν τη ζωή του ανθρώπου και εξηγούν πως λειτουργεί ο κόσμος) και απ τη στιγμή που αποδέχομαι τον υλισμό απορρίπτω τον ιδεαλισμό και τις θεωρίες που εντάσσονται σ αυτόν.Σ αυτό το πλαίσιο έθεσα τις 3 ερωτήσεις πιο πάνω με αφορμή το άρθρο που παρέθεσες.Θέλω να δω τι απάντηση θα υπάρξει - όχι απαραίτητα από εσένα- και κατά πόσο θα είναι τεκμηριωμένη.

Δεν αναφερόμουν σε σένα φυσικά.Αναφερόμουν στο γεγονός ότι πολύς κόσμος με τόσο μπόλιασμα από τέτοιες θεωρίες καταντάει να βαφτίζει εαυτόν άγγελο θεού (ανεξαρτήτως ποιανού θεού) και να σκοτώνει όποιον δε του κάθεται καλά,είναι άπιστος,αμφισβητεί το κοράνι,τον κοίταξε στραβά και άρα είναι δαίμονας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Τώρα για τις κοινωνικές προεκτάσεις τέτοιων θεωριών ας μη το συζητήσουμε γιατί θα μας κατηγορήσουν πάλι ότι βγαίνουμε εκτός θέματος.

Όσο για την τρίτη ερώτηση η μόνη απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι επιστημονικός σοσιαλισμός.Δεν μπορώ δυστυχώς να σου τον αναλύσω εγώ και μάλιστα εδώ.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το κοιτάξεις αντικειμενικά.Ας φτάσουμε όμως πρώτα σ αυτό το επίπεδο και μετά ας κοιτάξει ο καθένας τις...εσωτερικές του αναζητήσεις εφόσον το θέλει.

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Τόνια συγχαρητήρια!!! Το άρθρο σου ολοκληρωμένο και απόλυτα κατανοητό. Ο Ομρααμ Mικαέλ Αϊβανχώφ , (λογικά γράφεται με Ο μικρον γιατί είναι ξένο όνομα, αλλά δε βαριέσε!) είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Επίσης και ο Μπόρις Μουράβιεφ - "Γνώση" τρεις κύκλοι(εξωτερικός, εσωτερικός, μεσωτερικός).

Χαιρετώ!!!!!

Quote Originally Posted by Λευκή View Post

Υπάρχουν 2 βασικά φιλοσοφικά στρατόπεδα,αυτό του υλισμού που υποστηρίζει ότι το πρωτεύον είναι η ύλη ,και αυτό του ιδεαλισμού που θεωρεί αρχή των πάντων το πνεύμα και διακρίνεται σε αντικειμενικό και υποκειμενικό.Υπάρχουν διάφορες άλλες φιλοσοφικές θεωρίες,που όμως ξεκινούν από μία απ αυτές τις δύο βασικές και αντιπαλες παραδοχές ή καταλήγουν σ αυτές,επομένως εντάσσονται σε κάποιο απ τα δύο παραπάνω στρατόπεδα.

Αποδέχομαι τον υλισμό που μέχρι στιγμής τον επιβεβαιώνει η επιστήμη(όπου η επιστήμη δεχόμαστε ως ,τα επιτεύγματα που βελτιώνουν τη ζωή του ανθρώπου και εξηγούν πως λειτουργεί ο κόσμος) και απ τη στιγμή που αποδέχομαι τον υλισμό απορρίπτω τον ιδεαλισμό και τις θεωρίες που εντάσσονται σ αυτόν.Σ αυτό το πλαίσιο έθεσα τις 3 ερωτήσεις πιο πάνω με αφορμή το άρθρο που παρέθεσες.Θέλω να δω τι απάντηση θα υπάρξει - όχι απαραίτητα από εσένα- και κατά πόσο θα είναι τεκμηριωμένη.

Δεν αναφερόμουν σε σένα φυσικά.Αναφερόμουν στο γεγονός ότι πολύς κόσμος με τόσο μπόλιασμα από τέτοιες θεωρίες καταντάει να βαφτίζει εαυτόν άγγελο θεού (ανεξαρτήτως ποιανού θεού) και να σκοτώνει όποιον δε του κάθεται καλά,είναι άπιστος,αμφισβητεί το κοράνι,τον κοίταξε στραβά και άρα είναι δαίμονας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Τώρα για τις κοινωνικές προεκτάσεις τέτοιων θεωριών ας μη το συζητήσουμε γιατί θα μας κατηγορήσουν πάλι ότι βγαίνουμε εκτός θέματος.

Όσο για την τρίτη ερώτηση η μόνη απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι επιστημονικός σοσιαλισμός.Δεν μπορώ δυστυχώς να σου τον αναλύσω εγώ και μάλιστα εδώ.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το κοιτάξεις αντικειμενικά.Ας φτάσουμε όμως πρώτα σ αυτό το επίπεδο και μετά ας κοιτάξει ο καθένας τις...εσωτερικές του αναζητήσεις εφόσον το θέλει.
    Θα αρχίσω από το τέλος για να καταλήξω στην αρχή...
    Σαφώς και ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει καλυψει τις βασικές του ανάγκες, προτού αποφασίσει να αναπτύξει το πνεύμα του...αν και μη κεκαλυμένων πρωταρχικών αναγκών, ο αγώνας για αυτοσυντηρηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον άνθρωπο να επιλυφθεί της πνευματικότητάς του...βασικά δικαιώματα, τα οποία....χμμμμ!! Δεν είναι αυτονόητα??? Και για τα οποία αυτονόητα πρέπει συνεχώς να αγωνιζόμαστε?? Όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς κανέναν που ασχολείται με την εσωτερική του καλλιέργεια έχοντας καλύψει έστω και μερικώς τις βασικές του ανάγκες και να αγωνίζεται παράλληλα για αυτό το δικαίωμα και στους άλλους ανθρώπους, ίσα ίσα που με την εσωτερική καλλιέργεια γίνεται φανερώτερη η αναγκαιότητα αυτή σε πανανθρώπινο επίπεδο...σε μια κοινωνία λοιπόν που δεν ευνοεί την πνευματικότητα γιατί να μας φαίνεται παράξενο που κάποιος διαλέγει να πάρει το θέμα της προσωπικής του ανάπτυξης στα χέρια του και αναγνωρίζοντας αυτό το δικαίωμα και στους άλλους, να αγωνιστεί με ό,τι μεσα διαθέτει προς αυτήν τη κατεύθυνση??

Τέλος...από τη στιγμή που η επιστήμη υποστηρίζει την αρχή του αιτίου και του αιτιατού αλλά δεν έχει βρεί την πρωταρχική αιτία ή έστω την αιτία που προυπήρξε του σύμπαντος όπως μας είναι "γνωστό", σήμερα, προσωπικά δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά μήτε για τον υλισμό, μηδέ για τον ιδεαλισμό...οπότε αυτόματα είτε ασπαζόμαστε το ένα ρεύμα ή το άλλο, πίπτουμε σε θέμα πίστης...σας είναι κάτι γνωστό??

Όνομα:
    Τονια

----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Γράφω κάτι και θα αργήσω να σου απαντήσω. Συγνώμη.
    .....Οπως θα έλεγε και η γιαγιά μου κάλιο αργά παρά ποτέ....

Όνομα:
    Βασίλης

Προσωπικά πιστεύω ότι το δίλημμα υλισμός ή ιδεαλισμός έχει ξεπεραστεί στην εποχή μας. Η επιμονή υπέρ του ενός ή του άλλου στρατοπέδου νομίζω ότι δεν οδηγεί πουθενά. Σε ό,τι με αφορά η ακρότητα είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη δε με εκφράζει. Δεν πιστεύω στην παντοδυναμία του θείου πνεύματος ούτε όμως και του ηλεκτρονίου.

Επί του άρθρου τώρα θα ήθελα να ρωτήσω αν ο σταυρός που αναφέρεται έχει να κάνει και με κάποιου είδους πρακτική εφαρμογή στο χάρτη. Τι ανάλυση θα έκανε κάποιος δηλαδή βλέποντας ένα χάρτη με τα τέσσερα γωνιακά ζώδια στους δύο άξονες;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by BlackOrWhat View Post
    Σαφώς και ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει καλυψει τις βασικές του ανάγκες, προτού αποφασίσει να αναπτύξει το πνεύμα του...αν και μη κεκαλυμένων πρωταρχικών αναγκών, ο αγώνας για αυτοσυντηρηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον άνθρωπο να επιλυφθεί της πνευματικότητάς του...βασικά δικαιώματα, τα οποία....χμμμμ!! Δεν είναι αυτονόητα??? Και για τα οποία αυτονόητα πρέπει συνεχώς να αγωνιζόμαστε??
    Εδώ αν θέλεις εξήγησέ μου λίγο καλύτερα τι εννοείς γιατί δεν κατάλαβα που θέλεις να καταλήξεις.

Quote Originally Posted by BlackOrWhat
    Όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς κανέναν που ασχολείται με την εσωτερική του καλλιέργεια έχοντας καλύψει έστω και μερικώς τις βασικές του ανάγκες και να αγωνίζεται παράλληλα για αυτό το δικαίωμα και στους άλλους ανθρώπους, ίσα ίσα που με την εσωτερική καλλιέργεια γίνεται φανερώτερη η αναγκαιότητα αυτή σε πανανθρώπινο επίπεδο...σε μια κοινωνία λοιπόν που δεν ευνοεί την πνευματικότητα γιατί να μας φαίνεται παράξενο που κάποιος διαλέγει να πάρει το θέμα της προσωπικής του ανάπτυξης στα χέρια του και αναγνωρίζοντας αυτό το δικαίωμα και στους άλλους, να αγωνιστεί με ό,τι μεσα διαθέτει προς αυτήν τη κατεύθυνση??
    Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας εσωτερική καλλιέργεια;(χμ,πως ξεχωρίζει ο Τοξότης... )Γιατί εγώ προσωπικά όταν ακούω για καλλιέργεια ενός ανθρώπου (ενιαία αυτή,δεν διακρίνεται σε εσωτερική και εξωτερική,σε επιφανειακή ίσως αν θέλεις) καταλαβαίνω ότι αναφερόμαστε σ έναν άνθρωπο ευγενικό,που αξιοποιεί τη μόρφωση και τις καθημερινές του δραστηριότητες για να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να βοηθήσει τον εαυτό του και την κοινωνία,και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με το λεγόμενο πεπρωμένο και τις λεγόμενες προηγούμενες ζωές.

Από και και πέρα,αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τα ενδότερά του(όπως τέλος πάντων τα εννοεί ο καθένας) είναι δικαίωμά του.

Τι εννοείς όταν λές ότι κάποιος έχει καλύψει τις βασικές του ανάγκες;Όταν έγραψα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε συλλογικό επίπεδο εννοούσα να έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως τροφή,κατοικία,ένδυση,πρόσ αση στα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της ιατρικής,προστασία απ τις φυσικές καταστροφές.Εάν 1.000.000 άνθρωποι σ αυτοί τη γη θεωρούν - και καλώς θεωρούν-ότι έχουν καλύψει τις βασικές τους ανάγκες και άρα είναι ελεύθεροι να ασχοληθούν με την πνευματικότητα και την εσωτερική τους αναζήτηση,θα ασχοληθούν με την εσωτερική τους αναζήτηση και όχι με το πως θα καλύψουν οι υπόλοιποι τις ανάγκες τους,γιατί τις δικές τους τις έχουν καλύψει ήδη και με το παραπάνω.Όσο υπάρχουν πεινασμένοι,άστεγοι,όσο ενώ αυξάνουν τρομερά οι δυνατότητες να ζουν όλοι καλά και παράλληλα αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό αυτών που υποφέρουν,η εσωτερική καλλιέργεια όπως εννοείται απ αυτές τις θεωρίες δεν είχε,δεν έχει και δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα,θεωρώ ότι είναι το να αγωνίζεται κάποιος που ήδη ω του θαύματος έχει καλύψει τις ανάγκες του ,να αποκτήσει αυτό το "δικαίωμα"(και συγχώρεσέ μου τα εισαγωγικά) είναι κοινωνικά οπισθοδρομικό.Γιατί αυτές οι θεωρίες με το κάρμα και τις προηγούμενες ζωές,όπως και των θρησκειών με τις επόμενες βάζουν τους ανθρώπους σε μια λογική ότι κοίταξε,αυτή είναι η αποστολή σου,κάτσε καλά τουλάχιστον σ αυτή τη ζωή χωρίς να ζητάς πολλά πολλά,μην κοιτάς που εγώ τα έχω,και να δεις που θα τα αποκτήσεις στην επόμενη,κάνε λίγο υπομονή.Τόσο καλές προθέσεις καταντούν λίγο ύποπτες.

Γιατί το κατακρίνω;Γιατί καλή μου BlackOrWhat (δεν θυμάμαι και το όνομα σου,συγνώμη) έχω μάθει ότι ο άνθρωπος ζει μια και μοναδική ζωή.Και αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν κι άλλες ,οφείλει να παραδεχτεί ότι αυτή ζει σίγουρα.Και αυτή τη μοναδική κατά τη γνώμη μου και σίγουρη κατά γενική ομολογία θέλω να του βελτιώσω καλύπτοντας τις βασικές του ανάγκες.Και αυτή η θεωρία είναι εμποδιστική.

Γιατί το κατακρίνω;Γιατί η θεωρία του υλισμού ΚΑΙ τις βασικές ανάγκες καλύπτει ,ΚΑΙ στην τελική σε αφήνει να ασχοληθείς με τη θρησκευτικότητά σου εφόσον το επιθυμείς πραγματικά.Γιατί είναι πρώτα συλλογική και μετά ατομική.Η θεωρία του πεπρωμένου σε αφήνει απλώς να ασχοληθείς με τα εσωτερικά σου χωρίς όμως απαραίτητα να ασχοληθεί με το συλογικό θέμα,ίσα ίσα αξιοποιείται για να το κάνει πέρα.

Quote Originally Posted by BlackOrWhat
    Τέλος...από τη στιγμή που η επιστήμη υποστηρίζει την αρχή του αιτίου και του αιτιατού αλλά δεν έχει βρεί την πρωταρχική αιτία ή έστω την αιτία που προυπήρξε του σύμπαντος όπως μας είναι "γνωστό", σήμερα, προσωπικά δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά μήτε για τον υλισμό, μηδέ για τον ιδεαλισμό...οπότε αυτόματα είτε ασπαζόμαστε το ένα ρεύμα ή το άλλο, πίπτουμε σε θέμα πίστης...σας είναι κάτι γνωστό??

Το θέμα δεν είναι μόνο εκεί όμως.Είναι στο τι επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.Δεν λέω όσα λέω επειδή νιώθω την ανάγκη να ξεχωρίζω,να προκαλώ καβγάδες ή να ανήκω σε μια ομάδα και να το παίζω οπαδιλίκι.Κι εμένα μου φαίνεται γοητευτική η ιδέα ότι την απώλεια που είχα θα την αναπληρώσω σε κάποια άλλη ζωή.Κι εμένα μου φαίνεται πολύ ρομαντικό να είμαι μια ζωή και δύο και τρεις και αιώνια με τον άντρα που αγαπώ αυτή τη στιγμή.Κι εμένα μου μου φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σαν ιδέα ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο,ανώτερο που με προστατεύει και ότι είμαι ΚΑΤΙ μέσα στην ασημαντότητά μου μέσα στο σύμπαν.Αλλά δεν είναι έτσι.Κι εγω προτιμώ να λέω "έρωτας" παρά "απολήξεις του νευρικού συστήματος που διεγείρονται από ερεθίσματα που μας προκαλούν οι άλλοι"(βασικά δεν έχει καμία σχέση αυτό,αμφιβάλλω κι αν υπάρχει αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω).Μου φαίνεται πιο γοητευτικό αυτό το πράγμα να το αποκαλώ "μαγεία" και πραγματικά έτσι το αποκαλώ.Αυτό όμως έχει διαφορά.Καταλαβαίνω ότι είναι απόρροια της ύλης και εκατομμυρίων χημικών αντιδράσεων που γίνονται στο σώμα μου και τον εγκέφαλό μου,οι οποίες δεν τελειώνουν ποτέ.Ο κόσμος αποτελείται από ύλη και από ενέργεια που είναι αποτέλεσμα κίνησης της ύλης.

Ας μην κατηγορούμε τον υλισμό τόσο.Μπορεί να είναι λίγο πεζός αλλά μας δίνει πολλά πράγματα.Το ότι είμαστε πίσω από έναν υπολογιστή αυτή τη στιγμή και κουβεντιάζουμε ,το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Το ότι θα ταξιδέψουμε και θα περάσουμε πάνω από μια σύγχρονη γέφυρα το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Το γεγονός ότι είμαστε το κατά δύναμη υγιεις το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Και κατά τη γνώμη μου ,πέρα απ την υποδούλωση εκατομμυρίων ανθρώπων με τη βοήθεια της θρησκείας, αντικειμενικά δεν υπάρχει κάποιο κοινωνικό αποτέλεσμα του ιδεαλισμού άξιο αναφοράς.

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Αγαπητή Λευκή,
    μόλις εξηγήσατε πολύ καλύτερα από εμένα αυτά που ήθελα να πώ, στην πρώτη κιόλας ενότητα...επίσης εντάσσω στην προσωπική καλλιέργεια του καθενός και την συνειδητή αναζήτηση της αλήθειας χωρίς να προσκολλάται σε ένα δόγμα ή σε άλλο, έχοντας τις κεραίες του ορθές για κάθε καινούρια πληροφορία, την οποία και οφείλει να επεξεργαστεί. Έτσι κι αλλιώς ό,τι ερευνούμε κάθε μέρα, ό,τι παραπάνω προσπαθούμε να μάθουμε καθημερινά, ό,τι βελτίωση εαυτού προσπαθούμε καθημερινά είναι προς αναζήτηση της αλήθειας, και δεν θα μπορούσα να το ξεχωρίσω από το μοτό του Τοξότη. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι, πέραν της καθημερινότητας, και αναφερόμενη στην εγκυρότητα της επιστήμης είναι ότι εφόσον τίποτε δεν έχει αποδειχτεί ακόμα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα είτε για τον υλισμό είτε για τον ιδεαλισμό, και συνεπώς αν πούμε "αυτό είναι!! :nuts:" είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, γινόμαστε δογματικοί...επομένως δεν συμφωνώ με την φράση "δεν είναι έτσι" που έχω υπογραμμίσει...η καθημερινότητα δεν μου λέει τίποτε, η επιστήμη πάντα έκανε και πάντα θα κάνει προόδους σε αυτή τη βάση αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μένει στη βάση...το ζητούμενο είναι η ανακάλυψη της υπέρτατης αλήθειας...

Στην εσωτερική καλλιέργεια εντάσσω και την προσπάθεια βελτίωσης, εσωτερικά -να το πώ ψυχικά (??)- ή καλύτερα προσπάθεια απόκτησης αυτογνωσίας, του ανθρώπου, με ό,τι μέσα διαθέσει, όχι φυσικά χωρίς κρίση, ακόμα και μέσω αστρολογίας, που παρ' όλο που δεν έχει αποδειχθεί η επιστημονικότητά της, φαίνεται να δουλεύει σε ένα μεγάλο ποσοστό...ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω, την στιγμή που δεν έχει δωθεί ορισμός για τον όρο "ψυχή", πώς είναι δυνατόν να υιοθετείται στο όνομα της ψυχιατρικής επιστήμης??? Είναι πολλά τα ερωτήματά μου και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό που παραθέτω...είναι όμως μια μεγάλη κουβέντα που δεν νομίζω ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενός φόρουμ...

στο μόνο που θα ήθελα να σταθώ ίσως είναι στο να μην είμαστε αφοριστικοί και να συνεχίζουμε να ερευνούμε, όσα μπορούμε, με μυαλά ανοιχτά...τίποτε περισσότερο...τίποτε λιγότερο....

Καλή σας ημέρα,
    BlackOrWhat

Το θέμα δεν είναι μόνο εκεί όμως.Είναι στο τι επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.Δεν λέω όσα λέω επειδή νιώθω την ανάγκη να ξεχωρίζω,να προκαλώ καβγάδες ή να ανήκω σε μια ομάδα και να το παίζω οπαδιλίκι.Κι εμένα μου φαίνεται γοητευτική η ιδέα ότι την απώλεια που είχα θα την αναπληρώσω σε κάποια άλλη ζωή.Κι εμένα μου φαίνεται πολύ ρομαντικό να είμαι μια ζωή και δύο και τρεις και αιώνια με τον άντρα που αγαπώ αυτή τη στιγμή.Κι εμένα μου μου φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σαν ιδέα ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο,ανώτερο που με προστατεύει και ότι είμαι ΚΑΤΙ μέσα στην ασημαντότητά μου μέσα στο σύμπαν.Αλλά δεν είναι έτσι.Κι εγω προτιμώ να λέω "έρωτας" παρά "απολήξεις του νευρικού συστήματος που διεγείρονται από ερεθίσματα που μας προκαλούν οι άλλοι"(βασικά δεν έχει καμία σχέση αυτό,αμφιβάλλω κι αν υπάρχει αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω).Μου φαίνεται πιο γοητευτικό αυτό το πράγμα να το αποκαλώ "μαγεία" και πραγματικά έτσι το αποκαλώ.Αυτό όμως έχει διαφορά.Καταλαβαίνω ότι είναι απόρροια της ύλης και εκατομμυρίων χημικών αντιδράσεων που γίνονται στο σώμα μου και τον εγκέφαλό μου,οι οποίες δεν τελειώνουν ποτέ.Ο κόσμος αποτελείται από ύλη και από ενέργεια που είναι αποτέλεσμα κίνησης της ύλης.

Ας μην κατηγορούμε τον υλισμό τόσο.Μπορεί να είναι λίγο πεζός αλλά μας δίνει πολλά πράγματα.Το ότι είμαστε πίσω από έναν υπολογιστή αυτή τη στιγμή και κουβεντιάζουμε ,το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Το ότι θα ταξιδέψουμε και θα περάσουμε πάνω από μια σύγχρονη γέφυρα το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Το γεγονός ότι είμαστε το κατά δύναμη υγιεις το οφείλουμε στον διαλεκτικό υλισμό.Και κατά τη γνώμη μου ,πέρα απ την υποδούλωση εκατομμυρίων ανθρώπων με τη βοήθεια της θρησκείας, αντικειμενικά δεν υπάρχει κάποιο κοινωνικό αποτέλεσμα του ιδεαλισμού άξιο αναφοράς.

Όνομα:
    Τονια

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Μάλλον σε ήδη φιξαρισμένες απόψεις. Είναι ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί ήδη αμέτρητες φορές... Μια αναζήτηση σε παλιές συζητήσεις θα σε βοηθήσει να τα δεις και να αποφύγουμε επιπλέον άλλη μία επανάληψη ποστ επί ποστ... ουφ... αγχώθηκα ήδη...
    :embarrest Έγραψα για το άγχος στο Forum!! :embarrest

Όνομα:
    Τονια

Επί του άρθρου τώρα θα ήθελα να ρωτήσω αν ο σταυρός που αναφέρεται έχει να κάνει και με κάποιου είδους πρακτική εφαρμογή στο χάρτη. Τι ανάλυση θα έκανε κάποιος δηλαδή βλέποντας ένα χάρτη με τα τέσσερα γωνιακά ζώδια στους δύο άξονες;[/QUOTE]

Αγαπητέ Βασίλη
    Θα προσπαθήσω, σε λογικό χρόνο, να γράψω για την πρακτική εφαρμογή. Επειδή δεν έχω ιδέα από ίντερνετ και αυτό είναι το πρώτο (φόρουμ να το πω της ζωής μου και είμαι ενθουσιασμένη, όπως ένα παιδί στο λούνα-παρκ ή ένας ποντικός μέσα σε ένα γεμάτο κελάρι, θέλω λίγο να στριφογυρίσω.....να διαβάσω άρθρα:weird:, να προχτές έδωσα και συγχαρτήρια σε ένα άρθρο και στη συνεχεια διαπίστωσα ότι δεν είχα καταλάβει και πολλά, όχι γιατι δεν τα 'γραφε καλά ο άνθρωπος, αλλά γιατί εγώ διάβαζα "εκ του προχείρου"!

Αν καταφέρω και ξαναβρώ ένα θέμα, νομίζω πως το έχεις ανοίξει εσύ, που ζητά να συστηθούμε "αστρολογικώς" , θα παρουσιάσω το δικό μου ωροσκόπιο , εκεί θα πω για τον σταυρό του πεπρωμένου.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου δεινό αστρολόγο (και δεν είμαι!!)
    Υποθέτεις όμως πως είμαι τόσο άσχετη ώστε να σου απαντήσω (για τους άξονες στα γωνιακά ζώδια), χωρίς να μου γράφεις σε ποιο από δαύτα είναι ο ωροσκόπος, και σε ποιό το Μεσουράνημα;;;;
    Για το Ναδιρ και τον κατερχόμενο ξέρω!!! είναι στα απέναντι.

Τονια. (και τις μοίρες που βρίσκονται, αν σου είναι εύκολο)

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)