s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

    141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

    18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

    85 34.84%
Page 1 of 50 1 2 3 4 5 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 497
  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Τι είναι η Αστρολογία

    Tο πιο επίμαχο σημείο και ίσως το πλέον δύσκολο, για να απαντηθεί με λίγα λόγια. Δεν θα ήθελα να μπω στον πόλεμο μεταξύ οπαδών και αντιπάλων της για να πω αν είναι ή όχι τέχνη ή επιστήμη, αν και έχω προσωπική άποψη. Εκείνο που πρέπει να πω, είναι ότι αποτελείται από ένα σύνολο γνώσεων, μία σύνθεση από στοιχεία μυθολογικά, φιλοσοφικά, αστρονομικά, μαθηματικά, ψυχολογίας και στατιστικής. Ο σωστός ερευνητής στο χώρο αυτό, χρειάζεται ευρύτητα γνώσεων και διαρκή προσπάθεια, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, ακριβώς γιατί όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο δεν έχουν είτε το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, είτε τη διάθεση και την υπομονή να αφιερωθούν σε μία χρονοβόρα διαδικασία. Προτιμούν να αποστηθίζουν λίγα βασικά λόγια και να εμπορεύονται μία γνώση τόσο μεγάλη και αρχαία, επιδιώκοντας το εύκολο κέρδος. Ελπίζω, ο συμβουλευόμενος, να έχει την διακριτική ευχέρεια να ξεχωρίσει τον σωστό ερευνητή, από τον εκμεταλλευτή της ανθρώπινης αγωνίας.


    Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Τι είναι η Αστρολογία

  2. #2

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Πιστεύω ότι η αστρολογία περισσότερο δικαιολογεί κάποια γεγονότα, παρά μπορεί να τα προβλέπει.
    Αυτό έχω καταλάβει -εμπειρικά τουλάχιστον- όχι μόνο από τις καθημερινές "προβλέψεις" των ζωδίων, που σχεδόν ποτέ δεν επαληθεύονται, αλλά και από άλλες πιο εξειδικευμένες, που γίνονται βάσει λεπτομερών προσωπικών δεδομένων (σε καθημερινό επίπεδο πάντα, δεν αναφέρομαι στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το οποίο με εκπλήσσει κάθε φορά με την ακρίβεια των στοιχείων του.)
    Θα εκτιμούσα και τη γνώμη των υπολοίπων πάνω στο θέμα.
    Φιλικά Coconut

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    44

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αποψή μου είναι, ότι η Αστρολογία σαφώς μπορεί να προβλέψει!

    Γνωρίζει τις κινήσεις των πλανητών τις οποίες μελετά και προβλέποντας θετικά ή αρνητικά γεγονότα μπορεί να συμβουλέψει και να προηδοποιήσει ώστε να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον το αρνητικό γεγονός με τις λιγότερες συνέπειες.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Όνομα:
    Κυριακή
    Location
    αλλου κι αλλου...
    Posts
    872

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Καλημέρα σας!
    Χωρις να εχω ασχοληθει συστηματικα με την αστρολογια, πιστευω οτι ανταποκρινεται κατα κυριο λογο στην περιγραφη των τασεων με μεγαλη ακριβεια. Ακριβεια που φτανει στα ορια της προβλεψης, αλλα δεν τα υπερπηδα! Και δεν θα ειχε πιστευω και νοημα κατι τετοιο! Τι ενδιαφερον θα μπορουσε να βρισκει καποιος στην ζωη του αν προεβλεπε τα παντα;
    Λιγο εως πολυ, ολοι γνωριζουμε, πως οι προβλεψεις σε εβδομαδιαια ή μηνιαια βαση, ειναι πολυ γενικες και αφορουν τον ιδεατο τυπο καθε ζωδιου και οχι τον καθενα προσωπικα.
    Οσον αφορα, αναλυση γενεθλιων χαρτων, αυτα που γραφει η κυρια Σιμου στο κειμενο της για τους ανθρωπους που ασχολουνται επαγγελματικα με την αστρολογια, με καλυπτουν απολυτα.

    φιλικα

    **Παρ, ολα οσα γραφω παραπανω, με βασανιζει το αν θα μπορουσε να προβλεφθει εγκαιρως η ασθενεια που οδηγησε σε θανατο τον πατερα μου, πριν δυο χρονια οταν ο Κρονος ηταν στους Διδυμους [το ηλιακο του ζωδιο] . Αρχισε την περιοδο που μπηκε στο ζωδιο, και εφτασε στο τελος λιγο πριν ο Κρονος περασει στον Καρκινο. Διαπιστωθηκε ομως μολις ενα μηνα πριν τον θανατο.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Κωστής
    Location
    Δουβλίνο
    Posts
    2,027

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Εγώ μπερδεύτηκα

    Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου
    Εκείνο που πρέπει να πω, είναι ότι αποτελείται από ένα σύνολο γνώσεων, μία σύνθεση από στοιχεία μυθολογικά, φιλοσοφικά, αστρονομικά, μαθηματικά, ψυχολογίας και στατιστικής.
    Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει θα σας πω. Πολλά από τα παραπάνω έχουν σημεία σύγκλισης αλλά και απόκλισης, Μήπως αυτομπερδεύεται η αστρολογία;
    Βέβαια είναι πολύ βολικό να απαριθμούμε πολλές και διαφορετικές γνώσεις προς χάρην ενυπωσιασμού και εμποροποίησης.

    Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου
    Η ελεύθερη βούληση κι επιλογή υφίσταται σε μεγάλο βαθμό
    Και ο υπόλοιπος μικρός αριθμός από ποιους παράγοντες υφίσταται;

    Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου
    Αν δεν γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, όσο ευνοϊκή κι αν προδιαγράφεται μία περίοδος της ζωής, δεν θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε κάτι από αυτήν.
    Πολύ βολικό και αυτό. Οποιαδήποτε πρόβλεψη και αν πληρώσεις να πάρεις από αστρολόγο υπάρχει το παραθυράκι ότι αφού δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου πως να λειτουργήσει η αστρολογία;

    Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου
    Όσο για τη γνωστή σε όλους διαμάχη αστρονόμων και αστρολόγων
    Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία έχουν κενά αλλά συνεχώς επεξεργάζονται τα δεδομένα και οι έρευνες διαδέχονται η μια την άλλη.
    Η αστρολογία μπορεί να το κάνει αυτό;
    Ο επιστήμονας λέει αυτό δεν το γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Η τεχνολογία λέει αυτό είναι στην todo list. Πώς χειρίζεται η αστρολογία ανάλογη άγνοια;

    Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου
    Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όχι της ίδιας της γνώσης της αστρολογίας.[/b]
    Καμία επιστημονική γνώση δεν είναι ολοκληρωμένη. Όλες είναι συνεχώς εξελισσόμενες. Συνεχώς οι επιστήμονες λένε για έλλειψη απαντήσεων της επιστήμης τους. Πώς γίνεται η αστρολογία να έχει όλες τις απαντήσεις και οποοδήποτε λάθος να το επιρίπτει στον ανθρώπινο παράγοντα;
    Πολύ βολικό και αυτό.


    Πιστεύω οι απορίες μου εκφράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ίσως και το μεγαλύτερο των μελών μας.
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook



    Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

  6. #6
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    Αντωνία
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    423

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Προσωπικά λέω ότι η Αστρολογία είναι τόσα πολλά μαζί, που και να διαβάσεις 10 βιβλία και 30 άρθρα, και να πας σε όσους αστρολόγους θες...πάλι
    αν Δεν την ΒΙΩΣΕΙΣ μέσα σου , αν δεν την αγγίξεις με την ψυχή, εαν δεν σε εμπνέει, και αν δεν κάνεις θυσίες γιαυτήν, αν δεν κλάψεις για πάρτη της, ....άντε και να σε αφήσει να φας το κερασάκι από την τούρτα της, τούρτα όμως δεν θα φας.
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

  7. #7

    Τι είναι η Αστρολογία

    Καποιος ειπε η αστρονομια ειναι η καλη μητερα και η αστρολογια η κακομαθημενη κορη.Προσωπικα πειστικα να δωσω σημασια στην αστρολογια απο μια τυχαια φορα που διαβασα τα ζωδια και ο,τι ελεγαν βγηκε.Βεβαια σαν ενα προχειρο ορισμο:η μεταβολη του κοσμου γυρο μας σε μια κατανοητη ερμηνευση για τον καθενα.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αγαπητέ φίλε Del Pierro

    Δεν είχα δει πως υπήρχαν τόσες απορίες. Θα απαντήσω συνοπτικά.

    Η αστρολογία όντως είναι σύνθεση όλων αυτών των γνώσεων και δεν αφορά κάτι για πολλούς κοκόρους, γιατί η αστρολογία ήταν πανεπιστήμη στα αρχαία χρόνια. Όσοι ασχολήθηκαν με αυτήν κατείχαν όλες, ή τις περισσότερες από αυτές γνώσεις. Ήταν επιστήμονες της εποχής, σοφοί της εποχής. Δεν επρόκειτο για την εκλαϊκευμένη σημερινή μορφή. Αυτή είναι ένα κακέκτυπο της αληθινής αστρολογίας.
    Μιλά για το σύμπαν, αλλά και τον άνθρωπο. Είναι κυρίως ανθρωποκεντρική, καθώς επιδιώκει να διδάξει τον άνθρωπο προς την οδό της αυτογνωσίας. Οι κώδικές της αυτό συνεισφέρουν.
    Είναι στατιστική έρευνα όπως άλλες συναφείς γνώσεις, σαν την κοινωνιολογία ή την ψυχολογία. Δεν μπαίνει κάθε γνώση στο εργαστήριο. Και στο κάτω-κάτω όσες μπαίνουν στο εργαστήριο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ίδιες αυτοαναιρούνται σύντομα.
    Ανήκω στα άτομα που πιστεύουν πως τα περισσότερα στη ζωή είναι στο χέρι μας να τα κατευθύνουμε, να τα βελτιώσουμε ή να τα κάνουμε χειρότερα. Δεν είμαστε καταδικασμένοι και εγκλωβισμένοι. ΄Ναι έχουμε ελεύθερη βούληση να γίνουμε καλύτεροι, να επανενωθούμε με την θεία Αρχή και να ολοκληρωθούμε. Αλλά αυτό προϋποθέτει πολύ δουλειά που φυσικά δεν κάνουμε. Συχνά είναι εύκολο να φταίνε οι άλλοι κι όχι εμείς για τις κακές μας επιλογές. Κι αυτές φέρνουν αναπόφευκτα αποτελέσματα που εμείς στη συνέχεια ερμηνεύουμε σαν κακοτυχίες ή αδικίες.
    Όλα στο σύμπαν έχουν αρμονία και λόγο ύπαρξης.

    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

  9. #9

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Θεωρώ πως τίποτα απ'ότι μας συμβαίνει σ'αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο.
    Σαφώς όμως έχουμε ελεύθερη βούληση.Πιστεύω ο άνθρωπος σε αυτή την έμφυτη ανάγκη του να εξηγήσει το άγνωστο έχει εφεύρει κάποιες δυκλίδες προκειμένου να εξηγήσει το παράδοξο, το ανεξήγητο είτε να το κάνει περισσότερο κατανοητό.Ενας απο αυτούς τους τρόπους είναι και η Αστρολογία που νομίζω είναι επιστήμη διότι μέσα απο μια θεωρία δικαιολογεί εμπεριστατωμένα κάποια πράγματα.Είναι στο χέρι του καθενός να τα ασπαστεί η να τα προσπεράσει.Και πάλι όμως θεωρώ ότι δεν έχει τόσο το χαρακτήρα της πρόβλεψης όσο χαρακτήρα συμβουλευτικό.Και αυτό είναι κάλό γιατί δίνει περιθώρια αυτοβελτίωσης.Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

  10. #10

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    υπαρχει καπου αρθρο για τις πλανητικες ωρες;

 

 
Page 1 of 50 1 2 3 4 5 11 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads