s
Ψυχασθένειες και άστρα - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 42
    Όνομα:
    Μαιρη

Re: Ψυχασθένειες και άστρα

Πιστεύω πως δεν πρέπει να αποστασιοποιούμε την αστρολογία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι της, από την ζωή. Μου άρεσαν σχεδόν όλα απο όσα είπατε ( αν και δεν θα στηριζόμουν και τόσο πολύ στον Φρόϋντ :unsure
    Οι ψυχολογικοί παράγοντες, δεν πρέπει να διαχωρίζονται από την προσωπικότητα, καθώς αυτή διαμορφώνει την αντίδραση του ατόμου. Ο κάθε "άρρωστος" βιώνει την αρρώστια του με καθαρά προσωπικό τρόπο. Ο ψυχισμός κάθε ανθρώπου, επηρεάζει την ψυχολογική αντίδραση η οποία μπορεί να βγαίνει ως σωματικη ασθένεια, ή ψυχολογική. Ακόμη και μία λειτουργική διαταραχή, μπορεί να οδηγήσει σε κλονισμό και ψύχωση.
    Πάντως είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε αν τα αίτια μια ψυχασθένειας έχουν διαμορφωθεί λόγω της αρρώστειας ή προϋπήρχαν και βοήθησαν στην εκδήλωσή της.
    Αστρολογικά τώρα, ψάχνωντας το θέμα, βρήκα προσβολή του Ερμή απο Κρόνο, καθώς και συγκεκριμένες μοίρες που εμπλέκονται. Γενικά οι προσβολές του Κρόνου επιβαρύνουν. Στο ζήτημα της τρέλας, και του εγκλεισμού στα γειτονικά μας ιδρύματα :toung:, ο Αρης βάζει το χεράκι του όταν προσβάλεται.
    Οπότε.. . προσοχή, μην προσβάλλουμε τον Αρη και τον Κρόνο μας, για να μην έχουν προβλήματα. Ο γιατρός είπε ναι και χαμογελαστά :nuts:
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

Όνομα:
    Βασίλης

Για την επίδραση του Ποσειδώνα που αναφέρθηκε πιο πάνω είχα διαβάσει παλιά ένα άρθρο που έλεγε ότι ο Ποσειδώνας όταν έχει όψη προς τον Ήλιο ή τους προσωπικούς πλανήτες δυσκολεύει το σχηματισμό του Εγώ, καθώς δυσκολεύει τη διάκριση των ορίων και του καλού από το κακό. Το άρθρο έλεγε ότι υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διάλυσης των νεφών του Ποσειδώνα όπως περνάνε μέσα από διάφορους πλανήτες.

Ένας τρόπος είναι μέσω της καθαρής σκέψης του Ερμή, άλλος μέσω της άμεσης δράσης του ¶ρη (όπως ο Αλέξανδρος έκοψε το γόρδιο δεσμό, αντί να απορροφηθεί μέσα στην περιπλοκότητα του), άλλος μέσω του Κρόνου και άλλος μέσω του Ουρανού.

Αν λοιπόν έχουμε άτομα με ισχυρό Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο και οι πλανήτες - διαλύτες είναι κι αυτοί σχετικά ανίσχυροι (π.χ. Ερμής ανάδρομος ή Κρόνος σε πτώση και ¶ρης σε τετράγωνο με Κρόνο ή Πλούτωνα που τον μπλοκάρει, κλπ), τότε το άτομο έχει δυσκολία να αντιμετωπίσει την ποσειδώνια επίδραση στη ζωή του...

Δεν ξέρω τι λέτε γι' αυτά. Έχουν νόημα;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Η νεύρωση δεν καθηλώνει το άτομο και δεν χαρακτηρίζεται από αλλοιωμένη αίσθηση της πραγματικότητας. Επίσης δεν το απομονώνει από την υπόλοιπη κοινωνία και δεν επηρρεάζει τις λειτουργίες του ατόμου μέσα σ'αυτήν. Η ψύχωση όμως είναι μια πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ψύχωση πχ είναι να ακούς φωνές, ή να πέφτεις κάτω στο πάτωμα νοιώθοντας ότι έχεις βγει από το σώμα σου και να ξεφεύγεις απ'την πραγματικότητα ή να νομίζεις ότι σε κυνηγάνε μυστικές υπηρεσίες ή να νομίζεις ότι μιλάς με το Θεό ή ό,τι πιο παλαβό που μπορεί να αποβεί και επικίνδυνο για τους άλλους. Να χάνεις την αίσθηση της πραγματικότητας, να πιστεύεις ότι είσαι θεός, Μεσσίας και άλλα άπειρα παραδείγματα. Να γίνεσαι επιθετικός σε σημείο που να βιαιοπραγείς. Να έχεις εμμονές να σκοτώσεις κάποιον και άλλα τόσα. Αυτά είναι ψυχωτικές συμπεριφορές.
    Αλλά ο πολιτισμός, και ειδικά ο δυτικός πολιτισμός, είναι εξολοκλήρου βασισμένος στην νεύρωση, όχι στην ψύχωση. Σχεδόν όλοι οι δυτικοί είμαστε νευρωτικοί, απλά δεν το παρατηρούμε με αυτοκριτική ματιά. Αστρολογικά δεν πιστεύω λοιπόν ότι η ψύχωση εντοπίζεται, όπως δεν εντοπίζεται και ο δείκτης νοημοσύνης και ο βαθμός ηθικής του ατόμου. Γενικά η Αστρολογία δεν εντοπίζει εύκολα την εξαίρεση και μιλά κυρίως για τον μέσο όρο των ανθρώπων. Τάσεις για νευρώσεις εντοπίζονται όμως. Παροιμοιώδης η νεύρωση της Παρθένου με την τάξη και την καθαριότητα ή κάποιων Αιγόκερων ή Καρκίνων ή Ταύρων με τη συλλογή αντικειμένων ή ο φετιχισμός και ο ναρκισισμός της Ζυγίνας που κάθεται δέκα ώρες στον καθρέφτη να δει τι ρούχο θα βάλει ή περνάει από ένα μαγαζί με παπούτσια και στέκεται με τις ώρες να αποφασίσει τι θα πάρει και μετά αφού διαλέξει πάει σπίτι και τρώγεται πάλι ότι κάτι έχει ή ένας τύπος (τί να'ναι ; ματαιόδοξος Λέων ή Ζυγός αρκετά πιθανό) που έχει όλη την ώρα στο μυαλό του να φτιάξει ποντίκια και που τον βρίσκεις που τον χάνεις, στο γυμναστήριο. Μικρό ψυχαναγκασμοί και νευρώσεις είναι αυτά, και δεν είναι δίολου επικίνδυνα. Επικίνδυνη είναι η μόνο η ψύχωση.
    Οσον αφορα τις ψυχωσεις εν ολιγοις ειναι ετσι , οι νευρωσεις τωρα χωριζονται σε 3 κατηγοριες στις φοβικες, τις ψυχαναγκαστικες και τις υστερικες. Στις φοβικες χαρακτηριστικο ειναι οτι το ατομο εχει παραλογους μη δικαιολογημενους φοβους, ο φοβος αυτος εκφραζεται με υπερτατη ενταση που εκφραζεται με κραυγες ή κλαμματα εφιδρωση ταχυκαρδια ακινητοποιηση ή φυγη μπροστα στο φοβικο αντικειμενο σωματικα συμπτωματα κτλ, Το ατομο δεν μπορει να λειτουργησει φυσιολογικα λογω του φοβου του και νιωθει υπερμετρη αγωνια στη σκεψη του γι αυτο προσπαθει να το αποφευγει. Στις υστεριες εχουμε δραματοποιηση οσων θελουν να εκφρασουν τα ατομα που πασχουν και κινητικη εκφορτιση(π.χ. τρομος , φωνες), εκει μπορει να εχουμε και διαταραχες επιπεδου συνειδησεως ή ταυτοτητας του ατομου οπως και σωματικα ξεσπασματα (π.χ. μειωση οπτικου παιδιου,προσωρινη παραλυση), στις υστεριες πολλες φορες τα ατομα μπορει να μην συνειδητοποιουν την κατασταση τους σε αντιθεση με του αλλες 2 τυπου νευρωσεων.Στις ψυχαναγκαστικες τα ατομα πασχουν απο εμμονες που καθοριζουν το τροπο ζωης τους. Μια ψυχαναγκατικη νευρωση μπορει καποιες ψορες να οδηγει και σε ψυχωση.., Αυτα που αναφερεις εσυ παραπανω Αργοναυτη ειναι καποια συμπτωματα ας πουμε νευρωτικα τα οποια ειναι απολυτα φυσιολογικα για καθε ανθρωπο. Παντως σε ποσοστα οντως οι νευρωτικοι στις δυτικες κοινωνιες ειναι αρκετοι
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Οταν η εκφορτιση των προβληματων της ψυχης εκφραζονται μεσω του σωματος με αρρωστια, βλαβη αυτου τοτε μιλαμε για ψυχοσωματικα
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

an kai to thema paroysiazei endiaferon einai kapws monomeres na to e3etaseis mono astrologika giati astrologika mporei na yparxei mia tasi alla perivallontika mia alli antistathmistiki .. Nomizw oti to perivallon diadramatizei poly simantiko rolo sto poies taseis mas telika ekfrazontai..

Quote Originally Posted by REMEDIOS View Post
    an kai to thema paroysiazei endiaferon einai kapws monomeres na to e3etaseis mono astrologika giati astrologika mporei na yparxei mia tasi alla perivallontika mia alli antistathmistiki .. Nomizw oti to perivallon diadramatizei poly simantiko rolo sto poies taseis mas telika ekfrazontai..
    Σιγουρα το περιβαλλον παιζει καποιο ρολο στις τασεις που ενδεχομενως να εκφραστουν..αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη,πατερας ολων ειναι το ατιμο DNA.:bigsmile:
    Μανα γιατι με γεννησες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επισης τετραγωνακι αντιθεση Σεληνης Πλουτωνα στο αστρολογικο μας αποτυπωμα θελει λιγο δουλεια ε????

Σε όλες τις περιπτώσεις ψυχάκιδων που έχω αναλύσει παρατήρησα κάτι συγκεκριμένο. Ενώ ο Ερμής μπορεί να είναι καλός πάντα όμως υπήρχαν σοβαρές προσβολές στο τρίτο σπίτι.

Η εμπλοκή αυτή του τρίτου οίκου ήταν κάτι που το περίμενες...?
    Δεν είναι κάτι γενικό αυτό που λες...? προσβολές τί είδους....? προφανώς με κάποιους πλανήτες από άλλους οίκους...ή κάτι άλλο...?
    Ψυχάκιδων γνωστών ανα τον κόσμο ή του περιβάλλοντος σου...? γιατί αν είναι το δεύτερο...με την εξαίρεση βέβαια του να είσαι ψυχίατρος ή κάτι τέτοιο...θεωρώ ότι επεισέρχεται και η υποκειμενικότητα μέσα σε αυτό...

Όταν λέω προσβολές εννοώ να υπάρχουν πλάνητες στον 3 οίκο και να προσβάλλοντα από άλλους με τετράγωνα και αντιθέσεις και κυρίως από τον κυβερνήτη του 3. Βέβαια όταν λέω ψυχακιδες εννοώ άτομα που η επαφή τους με τους άλλους δεν είναι η ενδεδειγμένη. Σε άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο ανάλογα με της εν λόγο προσβολές. Δεν είμαι ψυχίατρος αλλά ασχολούμαι με την αστρολογία 30 χρόνια από προσωπικό ενδιαφέρον και τα λεγόμενα μου τα έχω διασταυρώσει πολες φορές. Έξαλλου κάτι ανάλογο διατείνεται και ο μεγάλος αστρολόγος Carter.

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by Eirinopoios View Post
    Όταν λέω προσβολές εννοώ να υπάρχουν πλάνητες στον 3 οίκο και να προσβάλλοντα από άλλους με τετράγωνα και αντιθέσεις και κυρίως από τον κυβερνήτη του 3. Βέβαια όταν λέω ψυχακιδες εννοώ άτομα που η επαφή τους με τους άλλους δεν είναι η ενδεδειγμένη. Σε άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο ανάλογα με της εν λόγο προσβολές. Δεν είμαι ψυχίατρος αλλά ασχολούμαι με την αστρολογία 30 χρόνια από προσωπικό ενδιαφέρον και τα λεγόμενα μου τα έχω διασταυρώσει πολες φορές. Έξαλλου κάτι ανάλογο διατείνεται και ο μεγάλος αστρολόγος Carter.
    Επειδή τυγχάνει να έχω γεμάτο 3ο οίκο αν μπορείς να μου εξηγήσεις κι εμένα. Ακμή 3ου στον Καρκινο, σεληνη διας και ήλιος σε συνοδο στον καρκινο στον 3ο και τετράγωνα με πλουτωνα.Είμαι ψυχασθενής ή εχω θέματα επικοινωνίας;:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)