s
Placidus ή Equal?
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 31
    Όνομα:
    Κυριακή

Placidus ή Equal?

Ποιο συστημα διαιρεσης των οικων θεωρειται εγκυροτερο; Ρωτω γιατι προσεξα πως αναλογα με το συστημα [Placidus και Equal συγκεκριμενα] αλλαζουν οι οικοι σους οποιους βρισκονται οι πλανητες και τα σημεια, καθως και ο οικος που βρισκεται το Μεσουρανημα στον χαρτη μου. Αυτο αλλαζει τα δεδομενα για την ερμηνεια των οψεων, τουλαχιστον ως ενα βαθμο. Θα ηθελα την γνωμη σας!
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Re: Placidus ή Equal?

Απ'ο,τι ξερω χρησιμοποιειται περισσοτερο το Placidus. Αλλα καλυτερα να το πει ενας αστρολογος αυτο!
    Μπορειτε να προσφερετε δωρεαν φαγητο σε απορα παιδακια: http://www.thehungersite.com

- Η αστρολογια σου λεει οτι εξω βρεχει... Αν εσυ βγεις εξω γυμνος ή πολυ καλα ντυμενος με ομπρελλα ειναι δικη σου επιλογη...

- Η ζωη ειναι μια αυτοεκπληρουμενη προφητεια...

Όνομα:
    Φωτεινή

Καλη ερωτηση κι εγω εχω αυτή την απορια!:idea:

Απο οσο γνωριζω καποιες τεχνικές πρόβλεψης κυριως "απαιτουν"την χρήση συγκεκριμένου τυπου διαιρεση οίκων.(πχ. για την uranian το meridian).

Προφανώς για την εγκυρότητα του Placidus(συστημα άνισων οικων)και equal (συστημα ίσων οίκων) ,αλλα και πολλών άλλων συστημάτων,δεν μπορω να εκφερω αποψη μια και δεν ειμαι επαγγελματιας.

Προσωπικα,αφού εκανα "πειράματα" με διαφορα συστήματα(οχι δεν ανατινάχτηκα!:toung: ),κατέληξα να χρησιμοποιώ το σύστημα των άνισων!

Για το ορθόν ή οχι ,ελπίζω καποιος που γνωρίζει να μας διαφωτίσει!
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Κι εγω το συστημα των ανισων οικων χρησιμοποιω, αλλα που και που
    πειραματιζομαι και με το συστημα των ισων οικων.
    Συμφωνα με την Gwyn Turner, "o μελετητης, θα πρεπει να χαραξει στο Ωροσκοπιο και τα δυο συστηματα διαχωρισμου Οικων κι αν μερικοι πλανητες πεφτουν σε διαφορετικο Οικο αναλογα με το ενα ή το αλλο συστημα, να κρινει μονος του, με βαση τη διασθηση του και τα υπολοιπα στοιχεια που εχει στα χερια του, ποια ερμηνεια απο τις δυο ταιριαζει καλυτερα".

Εξαλλου, οταν ενας πλανητης βρισκεται στις τελευταιες μοιρες ενος οικου (η ανοχη ειναι 6 μοιρες, νομιζω), θεωρουμε οτι παυει να επηρεαζει τον εν λογω οικο και γινεται δυνατοτερος στον επομενο.
    Αυτη η προσεγγιση, πιστευω οτι καλυπτει και τα 2 συστηματα.

Όνομα:
    Αντωνία

Οι περισσότεροι υιοθετούν νομίζω το placidus, αν και ξέρω ότι και το Koch και το equal είναι σε χρήση. Οι διαφορές είναι ελάχιστες για τα γενικά που ρωτάει ένας πελάτης τον αστρολόγο. Τα 4 βασικά σημεία παραμένουν ίδια, κι αν βρεθεί όπως ήδη λέτε πλανήτης στα ενδιάμεσα οίκων, μερικές φορές δραστηριοποιήται σε αυτόν που είναι μα περισσότερο πάει στον επόμενο. Αν εξηγήσει ο αστρολόγος στον πελάτη και μόνος του θα καταλάβει που τον ...πιάνει περισσότερο. Αν κάνω λάθος ασ διορθώσει κάποιος έμπειρος.
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

Θα συμφωνησω μαζι σου.
    Κι εγω περιμενω την αποψη καποιου εμπειρου.

Καλημέρα παιδιά! Και εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμες οι απόψεις των επαγγελματιών σ' αυτό το θέμα τουλάχιστον για κάποιους σαν και μένα που κάνουμε μάθηματα Αστρολογίας. Στα μαθήματα αλλά και γενικά σε ότι ψάχνω σε βιβλία και διαβάζω για τους οικούς αυτόν τον καιρό παρατηρώ ότι οι περισσότεροι και τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς που διδάσκουν Αστρολογία χρησιμοποιούν το σύστημα των άνισων οίκων έχω διαπιστώσει

Όνομα:
    Σωκράτης

Έχω την άποψη πως οι ίσοι οίκοι δεν έχουν το ενδιαφέρον και την ποικιλία των άνισων οίκων. Μια προσωπικότητα δεν είναι στυλιζαρισμένη από ίσες πλευρές, αλλά άλλες πλευρές της είναι πιο ευρείες, άλλες είναι πιο περιορισμένες. Οι άνισοι οίκοι αυτό εκφράζουν.
    Στους ίσους οίκους, το Μεσουράνημα δεν είναι σχεδόν ποτέ στον 10ο οίκο. Αυτό ήδη δημιουργεί ένα προβληματισμό.
    Στατιστικά το Πλάσιντους λειτουργεί καλά.
    Ένα σύστημα ίσων οίκων, είναι όμως απαραίτητο όταν δεν έχουμε ώρα γέννησης.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Όνομα:
    Silia

Και εγώ ψηφίζω Placidus!!..

may..

Καταρχήν μια διευκρίνηση. Ο άξονας Μεσουρανήματος/Ναδίρ (MC/IC) δεν αλλάζει στο σύστημα οικοθεσίας Equal (το γνωστό Ισων Οίκων). Απλά ο συγκεκριμένος άξονας δεν ταυτίζεται με τις ακμές του 4ου/10ου οίκου όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα συστήματα διαίρεσης οίκων (που ασφαλώς είναι πολύ περισσότερα απο τα 3 που αναφέρθηκαν). Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στο σύστημα των ίσων οίκων ο άξονας Μεσουρανήματος/Ναδίρ δεν καθορίζει τα όρια του 4ου και 10ου οίκου αλλά λαμβάνεται υπόψη ως ένας αυτόνομος,ανεξάρτητος και ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας παράγοντας μέσα στο χάρτη.Κάτι σαν τον άξονα των δεσμών ας πούμε.

Ποιό σύστημα είναι επικρατέστερο και πιο δημοφιλές? Ασφαλώς το Placidus και μάλιστα με τεράστια διαφορά απο το Equal και το Koch που ακολουθούν στη "σειρά δημοτικότητας.Όμως εδώ υπάρχει μια κρίσιμη "λεπτομέρεια".Και αυτή αφορά τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο σύστημα κατέστη τόσο δημοφιλές. Όχι, αυτή η επικράτηση δεν οφείλετε σε κάποιες μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες που κάποιοι σπουδαιοι αστρολόγοι/στατιστικολόγοι διεξήγαγαν με σκοπο να διαπιστώσουν και να συγκρίνουν την εγκυρότητα του καθενός απο τα ατελείωτα συστήματα διαίρεσης οίκων...Ο λόγος για την επικράτηση του συγκεκριμένου συστήματος είναι λιγάκι πιο..πεζός χεχχεε Απλά για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό για την ιστορία της αστρολογίας χρονικό διάστημα οι Πίνακες διαίρεσης οικων του Placidus ήταν πιο εύκολα προσβάσιμοι και διαθέσιμοι στους αστρολόγους και στο ευρύτερο κοινό της αστρολογίας γενικότερα.Με απλά λόγια τους έβρισκες πιο εύκολα στην αγορά...Την ίδια εποχή υπήρχε η ανάγκη να δοθεί μια γερή δόση επιστημονικότητας ή επιστημοσύνης αν θέλετε στην αστρολογία και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που καταδίκασε το Πτολεμαικό Ίσων Οίκων το οποίο είχε την ατυχία να είναι...απλό!Ο αστρολόγος της εποχής ήθελε και "ολίγην απο τριγωνομετρία" για να προσθέσει στο κύρος του (τώρα το οτι υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα αστρολόγοι που δεν γνωρίζουν ούτε καν το πυθαγόρειο θεώρημα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο)... Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων ήταν που οδήγησε στην επικράτηση του Placidus.Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν αλυσιδωτές...Οι αστρολογικοί συγγραφείς έγραφαν βιβλία κάνοντας χρήση αυτού του συστήματος,οι σχολές δίδασκαν τα συγκεκριμένα βιβλία και πρότειναν στους μαθητές τους συγκεκριμένους πίνακες,και η μεγάλη πλειοψηφία των αποφοιτων απλά δεν είχε την προδιάθεση ή την τεχνική επάρκεια για να ψάξει το θέμα λίγο βαθύτερα.

Το Placidus θα συνεχίσει να επικρατεί για πολλά χρόνια ακόμα λόγω και της χρήσης του ως "προεπιλεγμένο σύστημα διαίρεσης Οικων" απο το πιο δημοφιλές site αστρολογίας παγκοσμίως το γνωστό www.astro.com της Liz Greene και της παρέας της. Ο πιτσιρικάς μπαίνει στο site συμπληρώνει τα πινακάκια με τα στοιχεία γεννήσεως και παίρνει έναν ωράιο Placidus χάρτη.Το μάτι συνηθίζει στους ανισους οίκους και κανεις δεν ρωτάει το πως και το γιατί...Γιατί άλλωστε?

Η πιο δυνατή αντίδραση στην ολοκληρωτική επικράτηση του Placidus προήλθε από την μακαρρίτισα πια αστρολόγο Lois Rodden (γνωστή στους αστρολόγους από τις συλλογές δεδομένων γεννήσεων που εξέδωσε, όπως και για τη δημιουργία του Rodden συστήματος για την κατηγοριοποίηση των δεδομένων γεννήσεων με βάση την πηγή προελευσης τους).

Στο επίσης πολύ γνωστό site της Rodden

http://www.astrodatabank.com

γίνεται χρήση του συστήματος Ισων Οίκων.Η Rodden γεννήθηκε στο βορειο Καναδά σε συντεταγμένες που τα συστήματα άνισων οίκων παράγουν ολίγον περίεργα αποτελέσματα...Ο χάρτης της παρουσίαζε τον 1 και 7 οίκο να έχουν μέγεθος 58 μοιρών ο καθένας και τον 4ο και 10 οίκο να έχουν μέγεθος μόλις 18 μοιρών!Το γεγονός αυτό την οδήγησε σε αμφισβήτηση ολων των συστημάτων άνισης διαίρεσης και στην τελική υιοθέτηση του συστήματος Ισων Οίκων.

Η Rodden αντιτάσει ένα πολύ απλο αλλά συνάμα και αποστομωτικά δυνατό επιχείρημα σε όσους αμφισβήτησαν την επιλογή της.
    Το ερώτημα αφορά το συμβολικό χαρακτήρα της αστρολογίας και το γεγονός της διαίρεσης του ζωδιακόυ σε 12 ισομεγεθή τμήματα των 30 μοιρών (τα ζώδια). Αυτή η διαίρεση δεν αντιστοιχεί σε καμμιά φυσική ή άλλη πραγματικότητα αλλά αφορά μια καθαρά συμβολική/αριθμολογική κατανόηση της φύσης των πραγμάτων.Αν θέλουμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε ένα σύστημα μαθηματικής/άνισης κατανομής των οίκων δεν θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τα ζώδια? Γιατί χωρίζουμε το ζωδιακό σε 12 ίσους τομείς τη στιγμή που αυτό δεν αντιστοιχεί σε καμμιά μαθηματική ή φυσική πραγματικότητα? Οι φυσικοί αστερισμοί μόνο ισομεγεθής δεν είναι.Και τελικά έιναι η αστρολογία ένα συμβολικό σύστημα με αναφορές και βάσεις στην αριθμολογία ή όχι?

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την επιχειρηματολογία της Rodden:

http://www.astrodatabank.com/Astrolo...htm#EqualHouse

Προσωπικά είχα υιοθετήσει το σύστημα Ισων Οικων σχεδόν απο τους πρώτους μήνες της ενασχόλησης μου με την αστρολογία.Ημουν αρκετά τυχερός ώστε να έχω την ακριβή ωρα γεννήσεως μου απο την αρχή (η μαρτυρία της μητέρας μου ήταν απόλυτα συνεπής με το πιστοποιητικό γεννήσεως μου).Αυτό που έκανα απλά ήταν να παρακολούθω τις διελευσεις και τις προοδους των πλανητών προς τους δύο πλανήτες (Κρόνος και ουρανός) στο ωροσκόπιο μου οι οποίοι διαφοροποιούνταν ως προς την οικοθεσία στα τρια επικρατεστερα συστήματα. Πχ με το Placidus o Ουρανός μου "επεφτε" στον 2ο οίκο ενώ με το Ίσων στον 1ο. Το ερώτημα λοιπόν ήταν ποια ζητήματα έρχονταν στην επιφάνεια όταν ο Ουρανός δεχόταν σκληρές προσβολές από προοδους και διελευσεις.Αυτό που είδα ήταν ότι όχι μόνο δεν προέκυψε ποτέ κάποιου είδους οικονομικό ή περιουσιακό ή άλλο σχετικό με τον 2ο οίκο ζήτημα, αλλά ότι σχεδόν παντα τα θεματα που προέκυπταν αφορούσαν προσωπικές μου σχέσεις και συνεργασίες.Καθαρά ζητήματα 1ου/7ου.Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και με τον Κρόνο.Είδα ξεκάθαρα ότιΤο δικό μου ωροσκόπιο λειτουργούσε σαφώς καλύτερα με το ίσων οίκων.

Στα επόμενα χρόνια,και μεσω γενικότερης έρευνας απλά επιβεβαίωσα την αρχική μου άποψη. Το Ισων αν δεν δίνει καλύτερα αποτελέσματα δεν δίνει ποτέ χειρότερα, και εγώ δεν έχω κανένα λόγο να απορρίψω ένα εγκυρότατο σύστημα απλά και μόνο επειδή είναι...απλό.

Αυτά και καλό βράδυ.

Quote Originally Posted by starfish
    Ποιο συστημα διαιρεσης των οικων θεωρειται εγκυροτερο; Ρωτω γιατι προσεξα πως αναλογα με το συστημα [Placidus και Equal συγκεκριμενα] αλλαζουν οι οικοι σους οποιους βρισκονται οι πλανητες και τα σημεια, καθως και ο οικος που βρισκεται το Μεσουρανημα στον χαρτη μου. Αυτο αλλαζει τα δεδομενα για την ερμηνεια των οψεων, τουλαχιστον ως ενα βαθμο. Θα ηθελα την γνωμη σας!
    Look to your orb for the warning...

Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)