Εμείς σας παρακινούμε, στο ξεκίνημά σας, να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες του άρθρου και ν' αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δική σας εσωτερική καθοδήγηση. Καθώς θα συνεχίζετε την πορεία σας στο αστρικό ταξίδι, θα βοηθήσετε κι άλλους ν' ακολουθήσουν το δρόμο αυτό. Μη διστάζετε, λοιπόν, μπροστά στη χαρά, την ελευθερία και τη σοφία που μπορεί να σας χαρίσει. Καλωσορίσατε στη συναρπαστική περιπέτεια που ακολουθεί.
Οι προηγμένοι μαθητές ένιωσαν ότι το αστρικό ταξίδι - η επαφή δηλαδή μ' έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό και άντληση πληροφοριών μέσα απ' αυτή την επαφή θα είναι ένα από τα κλειδιά που θα βοηθήσει τον άνθρωπο στην πνευματική του εξέλιξη και στις καινούργιες του εμπειρίες.
Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, το αστρικό ταξίδι είναι μια ικανότητα που μπορεί ν' αποκτηθεί από τη στιγμή που θα καλλιεργηθεί η ανάλογη επιθυμία γι' αυτό, όταν κάποιος δηλαδή θελήσει να διευρύνει τη συνείδησή του. Οι άνθρωποι δε χρειάζονται χρόνια διαλογισμού ή να είναι ψυχικοί, ούτε να έχουν προϋπάρξει σαν αγωγοί.

Διάφορες σχολές μεταφυσικής και προικισμένοι ανώτεροι δάσκαλοι επιθυμούν να διδάξουν τα άτομα να είναι συνειδητά κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, για να μπορούν έτσι να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα και να ελέγχουν την επαφή με τους οδηγούς τους. Μόνο μ' αυτόν του τρόπο θ' αναγνωρίσουν τη σοφία των οδηγών και θα εξελιχθούν πνευματικά. Και σίγουρα, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ακολουθώντας αυτόν το δρόμο, που οδηγεί στην επαφή μ' έναν ανώτερο οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό.
Όλοι είναι ικανοί να βαδίσουν στο δρόμο του αστρικού ταξιδιού, και πολύ το κάνουν πολύ πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν.
Μπορείτε να μάθετε πως να έρθετε σε επαφή με έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό σας. Μπορείτε να δεχτείτε την καθοδήγηση, να εμπνευστείτε και να συνδεθείτε με αυτή την πηγή σοφίας. Αν επιθυμείτε την επαφή αυτή, αναζητήστε την.
Κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού οικοδομείτε μια γέφυρα προς τ' ανώτερα πεδία - βιώνετε την αγάπη κι αποκτάτε σκοπό και ανώτερη συλλογική συνείδηση, που έχει ονομαστεί Θεός, Όλου ή Παγκόσμιος Νους. Η είσοδος σε αυτά τα ανώτερα πεδία γίνεται με την επαφή μ' έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό, που επεμβαίνει ενεργειακά και τη διευκολύνει. Ο οδηγός σας πάντα θα σας παρακινεί και θα σας βοηθά ν' ανακαλύψετε τη γνώση που είναι κρυμμένη μέσα σας. Όσο η πορεία συνεχίζεται, τόσο πιο δυνατή, πιο εκλεπτυσμένη και αδιάκοπη θα είναι η επαφή σας με τ' ανώτερα πεδία. Όλες οι αρετές μιας τέλειας σχέσης συνεχής αγάπη, απόλυτη κατανόηση, ατέλειωτη συμπάθεια - θα υπάρχουν στη σχέση με τον οδηγό σας.

Το αστρικό ταξίδι σας βοηθάει να κατανοήσετε και να δώσετε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, όπως "Γιατί βρίσκομαι εδώ;" και "Ποιο είναι το νόημα της ζωής;"
Ο οδηγός σας θα σας βοηθήσει να βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, από τα πιο υλικά και καθημερινά μέχρι αυτά που προκύπτουν από το ίδιο το αστρικό ταξίδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστρικό ταξίδι σαν θεραπεία, σαν διδασκαλία και άποψη για να επεκτείνετε τη δική σας δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Η προσέγγισή σας στ' ανώτερα πεδία θα σας φέρει πιο κοντά στην γνώση, στη σοφία, ακόμη και στις καλές τέχνες, στη φιλοσοφία, στην ποίηση και σε όλες τις εφευρέσεις κι ανακαλύψεις που έχουν γίνει.
Εμπιστευτείτε τα εσωτερικά σας μηνύματα. Ο καθένας από εσάς είναι ένα ξεχωριστό, μοναδικό άτομο με απεριόριστες δυνατότητες. Εμείς σας παροτρύνουμε ν' ανακαλύψετε το θεϊκό στοιχείο μέσα σας.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σταματήσετε ν' αγωνίζεστε, αλλά ότι μπορείτε να βρείτε τρόπους έτσι ώστε η προσπάθειά σας να συναντά ελάχιστα εμπόδια. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι σύμφωνες με τις διεξόδους που εσείς θέλετε. Είστε οι μόνοι που μπορείτε να κάνετε χρήση της γνώσης. Είστε εσείς αυτοί που καλείστε να δραστηριοποιηθείτε και να υλοποιήσετε τους στόχους σας.
Όσο για τον εαυτό σας, θα γίνετε ικανοί να τον παρατηρείτε αντικειμενικά, πέρα από τις συνηθισμένες σας προκαταλήψεις αυτό ακριβώς θα σας μάθει και να τον αγαπάτε περισσότερο.
Πολλοί λένε ότι παραμένοντας στην κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης μπορούν, έχοντας τα μάτια τους ανοικτά, να οραματιστούν τους οδηγούς τους. Οι άνθρωποι που γίνονται καλοί αγωγοί φροντίζουν τον εαυτό τους, είναι ανεξάρτητοι κι επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Αυτοί που έχουν ιδιαίτερη ικανότητα για το αστρικό ταξίδι είναι συχνά άτομα ερευνητικά αλλά και ανοιχτόμυαλα.

Οι άνθρωποι που μαθητεύουν στο αστρικό ταξίδι είναι ευγενικοί με τους άλλους. Είναι ειλικρινείς και επιμελείς. Αναλαμβάνουν με ενθουσιασμό κάποιο έργο. Έχουν ζωηρή φαντασία και τους αρέσει να ονειροπολούν. Βοηθούν τους άλλους όταν έχουν ανάγκη και φροντίζουν την οικογένεια και τους φίλους τους.
Οι ανώτεροι οδηγοί έρχονται σε επαφή με εκείνους που εκτιμούν και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Τους απασχολούν οι άνθρωποι που έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα, επιμονή κι ενθουσιασμό. Η επιθυμία κάποιου να βοηθάει τους άλλους και το ενδιαφέρον του γι' αυτούς, ευνοούν την επαφή του μ' έναν ανωτέρου επιπέδου οδηγό. Μη διστάζετε, λοιπόν, και μην αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας να έρθετε σε επαφή μ' έναν οδηγό.

Μερικοί πάλι φοβούνται ότι με το αστρικό ταξίδι ή την επαφή τους μ' έναν οδηγό, θα χάσουν την προσωπική τους ταυτότητα ή ότι θ' αφανιστούν κάτω από την παρουσία του οδηγού.
Κάποιοι άλλοι φοβούνται, για τον ίδιο λόγο, ότι θα γίνουν πιο ευπρόσβλητοι από αρνητικές ή κατώτερες οντότητες.
Μπορείτε ακόμη να επικαλεστείτε κάποιον ανώτερο διδάσκαλο, όπως το Χριστό ή το Φύλακα Άγγελό σας. Όμως σας προειδοποιούμε να μην παίζετε με τις κατώτερες οντότητες μόνο και μόνο από περιέργεια.

Μολονότι η αξία του αστρικού ταξιδιού φαίνεται αμέσως στη ζωή σας, εσείς δεν πρέπει να σταματήσετε την εξάσκηση. Αυτοί που εξοικονομούν χρόνο κι ασκούνται τακτικά έχουν αποκτήσει αρκετή πείρα. Όπως λοιπόν ένας πιανίστας δεν μπορεί με την πρώτη να παίξει σε μια συναυλία, έτσι και οι άνθρωποι που είναι αγωγοί και έχουν καλή επαφή με τον οδηγό τους ασκούνται σε καθημερινή βάση.

Ίσως ακόμη ν' αναζητήσετε και κάποια βιβλία για περισσότερες πληροφορίες. Μπορεί ακόμη να θελήσετε να βρείτε περισσότερα πράγματα για τον πνευματικό σας δρόμο και τη μορφή που θα πάρει η εργασία σας. Ίσως ακόμη ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε έναν καινούργιο, ανώτερο σκοπό στη ζωή σας και ότι το να σπαταλάτε το χρόνο σας άσκοπα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Νιώθετε ότι είστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και ότι κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί, που όμως δεν είστε βέβαιοι για το τι ακριβώς θα είναι.


Το αστρικό ταξίδι θα σας βοηθήσει ν' ανακαλύψετε τον ανώτερο σκοπό σας

Μερικοί άνθρωποι έχουν εντυπωσιακές και παράξενες εμπειρίες. Τους συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούν να τα εξηγήσουν λογικά, όπως, για παράδειγμα, προαισθάνονται ένα γεγονός το οποίο αργότερα επαληθεύεται, επισκέπτονται ένα καινούργιο μέρος το οποίο τους φαίνεται απόλυτα γνώριμο, έχουν εξωσωματικές εμπειρίες ή προφητικά όνειρα. Άλλοι λένε ότι νιώθουν να τους διαπερνά κάτι, ενώ συμβαίνουν διάφορες συμπτώσεις, όπως πόρτες ν' ανοίγουν, βιβλία να πέφτουν μπροστά τους. Έτσι όλη τους η αντίληψη για την πραγματικότητα αρχίζει ν' αλλάζει. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη γιόγκα, το διαλογισμό, τις ανατολικές θρησκείες ή έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να μάθουν για το αστρικό ταξίδι και για τις θεραπευτικές τους ικανότητες. Μερικοί μάλιστα που διάβασαν για τους οδηγούς και το αστρικό ταξίδι και θέλησαν να μάθουν ακόμη περισσότερα, αισθάνονται τώρα ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η αλλαγή που αποζητούσαν.


Η αναζήτηση και μόνο ενός οδηγού τον φέρνει κοντά σας

Μπορεί για παράδειγμα, να δείτε ένα πολύ ζωντανό όνειρο, στο οποίο να έχετε πλήρη συναίσθηση της επαφής με τον οδηγό σας. Μπορεί ακόμη να έρθετε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας ή μ' έναν οδηγό μέσα από τις κάρτες της τράπουλας Ταρό, την αυτόματη γραφή ή το διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ίσως δεχτείτε μια καθοδήγηση, ανώτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες σας.
Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για ν' αρχίσει η επαφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο. Η προετοιμασία είναι προσωπική εμπειρία και είναι διαφορετική για κάθε άτομο.
Παρ' όλο που μπορεί να έχετε κάποιες αμφιβολίες κι ερωτηματικά, θ' ανακαλύψετε ότι η εμπειρία σας έχει πολύ μεγάλη σημασία και ότι ανυπομονείτε να μάθετε περισσότερα.
Κάθε άλλο λοιπόν παρά αμφισβητείται η ικανότητά σας να έρθετε σε επαφή με τον οδηγό ή τον ανώτερο εαυτό σας.


Η κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης δίνει την αίσθηση ότι έχετε γίνει ξαφνικά πολύ σοφοί

Ξαφνικά σας πλημμυρίζει η γνώση και αρχίζετε έτσι να του λέτε πράγματα τα οποία δε σκοπεύατε αρχικά να πείτε. Οι στιγμές που νιώθετε μεγάλη αγάπη για ένα φίλο ή δέος καθώς κοιτάτε ένα ηλιοβασίλεμα, οι στιγμές που αναγνωρίζετε την ομορφιά ενός λουλουδιού ή την ευλαβικότητα μιας προσευχής, περιέχουν όλες στοιχεία αυτής της συνειδησιακής κατάστασης.
Ακόμη είναι πιθανόν να νιώθετε κάποια θερμότητα στα χέρια σας ή ν' ανεβαίνει ολόκληρη η θερμοκρασία του σώματος. Η κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης είναι μια καθαρά προσωπική εμπειρία. Σε μερικούς μάλιστα υπάρχει μια περίεργη απουσία της αίσθησης του φυσικού σώματος. Πάντως, μετά από κάποιο διάστημα θ' αρχίσετε να εξοικειώνεστε με όλα αυτά τα ασυνήθιστα φαινόμενα, που ενδεχομένως θα συμβαίνουν.
Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι μοναδικές γιατί η κάθε μια από αυτές σας δραστηριοποιεί με το δικό της τρόπο και επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό το περιβάλλον σας, τη χαλαρότητα ή την προσοχή σας, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά σας, ακόμη και τον τρόπο της σκέψης σας.
Μπορεί ακόμη και να τρομάξετε αν μπει κάποιος στο δωμάτιο απροειδοποίητα. Παρ' όλα αυτά η πιθανότητα ν' αντιλαμβάνεστε τους ήχους ή να λαμβάνετε πληροφορίες υπάρχει και στις δυο καταστάσεις, τόσο σε εκείνη της ελαφριάς όσο και σ' αυτήν της βαθιάς χαλάρωσης.

Η εμπειρία του διαλογισμού είναι σίγουρα χρήσιμη, αλλά όχι και υποχρεωτική για το αστρικό ταξίδι. Και στις δυο, πάντως, αυτές καταστάσεις φτάνει κανείς μέσα από τη χαλάρωση και την εσωτερική συγκέντρωση αυτό που διαφέρει είναι ο σκοπός και ο τρόπος που λειτουργεί ο νους και το πνεύμα.
Το να φτάσετε στην κατάσταση του αστρικού ταξιδιού δεν εξαρτάται μόνο από εσάς. Σίγουρα η βοήθεια του οδηγού σας, από τη στιγμή που ζητάτε επαφή και καθοδήγηση είναι πολύτιμη.
Οι εμπειρίες λοιπόν των περισσότερων κυμαίνονται από τη βαθιά, ασυνείδητη κατάσταση μέχρι αυτήν της απόλυτης συνειδητότητας.