- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 23
-
21-10-2008, 09:35 PM #1
Υιοθεσια και μπερδεμενες καταστασεις
Μου γεννηθηκαν δυο ερωτηματα και ειπα να το συζητησουμε....
Αν καποιος ειναι υιοθετημενος ο ηλιος και η σεληνη ποιους γονεις αντικατοπτριζει τους βιολογικους ή τους θετους? Εγω τεινω προς το δευτερο...
Και
Αν καποιος μεχρι μια μικρη ηλικια 2-3 χρονων εχει γνωρισει καποιον σαν γονεα και μετα γνωρισει καποιον αλλον ως γονεα.Τοτε τι γινεται? π.χ Μεχρι 2-4 χρονων ζει με τη μητερα κ με τον πατερα αλφα και μετα κατι γινεται και του παρουσιαζεται ως πατερας ο β(π.χ ο α πεθαινει ή εξαφανιζεται ή εγκαταλειπει..οτιδηποτε τεσπα)...Και το παιδι τελικα μεγαλωνει με τη μητερα και τον β πατερα...Τοτε αυτο πως πιστευεται οτι θα φανει αστρολογικα σε εναν χαρτη ? Και ο ηλιος ποιον απο τους 2 πατεραδες θα αντιπροσωπευει?Τι ρολο θα παιξει Κρονος Ουρανος κτλ? Και γενικα οποιο σχολιο,ικασια κτλ ευσπροδεκτο κι οχι μονο σε σχεση με τον ηλιο αλλα γενικα αστρολογικαοσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
21-10-2008, 10:10 PM #2
Re: Υιοθεσια και μπερδεμενες καταστασεις
Πολυ καλο θεμα και αρκετα "μπερδευτικο" πραγματικα .
Παλιοτερα θυμαμαι μου ειχε τυχει ενας χαρτης ενος φιλου που δεν ειχε γνωρισει τον βιολογικο του πατερα ποτε. Ο Ηλιος του (αρχετυπο του πατερα) ηταν τοποθετημενος στον 12ο οικο (οικος της "θολουρας" ). Πραγμα που μου εδωσε την εντυπωση οτι ποτε δεν ειχε ερθει σε "πραγματικη" επαφη με τον βιολογικο του πατερα.
Αρχικα θελω να πω μεσα απο την ερασιτεχνικη μου εμπειρια παντα , οτι αν καποιος δεν εχει γνωρισει τους βιολογικους του γονεις , ειμαι σιγουρος οτι αυτο με τον ενα ή τον αλλο τροπο θα εκφραστει στον γενεθλιο χαρτη του. Η μητερα και ο πατερας αποτυπωνονται στον γενεθλιο χαρτη.
Προσωπικη αποψη παντα , ειναι οτι στην πραγματικοτητα ο Ηλιος και η Σεληνη εκφραζουν τους βιολογικους γονεις. Εδω ομως ερχεται ενα μεγαλο αλλα ... Πιστευω οτι εκτος απο την βιολογικοτητα του θεματος ο Ηλιος κ η Σεληνη θα εκφρασουν και την συνολικη αποψη η εμπειρια που θα εχουμε απο τους γονεικα αρχετυπα πχ Ενας ανθρωπος μεσα απο τον οποιο μπορουσαμε να δουμε το αρχετυπικο του πατερα....
Αν δεν κανω λαθος και ας με διορθωσει καποιο αλλο μελος , τα ζητηματα που εχουν να κανουν με τις υιοθεσιες ειναι ζητηματα του Ποσειδωνα και του 12ου σε σχεση με τους οικους και τους πλανητες που εκφραζουν τα γονεικα ζητηματα...
-
21-10-2008, 10:12 PM #3
Αρχικα πιστευω οτι γονεις ειναι αυτοι που μεγαλωνουν ενα παιδι.Οποτε η σεληνη και ο ηλιος θα αντιπροσωπευουν τους θετους γονεις αφου απο αυτους ειναι τα πρωτα και τα μετεπειτα ερεθισματα.Αυτους θα νιωσει για προτυπα.
Τωρα για το αν αλλαξει γονεις δεν μου ερχετε κατι.Αλλα σαφως αν υπαρχει πλουτωνας(θανατος),ουρανος( εκκεντρικη οικογενεια),κρονος(αποστασ )και ποσειδωνας(θολη κατασταση,απορριψη) στον 4 μπορει να δειξει κατι τετοιο.Αν ο κυβερνητης του 4 παει στον 12.Αν η ακμη του 4 ειναι στον υδροχοο ή στον σκορπιο.
Τα 2 μεγαλα μου αδελφια εχασαν τον πατερα τους 2 και 4 χρονων(εχουμε την ιδια μητερα).Ο αδελφος μου εχει ηλιο συνοδο με πλουτωνα και 4 στους διδυμους (2 οικογενειες?),στον 10 εχει ποσειδωνα(ονειρικη εικονα του πατερα?).Ενω η αδελφη μου εχει στον 4 σκορπιο μεσα ειναι ποσειδωνας ,ο πλουτωνας στον 2 (συναισθηματικος θανατος, ανασφαλεια και φοβος?) τετραγωνο με αναδρομο δια στις 29 τοξοτη.Ο κρονος στους διδυμους(2 πατερες?) τριγωνο με ουρανο (ιδιαιτεροτητα).
Δεν ξερω τι αλλο να αναφερω.Πραγματικα πολυ ενδιαφερον απορια,αν και το εχω μεσα στην οικογενεια μου δεν το ειχα εξετασει ποτε αυτο το θεμα.Μαλλον επειδη ο πατερας μας (2) και η μητερα μας δεν εκαναν ποτε διακρισεις και εγω εμαθα σε ηλικια 15 χρονων οτι δεν ειμασται απο τον ιδιο πατερα.Ειδες τι "φωτιες" αναβει ενας σκορπιος??????:bigsmile:Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
21-10-2008, 10:22 PM #4
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. :bigsmile: Και συμπληρώνω:
¶λλωστε, η σημασιοδότηση του πατέρα και της μητέρας και η αντιστοίχησή τους με τον Ήλιο και τη Σελήνη αντίστοιχα δεν είναι απόλυτη. Η Σελήνη δηλαδή μπορεί να δηλώνει και την εικόνα που έχουμε ή τέλος πάντων να δίνει πληροφορίες για τον πατέρα μας, αν τυχόν αυτός λειτουργεί "μητρικά" απέναντί μας, σε σχέση πάντα με τη μητέρα. Και τανάπαλιν για τη μητέρα και τη σύνδεσή της με τον Ήλιο. Η ίδια παρατήρηση ισχύει και για τη συσχέτιση του 4ου και 10ου οίκου με τις έννοιες "μητέρα" και "πατέρας".
Υπό αυτό το σκεπτικό, φαντάζομαι πως δεν θα έπρεπε να είμαστε απόλυτοι για το ότι τα Φώτα δηλώνουν τους φυσικούς γονείς, αφού και η συστοιχία αυτών με τα Φώτα δεν είναι απόλυτη.
-
21-10-2008, 10:25 PM #5
Αγαπητή skorpion
Ενδιαφέρον το θέμα σας, συμφωνώ στα περισσότερα που ειπώθηκαν από τα μέλη μας cancerian και giannas.
Σημαντικό είναι πώς νοιώθει το ίδιο το παιδί. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω συναντήσει και το υιοθετημένο παιδί δεν νοιώθει άσχημα με τους θετούς γονείς, επομένως τα στοιχεία είναι ελάχιστα εμφανή για την υιοθεσία. Αλλού, ακόμη κι αν είναι με φυσικούς γονείς, μπορεί να νοιώθει ξένο προς την οικογένεια.
Γενικά η Σελήνη και ο Ήλιος δηλώνουν τον γονέα που μας μεγαλώνει, γιατί αυτή την εικόνα έχουμε προσλάβει. Η Σελήνη μπορεί να είναι η οικογένειά μας σαν σύμβολο και αυτό μετρά επί της ουσίας ως αίσθηση.
Στα θέματα υιοθεσίας ή εγκατάλειψης, έχουμε συχνά συμμετοχή του Ποσειδώνα, του κυβερνήτη του 12ου οίκου και του Χείρωνα, με προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερομένου.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
21-10-2008, 10:31 PM #6
Και κατι συμπρηρωματικο εγω και ο αδελφος μου ο μικρος (ειμαστε πολλα παναθεμα μας) εχουμε στον 4 σκορπιο με ουρανο παρολο που εγω ειμαι λεων και ο αδελφος μου παρθενος στον ωροσκοπο.Που δειχνει εναν θανατο και μια εκκεντρικοτητα στην οικογενεια μας
Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
21-10-2008, 10:39 PM #7
Πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις ολων μεχρι τωρα και η συμμετοχη της κα Σιμου!
Ως προς το δευτερο κομματι της ερωτησης...Νομιζετε πως θα φανει ο διαχωρισμος των 2 πατεραδων? Και θα επικρατησει η καλυτερη απο τις 2 ή η χειροτερη ή και οι 2 σχεσεις θα φαινονται στο χαρτη?..Δε ξερω αν αυτη η ερωτηση δεν ειναι τοσο εξυπνη ή αν ουσιαστικα εχει απαντηθει...αλλα ας το εξακριβωσουμε..χεχε!οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
21-10-2008, 11:25 PM #8
Αγαπητή skorpion
Έχω δει σε μία περίπτωση το αντίστοιχο σε μία κυρία, ο Ήλιος λειτουργούσε ως πατέρας για τον θετό πατέρα. Δεν ένοιωθε διαφορετικά, και το ξέρω γιατί το συζητήσαμε. Στο θέμα της ηλικίας που συνέβη το ατύχημα, υπήρχε εμφανής η απώλεια στα προγνωστικά συστήματα. Στην συνέχεια η νέα παρουσία (θετός πατέρας) επειδή φάνηκε να είναι θετική, ήταν σαν μία ευχάριστη κατάσταση στην οικογένεια στα προγνωστικά της χρονιάς του γάμου.
Σε ένα νεαρό που έχει δύσκολες όψεις προς τον Ήλιο και την Σελήνη, το διαζύγιο των γονέων ήταν οδυνηρό και δημιούργησε βιώματα, καθώς ήταν παράλληλα με ένα πένθος στην οικογένεια.. Σήμερα δεν αποδέχεται τον θετό του πατέρα και δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του. Η δύσκολη όψη λειτούργησε και στις δύο περιπτώσεις, με διαφορετική αφορμή.
Η έως τώρα εμπειρία μου, μου έχει αποδείξει πως είμαστε σε μεγάλο βαθμό θετικά ή αρνητικά προσκείμενοι προς την οικογένεια, φυσική ή μη, αλλά θα παίξουν ρόλο και τα προγνωστικά όταν συμβαίνουν αλλαγές σ' αυτήν, όπως και η συναστρία με τα άτομα που συνδέονται μαζί μας. Η προαναφερόμενη κυρία ουδέποτε ένοιωσε άσχημα με τον θετό της πατέρα, που υπεραγαπά.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
21-10-2008, 11:36 PM #9
Ευχαριστω πολυ κα Σιμου!!!
Κατι τελευταιο... Στη περιπτωση της κοπελας που ειχε καλη σχεση με το πατερα της(θετο) περα των προγνωστικων που εδειχναν το γεγονος με το βιολογικο της πατερα οταν ειχε συμβει...στο γενεθλιο της θυμαστε αν υπηρχε κατι που να δειχνει ενα γεγονος με το πατερα? Κατι π.χ σε σχεση με τον ηλιο κτλ? ασχετως αν τελικα εχει καλη σχεση οπως ειπαμε με το θετο της πατεραοσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
22-10-2008, 12:16 AM #10
Ο Χείρωνας έδειχνε κάποια ίχνη απώλειας και πένθους, όπως και η Σελήνη. Επειδή το είχαμε αναλύσει, ήταν αυτό που βίωσε ως "πάγωμα" με την δύσκολη εκείνη περίοδο, αλλά δεν αισθάνθηκε στην πορεία άσχημα από την οικογένειά της. Ο Ήλιος συμμετείχε στην πρόγνωση.
Πιστεύω πως κάθε παιδί αποτυπώνει διαφορετικά τις συνθήκες ενός γεγονότος και ο χάρτης μας εξηγεί κυρίως αυτό το αποτύπωμα στην ψυχή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.