s
Η Αστρολογία στο Κουτί της Πανδώρας - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 46
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Η Αστρολογία στο Κουτί της Πανδώρας

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες "πολυσυλλεκτικές" εκπομπές συνήθως δημιουργούν απλά εντυπώσεις. Πχ. θα μας μείνει ο αστερισμός της μπανάνας... Εμφανέστατο δημοσιογραφικό σχόλιο, που όμοιό του ωστόσο δεν εκφράστηκε για το θέμα της ψυχανάλυσης που επίσης πραγματεύτηκε.

Χωρίς να 'μαι ειδικός, ως τηλεθεάτρια όμως, πιστεύω πως ακόμα και όταν θες να "χτυπήσεις" κάτι, να παρουσιάσεις τα αδύναμα σημεία κάποιων αντικειμένων, το κάνεις ομοίως και εξίσου!

Όνομα:
    white

Quote Originally Posted by kiaRRa View Post
    Εμένα πάλι η όλη εκπομπή μου φάνηκε λίγο σαν κυνηγι μαγισσών. Μάλλον την υπερεκτιμησα και τώρα απογοητεύτηκα. Με ψιλοεξόργισε κιόλας:unsure:
    κι εγώ το ίδιο...και θύμωσα και την είχα σε εκτίμηση την εκπομπή..νομίζω κάλεσε τα κατάλληλα πρόσωπα για να βγει το συμπέρασμα το οποίο μόνος του απήγγειλε στο τέλος της εκπομπής..

Όνομα:
    Ράνια

Quote Originally Posted by kiaRRa View Post
    Εμένα πάλι η όλη εκπομπή μου φάνηκε λίγο σαν κυνηγι μαγισσών. Μάλλον την υπερεκτιμησα και τώρα απογοητεύτηκα. Με ψιλοεξόργισε κιόλας:unsure:
    Quote Originally Posted by Pirate Jenny View Post
    Δεν καταλαβαίνω ποιό ήταν το θέμα του, είδα πολύ λίγο
    Οτι η απόγνωση στρέφει τον κόσμο σε καφετζούδες ψυχολόγους και αστρολόγους- όλα στο ίδιο τσουβάλι;;:wacko:
    Ε! Ναι ντε! 3 εκπομπες ειναι και κουραστικές και επιζήμιες.....μ' ένα σμπάρο 3 μάγισσες στην πυρά, που λεει και η kiaRRa

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by chandramani View Post
    Την εικόνα της αστρολογίας νομίζω ζωγράφισε και τα πρόσωπα που χρησιμοιποίησε ήταν τα κατάλληλα μιας και πρωτοστατούν στα εν δήμω. Δεν προσκάλεσε την Ντάκου όπου σίγουρα θα υπήρχε άλλο πλαίσιο ανάλυσης. Προσκάλεσε το Χορταρέα και τον Πιντέρη .
    Συμφωνω μαζί σου. Και αυτό ακριβώς που μου ήρθε στο μυαλό, βλέποντας την εκππομπή, ήταν η εκπομπή του Θεοδωράκη με την Θ. Ντάκου. Προσωποκεντρική μεν, ουσιαστική δε.
    Απλά απογοητεύομαι για το πόσο επιφανειακά πραγματεύτηκε το ζήτημα ο Βαξεβάνης...

Γενικά ο κόσμος θεωρεί αστρολογία αυτό που παρουσιάζουν τα πρωινάδικα. Κοινώς "σημερα βγείτε για ψώνια, θα βρείτε το γκόμενο της ζωής σας" και άλλα τέτοια τραγικά. Θεωρούσα και περίμενα πως μια τέτοια εκπομπή θα προσεγγίζε το θεμα πιο σοβαρά και θα ελέγε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Αλλά δεν... Αντ' αυτού τα εμπλεξε χειρότερα, με τέτοιο τρόπο ωστε να θεωρηθεί η αστρολογία αποκρυφη τεχνη....

Τι να πω πια:weird:

edit: ο Θεοδωράκης είχε σαφως πιο προσεκτική προσέγγιση και πολύ πιο σοβαρη

Παντως στον Χορταρέα ήταν χρήσιμη η εκπομπή...διαφημιστηκε ο ανθρωπος!:evil:

Όνομα:
    Ράνια

Quote Originally Posted by chandramani View Post
    Την εικόνα της αστρολογίας νομίζω ζωγράφισε και τα πρόσωπα που χρησιμοιποίησε ήταν τα κατάλληλα μιας και πρωτοστατούν στα εν δήμω. Δεν προσκάλεσε την Ντάκου όπου σίγουρα θα υπήρχε άλλο πλαίσιο ανάλυσης. Προσκάλεσε το Χορταρέα και τον Πιντέρη .
    Συνήθως οταν το πορισμα μιας εκπομπής ειναι προδιαγεγραμμένο, χρησιμοποιούνται οσοι εξυπηρετούν ωστε η παρουσίαση να παρει τον επιθυμητό δρόμο. Δεν ειμαι υπέρ της τυφλής πίστης σε τιποτα, αλλα εδω ηταν φανερό οτι δεν υπήρχε καμία αντικειμενικότητα. Αυτήν την αισθηση μου αφησε εμένα τουλάχιστον!

Όνομα:
    white

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Συνήθως οταν το πορισμα μιας εκπομπής ειναι προδιαγεγραμμένο, χρησιμοποιούνται οσοι εξυπηρετούν ωστε η παρουσίαση να παρει τον επιθυμητό δρόμο. Δεν ειμαι υπέρ της τυφλής πίστης σε τιποτα, αλλα εδω ηταν φανερό οτι δεν υπήρχε καμία αντικειμενικότητα. Αυτήν την αισθηση μου αφησε εμένα τουλάχιστον!
    συμφωνώ απόλυτα!ούτε προσωπικά θέματα να είχε με αστρολόγους και ψυχολόγους!

Όνομα:
    Λίλιαν

Παρακολούθησα και ήταν προφανής η υποκειμενικότητα. Υπήρχε εσκεμμένη επιλογή ατόμων για να μιλήσουν. Χωρίς να θέλω να θίξω ονόματα, υπήρχε πολύς χρόνος για να αναπτύξουν οι πολέμιοι τα κατά, αστειότητες τουλάχιστον στους παραλληλισμούς.

Δεν βρέθηκε ένας "ειδικός" να εξηγήσει πως αφορά συμβολική γλώσσα κι όχι επιδράσεις του ουρανού, άρα να αποστομώσει τα περί μετάπτωσης ισημεριών και αλλαγή ζωδίων στην αστρολογία. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά, ερμήνευσαν την μετάπτωση με πρόοδο των ζωδίων προς τα εμπρός (είπαν πως όσοι είναι στο ζώδιο του Κριού, θα βρίσκονται τώρα στην επιρροή του Ταύρου!)- αν δεν κάνω λάθος. Επομένως ούτε για το θέμα αυτό δεν είχε ενημερωθεί ο δημοσιογράφος, αλλά κατά τα άλλα έκρινε, σατύριζε, ειρωνευόταν.

¶ραγε τυχαία παρέλειψε να αναφέρει μεγάλα ονόματα της επιστήμης που ασχολήθηκαν με την αστρολογία; Ίπποκράτης, Κέπλερ, Κοπέρνικος, Νοστράδαμος... Μήπως δεν είχαν "καλλιέργεια" όλοι αυτοί, αλλά ήταν απλά "πτυχιούχοι" όπως ακούσαμε;;;

Οι ψυχολόγοι που παρουσιάστηκαν, αγνοούσαν ψυχολόγους που μελετούν αστρολογία και δημιούργησαν την Ψυχολογική αστρολογία (αυτό πρέπει να εξετάσουν όσοι γράφουν δοκίμια με αφελή παραδείγματα). Αλλά και το θέμα του ότι γεννιόμαστε και πιο πολύ μας επηρεάζει ο γιατρός ενεργειακά από τον Πλούτωνα, όφειλαν όσοι αστρολόγοι συμμετείχαν να το εξηγήσουν ως αντιστοιχία μικρόκοσμου και μακρόκοσμου κι όχι σαν ενεργειακή επιρροή.

Τέλος, όταν κάποιος θέλει να κάνει αντικειμενική κι όχι εκπομπή σκοπιμότητας, πρέπει να δει σφαιρικά το θέμα. Δίχως δογματισμό, γιατί παραμένω ερευνήτρια των φαινομένων και αναμένω αποδεικτικά στοιχεία διαρκώς, θα έλεγα πως απορρίπτουμε κάτι που μελετάμε, ερευνάμε και διαπιστώνουμε ότι δεν λειτουργεί. Εδώ όσοι απέρριπταν, δεν γνώριζαν απλά.

Όσο για την αφέλεια του κόσμου σίγουρα υπάρχει θέμα, αλλά αυτό ισχύει για όσους προστρέχουν σε κάθε στήριγμα, είτε λέγεται αστρολόγος, είτε μέντιουμ, είτε ψυχολόγος, είτε ψυχίατρος, είτε δάσκαλος, είτε παπάς. Εξαρτημένα άτομα υπάρχουν στο ποτό, στα ναρκωτικά, στην τηλεόραση, παντού. Το θέμα είναι κάποιος να τους βοηθήσει να στηριχθούν στον ίδιο τους τον εαυτό. Να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Πόσοι όμως δεν εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο; Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.

Αν οι δρόμοι της αυτογνωσίας είναι πολλοί (και η αστρολογία είναι μεταξύ αυτών), οι δρόμοι της εξάρτησης είναι περισσότεροι και αυτό το επικροτεί το εκάστοτε καθεστώς όταν το βολεύει.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (έστω κι αν τον ειρωνεύονται κάποιοι) θα φέρει κατάλυση τέτοιων εξουσιών, κάθε είδους κυριαρχίας πάνω στον έλεγχο της μάζας. Το βλέπουμε ήδη και έχει γραφτεί από την αστρολογική έρευνα καιρό πριν. Ίσως βοηθήσει τελικά να μην είμαστε συγκεντρωτικοί, αλλά να φέρουμε ανατροπή στα όπλα εκείνων που προσπαθούν να κατευθύνουν τις τύχες μας τάχα για το καλό μας, από όποια πλευρά κι αν λειτουργούν.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Η εκπομπη δεν ηταν καθολου καλη....Και συμφωνω με τους προλαλησαντες....Δεν ηταν ρεπορταζ αυτο και ερευνα ηταν θαψιμο της αστρολογιας!!! Και περα απο την αστρολογια και για τα μεταφυσικα...Ακομα και την ψυχολογια δε τη παρουσιασε με το πιο γοητευτικο τροπο γενικως! Και νομιζω οτι μιλωντας τοσο γενικα για αβουλα ανθρωπακια εξαρτημενα που πανε στους ψυχολογους κτλ δεν ηταν και καθολου γοητευτικος γι αυτους που απευθυνονται σε ψχλ....Αν και συμφωνω οτι η εξαρτηση και η απομπευση των ευθυνων ειναι πραγματα που τεινουν να υφιστανται στην εποχη μας και ειναι προς αποφυγη και καλα εκανε και τα εθεσε ως ζητημα....Επισης κατι που υποθηκε σχετικαμε αναπτυξη του Εγω κ ψυχολογια ομολογω οτι και γω το χω σκεφτει...αλλα δε το χω ερευνησει αρα δεν εχω σχηματισει και αποψη...Το μονο θετικο σ ολο αυτο το μπαχαλο ηταν οτι επιτελους υπωθηκε και δημοσια οτι ψυχολογια δεν ειναι η ψυχαναλυση...Γιατι πολλοι νομιζαν οτι αυτα τα δυο ειναι το ιδιο και το αυτο!Ασχετα αν εμενα μ αρεσει η ψυχαναλυτικη θεωρηση στη πραγματικοτητα στους χωρους της ψυχολογιας δε θεωρειται απο πολλους επαρκως επιστημονικη κ γενικα η ψυχολογια σημερα τεινει προς τα λημερια των θετικων επιστημων μεσα σε θεωρητικα πλαισια...Το ειπε και η γνωστικη νευροψυχολογος που μιλησε...αλλα η αληθεια ειναι οτι το ψυχαναλυτικο ρευμα μπορει να συνδιαστει με την αστρολογια, τα υπολοιπα οχι νομιζω...Και για αυτο και η συγκριση/συνδεση πολλες φορες αστρολογιας και ψυχολογιας, λανθασμενα βεβαια γιατι οπως ειπα ψυχολογια δεν ειναι η ψυχαναλυτικη θεωρηση!!!Χωρις αυτο να σημαινει οτι η ψυχαναλυση κτλ δε λειτουργει αλλα πιστευω οτι κι αυτα σημερα λειτουργουν μεσα απο αλλες διαδικασιες και με τις καταλληλες αρχικες ψυχομετρικες μετρησεις που ισως χρειαστουν κτλ...Γενικα ακομα κι αυτο το ρευμα δεν ειναι οπως ηταν καποτε! Οι ψυχολογιοποιησεις δεν ειναι οτι καλυτερο και η εκλαικευση της ψυχολογιας ειναι αντιδεοντολογικη αλλα οι ιδιοι οι ψυχολογοι μεσω των ΜΜΕ δινουν αυτη τη ταση και το βημα....Επισης ειδα και τον προεδρο του τμηματος μου και πρωην Πρυτανη να μιλαει για την κοινωνικη ψχλ (που την εχουμε φαει σε πλεονασμα στο Πανεπιστημιο)(βγαζω αποθυμενα!χεχε) τον κ. Παπασταμου...συμπαθεστατος αλλα κι αυτος λιγα ειπε...Τον αλλο δεν τον ηξερα....
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)