- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 9 of 9
Thread: ηλιακη επιστροφη
-
29-09-2008, 04:20 PM #1
ηλιακη επιστροφη
Μια διευκρινηση. Στο παρακατω αρθρο της κ.Μεντακη διαβασα.
"- Ηλιακή επιστροφή (Solar return) (Ηλιακή επιστροφή (Solar return) - Αστρολογία για όλους)
Ένα σημαντικό γεγονός υποδεικνύεται όταν κάποιος ετήσιος πλανήτης πέσει στην θέση που υπάρχει ένας γενέθλιος πλανήτης. Σε αυτή την περίπτωση θα εκδηλωθούν θέματα που υποδεικνύονται από τον γενέθλιο πλανήτη. "
Η ερωτηση μου ειναι αν ο ετησιος πλανητης της ηλιακης επιστροφης πεσει σε οποιαδηποτε μοιρα?? δηλ πχ εχουμε ηλιακη επιστροφη ερμη στις16 της παρθενου, τυχαιο ειναι, θα δουμε γενικα στις 16 μοιρες οποιαδηποτε ζωδιου ή ακβριβως και τις μοιρες και στο ζωδιο ??
Ευχαριστω.
-
30-09-2008, 01:49 AM #2
Re: ηλιακη επιστροφη
Αγαπητή nilia
Η απορία σας με μπερδεύει λίγο. Αυτό που λέει η κα Μεντάκη αφορά την σύνοδο ενός πλανήτη της Ηλιακής επιστροφής με γενέθλιο πλανήτη. Φέρνει κάποιο χαρακτηριστικό γεγονός μέσα στο έτος.
Αν οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε κάποια μοίρα, αλλά όχι σε σύνοδο με γενέθλιο, δεν μπορούμε να τον εξηγήσουμε με δύο λέξεις. Κι αυτό γιατί πρέπει να αναλυθεί ως πλανήτης, ως προς τον οίκο, ως προς το γενέθλιο, οι όψεις, και άλλα στοιχεία που συνδέουν την ανάλυση του χάρτη της επιστροφής με εκείνον του γενεθλίου. Μήπως απάντησα στην απορία σας;
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
30-09-2008, 01:11 PM #3
Ισως σας μπρδεψα, απλα η απορια μου ηταν εαν ο ετησιος πλανητης δηλ της ηλιακης επιστροφης να πεσει στην συγκεκριμενη μοιρα σε οποιαδηποτε ζωδιο ή στην συγκεκριμενη μοιρα και στο συγκεκριμενο ζωδιο.
Δηλ πχ γεν παλνητης στις 16ο Παρθενου, ο ετησιος της επιστροφης δηλ πρεπει να πεσει στις 16 παρθενου ή σε γενικα στις 16 μοιορες οποιαδηποτε ζωδιου. ???
Ισως να εγινα πιο κατανοητη.
Ευχαριστω.
-
30-09-2008, 10:49 PM #4
Αγαπητή nilia
Αν έχετε για παράδειγμα τον Ερμή στις 16 Παρθένου στο γενέθλιο ωροσκόπιο και στην Ηλιακή επιστροφή έχετε την Αφροδίτη στις 16 Παρθένου, δηλαδή κάνει σύνοδο με τον Γενέθλιο πλανήτη (Ερμή) τότε αυτό κάποια πληροφόρηση πάει να δώσει.
Δεν ισχύει σε οποιαδήποτε μοίρα, αλλά στην συγκεκριμένη μοίρα να είναι ένας ετήσιος πλανήτης που θα κάνει σύνοδο με γενέθλιο.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
01-10-2008, 10:28 AM #5
Οκ , το καταλαβα.
Ευχαριστω παρα πολυ.
-
02-10-2008, 02:51 PM #6
Συνεχιζω με τις αποριες μου και συγχωρηστε μου αν ειναι χαζες αλλα το παλευω.
Οταν καταστρωνουμε ενα χαρτη ηλιακης επιστροφης, οχι εμεις αλλα οι υπολογιστες, αυτος θα ειναι ενας νεος χαρτης που εχει αλλο ωροκσοπο και αλλες ακμες οικων.
Οταν λετε στο παραπανω αρθρο "Φυσικά η θέση του Ήλιου είναι πολύ σημαντική αφού μιλάμε για Ηλιακή Επιστροφή. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος είναι ο οίκος ( εννοειται ο οικος του χαρτη της ηλιακης επιτροφης???)που θα ενεργοποιηθεί περισσότερο την συγκεκριμένη χρονιά. Όμως, και η Σελήνη (το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται καθώς και ο οίκος ( εννοειται ο οικος του χαρτη της ηλιακης επιτροφης???)αλλά και οι όψεις που σχηματίζει είναι σημαντική.
Αν ειναι σωστα ετσι πως το καταλαβα οι οικοι του γενεθλιου χαρτη επιρεαζονται ??? και αν ναι πως ??? ή βλεπουμε μονο τους νεους οικους του χαρτη της ηλιακης ςεπιστροφης??
Ευχαριστω.
-
02-10-2008, 06:55 PM #7
Αγαπητή φίλη
Δεν μπορώ να σας δώσω την έννοια της επιστροφής πλανητών σε λίγα λόγια και οι μεμονωμένες απαντήσεις δεν περιγράφουν επαρκώς τον τρόπο, συχνά αποπροσανατολίζουν αφού είναι μία συνθετική εργασία. Υπάρχει το άρθρο που ενδεχομένως σας βοηθά, καλά θα ήταν να βρείτε ένα βιβλίο με ανάπτυξη των συστημάτων πρόγνωσης, όπου εκεί θα καταλάβετε τι συμβαίνει και γιατί.
Το θέμα της πρόγνωσης μπορεί να διαρκέσει μία χρονιά μαθητείας, δεν εξηγείται σε μία σειρά από απλές απαντήσεις. Μάλλον σύγχυση προκαλεί αυτό και δημιουργεί άλλες απορίες που δεν απαντώνται σε απλές γραμμές. Θα ήταν καλό να σας το διδάξει κάποιος, αλλά δεν θα γίνει σε ένα μάθημα ή μία απλή παράθεση πληροφοριών.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
03-10-2008, 11:42 AM #8
Καλημερα, βασικα ισως να σας μπερδεψα αλλα δεν ζητησα να μου εξηγησετε τι ειναι η ηλιακη επιστροφη.Λιγα πραγματα ξερω, και απλα θα ηθελα μια διευκρινηση, και αν μπορουσατε να μου την πειτε καλως.
Ναι το ξερω οτι υπαρχουν και μαθηματα, οπως υπαρχουν και βιβλια, που απο αυτα εχω μερικα, που μεσα απο εκει μπορει καποιος λατρης της αστρολογια να μαθει .
Εαν μπορουσατε ή μου απαντησετε στην ερωτηση μου ποιοι οικοι επιραζονται σε μια ηλιακη επιστροφη του γενεθλιου ή της επιστροφης θα σας ημουν ευγνωμων. Δεν νομιζω οτι αυτη η ερωτηση οσο και η απαντηση οτι θα αποπρασανατολισουν .
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.
-
03-10-2008, 04:25 PM #9
Αγαπητή μου φίλη
Δεν αποφεύγω να απαντήσω, απλά δεν γίνεται να ξεχωρίσω κάποιους οίκους σε δύο σειρές. Θα λέγαμε ο οίκος του Ήλιου φυσικά, αλλά μπορεί να είναι κι άλλοι για πολλούς λόγους, που μόνο όταν εξηγήσω στην πληρότητά της την Ηλιακή επιστροφή θα μπορούσα να υποδείξω σε κάποιον. Δεν γίνεται να δώσω την εικόνα αυτή σε μία απάντηση.
Αφού διαθέτετε βιβλία, καλό είναι να μελετάτε τις προηγούμενες επιστροφές σας για να διαπιστώσετε τι έχει συμβεί και πώς εκφράστηκε. Εκεί θα αποκτηθεί η εμπειρία και η εμπαίδωση της γνώσης.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.