- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 15
Thread: Απορία για τον 2ο οικο
-
28-09-2008, 10:18 AM #1
Απορία για τον 2ο οικο
Με αφορμη ενα αρθρο που διαβασα για τον 2ο οικο, θα ήθελα να εκφρασω και εγω τισ αποριες μου.
Εχω τον 2ο οικο στους Ιχθυεις και μέσα στον 2ο μου βρισκεται η Σεληνη [αυτη ειναι στον Κριο] και κάνει τετράγωνο με τον Κυβερνητη του 2ου, τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στον 11ο οικο στον αιγόκαιρω.
Γνωρίζω οτι η σεληνη στον 2ο κάνει το ατομο να εξαρτάται συναισθηματικά από τα οικονομικά του και γενικά τα συναισυήματα ακολουθουν τις ανόδους και τις καθόδους των οικονομικών. Το τετράγωνο με τον κυβερνήτη του 2ου πως μπορεί να ερμηνευτει?
-
28-09-2008, 01:08 PM #2
Re: Απορεια για τον 2ο οικο
Αν δωσεις τα στοιχεια γεννησης σου εδω http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php
εκτος απο τον γενεθλιο χαρτη και τις οψεις, θα εχεις και μια αναλυση οψεων. Λογικα θα περιλαμβανει και συτην που σε προβληματιζει! Οπως και ολες τις αλλες!:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
28-09-2008, 01:17 PM #3
Γενικά το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα θεωρείται μια σχετικά δύσκολη όψη. Και οι δύο είναι πλανήτες «ευαίσθητοι» που λειτουργούν κυρίως διαισθητικά, με το υποσυνείδητο…δρουν περισσότερο ενστικτωδώς. Αυτό φέρνει μια σύγχυση πραγματικότητας-φαντασίας και σε ότι αφορά στόχους τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Οι στόχοι και οι άνθρωποι που έλκουν τέτοια άτομα είναι συνήθως ουτοπικοί. Πρέπει να αφυπνιστεί η συνειδητότητα περισσότερο.
¶τομα με αυτήν την όψη νιώθουν συχνά στο έλεος των αισθημάτων τους. Παρόλο που δεν μπορούν να κατανοήσουν και να προσδιορίσουν το βάθος των αισθημάτων τους, αναζητούν την αγάπη άνευ όρων, αλλά κι αν την βρουν, πιστεύουν πως εμπιστεύονται και δίνουν πιο πολλά απΆ ότι θα έπρεπε και νιώθουν ότι η προδοσία παραμονεύει πάντα. Αυτό συχνά έχει ρίζες στην παιδική ηλικία και πολλές φορές στη σχέση με την μάνα. Οι οικιακές σχέσεις είναι κάποιες φορές χαοτικές και αβέβαιες. Υπάρχει μια αστάθεια στις σχέσεις με τις γυναίκες γενικότερα.
Η σχέση τετραγώνου μπλοκάρει τα ισχυρά συναισθήματα των δύο πλανητών και ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο. Υπάρχει αντίσταση στις υπευθυνότητες και μια προσπάθεια διαφυγής από την πραγματικότητα όταν τα πράγματα «ζορίζουν». Είναι χαρακτηριστική όψη εξαρτήσεων και πρέπει να αποφεύγεται οτιδήποτε προκαλεί εθισμό. Η έκρηξη της πίεσης μπορεί να βρει διέξοδο με την χρήση της φαντασίας που απλόχερα προσφέρει ο Ποσειδώνας, μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία και ίσως λόγω 11ου μέσα από ομαδικές εργασίες.
Σαν κυβερνήτης 2ου ο Ποσειδώνας σε κάνει να έχεις πολύ υψηλά ιδανικά ως προς τις αξίες που σου έχουν εμφυσηθεί από την παιδική ηλικία. Μάλιστα σε ότι αφορά το ιδανικό της φιλίας έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη μάλλον. Με Σελήνη στον 2ο που εκτός από τα συναισθήματα, την μάνα, τις παραδόσεις κλπ…δείχνει και το επιχειρηματικό ταλέντο αλλά και την «πέραση» στο ευρύ κοινό. Θεωρώ ότι η Σελήνη στον 2ο όπως και στον 10ο είναι καλή θέση για τα οικονομικά και τα επαγγελματικά ζητήματα. Όμως το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον 11ο οίκο σου, πρέπει να σε κάνει επιφυλακτική με το ποιόν πρέπει να εμπιστεύεσαι από το φιλικό σου περιβάλλον σε οικονομικά θέματα. Σε σχέση με την τοποθέτηση τους σε κάνει αυτή η όψη ευάλωτη στο να γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης ως προς το οικονομικό, ιδίως αν καταφέρουν να ξυπνήσουν τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα σου….πράγμα καθόλου δύσκολο με κυβερνήτη 2ου (αξίες)τον Ποσειδώνα από τον 11ο(φίλοι,οργανώσεις).
Σύμφωνα με το μπλοκάρισμα που αναφέρω παραπάνω και με κυβερνήτη 6ου τη Σελήνη, πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα πέψης και στον εργασιακό χώρο να βασίζονται πάρα πολύ πάνω σου…κάτι σα σχέση μάνας-παιδιού, πράγμα που μάλλον θα σε αγχώνει ακόμα περισσότερο.
-
28-09-2008, 01:36 PM #4
Ομως Ρανια ο Ποσειδωνας της βρισκεται σ ενα γηινο [και μαλλον στο πιο "σκληρο" γηινο] ζωδιο. Αυτο, ακομη κι αν η θεση του δεν ειναι καλη, δεν τον συμμαζευει?
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
28-09-2008, 01:45 PM #5
ΣΩΣΤΗ!!!Perfect
Παρολο που εγραψα πολλά παρελειψα τελικά τις θέσεις των πλανητών στα ζώδια. Ναι τον γειώνει τον Ποσειδώνα αρκετα και ίσως την βοηθαει να κρίνει τις φιλίες πιο ρεαλιστικά,αλλα απο την αλλη κυβερνήτης 11ου ειναι ο Δίας και τον εχει στον 1ο.
-
28-09-2008, 02:02 PM #6
Re: Απορια για τον 2ο οικο
Black moon ευχαριστώ παρα πολύ για την ανάλυση!!!
Αυτό το τελευταίο όμως με τον Δία στον πρώτο δεν το κατάλαβα.
Η αλήθεια είναι οτι είμαι γενικά πολύ επιφυλακτική στις φιλιες μου και δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους άλλους, σχεδον συνεχως προσπαθω να επιβεβαιώσω οτι δεν αξιζουν την εμπιστοσυνη μου...:embarrest
Παντως μπορώ αρχικά να παρασυρθώ πολύ εύκολα από τον "πονο" του άλλου και να πειστώ πολύ ευκολα και να πάρω το μέρος του, μετά όμως λειτουργεί η λογική και εξετάζω τι απο αυτά μπορεί να στεκει και τι όχι. Δεν γίνεται άμεσα αυτό αλλα... γινεται:bigsmile:
-
28-09-2008, 02:24 PM #7
Ο Δίας εχει τις αντίθετες ιδιότητες απο τον Κρόνο. Και παρόλο που ειναι ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω και τον συγκρατεί όπως ειπε και η Κυριακή, απ'την άλλη ο 1ος κυβερνήτης του 11ου ειναι ο Δίας...αρα μια προσοχή χρειάζεται νομίζω. Το οτι ειναι στον 1ο το είπα γιατί ειναι πιο εμφανής οι ιδιότητες του εκεί και μάλιστα κάνει κι αυτός ενα ημιτετράγωνο με τον Ποσειδώνα.
-
28-09-2008, 11:42 PM #8
-
28-09-2008, 11:50 PM #9
Re: Απορία για τον 2ο οικο
Ναί! Στίς 1 και 49' του Υδροχόοου, αν τα στοιχεία που ειχε παραθέσει παλιότερα ειναι σωστά,
-
29-09-2008, 12:07 AM #10
Re: Απορία για τον 2ο οικο
Nai ωροσκοπος Υδροχοοος και η ακμη του 11 ειναι στον τοξότη:bigsmile:
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.