- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 91 to 100 of 106
Thread: Απορία καρμικού τύπου
-
20-09-2008, 10:41 PM #91
-
21-09-2008, 09:56 AM #92
Re: Απορία καρμικού τύπου
Όπως το γεγονώς ότι προσπαθεί να εξηγήσει με λογικά μέσα τα παραφυσικά φαινόμενα (για να μην τα καταγράψουμε ένα ενα, κι ούτε συμπεριλαμβάνω το διάβασμα
του καφέ), ενώ δέχεται ότι η αστρολογία για κάποιο λόγο ισχύει...τίποτε από τα δύο παραπάνω δεν έχει αποδειχθεί...κι όμως το δεύτερο της γίνεται αποδεκτό...
-
21-09-2008, 10:38 AM #93
H έννοια της απόδειξης είναι πολύ σχετική. Φυσικά επειδή έχουμε μεγαλώσει να "λατρεύουμε" την επιστήμη, δεχόμαστε αξιωματικά ότι απόδειξη είναι κάτι που μετράται και τεκμηριώνεται με μαθηματικές φόρμουλες. Ωστόσο αυτή η απόδειξη δεν είναι παρά ένα πολιτιστικό προϊόν. Εμπεριέχει τη "θέση" ότι για να δούμε την πραγματική φύση του κόσμου πρέπει να διαχωρίσουμε το υποκείμενο από το αντικείμενο. Κι αυτό για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την εποχή που θεμελιώθηκε η επιστήμη. Την εποχή εκείνη για να μελετήσει κανείς τη φύση, έπρεπε να τη διαχωρίσει από την ψυχή για να μην έχει στο κεφάλι του την Καθολική Εκκλησία. Γι' αυτό και η αστρολογία τότε γινόταν αποδεκτή ως ορίζουσα τα "του κόσμου", αλλά τα "της ψυχής" δεν επιτρεπόταν να τα αγγίξει γιατί ήταν προνόμιο της Εκκλησίας.
Στην πράξη βέβαια στην εποχή μας η θέση αυτή έφτασε να σημαίνει μία αντιστροφή της άλλης ακραίας θέσης ότι το σώμα είναι ψεύτικο και η ψυχή η μόνη αλήθεια. Έτσι για να είναι κανείς "σωστός" επιστήμονας πρέπει να ενοχοποιήσει τη διαίσθηση του ή το "δαιμόνιο" του όπως έλεγε ο Σωκράτης.
Αντίθετα σε άλλες κουλτούρες όπως π.χ. στην αρχαία Ελλάδα η απόδειξη ήταν διαδικασία διαλεκτική που λειτουργούσε ως σύνθεση προσωπικών πεποιθήσεων. Παραδείγματα φαίνονται στους σωκρατικούς διαλόγους, όπου ο Σωκράτης προχωράει κάθε φορά το συλλογισμό του λέγοντας πρώτα "συμφωνούμε γι' αυτό και για κείνο;" με το συνομιλητή του. Επομένως η απόδειξη εκεί είναι προϊόν μίας συνθετικής διαδικασίας πεποιθήσεων που βασίζονται στην προσωπική εμπειρία του καθενός από τους συνομιλητές ή την άποψη του. Επομένως εκεί ο ρόλος του υποκειμένου αναγνωρίζεται εκ των προτέρων και η διαδικασία της απόδειξης τον περιλαμβάνει ως παράγοντα εξαρχής.
Τώρα το κατά πόσον η δική μας "απόδειξη" είναι καλύτερη από την απόδειξη των άλλων είναι θέμα τεράστιο προς συζήτηση. Σίγουρα πάντως δεν είναι κάτι αυτονόητο, αν και λόγω της παιδείας μας οι περισσότεροι δυστυχώς το θεωρούμε ως τέτοιο. Ολόκληρη σχολή νεομαρξιστών έχει υπάρξει τη δεκαετία του '60 (Μαρκούζε, Αντόρνο, Χορκχάιμερ) οι οποίοι εξήγησαν ακριβώς πώς ο λόγος και οι ορισμοί περιέχουν θέσεις και δεν είναι αντικειμενικοί όπως θα ήθελε η μαζική κουλτούρα (μεταξύ άλλων και η τότε μαρξιστική) να μας πείσει.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
23-09-2008, 10:19 AM #94
Τι θα πει "δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι κάθε όνειρο θα "μπορούσε να είναι αληθινό"; Και μάλιστα, υπό ποιες βάσεις το δεχόμαστε αυτό; Ακόμη κι αυτό, είναι μια βασική παραδοχή που βασίζεται σε μια γενικότερη θεώρηση.
Εδώ πέρα ο καθένας στο όνειρα ή στους καφέδες ή στο Κάρμα ή σε ότι άλλο ισχυρίζεται ότι θέλει και προσπαθεί κατόπιν να το συνδέσει με την πραγματικότητα. Του τύπου: "Είδα στον ύπνο μου ένα δέντρο να κουνιέται, άρα θα γίνει αυτό". Ή ακόμη , χειρότερα, "Χμμμ, είδα στον ύπνο μου ένα δέντρο να κουνιέται, άρα κάτι θα γίνει". Και μετά, απλώς περιμένεις το οτιδήποτε και εξίσου απλώς το συνδέεις με την κίνηση του δέντρου που είδες στον ύπνο σου.
Σε μια τέτοιας δομής θεωρούμενα "πειράματα" δεν αντιλαμβάνομαι ως θετική την έννοια της "πίστης", τουλάχιστον όπως διατυπώθηκε. Και ούτε βρίσκω πως εντάσσεται σε κάποια λογική "μέσης όδου". Μάλλον σε μετριοπαθούς μεταφυσικής προσεγγισης.
Για τα σύμβολα, ας γινόσουν περισσότερο σαφής.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
23-09-2008, 10:24 AM #95
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
23-09-2008, 10:44 AM #96
1ον Μια ξανθιά τρίχα στο πέτο ή στην πλάτη του ενδιαφερόμενου είναι ικανή να αποτελέσει την αρχή ενός σεναρίου που θα ταιριάζει στην πραγματικότητα.
2ον Το ακόλουθο είναι πραγματική ιστορία και δίνει μια διάσταση που πρέπει να έχουμε στο νου μας: Γνωστός αστομεντιουμοχαρτοριχτρολ όγος διορατικός με κληρονομικό, είχε μάνα που έλεγε τον καφέ. Πιτσιρικάς αυτός (κάτω από 10 χρονών), έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του ενώ διάφορες κυρίες περιμένανε στον ίδιο χώρο τη σειρά τους, για να μπούνε στην μαντάμ μέσα να τους πει τον καφέ.
Κατά την αναμονή, οι κυρίες ανταλλάζανε διάφορες κουβέντες και για το θέμα που τους απασχολούσε και για άλλα, θεωρητικά, άσχετα. Ο πιτσιρικάς πήγαινε από την πόρτα της κουζίνας και μετέφερε όποιες πληροφορίες είχε στη μάνα του, η οποία, αξιοποιώντας τες, φάνταζε στα μάτια των κυριών σαν μεγάλη διορατική καφετζού!
Ο γιος μεγάλωσε και επέκτεινε την επιχείρηση και ξεζουμίζει πολλές/ους.
Ξαναλέω ότι η ιστορία είναι πραγματική και συνέβη στις αρχές του 70 σε μανιάτικη συνοικία του Πειραιά.
Σημ.: έπρεπε να κάνω παράθεση στο ποστ του Βασίλη, αλλά μπερδεύτηκα και μετά βαριόμουν να το αλλάξω.:toung:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
23-09-2008, 10:50 AM #97
Τη δεδομένη στιγμή, ή έννοια της απόδειξης είναι σαφής. Εκεί που μπορεί κανείς να εστιαστεί είναι πως κάποια στιγμή και πολύ λογικά - διαλεκτικά , για να σου δώσω να το καταλάβεις καλύτερα - είναι πως θα μπορεί να συμπεριλάβει περισσότερες κατηγορίες "αποτελεσμάτων", αν μπορούμε να το διατυπώσουμε κάπως έτσι. Υπό την έννοια πως δεν θα ισχύει πάντα αυτό που έλεγε ο Αινστάιν: 'Δεν υπάρχει αριθμός πειραμάτων που μπορεί να βεβαιώσουν ότι έχω δίκιο, έστω και ένα πείραμα όμως μπορεί να βεβαιώσει πως έχω άδικο".
Αυτό όμως δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτά που περιγράφεις εσύ.
Όχι, Μαρκούζε δεν έχω διαβάσει, ομολογώ. Έχει τύχει όμως να διαβάσω κριτικές επάνω σε θέσεις του. Αν και δεν νομίζω πως αυτό αφορά το θέμα μας.
Όσο για τα "αποτελέσματα", το να προσπαθείς να συνδέσεις κάτι τυχαίο, όπως το να δεις στον ύπνο σου κάτι σαν αυτό με το μπαλκόνι και να λες ότι ήταν προμήνυμα για να σώσεις το μωρό σου, δεν αποτελεί καμία απόδειξη. Κινείται στα όρια της ένδειξης και ούτε καν. Ειδικά αν έχεις συνεχώς την έννοια του μωρού σου που κινείται μέσα στο σπίτι και το έχεις άγχος, ,ε, ότι και να δεις, η πρώτη σου σκέψη στο μωρό σου θα πάει. Στις πόσες φορές να δεις διάφορα όνειρα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τη μία μόνο να υπάρξει μια σύνδεση ("βγήκα και είδα το μωρό στα κάγκελα"), αυτό αμέσως το βαπτίζουμε αποτέλεσμα. Στο κάτω κάτω και μαθηματικά να το δεις, υπάρχει σαφώς η στατιστική πιθανότητα να μια στις τόσες να "πεσεις μέσα". Αλλά αυτή δεν φτάνει για να βαφτίσεις κάτι ως αποτέλεσμα.
Τώρα, για προειδοποιήσεις να μην πάρεις αεροπλάνο και μετά αυτό να πέφτει και τα συναφή, δεν ξέρω...Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
23-09-2008, 10:55 AM #98
Καλά αυτό είναι αλήθεια.Εδώ εγώ ξέροντας τα ζώδια όλου του κόσμου βρίσκω ποιον γουστάρει η καθεμιά που μου λέει ότι "ε είναι ένας Αιγόκερως" και με ποια κορασίδα έχει ελεύθερη σχέση ο εκμυστηρευόμενος τα πάθη του που μου λέει ότι "οι λιονταρίνες είναι θερμές και περνάμε καλά",δε θα τα ήξευρε η κυρία που είχε βάνει τονε σπιούνο;Ειδικά άμα αρχίσει ο κάθε πικραμένος να σου λέει τον πόνο του,δε θέλει και πολλά,λίγη φαντασία και όλο και κάτι θα πετύχεις.Μετά σου λένε ότι "είσαι μάγισσα" και "σκλάβα του σατανά".Εγώ και η Μάρω!:nuts:
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
23-09-2008, 11:04 AM #99
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
23-09-2008, 11:05 AM #100
Για να μην παρεξηγούμαι και για να μην διαστρεβλώνονται τα όσα λέω: Δεν έχω πει πουθενά πως μου είναι αποδεκτό, θεωρώ όμως πως με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, ενδεχομένως να μπορούσε να αποδειχτεί κάποια στιγμή, επομένως στη βάση αυτή, κρίνω λογικό και σκόπιμο να το ψάχνει κανείς.
Όσο για τα "παραφυσικά" φαινόμενα, επισημαίνω για μια ακόμη φορά, πως το πρόβλημά μου δεν είναι αν ισχύουν ή όχι. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ πως ισχύει κάτι, πολύ απλά γιατί για να ισχύει σημαίνει πως έχει και κάποια λογική εξήγηση, η οποία κάποτε θα αποδειχτεί. Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλάκις αυτό, αλλιώς, ακόμη θα πιστεύαμε πως οι κεραυνοί είναι ένδειξη της οργής των θεών. Το ίδιο θεωρώ πως μπορεί να συμβεί και με τα λεγόμενα "παραφυσικά", του στυλ "καφές" και τα συναφή. Αν πχ. δεχτείς πως υφίσταται το χωροχρονικό συνεχές πιθανόν η λύση να βρίσκεται κάπου εκεί
Αυτό που με απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αποδεκτά ορισμένα πράγματα. ¶λλους μηχανισμούς έχει η κλασσική αστρολογία και άλλους διάφορα άλλα πεδία. Το γεγονός πως στην Καρμική αστρολογία οι μηχανισμοί είναι άλλοι, και δημιουργούν προβλήματα επαλήθευσης, καθώς ανάγονται κυρίως στο θέμα της πίστης, με κάνει να μη βρίσκω κανένα σοβαρό αιτιολογικό έρευνας, όσο κι αν έχω ρωτήσει τον καθένα που την ασπάζεται πώς μπορεί να μου αιτιολογήσει την επαλήθευση των αποτελεσμάτων της. Κάτι που δεν γίνεται με την κλασική αστρολογία, άλλο να βλέπεις πχ. μια Αφροδίτη στον ένατο και το πρόσωπο που την έχει να μιλάει με ευχέρεια 4 γλώσσες και άλλο να το ισχυρίζεται κανείς πως βιώνει το Κάρμα του, γενικά κι αόριστα.
Αν αυτό το θεωρείς "ερμηνεία κατά το δοκούν", λυπάμαι.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.