- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 201 to 210 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
26-08-2008, 05:39 PM #201
-
26-08-2008, 06:07 PM #202
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Oλα..ειναι σχετικα οταν πρωτοδιαβασα τον Αλχημηστη ξετρελαθηκα και για αυτο διαβασα και τα υπολοιπα...μπορει να διαβασω και παλι Μαρκαρη που τωρα τον θεωρω εγω εξαιρετικο και να "ξενερωσω"..τελικα την μαγισσα την αφησα εγω athinoula την επιασε η φιλη μου και κολλησε αγρια...
<<We dance around in a ring and suppose, but the Secret sits in the middle and knows....>>Robert Frost.
-
26-08-2008, 08:12 PM #203
Κι εγω θεωρω τον Μαρκαρη εξαιρετικο!!:bigsmile: Εχει εναν απιστευτο τροπο να ξεμπροστιαζει τον μικροαστισμο της νεοελληνικης κοινωνιας χωρις φανφαρες και μεγαλοστομιες... ησυχα, σχεδον σιωπηλα και σχεδον με τρυφεροτητα. Και χωρις να χανει τον φανερο στοχο, που ειναι να γραψει μια καλη αστυνομικη ιστορια.
** Εγω τα τελευταια χρονια εχω κυριολεκτικα κολλησει με τα βιβλια της Ουρσουλα Λε Γκεν και ειδικα με το "Επος της Γαιοθαλασσας"!! Το ξαναδιαβαζω καθε τοσο.:nuts: Αποτελειται απο 6 αυτονομους μικρους τομους και εχει κερδισει μια σειρα βραβειων για βιβλια φαντασιας. Αν και χρησιμοποιει αυτον τον φανταστικο κοσμο απλως ως προφαση για να μιλησει για την δυναμη και την ομορφια της φυσης, τα διλληματα και την πολυπλοκοτητα του ανθρωπινου γενους και για την αποδοχη του διαφορετικου.
Επισης με εχει καταγοητευσει ο Αλαιν ντε Μποττον με την γραφη του. Φερνει την φιλοσοφια εκει που θα επρεπε να βρισκεται εξ αρχης: διπλα στον ανθρωπο. Διαβαστε την "Μικρη φιλοσοφια του Ερωτα" π.χ. και θα καταλαβετε, αν και, και τα υπολοιπα βιβλία του που εχουν μεταφραστει στα ελληνικα [Πως ο Προυστ μπορει ν αλλαξει την ζωη σας και τουλαχιστον ενα ακομη που μιλαει για τα ταξιδια] ειναι εξ ισου ενδιαφεροντα χωρις να γινεται καθολου κουραστικος ή μεγαλοστομος!Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
26-08-2008, 10:36 PM #204
απο έλληνες Ζαχαρίας Παπαντωνίου αν και μπορεί να ακολυγετε παιδικό ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ για εμένα ειναι ένα βιβλίο μοναδικό όπως και τα διηδημά του
απο ξένη λογοτεχνεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ οταν το διαβασα για πρώτη φορα μου φάνηκε η αρχή του βαρετή μα δεν βαριέσε να το διαβάζεις
Καραγάτης και Σουρής μου αρέσουν προπάντων ο δεύτερος επίκαιρος
-
31-08-2008, 11:28 AM #205
Εχω μια αδυναμια στους Ελληνες συγγραφεις γιατι σ αυτους βρισκω συναισθημα, ποιοτητα
και φαντασια. Αγαπημενη η Χρυσα Δημουλιδου. Εχω διαβασει ολα της τα βιβλια, το ενα καλυτερο απ το αλλο ειδικα το τελευταιο της ΣΟΥΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Ειπισης τα
-Δακρυσμενα Φεγγαρια και Ολα χαθηκαν στη βροχη της Καλης Καρατζα
-Απλα σ αγαπω, Γιαννης και Μαρινα Αλεξανδρου
και αλλα πολλα
-
31-08-2008, 06:30 PM #206
το ΣΟΥΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ το πήρε η αδελφή μου και μου είπε ότι ειναι πολύ καλό περιμένω να το τελειώση για να το πάρω αν μου αρέσει και εμένα θα το αγοράσω όπως διάβασε το βιβλίο του γ.παπαμηχαήλ και ενώ ήθελα να το πάρω δεν................
-
04-09-2008, 12:03 AM #207
Τα βιβλια που θα με συγκλονιζουν περισσοτερο για 8 μηνες περιπου...
θα ειναι τα παιδικα!!!
Αυτα θα διαβαζω καθε μερα...
Ειμαι ενας βατραχος μικρουλης ο Εμανουηλ Α.Μπακακουλης.
Στης καμηλοπαρδαλης την μυτη.
Ασε με να φαω μια ντοματα.
Ρουνι ρουνι το υπουλο κακο γουρουνι.
και αλλα πολλα...καλο ειναι να τα διαβαζουμε ολοι μας καμια φορα...
Προτεινω το καλυτερο των παιδιων και το δικο μου φυσικα....
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ...του Σελ Σιλβερσταιν..ενα τρυφερο και παραβολικο παραμυθι για ολες τις ηλικιες...αξιζει πραγματικα.
<<We dance around in a ring and suppose, but the Secret sits in the middle and knows....>>Robert Frost.
-
04-09-2008, 01:35 AM #208
-
04-09-2008, 12:46 PM #209
Γειά σας κι από μένα...Εγώ ως κλασικό Τοξοτάκι μεγάλωσα διαβάζοντας τον λατρεμενο "παραμυθά" Ιούλιο Βέρν και πολλά από τα βιβλία του με συγκλόνισαν πραγματικά...αλλά στα πιό πρόσφατα από αυτά που έχω διαβάσει θα ξεχώριζα τον Όνομα του Ρόδου του Ουμπέρτο Έκο και το βιβλίο Κώδικας Ντα Βίντσι. Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλό είμαι πάντα πρόθυμη να ανακαλύψω τον μαγικό κόσμο ενός άλλου βιβλίου...γιατί το κάθε βιβλίο μας ταξιδεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο...!
Φιλιά!
-
04-09-2008, 01:07 PM #210
Εγώ διάβαζα στις διακοπές μόνο τα μαθήματά μου (ηλιακή επιστροφή
) και δεν είχα χρόνο παρά μόνο για το βιβλίο με τίτλο "Γεμάτοι Ζωή" από τις "Εκδόσεις Αβγό" με τιμή 18 ευρώ κι 320 σελίδες
Δεν πρόκειται για λογοτεχνικό βιβλίο αλλά για βιβλίο εκλαϊκευμένης γενετικής και βιολογίας -αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Εμένα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο απλός, άμεσος και κατανοητός τρόπος παρουσίασης των θέσεων και των αντιθέσεων που υπάρχουν σχετικά με τις αντιλήψεις γύρω από το τι θεωρείται ασθένεια και ποιος είναι ο ρόλος της, αλλά και για πολλά άλλα σχετικά με την εξέλιξη των ειδών καθώς και σκέψεις για τη μετάλλαξη η οποία έχει επέλθει στον τρόπο σκέψης του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου.
Σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλό του:
"Αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες ως τους εχθρούς μας, τα μικρόβια και τις μολύνσεις ως πράγματα που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Μήπως έχει έρθει καιρός να αναθεωρήσουμε αυτές τις απόψεις; Σε αυτό το έξυπνο και γοητευτικό βιβλίο η εξελικτική βιολόγος Μάρλεν Ζουκ μας κάνει να ξανασκεφτούμε τα ένστικτά μας, καθώς ισχυρίζεται ότι οι ασθένειες είναι οι σύντροφοί μας και όχι οι αντίπαλοί μας.
Από τις πρώτες μέρες της ζωής στη Γη, όταν τα παράσιτα υποκίνησαν τη δημιουργία πολύπλοκων μορφών ζωής, οι αρρώστιες εξελίχθηκαν παράλληλα με εμάς κι έγιναν όχι μόνο μέρος της φύσης αλλά και ουσιαστικές για την υγείας μας.
Αντλώντας από τις πιο πρόσφατες έρευνες και τις πιο ασυνήθιστες μελέτες, η Ζουκ εξηγεί το ρόλο των ασθενειών σε ένα συναρπαστικό εύρος από θέματα: Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πιο νωρίς από τις γυναίκες; Γιατί μας ελκύουν οι σύντροφοί μας; Γιατί τα αρσενικά πτηνά δεν έχουν πέος; Γιατί παθαίνουμε – όπως και τα έντομα, τα πουλιά, τα γουρούνια, οι αγελάδες, οι κατσίκες, ακόμα και ορισμένα φυτά – αφροδήσια νοσήματα; Γιατί υπάρχει το σεξ, αντί να πολλαπλασιαζόμαστε μόνοι μας γεννώντας αντίγραφα του εαυτού μας, όπως κάνουν κάποιες σαύρες; Και πώς η μανία με την καθαριότητα μας καθιστά περισσότερο άρρωστους;
Χρησιμοποιώντας τη δική της έρευνα στην φυλετική επιλογή, καθώς και μια σειρά από καταπληκτικές ιστορίες από τον φυσικό κόσμο, η Ζουκ μας κάνει να δούμε τα τρομακτικά παράσιτα με άλλο μάτι."
Εγώ σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.