- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 141 to 150 of 178
Thread: Οι καρμικές συναντήσεις.
-
20-08-2008, 09:52 AM #141
Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
20-08-2008, 11:05 AM #142
gargoyle, καλύφθηκα, thanks.
Βασίλη δεν είναι του παρόντος θέματος η επισήμανση που σου κάνω αλλά νομίζω ότι έχεις ένα λάθος για αυτό και αναφέρομαι: "Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους" Αυτό -σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"- είναι η Αναρχία (χωρίς αρχή/αρχές) και είναι αυτό το ιδεατό σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα ποτέ. Είναι το επόμενο στάδιο μετά τον Κομμουνισμό όπου η κοινωνία είναι αταξική αλλά το κράτος είναι η απόλυτη αρχή (οικονομική, κοινωνική, κ.λ.π.) και αυτό έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική Ένωση για πολλά χρόνια όπως όλοι ξέρουμε και ναι, με αποτυχία, έχεις δίκιο. Σοσιαλισμός είναι άλλο.
Ας μην πούμε όμως άλλα για αυτό σε αυτό το θέμα, αν θες ανοίγουμε άλλο, να μιλήσουμε και για ..... "τον τρίτο δρόμο" (που επίσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ) :bigsmile:
-
20-08-2008, 11:10 AM #143
Σίγουρα έχω λάθος καλή μου, δεν είμαι γνώστης του κομμουνιστικού συστήματος, άλλοι είναι επ' αυτού ειδικοί. Οι αναφορές στον κομμουνισμό γίνονται για να καταλάβει η καλή μας η Αργυρώ ότι όπως εγώ μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω έτσι κι εκείνη μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει... Γενικότερα δηλαδή ότι αν κάποιος μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει και αποδίδει κατηγορίες για κάτι που δεν ξέρει, τότε δικαιούται κι ο άλλος να πράξει το ίδιο :bigsmile:
Κι αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αν κρίνουμε τον εσωτερισμό με βάση το φαίνεσθαι μόνο ή με βάση το ιστορικό αποτέλεσμα όπως είπε κι ο Δείμων, τότε δικαιούμαι κι εγώ να κρίνω με βάση το φαίνεσθαι τον κομμουνισμό (δηλαδή με βάση το τι ακούω από δω κι από κει) χωρίς να ψάξω ούτε να διαβάσω τι λέει ο ίδιος ο κομμουνισμός παρά μόνο τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν και με βάση το ιστορικό του αποτέλεσμα.
Καμπίς; :bigsmile:Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
20-08-2008, 11:47 AM #144
Ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό σύστημα που ακολουθεί τον καπιταλισμό που ζούμε σχεδόν παγκοσμίως τώρα,στο οποίο επέρχεται κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σταδιακή απονέκρωση του κράτους,και ο καθένας αμείβεται ανάλογα με αυτό που παράγει.Κομμουνισμός είναι ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού στο οποίο η κοινωνία είναι πλέον αταξική(άρα δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης το κράτος) και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.Αυτά όσον αφορά τους ορισμούς.ΣΧετικά με τα υπόλοιπα,το στάδιο του σοσιαλισμού έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική ένωση και ανατράπηκε επισήμως το 1991 (προφανώς η αποτυχία είναι κάτι σχετικό όπως φαίνεται αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος) όπως επίσης και στην Ανατολική Ευρώπη,ενώ στο στάδιο της αταξικής κοινωνίας του κομμουνισμού η ανθρωπότητα δεν έχει φτάσει ποτέ(και άρα αντικειμενικά το ιστορικό του αποτέλεσμα είναι για την ώρα ανύπαρκτο).
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
20-08-2008, 12:00 PM #145
Σωστές οι διευκρινίσεις σου, Λευκή. Όπως επισήμανα ωστόσο αντικείμενο μου δεν ήταν ο κομμουνισμός αυτός καθ' αυτός. Οι αναφορές σ' αυτόν ήταν απλά εργαλείο για να δειχθεί ότι κανείς πρέπει να ξέρει τις ορολογίες πριν κατηγορήσει. Έτσι αν εγώ μπερδεύω τον κομμουνισμό με το σοσιαλισμό, η Αργυρώ μας μπερδεύει π.χ. το Κάρμα με το Ντάρμα (το Ντάρμα είναι η αποστολή κι όχι το Κάρμα).
Το γενικό δίδαγμα είναι να κάτσουμε όλοι να διαβάσουμε και μετά να κατηγορούμε.
Όσο για το ιστορικό αποτέλεσμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
20-08-2008, 01:52 PM #146
και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.
Ξέρω τις απαντήσεις (όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει κλπκλπκλπ) αλλά ο άνθρωπος πάντα θα είναι άνθρωπος. Και ο Ποσειδώνας Ποσειδώνας.
Στα υπόλοιπα θα επανέλθω. Φυσικά και οι απαντήσεις «μπάζουν»...
. Mind over matter.
.
.
> >
-
20-08-2008, 02:32 PM #147
Πρώτον εγώ δεν μίλησα με όρους. Αναφέρθηκα σε αρχές και επ'αυτών συζητάω. Το αν η αποστολή λέγεται Κάρμα ή Ντάρμα ή μπαρμπούτσαλο λίγο με απασχολεί. Με ενδιαφέρει πως υφίσταται ως έννοια και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, επί των οποίων προσπαθούσα να κρατήσω τη συζήτηση, στη βάση που μιλούσαμε για φιλοσοφία. Αν ξεκαθαρίζαμε πως μιλάμε εξ αρχής για θρησκεία, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης.
Επίσης, αν θυμάσαι, σου ζητούσα ορισμούς και με έπρηξες βαρβαρούλη μέχρι να μου δώσεις έστω και έναν κουτσουρεμένο. ¶σε με τώρα που σε πέιραξε ότι δεν αναφέρθηκα στο Ντάρμα (στο οποίο, ούτε κι εσύ αναφέρθηκες). Μην το ξαναπιάσουμε τώρα, το Κάρμα είναι ιδεαλιστική έννοια, έχει ιδεαλιστική βάση και το λήξαμε για την ώρα.
Αν αποδειχτεί πως το ηλεκτρόνιο έχει συνείδηση τα ξαναλέμε. (για να μην ξαναέρθω, μην αναφέρεις το όνομά μου ξανά). :bigsmile:Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
20-08-2008, 04:04 PM #148
Κοιτα να δεις τι μπορει να κανει το καρμα και ο κουμουνισμος!!! Απα πα!
Και στη τελικη δε ξερω αν καν μιλατε για πραγματα "αληθινα"...χεχε!οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
20-08-2008, 06:20 PM #149
Α, ναι δε σε ενδιαφέρει; :bigsmile: Οκ, Αργυρώ μου επομένως μπορώ κι εγώ ελεύθερα να λέω... Ο κομμουνισμός (κομμουνισμός Λευκή μου τι να κάνω, αφού δε θέλει η καλή σου να χρησιμοποιεί τις σωστές ορολογίες, πρέπει κι εγώ να αντιδράσω ) λοιπόν είναι ένα σύστημα που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι οπαδοί του έχουν την κακή συνήθεια να πιστεύουν ότι υπέρ πάντων όλων το καλό της μάζας και πιστεύουν ότι η ατομικότητα του καθενός πρέπει να υποτάσσεται στο καλό της "κοινωνίας". Μίας κοινωνίας που βλέπουν ιδεαλιστικά ως αταξική κάποτε κάποτε εκεί μακριά την ώρα της δευτέρας παρουσίας...
Καλά, πολύ πλάκα έχει :bigsmile: έτσι δεν είναι Αργυρώ; Ε, Αργυρώ; Καλά δε λέω, Αργυρώ;;; :bigsmile:Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
20-08-2008, 07:25 PM #150
Αυτοί είναι οι ορισμοί για τα κοινωνικά συστήματα.Δεν τους επεξεργάστηκα εγώ όπως θέλω.Και φυσικά κανείς δε μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.Αυτή τη στιγμή έχουμε σύστημα που ονομνάζεται "καπιταλισμός" κι όχι "τεχνολογική πρόοδος",κι αντίστοιχα η ΕΣΣΔ είχε "σοσιαλισμό" κι όχι "κομμουνισμό","αναρχία","ολο ληρωτική επίθεση" και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του καθενός σύμφωνα με το τι ακούει σκόρπιο από δω κι από κει.Κατά συνέπεια,δε μπορώ να σου απαντήσω σ αυτό που με ρωτάς.
Το σχόλιο για τον Ποσειδώνα δεν το έπιασα.Συγνώμη,αλλά κάνει και ζέστη και δε μπορώ να λύνω τους γρίφους της κάθε Πυθίας.
(έχε χάρη που έχεις σελήνη στον καρκίνο)
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.