s
όψεις ακμών με πλούτωνα - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 19 of 19
    Όνομα:
    cancerian

Re: όψεις ακμών με πλούτωνα

Quote Originally Posted by Lam View Post
    Προσπερνώ την έντονη αγάπη σας προς τη γραμματική (σημεία στίξης),τις παραδόσεις (παροιμίες) και τη ζαχαροπλαστική (no comments!),για να σας απαντήσω οτι με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
    Λυπαμαι πολυ στο θεμα αυτο δεν μπορω να σας βοηθησω... Το εκπαιδευτικο συστημα ειναι δυσκολο να το ελενξεις και ευκολα γινονται λαθη .

Δια τούτο, σαν αρχάριος, θα προτιμούσα προτάσεις (και όχι υποδείξεις) απο κάποιο έμπειρο μέλος, που αν μη τι άλλο γνωρίζει πως δεν υφίσταται παρθενογέννεσις στη γνώση και συνεπώς δεν μαθαίνει αστρολογία δια της μεθόδου της επιφωτίσεως.
    Αν το λαβατε ως υποδειξη , τοτε λυπαμαι εις διπλουν .. Δεν ηταν στις προθεσεις μου (Αλιμονο αν οι προθεσεις φαινονταν και στο διαδικτυο) - Ναι , εχετε δικιο περι τις παρθενογεννεσις συμφωνω και εγω.

Και επειδή μου αρέσει να προσφέρω χαρά στους συνανθρώπους μου, είμαι στη διάθεσή σας για πολλά ακόμη :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Λυπαμαι αλλα δεν ενδιαφερομαι ...Θα προτιμουσα να παραμεινουμε στο αστρολογικο επιπεδο...

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Πιστεύω παντως Lam, πως ενας αρχάριος με την έννοια του όρου, δεν θα μπορούσε να παρατηρήσει ακομα και να διατυπώσει σωστά την δική σου απορία.

Εγω προσωπικά πιστεύω πως οι όψεις όχι ακριβειας αλλα σχεδόν αφου απεχουν 49', του Πλουτωνα με ακμές 6ου,12ου σιγουρα θα εχουν καποια σημασία και ερμηνεία αλλα δεν νομιζω να ειναι κομβικό σημείο στον χάρτη σου. Μπορεί πχ, να σημαινει καποιες αλλαγές στους τομείς αυτους κλπ. Δες τι σημαίνει ο Πλουτωνας και οι 2 αυτοι οικοι (αν δεν γνωρίζεις ηδη ) και απλα συνδύασε τα.

Οι οψεις ακριβείας ειναι σημαντικες, αλλα παντα κατα την γνώμη μου πιστεύω οτι αυτό εξαρτάται με ποιον σχηματίζονται. Οι πλανήτες ειναι πιο σημαντικοι απο τα σημεια. Πιο σημαντικές ειναι οι όψεις μεταξύ πλανητών. Εγω βλέπω πιο σπουδαία τα εξάγωνα που κανει ο Πλουτωνας σου με τον Κρόνο = κυβερνήτη 7ου και του Ποσειδώνα που ειναι και κυβερνήτης του Μεσουρανήματός σου.Κυβερνήτες και οι δύο γωνιακών οίκων. Εκει κοιτα την επιρροή του Πλουτωνα....

Πιστεύω οτι αυτή ειναι μια πολύ καλή παρατήρηση. Μήν ξεχνάς μόνο πως πρέπει να δώσεις βάρος και στον κυβερνήτη του 1ου σου που ειναι σε αδυναμία, την Σελήνη και βρίσκεται στον απέναντι πόλο απο τον 1ο. Το οξύμωρο ειναι οτι ειναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου,Ηλιου και Αφροδίτης σου...και ειναι σε αντίθεση και με τον κυβερνήτη του 7ου στον οποιο βρίσκεται κιολας ,Κρόνο. Νομίζω οτι κάτι τετοια ειναι πολυ πιο σημαντικα γιατι αφορούν γωνιακους οικους και τα φωτα.

Αγαπητή Black Moon

Καταρχήν, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις απόψεις σου αλλά και τις πληροφορίες που μου έδωσες και εν συνεχεία να σου πω τα εξής:

- Επικροτώ τη φιλική αλληλεγγύη, αλλά και κάθε άλλη μορφή αλληλεγγύης.

- Διατηρώ ελεύθερο το δικαίωμά μου να έχω όποια απορία και να την εκφράζω ελεύθερα ως έχει, είτε επιχειρηθεί να λογοκριθεί είτε επιχειρηθεί να "καλουπωθεί" από οιονδήποτε.

- Στο τίτλο του θέματος αλλά και εντός αυτού ζήτησα βοήθεια για την ερμηνεία οσων παρέθεσα. Συνεπώς δήλωσα οτι είμαι αδύναμος άρα και αρχάριος στην ερμηνεία και όχι στην ονοματολογία και στους σχηματισμούς, άρα και στην παρατήρηση αυτών. Εννοείται οτι δεν με θεωρώ ούτε έμπειρο. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.

- Με το σκεπτικό οτι οι ακμές των 6 & 12 οίκων μου απέχουν 9΄(απο 8:55΄σε 9:04΄) της μοίρας και όχι 49΄ θεώρησα οτι ειναι ακριβής. Ίσως έκανα λάθος. Περιμένω διευκρίνηση για αυτό. Πως υπολόγισες 49΄? Κάθε μοίρα δε χωρίζεται σε 60 δέκατα αυτής?

- Ο ερμής άραγε δεν αφορά τον 4ο οίκο μου? Δεν είναι κυβερνήτης του ζωδίου της ακμής του? Ο πλούτωνας δεν εμπεριέχεται στον 4ο οίκο? ¶ρα η ερμηνεία του ερμή (που παρεπιπτόντως βρίσκεται στον 1ο οίκο) και σε σχέση με πλούτωνα, δεν θα έδινε στοιχεία και για τον 4ο και για τον 1ο οίκο? Που είναι οι γωνιακοί οίκοι και για τους οποίους τόσος λόγος έγινε έως τώρα?

- Όσο για τον κυβερνήτη του ζωδίου του καρκίνου (τη ΣΕΛΗΝΗ) στο οποίο βρίσκονται: η ακμή του πρώτου οίκου μου- ωροσκόπος δηλ- ο ηλιος, η αφροδίτη και ο ερμής μου, αν κάνεις αναζήτηση και σε αυτήν την ενότητα αλλά και στην ενότητα "ο αστρολόγος στο σπίτι σας" με το όνομά μου, τότε θα δείς ότι εχω ήδη ζητήσει βοήθεια για την ερμηνεία του και τις όψεις που αυτός κάνει. Φυσικά και τον έχω μελετήσει. Οπότε βιαστηκες να συμπεράνεις.

- Τέλος κλείνω λέγοντας πως και την πρώτη φορά (αν έψαξες τότε θα είδες) αλλα και τώρα ανάρτησα το θέμα μου σε αυτη την ενότητα , ύστερα από προτροπή της Κας Σίμου, που αν μη τι άλλο δεν με λογόκρινε και σίγουρα γνωρίζει πολλά παραπάνω από όλους μαζί εδω μέσα.

Φιλικά lam

Όνομα:
    Μαρία

Αγαπητέ Lam,
    οι γωνιακοί οίκοι για τους οποίους γίνεται λόγος είναι ο 1ος, 4ος, 7ος και 10ος, συνεπώς θα μπορούσες να δεις συνδυαστικά τις σημειώσεις της Black moon και όσα γενικότερα έχουν αναφερθεί στο θρεντ.

Χαίρομαι που με εννοήσατε!

Ας παραμείνουμε λοιπόν στο αστρολογικό επίπεδο.

Όνομα:
    Ράνια

- Επικροτώ τη φιλική αλληλεγγύη, αλλά και κάθε άλλη μορφή αλληλεγγύης.
    Δεν ξέρω για πια αλληλεγγύη μιλάς αλλα αν αποφασίσω να υποστηρίξω μια αποψη, το λέω καθαρά...
    - Διατηρώ ελεύθερο το δικαίωμά μου να έχω όποια απορία και να την εκφράζω ελεύθερα ως έχει, είτε επιχειρηθεί να λογοκριθεί είτε επιχειρηθεί να "καλουπωθεί" από οιονδήποτε.
    Αν νιωθεις ετσι απέναντι στο δικό μου ποστ, πρεπει να επανεξετάσεις την αντιδρασή σου απέναντι στους αλλους, οταν εισαι "τσιτωμένος" απο αλλη αιτία.

- Στο τίτλο του θέματος αλλά και εντός αυτού ζήτησα βοήθεια για την ερμηνεία οσων παρέθεσα. Συνεπώς δήλωσα οτι είμαι αδύναμος άρα και αρχάριος στην ερμηνεία και όχι στην ονοματολογία και στους σχηματισμούς, άρα και στην παρατήρηση αυτών. Εννοείται οτι δεν με θεωρώ ούτε έμπειρο. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.
    Αυτο το κατάλαβα και το ειπα. Εξάλλου αν δεν ηταν σωστα διατυπωμένη η ερωτηση δεν θα ασχολούμουν καν. Νομίζω πως εγω προσωπικά να σε βοηθησω προσπάθησα...τωρα αν δεν σε κάλυψα αλλο θεμα!

- Με το σκεπτικό οτι οι ακμές των 6 & 12 οίκων μου απέχουν 9΄(απο 8:55΄σε 9:04΄) της μοίρας και όχι 49΄ θεώρησα οτι ειναι ακριβής. Ίσως έκανα λάθος. Περιμένω διευκρίνηση για αυτό. Πως υπολόγισες 49΄? Κάθε μοίρα δε χωρίζεται σε 60 δέκατα αυτής?
    Εχεις δικιο η διαφορά ειναι 9΄. Αλλα επιμένω οτι η οψεις Πλουτωνα με πλανήτες ειναι πιο σημαντικές απ' οτι με ακμές οικων, όσο ακριβείας κι αν ειναι. Προσωπική μου αποψη, μπορεί η κ.Σιμου να με διορθώσει ανα πάσα στιγμή...δεν θα ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω προβλημα.......ετσι μαθαινω κιολας. Στους εραστες της αστρολογίας εκτος απο de facto απαντησεις παιρνεις και προσωπικές απόψεις.

- Ο ερμής άραγε δεν αφορά τον 4ο οίκο μου? Δεν είναι κυβερνήτης του ζωδίου της ακμής του? Ο πλούτωνας δεν εμπεριέχεται στον 4ο οίκο? ¶ρα η ερμηνεία του ερμή (που παρεπιπτόντως βρίσκεται στον 1ο οίκο) και σε σχέση με πλούτωνα, δεν θα έδινε στοιχεία και για τον 4ο και για τον 1ο οίκο? Που είναι οι γωνιακοί οίκοι και για τους οποίους τόσος λόγος έγινε έως τώρα?
    Εγω ασχολήθηκα με τους πλανήτες του 1ου που ειδα οτι κάνουν όψεις με Σελήνη κυβερνήτη 1ου. Αν θες να ασχοληθείς και με οτιδήποτε άλλο γιατι όχι?

- Όσο για τον κυβερνήτη του ζωδίου του καρκίνου (τη ΣΕΛΗΝΗ) στο οποίο βρίσκονται: η ακμή του πρώτου οίκου μου- ωροσκόπος δηλ- ο ηλιος, η αφροδίτη και ο ερμής μου, αν κάνεις αναζήτηση και σε αυτήν την ενότητα αλλά και στην ενότητα "ο αστρολόγος στο σπίτι σας" με το όνομά μου, τότε θα δείς ότι εχω ήδη ζητήσει βοήθεια για την ερμηνεία του και τις όψεις που αυτός κάνει. Φυσικά και τον έχω μελετήσει. Οπότε βιαστηκες να συμπεράνεις.
    - Τέλος κλείνω λέγοντας πως και την πρώτη φορά (αν έψαξες τότε θα είδες) αλλα και τώρα ανάρτησα το θέμα μου σε αυτη την ενότητα , ύστερα από προτροπή της Κας Σίμου, που αν μη τι άλλο δεν με λογόκρινε και σίγουρα γνωρίζει πολλά παραπάνω από όλους μαζί εδω μέσα.
    Συγνώμη αλλα δεν ειμαι αναγκασμένη ουτε να θυμάμαι σε ποια ενοτητα εχει γραψει ο καθένας, ουτε τι απαντήσεις εχει πάρει, αλλα και ουτε να διαβάζω ολα τα παλια ποστ του! Την λογοκρισία που την είδες όμως? Μια γνώμη ειπα οτι θεωρω πιο σημαντικές τις όψεις μεταξύ πλανητών

Καταρχήν, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις απόψεις σου αλλά και τις πληροφορίες που μου έδωσες
    Αυτό νομίζω θα ήταν αρκετό. Οχι για τις απόψεις και τις πληροφορίες που σου εδωσα, γιατι μπορεί και να πέφτω εξω....αλλα για τον χρόνο μου και την καλή μου διάθεση.

Καλή συνέχεια στην έρευνά σου.

Όνομα:
    Κωστής

Μένουμε στο θέμα. Δεν μας αφορούν οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις...

ειδικά αυτή την εποχή που οργανώνουμε το συνέδριο
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Quote Originally Posted by Maroulita View Post
    Αγαπητέ Lam,
    οι γωνιακοί οίκοι για τους οποίους γίνεται λόγος είναι ο 1ος, 4ος, 7ος και 10ος, συνεπώς θα μπορούσες να δεις συνδυαστικά τις σημειώσεις της Black moon και όσα γενικότερα έχουν αναφερθεί στο θρεντ.
    Σε ευχαριστώ αγαπητή Maroulita για την απάντηση.

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας έβαλα ερωτηματικό στην πρότασή μου (Που είναι οι γωνιακοί οίκοι και για τους οποίους γίνεται τόσος λόγος?) και έδωσα λάθος εντύπωση. Η πρόταση μου ήταν διευκρινιστική και όχι ερωτηματική.

Φιλικά Lam

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Δεν ξέρω για πια αλληλεγγύη....Καλή συνέχεια στην έρευνά σου.
    Αγαπητή Black Moon, επαναλαμβάνω παραθέτοντας όλες τις απαντήσεις (δικές σου και δικές μου) και εξηγούμαι:
    (L-Καταρχήν, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις απόψεις σου αλλά και τις πληροφορίες που μου έδωσες
    BM-Αυτό νομίζω θα ήταν αρκετό. Οχι για τις απόψεις και τις πληροφορίες που σου εδωσα, γιατι μπορεί και να πέφτω εξω....αλλα για τον χρόνο μου και την καλή μου διάθεση.)
    Πρώτα και πάνω από όλα σε ευχαρίστησα για τις απόψεις και τις πληροφορίες σου. Και όπως συνεπάγεται από αυτό κατά τη γνώμη μου, έμμεσα σε ευχαρίστησα και για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις, αλλά και την όποια καλή σου διάθεση. Όμως, επειδή θεώρησα ότι θα ήταν πλεονασμός να τα αναφέρω όλα μαζί σαν κατεβατό, για αυτό και δεν το έκανα. Το ότι σε ευχαρίστησα πρώτα από όλα, για μένα αυτό σημαίνει έμφαση. Έμφαση εγώ τουλάχιστον δίνω σε κάτι που θεωρώ σημαντικό. Τώρα, αν κάποιες απαντήσεις μου δεν σου άρεσαν, δεν μπορώ να κάνω κάτι περισότερο για αυτό, από οτι έκανες και συ. Δηλ. απλά να τις παραθέσω.
    (BM-Εγω προσωπικά πιστεύω πως οι όψεις όχι ακριβειας αλλα σχεδόν αφου απεχουν 49', του Πλουτωνα με ακμές 6ου,12ου σιγουρα θα εχουν καποια σημασία και ερμηνεία αλλα δεν νομιζω να ειναι κομβικό σημείο στον χάρτη σου
    .L- Με το σκεπτικό οτι οι ακμές των 6 & 12 οίκων μου απέχουν 9΄(απο 8:55΄σε 9:04΄) της μοίρας και όχι 49΄ θεώρησα οτι ειναι ακριβής. Ίσως έκανα λάθος. Περιμένω διευκρίνηση για αυτό. Πως υπολόγισες 49΄? Κάθε μοίρα δε χωρίζεται σε 60 δέκατα αυτής?
    BM-Εχεις δικιο η διαφορά ειναι 9΄. Αλλα επιμένω οτι η οψεις Πλουτωνα με πλανήτες ειναι πιο σημαντικές απ' οτι με ακμές οικων, όσο ακριβείας κι αν ειναι. Προσωπική μου αποψη, μπορεί η κ.Σιμου να με διορθώσει ανα πάσα στιγμή...δεν θα ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω προβλημα.......ετσι μαθαινω κιολας. Στους εραστες της αστρολογίας εκτος απο de facto απαντησεις παιρνεις και προσωπικές απόψεις.)
    Εδώ απλά σου ανέφερα το σκεπτικό μου σύμφωνα με το οποίο θεώρησα την όψη σαν όψη ακριβείας. Και εν συνεχεία σου ζήτησα να μου διευκρινήσεις το δικό σου σκεπτικό, μήπως και ήμουν λάθος εγώ, οπότε και να διορθωνόμουν. Αν δεν είχα πάρει στα σοβαρά εσένα και την άποψή σου, δεν θα σου ζητούσα διευκρινίσεις, να είσαι σίγουρη για αυτό. Δεν σε έκρινα πουθενά. Επίσης, σε κανένα σημείο της όλης απάντησης μου δεν σχολίασα την άποψη σου για τις όψεις του Πλούτωνα με τους άλλους πλανήτες και ο λόγος είναι επειδή δεν διαφωνώ με αυτό. Τώρα το γιατί εσύ επιμένεις σε κάτι για το οποίο εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση, αλλά ούτε και σχολιασμό, είναι δικό σου θέμα. Πάντως εγώ δεν το κατάλαβα, όπως δεν κατάλαβα και το διαχωρισμό σου περί de facto απαντήσεων και προσωπικών απόψεων. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι οι εντός θέματος απαντήσεις, de facto ή προσωπικες.
    (BM-Πιστεύω παντως Lam, πως ενας αρχάριος με την έννοια του όρου, δεν θα μπορούσε να παρατηρήσει ακομα και να διατυπώσει σωστά την δική σου απορία.

L-Στο τίτλο του θέματος αλλά και εντός αυτού ζήτησα βοήθεια για την ερμηνεία όσων παρέθεσα. Συνεπώς δήλωσα ότι είμαι αδύναμος άρα και αρχάριος στην ερμηνεία και όχι στην ονοματολογία και στους σχηματισμούς, άρα και στην παρατήρηση αυτών. Εννοείται ότι δεν με θεωρώ ούτε έμπειρο. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.
    BM- Αυτο το κατάλαβα και το είπα. Εξάλλου αν δεν ήταν σωστά διατυπωμένη η ερώτηση δεν θα ασχολούμουν καν. Νομίζω πως εγώ προσωπικά να σε βοηθήσω προσπάθησα...τώρα αν δεν σε κάλυψα άλλο θέμα!)

Όταν λες ..Αυτό το κατάλαβα και το είπα.. τι εννοείς? Πού το είπες? Και από πού φάνηκε ότι το κατάλαβες?
    Όπως φαίνεται στα ανωτέρω απλά σου διευκρίνισα την αντίφαση μεταξύ του δηλώνω αρχάριος αλλά εκφράζομαι σαν μη αρχάριος, δηλ. υπερασπίστηκα αυτό που είμαι διευκρινίζοντας το καλύτερα. Δεν υπήρξε καμία μομφή εναντίον σου, για να μου δίνεις τέτοιου είδους απάντηση (δες υπογραμμισμένα). Το εάν ήθελες να με βοηθήσεις το ξέρεις εσύ. Εγώ ούτε το έκρινα αυτό ούτε θα το κρίνω. Τώρα, σε ότι αφορά το αν με κάλυψες, εσύ που είσαι και υπεύθυνη για τα γραφόμενα σου, το ξέρεις καλύτερα από μένα αυτό.

(BM-Πιστεύω οτι αυτή ειναι μια πολύ καλή παρατήρηση. Μήν ξεχνάς μόνο πως πρέπει να δώσεις βάρος και στον κυβερνήτη του 1ου σου που ειναι σε αδυναμία, την Σελήνη και βρίσκεται στον απέναντι πόλο απο τον 1ο. Το οξύμωρο ειναι οτι ειναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου,Ηλιου και Αφροδίτης σου...και ειναι σε αντίθεση και με τον κυβερνήτη του 7ου στον οποιο βρίσκεται κιολας ,Κρόνο. Νομίζω οτι κάτι τετοια ειναι πολυ πιο σημαντικα γιατι αφορούν γωνιακους οικους και τα φωτα.
    L- Ο ερμής άραγε δεν αφορά τον 4ο οίκο μου? Δεν είναι κυβερνήτης του ζωδίου της ακμής του? Ο πλούτωνας δεν εμπεριέχεται στον 4ο οίκο? ¶ρα η ερμηνεία του ερμή (που παρεπιπτόντως βρίσκεται στον 1ο οίκο) και σε σχέση με πλούτωνα, δεν θα έδινε στοιχεία και για τον 4ο και για τον 1ο οίκο? Που είναι οι γωνιακοί οίκοι και για τους οποίους τόσος λόγος έγινε έως τώρα?
    BM-Εγω ασχολήθηκα με τους πλανήτες του 1ου που ειδα οτι κάνουν όψεις με Σελήνη κυβερνήτη 1ου. Αν θες να ασχοληθείς και με οτιδήποτε άλλο γιατι όχι?)

Εσύ ασχολήθηκες με τους πλανήτες του 1ου και 7ου οίκου μου και τις όψεις τους, προσθέτοντας επίσης την ανωτέρω υπογραμμισμένη από μένα φράση, για την οποία αφενός σου παρέθεσα την ανωτέρω απάντησή μου και αφετέρου σου λέω ότι το γεγονός ότι όντως υπάρχουν σημαντικότερα και λιγότερο σημαντικά στοιχεία στον αστρολογικό χάρτη (μιας και όλα μα όλα έχουν τη σημασία τους), δεν συνεπάγεται ότι με τα λιγότερο σημαντικά στοιχεία (εάν αυτό ισχύει) δεν ασχολούμαστε καθόλου και ποτέ.

(BM-Πιστεύω οτι αυτή ειναι μια πολύ καλή παρατήρηση. Μήν ξεχνάς μόνο πως πρέπει να δώσεις βάρος και στον κυβερνήτη του 1ου σου που ειναι σε αδυναμία, την Σελήνη και βρίσκεται στον απέναντι πόλο απο τον 1ο. Το οξύμωρο ειναι οτι ειναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου,Ηλιου και Αφροδίτης σου...και ειναι σε αντίθεση και με τον κυβερνήτη του 7ου στον οποιο βρίσκεται κιολας ,Κρόνο. Νομίζω οτι κάτι τετοια ειναι πολυ πιο σημαντικα γιατι αφορούν γωνιακους οικους και τα φωτα.
    L- Όσο για τον κυβερνήτη του ζωδίου του καρκίνου (τη ΣΕΛΗΝΗ) στο οποίο βρίσκονται: η ακμή του πρώτου οίκου μου- ωροσκόπος δηλ- ο ηλιος, η αφροδίτη και ο ερμής μου, αν κάνεις αναζήτηση και σε αυτήν την ενότητα αλλά και στην ενότητα "ο αστρολόγος στο σπίτι σας" με το όνομά μου, τότε θα δείς ότι εχω ήδη ζητήσει βοήθεια για την ερμηνεία του και τις όψεις που αυτός κάνει. Φυσικά και τον έχω μελετήσει. Οπότε βιαστηκες να συμπεράνεις.
    L- Τέλος κλείνω λέγοντας πως και την πρώτη φορά (αν έψαξες τότε θα είδες) αλλα και τώρα ανάρτησα το θέμα μου σε αυτη την ενότητα , ύστερα από προτροπή της Κας Σίμου, που αν μη τι άλλο δεν με λογόκρινε και σίγουρα γνωρίζει πολλά παραπάνω από όλους μαζί εδω μέσα.
    BM-Συγνώμη αλλα δεν ειμαι αναγκασμένη ουτε να θυμάμαι σε ποια ενοτητα εχει γραψει ο καθένας, ουτε τι απαντήσεις εχει πάρει, αλλα και ουτε να διαβάζω ολα τα παλια ποστ του! Την λογοκρισία που την είδες όμως? Μια γνώμη ειπα οτι θεωρω πιο σημαντικές τις όψεις μεταξύ πλανητών)
    Καταρχήν, μακριά από μένα οι οποιασδήποτε μορφής εξαναγκασμοί. Μου πρότεινες να δώσω βάση στη σελήνη μου κλπ και σου είπα ότι το έχω κάνει. Σου είπα μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να διαπιστώσεις το ότι έχω ασχοληθεί με την σελήνη μου. Το ότι είπα πως βιάστηκες να συμπεράνεις όμως δεν είναι προσβλητικό και αν το βλέπεις έτσι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Σε ότι αφορά τα της λογοκρισίας εξηγούμαι παρακάτω.

BM-Πιστεύω πάντως Lam, πως ένας αρχάριος με την έννοια του όρου, δεν θα μπορούσε να παρατηρήσει ακόμα και να διατυπώσει σωστά την δική σου απορία.
    BM-Εγώ προσωπικά πιστεύω πως οι όψεις όχι ακριβείας αλλά σχεδόν ..σίγουρα θα έχουν κάποια σημασία και ερμηνεία αλλά δεν νομίζω να είναι κομβικό σημείο στον χάρτη σου.
    ΒΜ-
    Οι οψεις ακριβείας ειναι σημαντικες, αλλα παντα κατα την γνώμη μου πιστεύω οτι αυτό εξαρτάται με ποιον σχηματίζονται.
    ΒΜ-Μήν ξεχνάς μόνο πως πρέπει να δώσεις βάρος και στον κυβερνήτη του 1ου σου..
    BM-Νομίζω ότι κάτι τέτοια είναι πολύ πιο σημαντικά γιατί αφορούν γωνιακούς οίκους και τα φώτα.
    L- Επικροτώ τη φιλική αλληλεγγύη, αλλά και κάθε άλλη μορφή αλληλεγγύης.
    L- Διατηρώ ελεύθερο το δικαίωμά μου να έχω όποια απορία και να την εκφράζω ελεύθερα ως έχει, είτε επιχειρηθεί να λογοκριθεί είτε επιχειρηθεί να "καλουπωθεί" από οιονδήποτε.
    BM-Δεν ξέρω για πια αλληλεγγύη μιλάς αλλα αν αποφασίσω να υποστηρίξω μια αποψη, το λέω καθαρά...
    BM-Αν νιώθεις έτσι απέναντι στο δικό μου ποστ, πρέπει να επανεξετάσεις την αντίδραση σου απέναντι στους άλλους, όταν είσαι "τσιτωμένος" από άλλη αιτία.
    Λοιπόν, από την στιγμή που ενώ έχω θέσει μία ερώτηση με ζητούμενο το Α (και ενώ έχει προηγηθεί συνομιλία με προηγούμενο μέλος και την οποία έχεις σίγουρα διαβάσει, στην οποία το άλλο μέλος επιμένει περί ζητούμενου Β -δηλ περί γωνιακών οίκων-, ενώ εγώ επιμένω να ζητώ απάντηση περί του ζητούμενου Α -έχοντας όμως υπόψη μου τα των γωνιακών οίκων όπως και δήλωσα- ), εσύ μου απαντάς ξανά για το Β, το Γ κλπ, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο μέλος και αφήνοντας αφενός ξεκάθαρη μομφή ότι το «παίζω» αρχάριος και όχι ότι είμαι και αφετέρου καθ΄ όλη τη διάρκεια του κειμένου της απάντησής σου με αναφορές σε προσωπικές σου απόψεις και «νομίζω» και χωρίς επιχειρήματα, προσπαθείς να με πείσεις ότι είναι καλύτερα να στρέψω αλλού την προσοχή μου στον αστρολογικό μου χάρτη (χωρίς καν να ξέρεις τι έχω μελετήσει έως τώρα σε αυτόν), λες και η αρχική ερώτηση που έκανα (και για την οποία δεν έδωσες καμία μα καμία διευκρίνιση ή απάντηση, προφανώς γιατι δεν ήθελες) και στο σημείο το οποίο έχω επικεντρωθεί, είναι λάθος ή ταμπού. Εγώ ξέρω πως όποιος έχει να απαντήσει κάτι επί του προκείμενου απλά το κάνει. Διαφορετικά όταν απαντά περί ανέμων και υδάτων , έχει άλλα κίνητρα εκτός του να απαντήσει για να βοηθήσει. Τα κίνητρα δεν θα τα διευκρινήσω εγώ ομως.
    Σε όλα λοιπόν τα παραπάνω λοιπόν ξανα απαντώ:
    Επικροτώ τη φιλική αλληλεγγύη, αλλά και κάθε άλλη μορφή αλληλεγγύης (εννοούσα και εννοώ την συγγραφική αλληλεγγύη μιας και υπάρχουν πολλές μορφές αλληλεγγύης). Ο νοών νοήτω.
    Διατηρώ ελεύθερο το δικαίωμά μου να έχω όποια απορία και να την εκφράζω ελεύθερα ως έχει, είτε επιχειρηθεί να λογοκριθεί είτε επιχειρηθεί να "καλουπωθεί" από οιονδήποτε. (Αντιδρώ έμεσσα - μιας και δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά αλλα σε οποιονδήποτε ο οποίος είτε..είτε..-στην τάση και στάση που έως τώρα υπήρξε και που ήταν και δική σου τάση - στάση, να μου αναφέρεται κατ επανάληψη τα περί γωνιακών οίκων και γενικότερα οτιδήποτε άλλο πέρα του προκείμενου που τέθηκε με την ερώτησή μου, για το οποίο δεν υπηρξε καμία πρόταση. Ενώ έχεις διαβάσει τι έχει υποθεί με προηγούμενο μέλος και τι ακριβώς ζητάω, συνέχισες. Αν δεν κατάλαβες οτι με τη στάση σου (και εννοώ την ουσία και το ύφος των γραφόμενών σου) με λογόκρινες, δεν είμαι υπεύθυνος εγώ.
    Εννοείται, οτι δεν μένω σε όλα τα παραπάνω, αλλά έπρεπε και γώ να απαντήσω για να υπερασπιστώ τα δικά μου γραφόμενα. Οπότε προσπερνώ τις όποιες παρανοήσεις και των δύο μας και χαιρετώ την όποια μελλοντική συνάντηση μας σε επόμενο θέμα.
    Φιλικά Lam

Όνομα:
    Μαρία

Αγαπητέ Lam,

σε προηγούμενο ποστ δικό σου (συγκεκριμένα το 14ο) αναφέρεις να παραμείνουμε στο αστρολογικό επίπεδο, ενώ αυτό που παρατηρώ ότι κάνεις είναι ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και αφού έχει προηγηθεί μία παρατήρηση από διαχειριστή. Συνεπώς, επειδή ουσιαστικά το συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί και οι "φορείς λογοκρισίας" εδώ κάνουν καλά τη δουλειά τους, ας πάμε σε επόμενο θέμα προς διερεύνηση, καθώς αυτό κλειδώνει.

Φιλικά πάντα! :bigsmile:

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)