s
απορία για το σύστημα των ίσων οίκων
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    60

    απορία για το σύστημα των ίσων οίκων

    Γειά σας,

    Στο άρθρο¨" το ωροσκόπιο της αυτοπραγμάτωσης" διάβασα οτι με την γέννηση το άτομο βιώνει το πρώτο αρχετυπικό τετράγωνο της ζωής του το τετράγωνο Ωροσκόπου- Μεσουρανήματος.
    Με το σύστημα πλάσιντους όμως το μεσουράνημα- και συγκεκριμένα στο δικό μου ωροσκόπιο - δεν σχηματίζει τετράγωνο με τον ωροσκόπο, κάτι που συμβαίνει πάντα με το σύστημα των ίσων οίκων. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι στο δικό μου γενέθλιο ωρόσκοπιο καθώς και σε ανθρώπων που γνωρίζω πάρα πολύ καλά οι ερμηνείες που δίνονται οταν χρησιμοποιώ το σύστημα των ίσων οίκων ταιριάζουν πολύ περισσότερο. Θα μπορούσατε να με διαφώτίσετε σχετικά? Τελικά ποιο σύστημα πρέπει να χρησιμοποιούμε? Ή πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και τα δύο?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Re: απορία για το σύστημα των ίσων οίκων

    Αγαπητέ φίλε

    Το σύστημα ίσων οίκων ενδείκνυται περισσότερο για πολύ βόρεια και πολύ νότια πλάτη, όπου κάποιοι οίκοι εκμηδενίζονται. Διαφορετικά, έχει γίνει ευρέως αποδεκτό το σύστημα ανίσων οίκων. Στο σύστημα ίσων οίκων δεν έχουμε σχεδόν ποτέ Μεσουράνημα στην ακμή του 10ου οίκου, άρα δεν είναι το ίδιο τα δύο σημεία και δεν τετραγωνίζει ούτε εκεί τον ωροσκόπο πάντα. Σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως για γεννήσεις σε μεσογειακά πλάτη, θα έχουμε τετραγωνισμό, αλλά και στις Μεσογειακές χώρες δεν συμβαίνει σε όλα τα άτομα.

    Στην Αμερική κάποιες σχολές προτιμούν αυτό το σύστημα, όμως ο άνθρωπος έχει ποικιλομορφία και κάθε του τομέας δεν είναι ίσος, γιατί θα έπρεπε να είναι τόσο ίσα μοιρασμένος ένας χάρτης; Αν δεν έχουμε ώρα γέννησης, στο Ηλιακό ωροσκόπιο, έχουμε ως μόνη λύση τους ίσους οίκους. Στα άλλα όμως, με πλήρη στοιχεία, έχει γίνει πια σχεδόν παντού αποδεκτό ένα σύστημα άνισων οίκων, είτε του Πλάσιντους, είτε του Ρεγκιομοντάνους ως επικρατέστερα.

    Αν κάνετε δύο συστήματα παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτείτε, γιατί δεν θα συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες. Φυσικά ο ερευνητής επιλέγει, αν δει τα γεγονότα και τις τάσεις σε ποιο από όλα του ταιριάζουν. Όμως τα γνωστά συστήματα δεν αφήνουν κενά και έχουν προγνωστικά εξακριβωθεί τα γεγονότα τους.

    Θα συνιστούσα να πειραματιστείτε σταθερά με ένα σύστημα για καιρό, να δείτε σε όλες του τις προεκτάσεις πώς δουλεύει και να επιλέξετε τελικά αυτό που σας κάνει. Πάντως δεν έχω απογοητευθεί από το Πλάσιντους άνισων οίκων, ή το παρεμφερές Ρεγκιομοντάνους. Μπορώ να πω πως το Πλάσιντους μου δίνει καλύτερη εικόνα στους εσωτερικούς οίκους από το δεύτερο,

    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    60

    Re: απορία για το σύστημα των ίσων οίκων

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κ. Σίμου.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads