s
Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 19 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... LastLast
Results 81 to 90 of 181
    Όνομα:
    Μαργαρίτα

Re: Η ΕΥΤΥΧΙΑ

Oκ επειδη μπερδευτηκα με θεμα περι ευτυχιας..ειναι κανεις ευτυχισμενος?και οχι απλα θεωριες να νιωθει χαρα....γιατι εχω να του η τους κανω ερωτηση...

Όνομα:
    Μαρια

Εγω αυτη τη φαση ζωης που περναω τωρα εχω πιασει τον εαυτο μου να μετραει πολλες περισσοτερες στιγμες ευτυχιας απο αλλες εποχες της ζωης μου...:bigsmile:
    Ναι νομιζω οτι ειμαι ευτυχισμενη τωρα για ποσο δεν ξερω οποτε....ρωτα ΤΩΡΑ:toung:
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Όνομα:
    Βασίλης

Όπως επάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι κι έξω. Η εσωτερική μας ειρήνη απεικονίζεται και στην ειρήνη στη ζωή μας. Η ταραχή στη ζωή μας δείχνει και ταραχή μέσα μας. Αν δεν μπορούμε να σταθεροποιηθούμε κάπου στην εξωτερική ζωή μας είναι γιατί δεν έχουμε άγκυρα και μέσα μας. Τα δύο είναι αχώριστα.

Η ευτυχία - καλά ρωτάει το Τοξοτάκι - είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Ποιο κομμάτι του εαυτού μας είναι ευτυχισμένο; Αν κάποιος είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα, ευτυχεί όταν δεν τον πληγώνουν και νιώθει ασφάλεια. Αν κάποιος είναι φιλόδοξος και επιθυμεί δύναμη, θεωρεί ότι ευτυχία είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν την αποκτά. Αν μιλήσουμε μεταφυσικά μπορεί να φτάσουμε και στη "διαστροφή" να νιώθει ευτυχισμένος κάποιος που πονάει, γιατί πιστεύει ότι από τον πόνο θα εξελιχθεί.

Τι είναι τελικά η ευτυχία; Αν ευτυχία είναι απλά ένα συναίσθημα, τότε για καθέναν είναι κάτι διαφορετικό. Ετυμολογικά στη γλώσσα μας σημαίνει τύχη. Ο καθένας από μας όμως σήμερα τι εννοεί; Μήπως καθένας το δικό του;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαρία

Το τί πληρώνει κάποιον και τον κάνει ευτυχισμένο είναι θεμιτό, όσο αυτό δεν υπονομεύει την ύπαρξη και τα δικαιώματα του άλλου...

Νομίζω παντως ο ο σοφός Σόλων τα 'χει πει καλύτερα...

Όνομα:
    Μαρια

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Όπως επάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι κι έξω. Η εσωτερική μας ειρήνη απεικονίζεται και στην ειρήνη στη ζωή μας. Η ταραχή στη ζωή μας δείχνει και ταραχή μέσα μας. Αν δεν μπορούμε να σταθεροποιηθούμε κάπου στην εξωτερική ζωή μας είναι γιατί δεν έχουμε άγκυρα και μέσα μας. Τα δύο είναι αχώριστα.

Η ευτυχία - καλά ρωτάει το Τοξοτάκι - είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Ποιο κομμάτι του εαυτού μας είναι ευτυχισμένο; Αν κάποιος είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα, ευτυχεί όταν δεν τον πληγώνουν και νιώθει ασφάλεια. Αν κάποιος είναι φιλόδοξος και επιθυμεί δύναμη, θεωρεί ότι ευτυχία είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν την αποκτά. Αν μιλήσουμε μεταφυσικά ευτυχισμένος μπορεί να φτάσουμε και στη "διαστροφή" να νιώθει ευτυχισμένος κάποιος που πονάει, γιατί πιστεύει ότι από τον πόνο θα εξελιχθεί.

Τι είναι τελικά η ευτυχία; Αν ευτυχία είναι απλά ένα συναίσθημα, τότε για καθέναν είναι κάτι διαφορετικό. Ετυμολογικά στη γλώσσα μας σημαίνει τύχη. Ο καθένας από μας όμως σήμερα τι εννοεί; Μήπως καθένας το δικό του;

Μα σαφως ο καθενας το δικο του...το οτι εγω ειμαι ευτυχης πχ γιατι βλεπω καθε πρωι την θαλασσα και ηρεμει η υπερενεργεια που διαθετω και καποιες φορες με ταλαιπωρει, δεν σημαινει οτι το ιδιο κανει ευτυχισμενο και καποιον αλλο...:bigsmile:
    Και επισης δεν γινεται να υπεραναλυουμε τα συναισθηματα....χανουν το νοημα..τα αισθηματα τα νοιωθουμε....
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by emmalene View Post
    [/B]

Και επισης δεν γινεται να υπεραναλυουμε τα συναισθηματα....χανουν το νοημα..τα αισθηματα τα νοιωθουμε....
    Και για να συνεχίσω τη σκέψη της Μαρίας, η οποία με βρίσκει σύμφωνη... τα αισθήματα φεύγουν και έρχονται, άλλοτε είναι έντονα, άλλοτε είναι χλιαρά, είναι ενίοτε αντιφατικά, μπορεί κάτι που τώρα μας γεμίζει, αργότερα να είναι ανούσιο και ψυχοφθόρο......

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by emmalene View Post
    [/B]
    Συμφωνώ μαζί σου... μην απατάσαι από την πολυλογία μου εδώ
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Maroulita View Post
    Και για να συνεχίσω τη σκέψη της Μαρίας, η οποία με βρίσκει σύμφωνη... τα αισθήματα φεύγουν και έρχονται, άλλοτε είναι έντονα, άλλοτε είναι χλιαρά, είναι ενίοτε αντιφατικά, μπορεί κάτι που τώρα μας γεμίζει, αργότερα να είναι ανούσιο και ψυχοφθόρο......
    Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό. Ότι είναι συναισθήματα. Έμμεσα από όλη αυτή την κουβεντα ορίζουμε την ευτυχία ως κατάσταση συναισθήματος. Όμως αυτό μπορεί να είναι μία παγίδα. Τι γίνεται όταν επειδή νιώθουμε ευτυχισμένοι, σε μία δεδομένη κατάσταση, σταματάμε να εξελισσόμαστε; Η αδράνεια είναι έμφυτη στο ανθρώπινο ζώο (επίτηδες χρησιμοποιώ τη λέξη ζώο). Υπάρχει κίνδυνος αν συνδέσουμε την ευτυχία αποκλειστικά με μία κατάσταση συναισθήματος. Η κίνδυνος της αιώνιας στασιμότητας.

Όνομα:
    Βασίλης

... (διπλό ποστ)

Όνομα:
    Μαρια

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Συμφωνώ μαζί σου... μην απατάσαι από την πολυλογία μου εδώ
    Το ξερω....χαρην του διαλογου φερνεις αντιρρησεις!!
    Oscar Wilde

Page 9 of 19 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)