s
Απλανείς αστέρες (Μέρος ΙΙ)
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    Απλανείς αστέρες (Μέρος ΙΙ)

    Με αφορμή και την συμμετοχή σας αλλά και ερωτήσεις σας είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, είτε μέσω post, λέω να συνεχίσω και με ένα δεύτερο μέρος. Κάποιοι εκφράσατε απορίες και για αυτό θα σας τις απαντήσω μέσα από αυτό το άρθρο. Κατ΄ αρχήν δεν θέλω να νομίζετε πως οι απορίες σας χλευάζονται.

    Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποιες εξηγήσεις αλλά και κάποιες απαντήσεις σε απορίες που μου εκφράσατε, ενώ θα σας δώσω και έναν πίνακα με τους απλανείς και τις θέσεις τους.

    Οι απλανείς είναι ένα εργαλείο στην αστρολογία το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πολλά επιπλέον χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε πως "παν μέτρον άριστον". Δηλαδή μην δείτε μια σύνοδο του Ποσειδώνα με τον απλανή Spica και πιστέψετε πως λύσατε το πρόβλημα της ζωής σας και γίνατε Bill Gates ή μια σύνοδο της Σελήνης σας με τον Απλανή Markab (όπου βγάζει προβλήματα με εκρήξεις, όπλα κλπ) και νομίζετε πως θα γίνετε καμικάζι της Αλ - Κάιντα ή πως θα σας χτυπήσουν στο σπίτι σας οι Βάσκοι αυτονομιστές. Πάντα πρέπει να υπάρχει η προδιάθεση στο γενέθλιο θέμα.
    ¶λλοι θα πιστέψουν πως μόνο οι γρήγοροι πλανήτες έχουν αξία καθώς επίσης και το M.C και ο Ωροσκόπος (ASC). Ναι αλλά αν έχεις τον Πλούτωνα σε σύνοδο με κάποιον απλανή, αλλά ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου; Ή του Μεσουρανήματος; ή του 8ου οίκου; Τότε τι κάνεις, δεν τον λαμβάνεις υπόψη σου; Σαφέστατα και ΝΑΙ!!!


    Ας δούμε λοιπόν κάποια παραδείγματα:
    • Ο Διάσημος τενίστας Bjorn Borg είχε τον Rigel (φύσεως Δια, Κρόνου) σε σύνοδο με τον Ήλιο του όπου σηματοδοτούσε μια επιτυχία αλλά και εφευρετικότητα. Όσοι προπονητές τένις τον είχαν δει πρώτου γίνει όνομα του είχαν πει να πάψει να ελπίζει ότι θα κάνει καριέρα μιας και έτσι όπως "σέρβιρε" είχε στυλ ξυλοκόπου!!! Και όμως αυτό το σερβίς έμεινε στην Ιστορία.
    • Μια άλλη περίπτωση ο μεγάλος τενόρος Jose Carreras ο οποίο είχε τον Ερμή σε σύνοδο με τον απλανή Agena (φύσεως Δία, Αφροδίτης) που προσδίδει η συγκεκριμένη σύνοδος μεγάλη πνευματική ικανότητα, υλικά πλούτη, και ικανότητα στην κατεύθυνση των μαζών.
    • Ο μεγάλος σκακιστής Gary Kasparov ο οποίος ήταν ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής νικώντας το κάτοχο του τίτλου παγκόσμιου πρωταθλητή Anatoliy Karpov. O ίδιος είχε σε σύνοδο τον Ερμή με τον Hamal & τον Schedir που δείχνει έναν (προσέξτε το παρακαλώ αυτό) Βαρετό νου, μεγάλη αποφασιστικότητα. Φανταστείτε πόσο "βαρετός" για τα ανθρώπινα δεδομένα είναι ο νους του όπου νικά τον υπέρ-υπολογιστή Big Blue ο οποίος έχει την ικανότητα να αναλύει 1.500.000 κινήσεις / δευτερόλεπτο.
    • Η υπέρ- αθλήτρια δρόμων ταχύτητας Florence- Griffith Joyner που στους Ολυμπιακούς του 1988 κέρδισε χρυσά μετάλλια στα 100, 200 και 400 μέτρα αντίστοιχα με χρόνους απίστευτους. Ο Ήλιος της είχε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Acumen όπου προσδίδει ανάγκη για επιτυχία αλλά και βιασύνη, ενώ ο Πλούτωνας σε παραλληλία με τον Ζosma όπου βγάζει εγωισμός αλλά και κίνδυνο από δηλητηρίαση. Πέθανε αιφνιδίως στις 21/09/1998 ξαφνικά από διόγκωση της καρδιάς (λόγω της χρόνιας χρήσης αναβολικών ουσιών). Είναι διαπιστωμένο και από την WADA αλλά το ειχε παραδεχτεί και η ίδια. Αναβολικό (το δηλητήριο;;; )



    Ας δούμε μερικούς επιπλέον απλανείς, τη φύση τους αλλά και την τωρινή τους θέση!!

    ARCTURUS ( Alpha Bootes): Το "ελληνικό" του όνομα είναι ο Φύλακας Αρκούδα. Είναι φύσεως Δια και ¶ρη και είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός. Η σημερινή του θέση είναι 24ο 18' 29'' του ΖΥΓΟΥ.

    SIRIUS ( Alpha Canis Majoris): Είναι φύσεως Δια & ¶ρη προσδίδει τύχη, τιμές και δόξα αλλά και κίνδυνο από σκυλιά. Η σημερινή του θέση είναι στις 14ο 09' 55'' του Καρκίνου.

    FOMALHAUT (Alpha Pischis Australis): Σημαίνει το "στόμα του Ψαριού" είναι Βασιλικός Αστέρας και είναι φύσεως Ερμή & Αφροδίτης. Δίνει έφεση στα υλικά αγαθά. Κατά τον Jerome Cardan αν ανατέλλει μαζί με άλλους απλανείς στην 12η μοίρα των Δίδυμων δίνει "αθάνατο όνομα". Η σημερινή του θέση είναι στις 27ο 04' 15'' του Ταύρου.

    ALGOL ( Beta in Perseus): Στα ελληνικά καλείται και ως "Η Κεφαλή της Μέδουσας" και είναι φύσεως Δια και Κρόνου. Προκαλεί θλίψη, μοιραία γεγονότα, θανάτους περίεργους και δεν θεωρείται άδικα το πιο κακό άστρο του ουρανού. Η θέση του είναι 26ο 15' 15'' του Ταύρου.

    SCHEAT ( Beta Pegasi): Φύσεως ¶ρη και Ερμή. Προκαλεί αυτοκτονίες, δολιοφθορές, πνιγμούς και ναυάγια. Η τωρινή του θέση είναι 29ο 27' 32'' των Ιχθύων και έχει να κάνει με την "μη τήρηση της στοιχειώδους λογικής".

    ACHERNAR ( Alpha Eridani): Είναι φύσεως Δια και δίνει τιμές σε εκκλησιαστικά και νομικά- δικαστικά θέματα. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος το αναφέρει σαν το "Τελευταίο Φωτεινό άστρο". Η σημερινή του θέση είναι στις 15ο 23'52'' των ιχθύων.


    Αυτοί είναι μερικοί από τους απλανείς αστέρες. Σύντομα θα επανέλθουμε με παραδείγματα αλλά και σημειώσεις για το πώς αντιδρούν κάποιοι εξ αυτών όταν ασπεκταρονται από κάποιο πλανήτη και σε συγκεκριμένα σημεία.


    Ακης Αντωνιου
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  2. #2

    Re: Απλανείς αστέρες (Μέρος ΙΙ)

    Η μοίρα του ηλίου είναι σημαντική όταν ΄"πέφτει" πάνω σε έναν απλανή, ή κάποιες άλλες μοίρες π.χ. MC ή ωροσκόπος? Ευχαριστώ

  3. #3
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    Re: Απλανείς αστέρες (Μέρος ΙΙ)

    Σαφεστατα . Ηλιος , Σεληνη, Μεσουρανημα , Ωροσκοπος ιναι προσωπικα σημεια και εχουν μεγαλη σημασια.
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  4. #4

    Re: Απλανείς αστέρες (Μέρος ΙΙ)

    Ευχαριστώ για την απάντηση΄
    Το επόμενο βασικό είναι έάν οι απλανείς μπορούν να έχουν τόση δύναμη στο ωροσκόπιό μας ώστε να ανατρέψουν άλλες θέσεις πλανητικές ή είναι σχετικά ασθενείς?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads