- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 31
Thread: Μεσοδιαστήματα
-
19-03-2006, 12:54 AM #11
Re: Μεσοδιαστήματα
απερισκεψία βιασύνη και νευρικότητα του ουρανού
Φιλακια πολλα!!!
-
19-03-2006, 10:29 AM #12
Αγγελική, τόσες χιλιάδες όψεις και μεσοδιαστήματα, πάνω σου έπεσα ?? χαχαχα
Το σχετικό ανέκδοτο σε πρ μην...χεχε Πάντως τυχαία το ενέφερα.Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
30-06-2008, 01:18 AM #13
Ωραία, θα ψάξω κι εγώ να βρώ ένα σχετικό βιβλίο. Μέχρι να το κάνω αυτό όμως μπορεί κάποιος να μου πεί ποιό μεσοδιάστημα δείχνει τον γάμο? Τα έχω υπολογίσει αλλά δεν ξέρω τι σημαίνουν.
-
30-06-2008, 07:13 AM #14
Μπορείς να διαβάσεις μια αντίστοιχη κουβέντα σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/75-%EF-%E1...%EF%F5%F2.html
και σε αυτόν Αστρολογία για όλους - View Single Post - Μεσοδιάστημα γάμου και βίαςΕπίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
30-06-2008, 12:23 PM #15
Καλημέρα Μητσάκο, σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ο διάλογος αυτός με διαφώτισε. Βέβαια θέλω πολύ δουλειά ακόμα. Είναι λίγο μπέρδεμα αυτά τα μεσοδιαστήματα
-
01-07-2008, 12:09 AM #16
Nα κανω μια ερωτηση περι μεσοδιαστηματων για να καταλαβω ......
Οταν εχουμε εναν Χ πλανητη ο οποιος βρισκεται στις Α μοιρες και εναν Υ πλανητη ο οποιος βρισκεται στις Β μοιρες:
Eχουμε τον τυπο (Χ)Α / (Υ)Β
τωρα ... στο σημειο των Γ μοιρων οποιος πλανητης (Ω) πεφτει - σε βασικες οψεις - (συνοδος , τριγωνο , τετραγωνο κτλ ) πανω σε αυτο το μεσοδιαστημα σχηματιζεται ο τυπος (Χ)Α / (Υ) Β = (Ω) Γ ????
Ετσι δεν ειναι η κανω λαθος ??????
-
01-07-2008, 12:12 AM #17
-
04-07-2008, 12:07 AM #18
Τα μεσοδιαστήματα είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.κι εγώ έχω ψάξει τελευταία αρκετά γι αυτά μέσω ίντερνετ αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεις πολλά πράγματα, είναι όλα πολύ γενικά. Αυτό που δεν έχω καταλάβει καλά, ελιναι πως ακριβώς γίνεται η συσχέτιση ανάμεσα στο μεσοδιάστημα και στον πλανήτη που κάνει όψη με αυτό, δηλάδή είναι ο πλανήτης που θα δώσει την επιρροή του στο μεσοδιάστημα ή η φύση αυτού θα χρωματίσει τον πλανήτη; και μια πιο ιδιάιτερη απορία, μήπως γνωρίζετε για τη σημασία του μεσοδιαστήματος Δία Πλούτωνα, ή που μπορώ να βρω κάποια στοιχεία γι αυτό;
Διάβασα ότι είναι πολύ σημαντικός ο πλανήτης ή το σημείο που κάνει όψη με αυτό, ειδικά στους πιο επιτυχημένους ανθρώπους συνήθως πέφτει πάνω στον ήλιο ή τη σελήνη τους ή βρίσκεται στην πρώτη μοίρα των παρορμητικών, δηλαδή στο Aries Point και στα σημεία που κάνουν γωνία με αυτό. έχει κανείς καμιά ιδέα για τη σημασία της αφροδίτης πάνω του; θέλω να πω δηλώνει επιτυχία στα θέματα που κυβερνά η αφροδίτη, ή μήπως πρέπει να αξιοποιήσει κανεις τις αρετές της και να υιοθετήσει περισσότερο στοιχεία της φύσης της, για να έχει επιτυχία;
-
04-07-2008, 01:37 AM #19
Ναι τα μεσοδιαστήματα είναι μία ενδιαφέρουσα ιστορία.
Η συσχέτιση γίνεται με το πλανήτη που παρεμβαίνει στο Μεσοδιάστημα που εξετάζεις.Δηλαδή η φύση του πλανήτη '' χρωματίζει'' το Μεσοδιάστημα.
Αλλά προσοχή δεν λαμβάνονται υπόψη όλες οι όψεις που γνωρίζουμε από την παραδοσιακή αστρολογία.Π.χ δεν λαμβάνονται υπόψη τα τρίγωνα και τα εξάγωνα.
Οι μόνες όψεις που πρέπει να κάνει ένας πλανήτης με το σημείο του Μεσοδιαστήματος γιά να θεωρήσουμε ότι χρωματίζει το Μεσοδιάστημα είναι η 45άρα ( ημιτετράγωνο ),η 135άρα ( ενάμιση τετράγωνο), το τετράγωνο ή 90άρα, η αντίθεση (180 μοίρες ) και η σύνοδος.Τις ευνοικές όψεις ( τρίγωνο,εξάγωνο) δεν τις λαμβάνουμε υπόψη μας καθόλου.Επίσης από τις παραπάνω όψεις πιό ισχυρή θεωρείται η σύνοδος και η αντίθεση.
Οσο αφορά την ανοχή αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά την 1 μοίρα και 30' για να θεωρήσουμε πως ο πλανήτης όντως χρωματίζει το εκάστοτε Μεσοδιαστήμα.
Ας υποθέσουμε πως κάποιος έχει Γενέθλιο Ηλιο στις 3 του Τοξότη και γενέθλιο Πλούτωνα στις 3 του Ζυγού .Το Μεσοδιάστημα τους βρίσκεται στις 3 του Σκορπιού - μετράμε πάντα την κοντινότερη απόσταση μεταξύ των 2 πλανητών και διαιρούμε δια 2.
Οποιος πλανήτης ακουμπά αυτό το σημείο δηλαδή τις 3 του Σκορπιού με μία από τις παραπάνω 5 όψεις που αναφέραμε και με ανοχή όχι παραπάνω της 1 μοίρας και 30' θεωρείται ότι έχει εμπλοκή με το Μεσοδιάστημα.
Στο παραπάνω παράδειγμα εάν ''σκάει '' πλανήτης ή σημείο ( ASC ή και MC ) από τις
18 του Τοξότη ή τις 18 της Παρθένου θεωρείται πως είναι σε εμπλοκή με το Μεσοδιάστημα με την όψη των 45 μοιρών.Αντίστοιχα εάν σκάει πλανήτης ή σημείο από τις 18 των Ιχθύων ή τις 18 των Διδύμων θεωρείται σε εμπλοκή με το Μεσοδιάστημα γατί απέχουν από την 3=η του Σκορπιού κατά 135 μοίρες.Παρομοίως εάν βρεθεί πλανήτης πάνω στο γενέθλιο Μεσοδιάστημα σε σύνοδο - κάτι που δεν είναι και τόσο σπάνιο - ή αντίθεση θεωρείται πιο άμεση η εμπλοκή του.
Το κάθε Μεσοδιάστημα των πλανητών μεταξύ τους ή με τον ASC ή MC αποτελεί ένα άξονα για τον οποίο υπάρχουν 3 ή 4 λέξεις κλειδιά που τον χαρακτηρίζουν.
Για τον άξονα Δία - Πλούτωνα στον οποία αναφέρθηκες οι λέξεις κλειδιά είναι Αξονας Φήμης - Μεγάλης Δημοσιότητας - Φανατισμού.Επίσης είναι ο άξονας ανάπλασης των οργάνων και του μεταβολισμού,της υπερβολικής και αλόγιστης σπατάλης,της επιθυμίας για καθοδήγηση των μαζών και του πλουτοκράτη.
Σε εμπλοκή με την Αφροδίτη τώρα δείχνει δημιουργική δύναμη ,καλλιτεχνικές ικανότητες ,αναζήτηση απολαύσεων και μοίρασμα της αγάπης και του έρωτα σε πολλούς.Στην ουσία παντρεύεις την ερμηνεία του Μεσοδιαστήματος με τις ιδιότητες του πλανήτη σε περίπτωση εμπλοκής.
Το Μεσοδιάστημα όμως μπορεί να ενεργοποιηθεί και από τις διελεύσεις των πλανητών αλλά και από τους προοδευτικούς πλανήτες σου ακόμα και αν στο γενέθλιο Μεσοδιάστημα σου δεν εμπλέκεται γενέθλιος πλανήτης ή σημείο.
Οπωσδήποτε παίζει σημασία το ζώδιο και ο οίκος που σκάει το γενέθλιο Μεσοδιάστημα αλλά και αν το σημείο εκείνο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο όπως π.χ μπορεί να γίνει με κάποιες μοίρες του Ζωδιακού που είναι ιδιαίτερα φορτισμένες.Μία από αυτές είναι ίσως και η 0 του Κριού και των υπόλοιπων παρορμητικών που αναφέρεις αφού αν μη τι άλλο είναι κρίσιμες μοίρες αλλά ασφαλώς δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να σου απαντήσει πάνω σε αυτό.
Γενικά στα Μεσοδιαστήματα από όσο έχω καταλάβει οι πλανήτες κρατούν τις γενικές ιδιότητες τους όπως τις γνωρίζουμε από την παραδοσιακή αστρολογία και έτσι όλα τα Μεσοδιαστήματα του Δία και της Αφροδίτης με τους άλλους πλανήτες πλην Κρόνου - Ποσειδώνα και ενίοτε Αρη - Πλούτωνα έχουν μία θετική χροιά.Επίσης σε όποιο Μεσοδιάστημα εμπλέκεται Κρόνος και Ποσειδώνας - στον οποίο ο EBERTIN φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη εκτίμηση -ιδίως με σύνοδο και αντίθεση παίρνει μία αρνητική χροιά και δίνεται αρνητική ερμηνεία.
Ελπίζω να σε βοήθησα.:bigsmile::unsure:
-
04-07-2008, 01:56 AM #20
Ελπίζω να σε βοήθησα.:bigsmile::unsure:
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.