- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 31
Thread: Η δύναμη της σκέψης!
-
28-06-2008, 06:51 PM #11
Re: Η δύναμη της σκέψης!
Black Moon θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!!
Δεν είμαστε απλά μαριονέτες που κάποιος τις κατευθύνει και δεν αρκεί μόνο η σκέψη σε πολλά πράγματα.Μερικές φορές μάλιστα παρασυρόμαστε τόσο πολύ από αυτό που θέλουμε, το κάνουμε αυτοσκοπό και ... το γρουσουζεύουμε!!!
Ίσως άν χαλαρώσουμε και βάλουμε κάτω τη λογική και αξιολογήσουμε το εφικτό του στόχου να τον πετύχουμε.¶ν ήταν τόσο εύκολο όσο περιγράφεται θεωρητικά θα είμασταν όλοι ευτυχισμένοι και αυτάρκεις.Κι όταν κάτι δεν γίνεται, μάλλον δεν το θέλαμε και πολύ... Στην τελική δε χάλασε κι ο κόσμος
Το θέμα είναι η προσπάθεια και η ανασύνταξη του εαυτού μας και των επιλογών μας.
Και κάτι τελευταίο,πρέπει κάποιος να έχει τρελή αυτογνωσία για να καταλάβει τι θέλει πραγματικά...Γιατί όλοι τα θέλουμε όλα, εδώ και τώρα,ψέματα;:toung:Μη λές πάντα τα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα τα όσα λές...
Σωκράτης
myhoroscope και στο facebook!Κοιτάξτε εδώ!
-
28-06-2008, 06:59 PM #12
Γιατι ειναι στην φυση μας να αναζηταμε το τελειο...αν καποιος ειναι γκαντεμης γιατι ελκει την γκαντεμια??δεν ειναι θεμα προσπαθειας.Δεν νομιζω να σκεφτεται την γκαντεμια και την ελκει π.χ ακραιο παραδειγμα αλλα αληθινο μια κοπελα που μπορει να κακοποιηθει το σκεφτοτανε???κατι δεν μου κολλαει,αντε να ισχυει στο 70% αλλα στο 100% δεν το βλεπω...
-
28-06-2008, 06:59 PM #13
Δεν έχεις άδικο... Όλοι μας (λίγο ως πολύ) είμαστε ανισόρροποι (με την καλή έννοια). Ψαχνόμαστε και ψάχνουμε. Το τί βρίσκουμε είναι μια άλλη υπόθεση! Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους με κατασταλαγμένη σκέψη που βαζουν εναν εναν τους στόχους και προχωρούν βήμα βήμα. Το "όλα ή τίποτα" ποτέ δεν ωφελησε, αλλά πότε θα το καταλάβουμε;;; :nuts:
Κάνω την αυτοκριτική μου και γω... :embarrest
-
28-06-2008, 07:03 PM #14
-
28-06-2008, 07:05 PM #15
Μπορεί πιστεύω και και να θελουμε κατι πολυ χωρις να το πετυχαίνουμε, γιατι απλα δεν εχουμε το θαρρος να τολμήσουμε οτι ειναι απαραιτητο για να το αποκτήσουμε, αλλα οτι δεν χαλασε κι ο κόσμος ειναι σιγουρο. Αλλωστε οποτε πετυχαινουμε κατι που θέλαμε πολύ, μετα θελουμε κατι αλλο πιο πολύ .
Συμφωνώ!!!:bigsmile:
-
28-06-2008, 07:13 PM #16
Αυτή την απορία είχα κι εγώ όταν διάβαζα το βιβλίο...:embarrest
Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση το ότι έλεγε για παράδειγμα για ανθρώπους που πεθαίνουν σε αεροπορικά δυστυχήματα ή κακοποιούνται όπως λες ή ό,τι κακό βάλει ο νούς σου, πως άθελά τους, ασυνείδητα κάνουν σκέψεις γύρω από αυτά που δεν θέλουν να τους συμβούν κι επειδή τα σκέφτονται τα έλκουν...
Αν με ρωτήσεις, το βρίσκω εντελώς παρανοϊκό...
Για την ακρίβεια υπερβολικό και πολύ άσχημο, αν συμβαίνει.Πιστεύω όμως στη θετική σκέψη για καλή ψυχολογία και μόνο,σαν άμυνα στις αναποδιές που μπορεί να μας τύχουν και όχι για να είμαστε αιθεροβάμονες!Μη λές πάντα τα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα τα όσα λές...
Σωκράτης
-
28-06-2008, 11:05 PM #17
Καλησπερα ! Αυτο που μπορω να πω εγω απο την δικη μου σκοπια , ειναι αυτο που λεω παντα ακομη και στις πιο δυσκολες στιγμες μου ή ακομη και σε κοντινα μου ατομα που περνανε δυσκολα - ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ και ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ !!! .......
Κατα την αποψη μου ειναι πολυ σημαντικο να σκεφτομαστε θετικα . Αν σκεφτεσαι αρνητικα , εκπεμπεις και αυτη την αρνητικη ενεργεια και στους γυρω σου , αλλα την κανεις να σε περιτγυριζει κιολας . ( παρτε παραδειγμα εναν αισιοδοξο ανθρωπο που θα ψαξει να βρει λυσεις και να σκεφτει κατι πρωτοποριακο για να βγει απο μια δυσκολη κατασταση ή ακομη και στον τροπο που σκεφτεται θα φανει αυτο , ενω ενας απαισοδοξος ανθρωπος ο οποιος τα βλεπει ολα μαυρα και ολα του φαινονται οτι ειναι εναντιον του ) . Ποσο δλδ μπορει να συμβαλλει η σκεψη μας εστω και στον τροπο ζωης μας ? Με ποιον απο τους δυο θα προτιμουσατε να κανατε παρεα ?
Τωρα ως προς αυτο του οτι η σκεψη σε κανει να ελκεις ειτε καταστασεις ειτε αλλων ειδων πραγματα , εν μερει δεν το πιανω . Τι σημαινει αυτο δλδ ? Αν εγω πχ σκεφτω τον Αντωνη και σκεφτομαι και σκεφτομαι και σκεφτομαι τον Αντωνη .. στο τελος θα με παρει τηλ ? ? ? Λιγο προκατειλημενο μου φαινεται . Χωρις να θελω να κατακρινω τιποτα , βεβαια .! :blink:
Θα συμφωνησω με την Ρανια πως δεν αρκει απλα να σκεφτεσαι αυτο που θες . Αλλα θα πω και το αλλο , το οποιο ανεφερε η Maroulita - Η δυναμη της θελησης . Το θεματακι που ανοιξε η skorpio μιλαει για δυναμη της σκεψης και οχι δυναμη της θελησης . Ειναι σωστο να τα συγχεουμε ? Πιστευω οτι ενα ειναι η θεληση και ενα ειναι η σκεψη . Αν κατι δεν το θελεις πολυ , δεν θα το σκεφτεις . Και μετα την καλη σκεψη ( ή την πολυ σκεψη ) ερχεται παλι η θεληση . Αν κατι το θες πολυ , θα αγωνιστεις για να τα καταφερεις , θα πολεμησεις για αυτο . Πχ. το να περασεις σε ενα καλο πανεπιστημιο ή να παρεις την θεση που ηθελες τοσο καιρο ..
(ΔΛΔ πρωτα θελω κατι , μετα το σκεφτομαι , και μετα το κανω πραξη - και εδω παλι μπαινει η θεληση , αν δεν το θες αρκετα δεν θα το κανεις και πραξη ) ...
Σκεφτειτε εναν ανθρωπο ο οποιος σκεφτεται απο το πρωι μεχρι το βρασυ να γινει πλουσιος και το μονο που κανει ειναι να σκεφτεται . Τι θα καταφερει αυτος ο ανθρωπος ? Τιποτα . . .
Κατα την δικη μου αποψη και επηρεασμενη απο τον τομεα με τον οποιο ασχολουμαι , μπορω να πω οτι η δυναμη της σκεψης μπορει να επιφερει αποτελεσματα σε περιπτωσεις που πχ ενας ασθενης πασχει απο μια ψυχοσωματικη ασθενεια . Να δωσω ενα παραδειγμα .. απλο και κατανοητο προς ολους .. Ολοι μας γνωριζουμε τι ειναι η γαστριτιδα ..η οποια πολλες φορες προκαλειται απο αγχος , στρες κτλ .. συνηθως υποφερουν ατομα νεαρης ηλικιας , συνηθως μαθητες και φοιτητες και συνηθως πριν απο εξεταστικες . Αν λοιπον δεν καλμαρουμε τα νευρακια μας , οι πονοι θα συνεχιστουν . Και αν δεν φιλτραρουμε μεσα απο την σκεψη μας οτι πρεπει να ηρεμησουμε και οτι τιποτα κακο δεν θα συμβει , οι πονοι θα συνεχιστουν . ( και εδωωωω ερχεται η δυναμη της σκεψης .. )
Σκεφτειτε πχ εναν ανθρωπο ο οποιος πασχει απο καρκινο και του μενει λιγος χρονος ζωης ( ο καρκινος δεν ειναι ψυχοσωματικη ασθενεια ) , ο οποιος εχει πανικοβληθει και δεν ξερει τι να κανει ... πεφτει σε μελαγχολια κ καταθλιψη . Εχω συναντησει ανθρωπους οι οποιοι οι ιδοι ελεγαν πως αν δεν σκεφτονταν θετικα ( η δυναμη της σκεψης ) θα ειχαν κλαταρει πιο γρηγορα .
Ελπιζω να μην σας κουρασα με τα ιατρικα μου ..... :unsure::embarrest:embarrest
Skorpio παρεθεσε μας κανα παραδειγματακι σου , το πως το καταλαβαινεις εσυ ......
-
28-06-2008, 11:51 PM #18
Σε αυτό συμφωνούμε λοιπόν!Θετική σκέψη κ στάση.
Αυτό, όπως έχω ήδη πει είναι άποψη της Rhonda Byrne την οποία και δεν ενστερνίζομαι.Ισχυρίζεται ότι αυτό που σκέφτεσαι,θετικά ή αρνητικά το έλκεις.
Για τους πλούσιους αναφέρει πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σκέφτονται πώς θα συσσωρεύσουν χρήματα.Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και αυτό έλκουν ακόμα κι αν δεν γίνεται συνειδητά η σκέψη.
Πρέπει να σου πώ πως ο δικός μου τομέας είναι καθαρά τεχνοκρατικός.Και είμαι σαν άπιστος Θωμάς,θέλω αποδείξεις!Πιστεύω μόνο ό,τι εξηγείται με λογικά επιχειρήματα.Η φυσική λέει ότι τα ετερώνυμα έλκονται αλλά σύμφωνα με τη συγγραφέα αυτά που έλκονται είναι τα ομώνυμα (ως προς τις σκέψεις πάντα).
Και θα δώσω το εξής παράδειγμα:έστω ότι σκέφτεσαι μια φίλη σου που χώρισε και είναι στενοχωρημένη..Σε λίγο, για να τη βοηθήσεις θα σκεφτείς τι έκανες σε αντίστοιχη περίπτωση,θα σκεφτείς ένα χωρισμό σου που σε πόνεσε, θα αρχίσεις να στενοχωριέσαι ίσως με την ανάμνηση και σιγά-σιγά θα έρχονται στο μυαλό σου καταστάσεις που σε πόνεσαν κ.ο.κ.Θα έλκεις με άλλα λόγια παρόμοιου συναισθήματος σκέψεις.
Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το αποδέχομαι γιατί θέλω να είμαι κυρία των σκέψεών μου και όχι έρμαιο.Έτσι το βλέπω εγώ.Θέλω να επιβάλλομαι στον ευτό μου και στο συναίσθημά μου (όταν είναι άσχημο) για να είμαι καλά.Κάνω "αποτροπή σκέψης", σκέφτομαι άλλα πράγματα,ευχάριστα ή ασχολούμαι με κάτι χειρωνακτικό.Αυτό δε σημαίνει κάτι,έτσι λειτουργώ εγώ προσωπικά!
Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο...:embarrestΜη λές πάντα τα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα τα όσα λές...
Σωκράτης
-
28-06-2008, 11:56 PM #19
Καλησπέρα,
πάρα πολύ καλό και ενδιαφέρον θέμα.
Θεωρώ ότι η δύναμη της σκεψης και η δύναμη της θέλησης είναι αλληλένδετα στοιχεία και μπορούν να αποδώσουν θετικά αν η σκέψη είναι θετική και αρνητικά αν συμβαίνει το αντίθετο.
Στο βιβλίο ¨Το μυστικό" αναφέρεται κάτι πολύ σημαντικό που τείνουμε να το ξεχνάμε... ότι πολλές φορές σκεφτόμαστε αυτό που δεν θέλουμε, αυτό που φοβόμαστε, αυτό που απευχόμαστε όμως η σκέψη μας του δίνει ενέργεια και δύναμη και δυστυχώς μας συμβαίνει αυτό που δεν επιθυμούμε.
Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά πχ δεν θέλω να αποτύχω στις εξετάσεις ή δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου...
Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιούμε τον φόβο μας και κάνουμε να συμβεί αυτό που δεν θέλουμε. Πρέπει να αντιστρέφουμε τη σκέψη "Θα πετύχω όπωσδήποτε στις εξετάσεις", " Στη δουλειά μου όλα πάνε καλά και προοδεύω"
Το μυστικό είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το υποσυνείδητο μας (όσο γίνεται). Μόνο όταν πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά δεν θα αφήσουμε χώρο στο οποιοδήποτε αρνητικό να συμβεί.
Αυτό βέβαια θέλει άσκηση και πολλή δουλειά με τον εαυτό μας. Τίποτα δεν γίνεται ... μαγικά.
Εγώ το έχω εφαρμόσει και πετυχαίνει- δεν είναι πάντα εύκολο αλλά δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου-.
Ευχαριστώ
Evangeline
-
29-06-2008, 12:10 AM #20
Το υποσυνείδητο όμως είναι υποσυνείδητο και τη δουλειά του θα την κάνει. Ακόμα και αν καταφέρουμε να σκεφτόμαστε θετικά και να έχουμε αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν πείσουμε τον εαυτό μας ότι πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο μ' αυτόν τον τρόπο, δεν παύει αυτό το άτιμο να υποσυνείδητο να κρύβει αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε... Δεν είναι κακό να φοβόμαστε ή να παραδεχόμαστε τους φόβους μας. Πολλές φορές η υπερβολική αυτοπεποιθηση δεν οδηγεί σ' αυτό που θελουμε γιατί ίσως έχουμε παραβλέψει άλλους παράγοντες που έρχονται στην πορεία και είναι αστάθμητοι.
Νομίζω πως το καλύτερο είναι να ξερουμε να αντιμετωπίζουμε και τις κακοτοπιές, να τις βλεπουμε ψυχραιμα. Το καλό αργεί να ερθει πολλές φορές!! :bigsmile:
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.