s
Πλουτωνας κ΄Ηλιος - Page 14
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 14 of 14 FirstFirst ... 4 10 11 12 13 14
Results 131 to 134 of 134
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Πλουτωνας κ΄Ηλιος

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Καλημέρα πρωτα απ'όλα!

Εγω πάντως δεν πιστευω πως αποδέχονται και εκτιμούν......αλλο φόβος, άλλο αποδοχή και εκτίμηση.Με εξαίρεση μια μερίδα που πιστεύει οτι ανηκει σ'αυτους που απολαμβάνουν ή μοιράζονται λιγη απο την εξουσία και μια άλλη που νιώθει να εξιτάρεται με οτι το να μπορεί να προκαλέσει και η ίδια φόβο(εστω και αν δεν ειναι παρα απλα το μέλος μιας κοινωνίας-λαού).
    Και να συμπληρώσω, ταπεινή μου άποψη, ότι αυτό είναι άκρως ποσειδώνιο χαρακτηριστικό, η πλάνη είτε μας της προκαλούν, είτε εμείς οι ίδιοι την προκαλούμε στον εαυτό μας, η προπαγάνδα και η παραπλάνηση....

Όνομα:
    Βασίλης

Μπορεί και να έχετε δίκιο παιδιά, άλλωστε είδαμε και πριν πώς ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα συνεργάζονται... αλλά βάζω το ερώτημα παρόλα αυτά, γιατί δεν ξέρω αν πρέπει να τα θεωρούμε όλα τόσο αυτονόητα...

Πόσο υπεύθυνη είναι η προπαγάνδα για την άνοδο ενός απολυταρχικού καθεστώτος και πόσο η ίδια η μη δραστηριοποίηση του πολίτη (Ουρανού). Αυτά είναι ερωτήματα που ο γερμανικός λαός ακόμη παλεύει να απαντήσει σχετικά με το πώς - όχι μόνο επέτρεψε - αλλά λάτρεψε το Χίτλερ και το καθεστώς του. Ξεγελάμε τον εαυτό μας αν πούμε ότι το έκαναν μόνο από φόβο (οι ίδιοι οι γερμανοί έχουν κάνει την αυτοκριτική τους σχετικά).

Και βέβαια αν έρθουμε και στα δικά μας θα δούμε ότι πέρα από το τι έχουμε μάθει στο σχολείο για τους αγώνες περί δημοκρατίας, οι περισσότεροι από τους γονείς μας αποδέχτηκαν τη χούντα ως κάτι καλό που θα έφερνε τάξη και θα προστάτευε από τον κομμουνισμό.

Πόσο μπορούμε να βρίσκουμε άλλοθι στην προπαγάνδα και πόσο είναι τελικά δική μας ανάγκη να "σκοτώσουμε" κάποιον που εκδηλώνεται στη φράση "καλά του έκαναν" όταν βλέπουμε να πηγαίνουν "σηκωτό" μέσα ένα αναρχικό ή ένα χούλιγκαν ή κάποιον ακόμα ακόμα που διακρίνεται από τους υπόλοιπους και προοδεύει.

Ας σκεφτούμε καθένας για τον εαυτό του. Μήπως χωρίς τα αιμοβόρα ένστικτα του ίδιου του λαού, κανένας Πλούτωνας και κανένας Ποσειδώνας δεν μπορεί να βρει πεδίο ανάπτυξης; (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα τρέφει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, έτσι; ).

Μήπως εν τέλει όλοι έχουμε ένα κομμάτι πλουτώνιο μέσα μας; Που με τον κατάλληλο χειρισμό και ερεθισμό διογκώνεται ώστε κάποιοι να το εκμεταλλεύονται;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Σόφη

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Και βέβαια αν έρθουμε και στα δικά μας θα δούμε ότι πέρα από το τι έχουμε μάθει στο σχολείο για τους αγώνες περί δημοκρατίας, οι περισσότεροι από τους γονείς μας αποδέχτηκαν τη χούντα ως κάτι καλό που θα έφερνε τάξη και θα προστάτευε από τον κομμουνισμό.

Επίτρεψέ μου να πω, πως δεν αποδέχτηκαν οι περισσότεροι τη χούντα, παρά οι λιγότεροι. Ο απλός λαός ποτέ δε δέχτηκε τη χούντα σα μέσο για την επιβολή της τάξης στη χώρα μας. Αυτό ήθελαν να μας δείξουν, και αυτό μας έδειξαν.
    Οι λίγοι ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν τους πολλούς, για να μπορούμε εμείς σήμερα, από αυτό το site να εκφραζόμαστε ελεύθερα

Πόσο μπορούμε να βρίσκουμε άλλοθι στην προπαγάνδα και πόσο είναι τελικά δική μας ανάγκη να "σκοτώσουμε" κάποιον που εκδηλώνεται στη φράση "καλά του έκαναν" όταν βλέπουμε να πηγαίνουν "σηκωτό" μέσα ένα αναρχικό ή ένα χούλιγκαν ή κάποιον ακόμα ακόμα που διακρίνεται από τους υπόλοιπους και προοδεύει.

Αυτό σημαίνει έλλειψη παιδείας Βασίλη. Κι επειδή η παιδεία λαμβάνεται πλέον μόνο από την οικογένεια, θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε και να μαθαίνουμε τις αξίες στα παιδιά μας.
    Ετσι αποκτούν όραμα και φαντασία οι νέοι. Όχι με τα υλικά αγαθά. Και γι αυτό σπάνουν και ρημάζουν τις ξένες περιουσίες. Για να διακριθούν από τους υπόλοιπους.

Ας σκεφτούμε καθένας για τον εαυτό του. Μήπως χωρίς τα αιμοβόρα ένστικτα του ίδιου του λαού, κανένας Πλούτωνας και κανένας Ποσειδώνας δεν μπορεί να βρει πεδίο ανάπτυξης; (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα τρέφει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, έτσι; ).

Μήπως εν τέλει όλοι έχουμε ένα κομμάτι πλουτώνιο μέσα μας; Που με τον κατάλληλο χειρισμό και ερεθισμό διογκώνεται ώστε κάποιοι να το εκμεταλλεύονται;

Ναι φυσικά συμβαίνει αυτό. Πολλοί άνθρωποι λειτουργούν χειριστικά απέναντι σε άλλους και εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη και τις αδυναμίες τους, προς όφελος δικό τους.
    Αυτό θα πρέπει να προσέξει ο καθένας από μας. Η ελεύθεση βούληση και ο λόγος, είναι από τα σημαντικότερα αγαθά που μας έχουν χαριστεί.
    Ας μην τα δηλητηριάζουμε με τίποτα και για κανέναν με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα του τύπου, εκδίκηση, καλά του έκαναν ή καλά να πάθει.

Με αγάπη

Σόφη
    "Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο."

Όνομα:
    Βασίλης

Επίτρεψέ μου να πω, πως δεν αποδέχτηκαν οι περισσότεροι τη χούντα, παρά οι λιγότεροι. Ο απλός λαός ποτέ δε δέχτηκε τη χούντα σα μέσο για την επιβολή της τάξης στη χώρα μας. Αυτό ήθελαν να μας δείξουν, και αυτό μας έδειξαν.
    Οι λίγοι ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν τους πολλούς, για να μπορούμε εμείς σήμερα, από αυτό το site να εκφραζόμαστε ελεύθερα

Σόφη μου, έτσι μας έχουν μάθει, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες περί τούτου... Οι "νοικοκυραίοι" ποτέ δε συμπάθησαν τα εσώρουχα που ήταν κρεμασμένα στο Πολυτεχνείο...

(Εν πάσει περιπτώσει όμως αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης...)

Αυτό σημαίνει έλλειψη παιδείας Βασίλη. Κι επειδή η παιδεία λαμβάνεται πλέον μόνο από την οικογένεια, θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε και να μαθαίνουμε τις αξίες στα παιδιά μας.
    Ετσι αποκτούν όραμα και φαντασία οι νέοι. Όχι με τα υλικά αγαθά. Και γι αυτό σπάνουν και ρημάζουν τις ξένες περιουσίες. Για να διακριθούν από τους υπόλοιπους.

Έχω την αίσθηση ότι η παιδεία ήταν σύμφωνα με τους αρχαίους αντικείμενο του κράτους κι όχι της οικογένειας. Αλλά δε θέλω να το αναπτύξω περισσότερο γιατί πάλι θα βγω εκτός θέματος.

Ναι φυσικά συμβαίνει αυτό. Πολλοί άνθρωποι λειτουργούν χειριστικά απέναντι σε άλλους και εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη και τις αδυναμίες τους, προς όφελος δικό τους.
    Αυτό θα πρέπει να προσέξει ο καθένας από μας. Η ελεύθεση βούληση και ο λόγος, είναι από τα σημαντικότερα αγαθά που μας έχουν χαριστεί.
    Ας μην τα δηλητηριάζουμε με τίποτα και για κανέναν με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα του τύπου, εκδίκηση, καλά του έκαναν ή καλά να πάθει.

Συμφωνώ γενικά. Ο δάσκαλος μου στην εξελικτική θα μας έλεγε εδώ όμως ότι το να επιμένω στον Ήλιο μου και να πιστεύω ότι ο κόσμος καθορίζεται από την ελεύθερη βούληση είναι λίγο ουτοπικό. Αυτό είναι - για να ξαναγυρίσουμε και στο αρχικό θέμα - και ένα βασικό θέμα του τετραγώνου Ήλιου - Πλούτωνα. Σε ένα τέτοιο τετράγωνο άλλος παίρνει τη θέση του Πλούτωνα και κάνει τις αρνητικές σκέψεις - πράξεις και άλλος του Ήλιου και κλείνει τα μάτια στα πλουτώνια χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω ποια από τις δύο στάσεις είναι η καλύτερη. Μάλλον καμία υποθέτω...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Page 14 of 14 FirstFirst ... 4 10 11 12 13 14

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)