s
Περί Ελεύθερης Βούλησης...
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 10 of 48
  1. Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Μέσα από το θέμα "Ευαισθησία" προέκυψε ένα νέο θέμα που θεωρούσα αυτονόητο...Εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα σχόλια όπως "πιστεύεις στην ελεύθερη βούληση?","δεν πιστεύω στην ελεύθερη βούληση","η ελεύθερη βούληση είναι ψευδαίσθηση"....

Αναρωτιέμαι, πιστεύεται ότι η Ελεύθερη Βούληση δεν υπάρχει σαν χάρισμα του καθενός ή ότι η Ελεύθερη Βούληση δεν πιστεύετε ότι μπορεί να εφαρμοστεί και ως έτσι ψευδαίσθηση?

Εκεί που καταλήγω είναι το εξής..
    Μα και μόνο η Γέννησή μας δεν είναι από μόνη της συμπαντική Ελεύθερη Βούληση?
    Πώς γίνεται να μην μετέχουμε σ'αυτό το θαύμα αφού η ύπαρξή μας διαποτίζεται απ'αυτό?

όποιος έχει κάτι να πει για να το πάμε λίγο παραπάνω,λέει...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Όνομα:
    Διονυσία

Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

νομίζω ότι και να υπάρχει σπάνια την χρησιμοποιούμε
    συνήθως κάνουμε αύτο που πρέπει ή αυτό που μας έχουν μεγαλώσει να πιστευουμε ότι είναι το σωστό
    πόσοι απο εμάς κάνουμε πραγματικά αυτό που θέλουμες;
    γιατί αυτό ενωήτε είναι η ελευθερη βούληση
    ποσά ΜΗ υπάρχουν στη ζωή μας απο πολύ νωρίς
    οσοι μάλιστα είμαστε γονείς ποσό ελευθερα να αποφασίσπυν αφήνουμε τα παιδιά μας
    αυτά γιατι να μην έχουν το δικαίομα στην ελευθερη βούληση
    στο τρόπο ζωης τους,δουλειας τους ,σπουδών κ.α.

Όνομα:
    Βουλα-Ζωη

Φιλη Εφη,εχεις δικιο απο τη πλευρα σου που αναρωτιεσαι,και εγω θα πω οτι κατα βαση η Ελευθερη Βουληση ειναι χαρισμα με το οποιο γεννιεται ο καθενας μας.Το αν το πιστεψει,αν το εκτιμηση,αν το χρησιμοποιησει,αυτο ειναι κατι που θελει συζητηση.Γιατι οι συνθηκες που ζει καποιος, η κοινωνια που συναναστρεφεται και ενα σωρο μικρες η μεγαλες επιρροες κανουν την Ελευθερη Βουληση να μοιαζει και να γινεται συχνα-ψευδαισθηση-.Ασχετα αν εγω υπεραισιοδοξα,συνεχιζω να πιστευω σ'αυτην.
    Use it before lose it ''May West''

4. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by ioni View Post
    νομίζω ότι και να υπάρχει σπάνια την χρησιμοποιούμε
    συνήθως κάνουμε αύτο που πρέπει ή αυτό που μας έχουν μεγαλώσει να πιστευουμε ότι είναι το σωστό
    πόσοι απο εμάς κάνουμε πραγματικά αυτό που θέλουμες;
    γιατί αυτό ενωήτε είναι η ελευθερη βούληση
    ποσά ΜΗ υπάρχουν στη ζωή μας απο πολύ νωρίς
    οσοι μάλιστα είμαστε γονείς ποσό ελευθερα να αποφασίσπυν αφήνουμε τα παιδιά μας
    αυτά γιατι να μην έχουν το δικαίομα στην ελευθερη βούληση
    στο τρόπο ζωης τους,δουλειας τους ,σπουδών κ.α.
    Συμφωνώ απόλυτα...από κει ξεκινάει το κακό..¨οταν όμως καταλαβαίνουμε?Μήπως μας βολεύει απλά να ρίχνουμε τις ευθύνες της "κακής μας τύχης"ή της "ζωής που δεν διάλεξα" σε όποιον άλλον εκτός από μας?Μήπως τελικά απλά δεν αντέχουμε την ιδέα της ευθύνης απέναντί μας αρχικά?
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

5. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by voulatain View Post
    Φιλη Εφη,εχεις δικιο απο τη πλευρα σου που αναρωτιεσαι,και εγω θα πω οτι κατα βαση η Ελευθερη Βουληση ειναι χαρισμα με το οποιο γεννιεται ο καθενας μας.Το αν το πιστεψει,αν το εκτιμηση,αν το χρησιμοποιησει,αυτο ειναι κατι που θελει συζητηση.Γιατι οι συνθηκες που ζει καποιος, η κοινωνια που συναναστρεφεται και ενα σωρο μικρες η μεγαλες επιρροες κανουν την Ελευθερη Βουληση να μοιαζει και να γινεται συχνα-ψευδαισθηση-.Ασχετα αν εγω υπεραισιοδοξα,συνεχιζω να πιστευω σ'αυτην.
    Αυτήν ακριβώς τη συζήτηση θέλω να κάνουμε...Αυτό που λες είναι ότι απλά είναι δύσκολο να εφαρμόζεται?Είναι δύσκολο να επιλέγεις όταν γύρω σου κανείς (πιστεύεις) δεν το κάνει?Από κει πιστεύεις ότι ξεκινάει η "φλόγα" να σβήνει?
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή Έφη

Ωραίος ο προβληματισμός σου. Μέσα από πολλές μελέτες και αναζητήσεις σε χώρους εσωτερισμού, είμαι πεπεισμένη και το έχω δει να λειτουργεί, πως η Ελεύθερη Βούληση σε μεγάλο βαθμό υπάρχει. Απλά δεν λειτουργεί συχνά, γιατί μας παρασύρουν οι ψευδαισθήσεις ενός υλικού εξωτερικού περιβάλλοντος. Αλλά αν ο άνθρωπος παλέψει να ανακαλύψει μέσα του την δύναμη της Δημιουργίας, την εσωτερική του φλόγα, θα βρει το σθένος να προβάλει την δύναμη της Επιλογής.

Συχνά όμως, δεν τολμάμε να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς μας σκοτεινούς χώρους, τις φοβίες, τις αδυναμίες και αποφεύγουμε να στραφούμε προς τον "έσω εαυτό". Επομένως είμαστε ευάλωτοι σε κάθε είδους εξωτερικές επιρροές. Η 'κακή τύχη" δεν είναι παρά ο λανθασμένος μας υπολογισμός σήμερα ή στο παρελθόν που φέρνει στο φως τις συνέπειες. Ωστόσο πάντοτε μπορεί ο άνθρωπος να οραματιστεί και χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί να πιστέψει πως μπορεί!

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Silia

Εχω αρκετά να γράψω επί του θέματος αλλά περιμένω να ωριμάσει... :toung:

Θα πρότεινα πριν προχωρήσει περισσότερο το θέμα να δώσει κάποιος έναν ορισμό του τι είναι "Ελεύθερη Bούληση" τελικά κ μετά περνάμε στο αν υπάρχει ή όχι.. :bigsmile:
    may..

Όνομα:
    Λίλιαν

Ως προς την τοποθέτησή μου, είναι η δύναμη να επιλέγεις τον δρόμο σου, να παλεύεις και να προχωράς σύμφωνα με τα όνειρά σου. Ακόμη και η κάθοδός μας έχει οριστεί με την σύμφωνη γνώμη της ψυχής. Δεν πιστεύω πως είμαστε "έρμαια" μίας κακής μοίρας, ή ενός άδικου Θεού...

Συντάσσομαι με αυτό που αναφέρει στα βιβλία του ο Μπαχ και έχω ως υπογραφή.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
    Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζετε,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?

Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,ολους σας,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
    Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζετε,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?

Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)