- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 134
Thread: Πλουτωνας κ΄Ηλιος
-
23-05-2008, 03:15 AM #1
Πλουτωνας κ΄Ηλιος
Για να ξεφυγουμε λιγο απο την φιλοσοφικη πνοη (καλη και η φιλοσοφια δεν λεω... ) που εχει παρει το site εδω και μερες θα ηθελα να συζητησουμε την σχεση μεταξυ Πλουτωνα και Ηλιου. Ενας τοσο φωτεινος πλανητης οταν αγκαλιαζει εναν τοσο σκοτεινο πλανητη ποιο ειναι αραγε το αντικτυπο στον ανθρωπο?
Πως εκφραζονται αυτοι οι δυο πλανητες μεσα απο αρμονικες ή δυσαρμονικες οψεις οψεις σε ενα γενελθιο ωροσκοπιο και πως αυτη η εκφραση φαινεται στην καθημερινη ζωη?
Περιμενω τις αποψεις σας και τις εμπειριες σας ...
-
23-05-2008, 04:32 AM #2
Re: Πλουτωνας κ΄Ηλιος
πολυ ωραιο θεμα και με αφορα αμεσα μια που εχω εξαγωνο ηλιου με πλουτωνα.απο οτι εχω ψαξει λενε οτι κανει τον ανθρωπο να αναρωνει ευκολα απο ψυχικες και σωμματικες δυσκολιες και οτι δημιουργει μια μαγνητικη προσωπικοτητα,επισης λιγο μυστηριο και αμυντικο και δεν αφηνει τους αλλους να τον γνωριζουν πραγματικα.δεν ξερω και πολλα απο αστρολογια και θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη και αλλων εμπειρων και μη
-
23-05-2008, 08:53 AM #3
Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας τετράγωνο :nuts:, μπορώ να πω ότι είναι παλιοόψη:bigsmile:
Είναι βέβαια και ο συνδυασμός με άλλες παραμέτρους που δημιουργεί "μοιραίες" καταστάσεις. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά επειδή δεν θες να το βαρύνουμε φιλοσοφικά και εγώ είμαι Τοξότης, θα επιστρατεύσω τον Ερμή μου και θα σου πω ότι έχω βιώσει τη ρήση "κάνε την καταστροφή της χαράς χαρά της καταστροφής", αν και οι "επαφές" μου με άτομα εξουσίας δεν διακρίνονταν για την αβρότητά τους δεν έχω κανένα πρόβλημα να ασκήσω εξουσία (λέμε και καμια πατάτα, για να περάσει η ώρα), ακόμα μπορώ να σε βεβαιώσω ότι πολλά "μαθήματα" τα έχω πάρει μέσω τελείως καταστροφικών και στη συνέχεια αναγεννησιακών καταστάσεων.
Παρατηρώντας όμως όψεις συνόδου και τετραγώνου σε γυναικεία ωροσκόπια (όμως όχι τόσο πολλά ώστε να χαρακτηριστούν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα, απλώς σαν μυρουδιά ένα πράμα) είδα ότι έπαιζε θέμα με τους συζύγους τους. Δύο χήρες, μια που έμεινε 1 φορά χήρα αλλά είχε παντρευτεί 3 φορές και άλλη μία πάλι με 3 γάμους
Ξαναλέω βέβαια ότι πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά και συδυαστικά τα πράγματα και ότι από μια μεμονωμένη όψη έχουμε κάποια στοιχεία αλλά όχι το σύνολο :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
23-05-2008, 09:42 AM #4
Ηλιος στον Καρκίνο στον 3ο μου οίκο(σε συνοδο με σεληνη και δία) σε όψη τετραγώνου με Πλουτωνα στον Ζυγό που βρίσκεται στον 6ο μου οίκο.
Μου βγάζει γενικά ένα πρόβλημα με τα ατομα που έχουν εξουσία.Ειδικά στον χώρο εργασίας και ταυτόχρονα συχνά αυταρχικούς συνεργάτες.Συχνά μια επιθυμία να επιβληθώ στους άλλους.Γενικά να αντιπαθώ τις περιπτώσεις που θεωρώ οτι βρίσκομαι σε ευάλωτη κατάσταση.
Σε θέματα βιωμάτων, σε πολύ δύσκολες στιγμές ανακάλυπτα αποθέματα δύναμης που δεν ηξερα οτι υπήρχαν και καταφερνα να τις ξεπερνώ.
Σε επιπεδο επιλογών -μια και ο Ηλιος δείχνει και τον τύπο του "συζύγου" που αναζητάμε, σε γυναικείο χάρτη- συνηθως ανθρώπους με έντονο στοιχείο Σκορπιού, ή που έχουν επιβλητική όψη και δυναμική προσωπικότητα, που συχνά θέλουν να με ελεγξουν.Ωστόσο την ίδια στιγμή μια αντιπάθεια επίσης και την τάση να προσπαθώ να επιβληθώ εγώ.
Γενικά θεωρώ ότι η όψη τετραγώνου σαν σχεση μεταξύ Ηλιου και Πλουτωνα βγάζει με τον ένα ή αλλο τρόπο εμπλοκή σε παιχνίδια εξουσίας, ελέγχου ή χειρισμου.
Αυτά απο μένα:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
23-05-2008, 10:25 AM #5
Cancerian, διάλεξες το τετράγωνο Ήλιου - Πλούτωνα για θέμα που ΔΕΝ θες να έχει φιλσοοφική χροιά; Αυτή η όψη είναι κατ' εξοχήν όψη που πρέπει να τη φιλοσοφήσεις για να επιβιώσεις. Πώς αλλιώς θα αποδεχτείς τη σκοτεινή πλευρά σου; Σελίδες μπορούμε να γράφουμε...
Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών στην αστρολογία και στη μεταφυσική θα βρούμε πολλά άτομα με τέτοιες όψεις, καθώς μέσα από τα συστήματα αυτά πέρα, από τα "ιδανικά" που λέμε, κατά βάθος μία πλευρά μας προσπαθεί να αυξήσει τον έλεγχο και την εξουσία στους άλλους.
Η όψη αυτή δίνει ανταγωνισμό του Εγώ (Ήλιος) με το θάνατο. Ο θάνατος ιδωμένος με την ευρύτερη έννοια ως θάνατος του Εγώ, δηλαδή θάνατος της πρωτοβουλίας, της ελευθερίας, της δυνατότητας μας να παίρνουμε αποφάσεις ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, να είμαι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ, κλπ. Με άλλα λόγια απειλεί το Εγώ, τη χωριστή του ύπαρξη, την αυτονομία του. Έτσι καταστάσεις που οδηγούν στην απειλή του Εγώ κάνουν τους κατόχους της όψης να εξεγείρονται. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι η εξουσία, αλλά μπορεί να είναι και ο έρωτας. Ο έρωτας μπορεί να μας απορροφήσει και να τρέχουμε πίσω από τον άλλο. Το Εγώ σε μία τέτοια όψη δε "γουστάρει" καθόλου κάτι τέτοιο. Έτσι κρατάει αποστάσεις. Γίνεται αυταρχικό ακόμα ακόμα, για να κρατήσει την ξεχωριστή του οντότητα. Μην ξεχνάμε ότι το Εγώ επιδιώκει να είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, να μην ταυτίζεται με άλλους. Η έννοια της χωριστικότητας όπως περιγράφεται στη μεταφυσική, είναι το κατεξοχήν σημείο προς επεξεργασία με αυτή την όψη. Τα άτομα προσπαθούν να διαχειριστούν την έννοια της προσωπικής ανυπαρξίας, να διανοηθούν πώς θα ήταν να μην είναι αυτοί που είναι αλλά μέρος ενός άλλου, αλλά αδυνατούν. Τους έλκει ανεξήγητα μία τέτοια κατάσταση αλλά τους φοβίζει ταυτόχρονα. Ο κάτοχος της όψης μπορεί να παίρνει τη θέση του Ήλιου και να βλέπει τους άλλους σαν εχθρούς καταπιεστές αλλά μπορεί να παίρνει και τη θέση του Πλούτωνα και να καταπιέζει τους άλλους (πολύ ωραίο τα παράδειγμα, Μητσάκο, η καταστροφή της χαράς γίνεται η χαρά της καταστροφής).
Κατεξοχήν ψυχολογική όψη και κατεξοχήν φιλοσοφική για θέματα της ίδιας της ύπαρξης.
Δε διαλέγαμε κανένα Κρόνο...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
23-05-2008, 10:30 AM #6
Αγαπητε μου φιλε Μητσακο εχουμε ακριβως τις ιδιες οψεις την ιδια συμπεριφορα εχουν οι ΄΄επαφες΄΄ μου με την εξουσια...οσο για τις καταστροφικες καταστασεις μα εντελως καταστροφικες λεμε ερχεται η αναγεννηση μεσα απο τις σταχτες μας!!! Ετσι ακριβως ειναι.
Για το δευτερο σκελος Μητσακο μου ΄φτου!φτου!!!!δειγμα ειναι δειγμα!!!!
με εκτιμηση -
-
23-05-2008, 10:34 AM #7
Αν και το θέμα που αναφέρεις δεν το εχω ψάξει,εχω ψάξει πάνω στον δικό μου χάρτη και βρηκα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική ερμηνεία,να ειναι κάποιος απο τους γονείς μας ορφανός.Πράγματι η μητέρα μου εμεινε ορφανη απο πατέρα, κατα την διάρκεια της κύησης της και δεν τον γνώρισε κάν.Επίσης η άλλη ερμηνεία που συνάντησα ήταν οτι μπορεί ο συζυγος να είναι ορφανός.:bigsmile:
επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
23-05-2008, 11:59 AM #8
Απλώς μια διευκρίνηση, γιατί, ξαναδιαβάζοντας το ποστ, είδα ότι μπορεί να παρερμηνευτεί ο αριθμός των παραδειγμάτων. Πρόκειται συνολικά για τέσσερα (4) παραδείγματα:
2 χήρες που έμειναν από μία φορά χήρες + 1 χήρα που παντρεύτηκε τρεις φορές + 1 που τρεις φορές έγινε ζωντοχήρα=4 :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
23-05-2008, 01:07 PM #9
Σχέση Πλούτωνα με Hλιο δεν έχω στο Ωροσκόπιό μου ευτυχώς ή δυστυχώς.
Σαν σύνοδο ή σαν τρίγωνο πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολύ ώθηση σε ένα ωροσκόπιο, ισχύ, εξουσία, συνατο χαρακτήρα. Σε τετράγωνο ή αντίθεση μάλλον είναι όψη που φέρει αρκετές δυσκολίες.
:weird:may..
-
23-05-2008, 02:05 PM #10
Καλο μεσημερι σε ολους.
Με ενδιαφερον μεγαλο διαβαζω αυτην την συζήτηση γιατι οντως με εχει προβληματισει και μένα.
Γιατι εχω τετραγωνο Ηλιου - Πλουτωνα και Ουρανου(Πλουτωνας συνοδος Ουρανος στον 3ο) και συνεχως αντιμετωπιζω καταστασεις ανατρεπτικες και ξαφνικες, που εχουν σαν βάση τα πολυ βαθια συναισθηματα (ειτε καλα ειτε οχι)
Μερικες φορες νοιωθω οτι εγω προκαλω την καταστροφη γιατι οταν καταλαβω οτι καποια ατομα προσπαθουν να μου επιβληθουν και να με ελεγξουν με απόλυτο τρόπο, εξαγριωνομαι και καταστρεφομαι δυστυχως ολα αυτα που προσπάθησα να κατακτησω.
Και ενα αλλο που μου συμβαινει ειναι οτι κραταω μια αμυντικη στάση(ειδικα στις προσωπικες σχεσεις), δεν εξωτερικευω τα συναισθηματα μου με αποτελεσμα να μπερδευω τους αλλους και πολλες φορες να ενεργω με σκληροτητα στις εκφρασεις μου.
Πιστευω οτι το τετραγωνο Ηλιου - Πλουτωνα και ειδικα σε Διδυμοι - Παρθενο μπλοκάρει την επικοινωνια,δεν εκφράζεις τα βαθια συναισθηματα που νοιωθεις, εκλωβίζεσαι και καποια στιγμη κανεις την εκρηξη και τους αφηνεις ολους άφωνους.
Τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα και το βιωνω συνεχως.
Οταν καταφερω να εξωτερικευω ολα αυτα που νοιωθω, ισως μπορεσω να δημιουργησω και πιο σταθερες σχέσεις στην ζωη μου.
Ευχαριστω
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.