- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 101 to 110 of 420
-
18-05-2008, 08:02 PM #101
-
18-05-2008, 08:14 PM #102
Re: "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
Νομιζω οτι απαντησες μονη σου στο 2ο σκελος... Αν και απο την αρχη ηταν θεμα τροπου και απολυτοτητας και οχι οτι η εκδικηση ειναι μη-υγεια ... Αχα! σε πειραξε ο τροπος δηλαδη και η απολυτοτητα μου αλλα στην ουσια συμφωνουμε για το ιδιο πραγμα ...
Αλλα μην ξεχνας ---> " είμαστε απόλυτοι για κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ μέρος της ανθρώπινης φύσης. " ( λιγο ? πολυ ?)
υγεια ειναι τρομερα λεπτη γραμμη και εχει να κανει απο το σημειο που την κοιταζεις καθε φορα !!!
-
18-05-2008, 08:24 PM #103
Μα αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα. Πώς δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Σαφώς και σε κανέναν μας δεν αρέσει η εκδικητικότητα αλλά δεν μπορούμε και να την διαγράψουμε ως στοιχείο μας. Όσο για τους ποσοτικούς προσδιορισμούς (λίγο-πολύ) ...δεν είμαστε όλοι το ίδιο επιρρεπείς στην επιθυμία εκδίκησης!
Όσο για την υγεία τέλος το ότι είμαστε όλοι εκδικητικοί σε κάποιο βαθμό άρα και άρρωστοι, δεν μας θέτει στην ίδια οπτική γωνία;
-
18-05-2008, 08:29 PM #104
-
18-05-2008, 08:33 PM #105
-
18-05-2008, 09:02 PM #106
-
18-05-2008, 09:15 PM #107
Ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανοιξει και η συζήτηση απ' ό,τι βλέπω έχει φουντώσει! Ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου...
Ας υποθέσουμε ότι έχω μια καλή φίλη. Όλα καλά για χρόνια, εγώ τη στηρίζω, αυτή με στηρίζει. Ποτέ δεν έχουμε κάνει κακό η μία στην άλλη. Κάποια στιγμή με προδίδει και η πληγή είναι βαθιά. Γιατί είμαι κακιά εγώ αν αποφασίσω να της ανταποδώσω τα ίσα, ενώ εκείνη όχι που έκανε κακό σε πρώτο χρόνο σε κάποιον που δεν την είχε πειράξει ποτέ? Ποιος έχει το "κακόμετρο" και αποφαίνεται ότι όποιος εκδικείται (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που του έχει ήδη κάνει) είναι χειρίστου είδους άνθρωπος ενώ όποιος κάνει κακό σε πρώτο χρόνο (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που δεν τον έχει προηγουμένως πειράξει) είναι ΟΚ?
Εγώ δεν πρόκειται να κάτσω να σχεδιάσω σχέδιο εκδίκησης αλλά δεν μπορώ να μην πάρω μια ικανοποίηση όταν η ζωή "εκδικείται" αντί εμού κάποιον που με έγραψε και εμένα και ό,τι είχαμε τέλος πάντων στα παλαιότερα των υποδημάτων του... Γιατί αυτό γίνεται τελικά: Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις!
-
18-05-2008, 09:18 PM #108
Eγω πάνω σ'αυτο...ετσί οπως το συζητάτε,εχω να πώ οτι όλοι είμαστε εν δυνάμει φονιάδες,παιδεραστες,κλεφτ ες,ψευτες....οτιδήποτε!Κατω απο τις ανάλογες συνθήκες,τα πάντα μπορούμε να γίνουμε!Σαφώς και ολα αυτά που δεν αποδεχόμαστε ώς κόσμιες συμπεριφορες,υπάρχουν μεσα μας.Οτι υπάρχει γύρω μας,υπάρχει και μέσα μας.Μονο που κάποια απο αυτά επιλέγουμε-εφοσον οι συνθήκες το επιτρέπουν-να τα κρατάμε ανενεργά.Δεν είναι πως δεν δικαιολογώ τον φονιά,αλλα επιλέγω εφόσον έχω την δύναμη, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να ζήσει και ταυτόχρονα να "χαρίσει" σε κάποιους μια τέτοια εμπειρία!Παρόλα αυτά ξέρω οτι θα μπορούσα να σκοτώσω,ξαναλέω, κατω απο τις καταλληλες συνθήκες!
Αυτό που συζητάμε όμως είναι,οχι αν δικαιολογώ ή αν θα μπορούσα ουτε καν αν πρέπει!Αλλα τι έχει να μου προσφέρει κατι τέτοιο.Σαφώς και θα πάρω ένα μάθημα...ίσως και να δώσω.Αλλα μήπως μπορώ να μαθω αυτό που πρέπει,λιγότερο επίπονα;Μήπως μπορώ να δώσω και στον άλλο να καταλάβει με πιο "ανθρώπινο" τρόπο;Mηπως δεν πρέπει καν να με απασχολεί με πιο τρόπο θα παρει ο άλλος το μαθημά του;Ποιος ειμαι εγώ,να θέλω να μαθω στον αλλο κατι,αντί να κοιτάξω τι δεν έχω μάθει στον εαυτό μου;Και ποιος μου είπε οτι εγω δεν προκαλώ με τον τρόπο μου ανάλογες συμπεριφορές;Αυτά συνήθως ειναι αλυσιδωτές αντιδράσεις,κι αν δεν σπάσει κάποιος την αλυσίδα δεν σταματάνε πουθενά....Τι να πώ;Απόψεις!!!
-
19-05-2008, 12:02 AM #109
Tσιμπησες δεν λες τιποτα ... φυσικα για να τοποθετεις τετοια αποψη και μαλιστα για να μου δινεις την συμβουλη να γυρισω και το μαγουλο ειρωνικα .. δεν με κανει να περιμενω να αναθεωρησεις την αποψη σου. Ετσι και αλλιως πιστευω οτι εισαι σε μια ηλικια η οποια ειναι δυσκολο να σε κανει να αλλαξεις μια αποψη ... αλλα γιατι οχι να την αναθεωρησεις ... δεν ειναι κακο , δοκιμασε το και δεν πιστευω να χασεις , ισα ισα μπορει να σου ανοιξει και τα δυο ματια.
Αλλα μια συμβουλη/μεταφορα : ισως να μην αφησω / δωσω δικαιωμα καν για το πρωτο χαστουκι ετσι δεν θα χρειαστει καν να γυρισω το αλλο μαγουλο. Αυτη μαλλον ειναι και η πρωταρχικη μας διαφορα :bigsmile:
Τελος θα σου στειλω μονο αγαπη διχως σιροπια και τρελα διοτι ο Σακχαρωδης Διαβητης θεριζει πραγματικα. Απλα μαζι με την μονη αγαπη μου θα σου στειλω ινσουλινουχα φιλια ... (για να χωνεψεις τα σιροπια )
-
19-05-2008, 12:09 AM #110
Ποιός από μας μπορεί να πει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του δε σκέφτηκε να εκδικηθεί κάποιον?? Κανένας πιστεύω.
Πριν πολλά χρόνια κι εγώ έτσι σκεφτόμουν.. Να εκδικηθώ.. Να πάρω το αίμα μου πίσω.. Να... Να.. να.. Διάφορα..
Όταν κάποια φορά κατάλαβα ότι προσπαθώντας να εκδικηθώ, έκανα κακό μόνο στον εαυτό μου.. Τον δηλητηρίαζα και σιγά σιγά τον αρρώσταινα.. ¶ρχισε να μη μου αρέσει.. Δεν κέρδιζα τίποτα , παρά μόνο προσπαθούσα να ικανοποιήσω τον πληγωμένο μου εγωισμό..
¶ρχισα να διαβάζω για την αγάπη.. Βιβλία, άρθρα και ότι έπεφτε στα χέρια μου..
Σήμερα μετά από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, κατάφερα να αγαπάω τα πάντα και τους πάντες γύρω μου.. Και νιώθω καθημερινά υπέροχα..
Και για όποιον καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να μου βάλει τρικλοποδιά στη ζωή μου, αδιαφορώ.. Και αν νομίσει ποτέ κανένας ότι αν μου κάνει κακό θα κερδίσει το παραμικρό, με γειά του και με χαρά του...
Ο Θεός βλέπει και κρίνει... Τον εμπιστεύομαι απόλυτα..
Με αγάπη
Σόφη"Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο."
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.