s
Θέση Κρόνου και άλλοι πλανήτες σε σχέση με μεταφυσικά φαινόμενα
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 10 of 10

Θέση Κρόνου και άλλοι πλανήτες σε σχέση με μεταφυσικά φαινόμενα

Συνήθως οι φίλοι και οι «φίδι» με αποκαλούν «μυστήρια». Δεν το θεωρώ καθόλου παράλογο διότι τους φαίνεται περίεργο το οτι αρέσκομαι στο να συζητώ για μεταφυσικά φαινόμενα και περίεργες γιΆ αυτούς δράσεις, καταστάσεις και σκέψεις που σχετίζονται με την αστρολογία, τη μεταφυσική, την ενόραση, τις ενσαρκώσεις κ.α. Οι αντιδράσεις πολύ σπάνια είναι ενθαρρυντικές αλλά αυτό δεν με ωθεί στο να ξεχάσω και να αμφισβητώ τα πιστεύω μου. Εξάλλου έχω δώσει την δική μου εξήγηση για τις αντιδράσεις αυτές: Οι άνθρωποι είναι τόσο εγωιστές που πιστεύουν πως κατέχουν την δύναμη στην ολότητα της και έτσι αρνούνται την γνώση για θέματα που απέχουν κατά πολύ απο το φυσικό τους σώμα και τα γήινα.
    Λοιπόν.. Παίρνω το θάρρος να συνεχίσω σε νέο θέμα αυτό που αναφέρθηκε στο θέμα «Ο 1ος οίκος» που ξεκίνησε απο τον stratos11, που αφορά την θέση του Κρόνου και τους πλανήτες που σχετίζονται με μεταφυσικά και αστρικά..

(Το θέμα αρχικα αφορούσε το τι αντιπροσωπεύει το ηλιακό ζώδιο και τι ο ωροσκόπος, οπότε θεώρησα πιο σωστό να ανοίξω νέο θέμα, παρά να συνέχισω στο ίδιο)

Κατά την γνώμη μου αστρικά ταξίδια κάνουμε όλοι. Η διαφορά δεν βρίσκεται στο ποιός κάνει αστρικά ταξίδια αλλά στο ποιός είναι σε θέση ή μάλλον είναι θετικός προς το να τα θυμαται ή ακόμη και να τα πραγματοποιεί εκούσια..
    Έχει αναφερθεί οτι υπευθυνος γι αυτά (και για άλλα όπως προφυτικά όνειρα), είναι ο Κρόνος όταν βρίσκεται στον 12ο οίκο. Πιστεύω πως η θέση αυτή δεν προσδίδει την δυνατότητα ενόρασης ή πραγματοποίσης αστρικών κ.α. Στην ουσία η δυνατότητες αυτές προυπάρχουν μέσα μας, απλώς η θέση αυτή κάνει το άτομο θετικό προς αυτά τα φαινόμενα, το κάνει δηλαδή να πιστεύει σε αυτά, να τα “ψάχνει” και γιατι όχι, να τα προκαλέι.
    Επίσης πιστεύω πως σημαντικό ρόλο παίζει η ακμή του 1ου οίκου και οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Προσωπικά σε μικρότερη ηλικία πραγματοποιούσα αστρικές προβολές κάθε βράδυ με το που με έπαιρνε ο ύπνος. Μάλιστα μου άρεσε ιδιαίτερα να βρίσκομαι λίγα μέτρα πάνω απο το σωμά μου ενώ βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου και να παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια πάνω μου. Σε μεγαλύτερη ηλικία εφόσον διπίστωσα πως αυτό δεν ήταν κάτι φυσιολογικό για τους πολλούς, άρχισα να τρομάζω και κάθε φορά που ένιωθα πως θα «έβγαινα απο το σώμα μου», απλά το εμπόδιζα να συμβεί. Παρόμοιες εμπειρίες μου περιέγραψαν πως είχαν ο αδελφός μου και ένας αρκετά ανοιχτόμυαλος θείος. Επίσης, βιώνω γεγονότα (συνήθως άσχημα), που στη συνέχεια διαπιστώνω πως κάποια στιγμή πρωτύτερα τα είχα ονειρευτεί. Πολλές φορές νιώθω οτι θα συμβούν καταστάσεις στις οποίες έχω φοβία, πχ. Φοβία στο απόλυτο σκοταδι, διαίσθηση οτι θα γίνει διακοπή ρεύματος και σε δευτερόλεπτα να συμβαίνει..

Κοιτώντας λοιπόν τον 1ο μου οίκο οδηγήθηκα σε κάποιες διαπιστώσεις που ίσως σχετίζονται με το ενδιαφέρον προς αυτές τις μη φυσικές καταστάσεις:
    Η ακμή του 1ου οίκου είναι στον Τοξότη.
    Πλανήτες:
    Ήλιος: έντονη τάση για ενδοσκόπηση (ερωτήματα όπως ποιός είμαι, ποιός είναι ο σκοπός μου)
    Ερμής: έντονη διανοητική δραστηριότητα (ερωτήματα όπως τι είμαι, απο που προήλθα, γιατί ζώ, τι άλλο να μάθω)
    Ουρανός: τάση προς τα μεταφυσικά και
    Ποσειδώνας που δεν έχω διαπιστώσει ακόμη οτι σχετίζεται..

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αυτά ισχύουν και γιΆ αυτό άνοιξα αυτό το θέμα, μήπως κάποιοι πιο ειδικοί που γνωρίζουν καλύτερα συμφωνήσουν ή διαφωνήσουν..

Ευχαριστώ για την υπομονή σας..
    Κανένας δεν μπορεί να μας σώσει από τους εαυτούς μας...

Όνομα:
    cancerian

Re: Θέση Κρόνου και άλλοι πλανήτες σε σχέση με μεταφυσικά φαινόμενα

βασικα φανηκε αρκετο ενδιαφερων αν και δεν συμφωνω στην αποκλειστικοτητα του ωροσκοπου . Θα ηταν αρκετα ενδιαφερων αν παρεθετες και τις επιμερους οψεις που σχηματιζουν αυτοι οι πλανητες και τους οικους των πλανητων που σχηματιζουν οψη μαζι τους ...
    Η διαφωνια μου ειναι στην μονοδιαστατη πλευρα και τιποτα παραπανω.

Όνομα:
    Ράνια

Quote Originally Posted by cancerian View Post
    βασικα φανηκε αρκετο ενδιαφερων αν και δεν συμφωνω στην αποκλειστικοτητα του ωροσκοπου . Θα ηταν αρκετα ενδιαφερων αν παρεθετες και τις επιμερους οψεις που σχηματιζουν αυτοι οι πλανητες και τους οικους των πλανητων που σχηματιζουν οψη μαζι τους ...
    Η διαφωνια μου ειναι στην μονοδιαστατη πλευρα και τιποτα παραπανω.
    Και για τον Ποσειδώνα συμφωνεις δηλαδή;

Η μονοδιάστατη πλευρά και τίποτα παραπάνω οφείλεται στην σχετική απειρία μου και στο οτι δεν ήθελα να βάλω στοιχεία για τα οποία δεν είμαι σίγουρη και τα οποία τελικά μπορεί να μην ισχύουν..

Οι όψεις:

Ήλιος:
    Αντίθεση Σελήνη (6ος οίκος, Διδύμους)
    Σύνοδος Ερμής (1ος οίκος, Τοξότη)
    Εξάγωνο Δίας (3ος οίκος, Υδροχόο)
    Σύνοδος Κρόνος (12ος οίκος, Τοξότη)
    Σύνοδος AC (Τοξότη)

Ερμής:
    Αντίθεση Σελήνη (6ος οίκος, Διδύμους)
    Σύνοδος Ήλιος (1ος οίκος, Τοξότη)
    Σύνοδος Κρόνος (12ος οίκος, Τοξότη)
    Σύνοδος ΑC (Τοξότη)
    Τετράγωνο MC (Παρθένο)

Ουρανός:
    Εξάγωνο ¶ρης (11ος οίκος, Ζυγό)
    Τετράγωνο MC (Παρθένο)

Ποσειδώνας:
    Εξάγωνο Πλούτωνας (11ος οίκος, Σκορπιό)
    Χιαστί Σελήνη (6ος οίκος, Διδύμους)

Κάθε θέμα έχει κάμποσες συνιστώσες και καλό είναι, αν θέλουμε να διατηρούμε κριτική προσέγγιση, να τις έχουμε υπόψη μας. Παραθέτω δύο συνδέσμους στα κείμενα των οποίων μπορούμε να βρούμε θέσεις όχι απαραίτητα απολύτως συνδεδεμένες με το υπό συζήτηση θέμα, αλλά αρκετά σχετικές και ικανές να προσθέσουν στους προβληματισμούς μας, έναν από την "Ελευθεροτυπία"
    -
    και αυτόν
    Ουρανιτσα η Οφιουχος Αστρολογικο Ιστολογιο Astrological Blog from Greece: Αναζητώντας το γονίδιο του Θεού

(από ό,τι είδα, ο πρώτος σύνδεσμος δεν διακρίνεται καλά, αλλά με το βελάκι επάνω στις μπλε γραμμούλες κάνοντας κλικ μεταφέρεστε στη σελίδα της Ελευθεροτυπίας)
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Φωτεινή

Αν και ειδικός δεν είμαι να πω κι εγώ την προσωπική μου άποψη...:embarrest

Πιστευω οτι ο Κρόνος ελάχιστη σχέση έχει με την εμπειρία μεταφυσικών φαινομένων.Ενδεχομένως σε θέση 12ου οίκου να έδινε ένα γνήσιο ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα , απο ακαδημαική άποψη όμως.

Θεωρώ ότι οι πλανήτες που ουσιαστικά σχετίζονται με τα θέματα αυτά είναι οι εξωκρόνιοι,Ουρανός, Πλούτωνας και Ποσειδώνας . Για να συνδεθούν ουσιαστικά με το θέμα θα έλεγα ότι θα πρέπει οι παραπάνω πλανήτες να κάνουν όψεις με προσωπικούς πλανήτες ή με τα φώτα στο γενέθλιο. Απο διελευση θα μπορούσαν να δώσουν μια τέτοια εμπειρία επίσης εφόσον σχηματίσουν τέτοιου είδους όψεις.

Σε πρακτικό και προσωπικό επίπεδο, διαθέτω όψεις και των τριών πλανητών με προσωπικούς ή φώτα και όντως απο μικρή ηλικία είχα ενδιαφέρον για θέματα μεταφυσικής και προτιμούσα να ασχολούμαι με την ψυχή και το πνεύμα παρά με τον υλικό κόσμο(αν και αυτός επίσης είναι γεμάτος απο μικρά ή μεγάλα "θαύματα").Ωστόσο δεν έχω βιώσει κάποια εμπειρία τέτοιου είδους ,όπως αστρικά ταξίδια ή παρόμοια κατάσταση και ούτε και έχω επιδιώξει να βιώσω.

Κοιτώντας - βιαστικά ομολογω- τις παραπάνω θέσεις του γενεθλιου χάρτη, με το στοιχείο του Τοξότη, θεωρώ φυσικότατο να υπάρχει έντονη ενασχόληση με τη πνευματική πλευρά και την ψυχή και έλξη για την μεταφυσική, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης η γενιά του εξαγώνου του Πλούτωνα με Ποσειδώνα ,στην οποία ανήκω κι εγώ, έχει την τάση σε γενικές γραμμές να ασχολείται με θέματα που συνδέονται με την όψη αυτή δηλαδη της "πνευματικής αναγέννησης" με εκδήλωση σε τομείς ανάλογους της οικοθεσίας τους.

Αυτά απο μένα:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Παιδιά υπάρχει και άλλο θέμα σχετικό που εξηγεί πολλά...

Όνομα:
    Βασίλης
    Δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον το θέμα που ανοίχθηκε. Να πω καταρχήν ότι μου άρεσε η αναλυτική αλλά μετριόφρων κατά τα άλλα εισαγωγή της lenianti.

H άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση της αστρικής προβολής με το 12ο οίκο με τη λογική ότι είναι θέμα συνδεδεμένο με τις καταστάσεις του ύπνου και τις καταστάσεις που είναι εκτός του φυσικού σώματος.

Επίσης θα συμφωνούσα καταρχήν με την άποψη ότι ο Κρόνος δε θα έπρεπε να έχει σχέση με το θέμα, καθώς κάθε άλλο παρά υπερβατικός είναι σαν πλανήτης.

Ωστόσο η πράξη δείχνει μάλλον το αντίθετο. Απαντιέται αρκετά συχνά άτομα με Κρόνο στο 12ο οίκο, όχι μόνο να έχουν σχέση με το θέμα, αλλά να έχουν και εμπειρίες.

Εν τέλει πιστεύω ότι η προσέγγιση που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε θα πρέπει να δει τους πλανήτες από μία διαφορετική σκοπιά και να τους αξιολογήσει στα πλαίσια της συνολικής εικόνας του ωροσκοπίου. Ο Κρόνος ως πλανήτης εμποδίζει μεν την απομάκρυνση από τα γήινα, ταυτόχρονα όμως γειώνει και τα υπερφυσικά. Αν δούμε για παράδειγμα ωροσκόπια ποιητών, βρίσκουμε πολύ συχνά πληθώρα αναφορών σε υδάτινα ζώδια και οίκους, αλλά για να γίνει το άτομο ποιητής συνήθως χρειάζεται κάπου κι έναν Κρόνο σε υδάτινο ζώδιο ή οίκο, για να γειώσει αυτή την ικανότητα. Ειδάλλως γίνεται απλά ονειροπόλος.

Αν δούμε και το συγκεκριμένο ζήτημα με αυτή τη λογική, τότε ο Κρόνος στο 12ο οίκο σε ένα ωροσκόπιο που κατά τα άλλα δείχνει ενδιαφέρον για τα μεταφυσικά μπορεί να ωθήσει το άτομο να αναπτύξει την "ικανότητα" της αστρικής προβολής, δηλαδή να μάθει να χειρίζεται την προβολή "ελεγχόμενα". ¶λλωστε στη μεταφυσική ο Κρόνος συνδέεται ανέκαθεν με τον ένοικο στο κατώφλι. ¶ρα η παρουσία του εκεί μπορεί κάλιστα να σημαίνει την ώρα της δοκιμασίας για το μαθητή που μελετά τη μεταφυσική. Είναι η ώρα των εξετάσεων.

Εκεί είναι και η διαφορά από τους άλλους εξωκρόνιους πλανήτες. Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας δίνουν "ενδιαφέρον", "ακατανίκητη έλξη" και "ανάγκη" αντίστοιχα για ενασχόληση με το θέμα, αλλά δε φέρνουν ικανότητα. Ενδεχομένως συνδεόμενη με προσωπικούς στο 12ο να διαφοροποιούνταν η επίδραση τους αλλά από μόνοι τους δύσκολα πιστεύω θα προκαλούσαν την ανάληψη "ικανότητας".

Φυσικά και αυτά που καταγράφω τώρα είναι μία προσέγγιση. Δεν μπορούν να ληφθούν σαν μπούσουλας για να ταξινομήσουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες.

Από την άλλη ο Κρόνος στο 12ο μπορεί να είναι και μεταφυσική τιμωρία. Το άτομο που έχει αυτή τη θέση δηλαδή μπορεί να εξαναγκάζεται να ασχοληθεί με το θέμα, να δέχεται αστρικές επιθέσεις, να βλέπει όνειρα στα οποία απειλείται σωματικά, κλπ. Και μπορεί να είναι υποχρεωμένο να κλείσει την πύλη των ενεργειών για να προστατευτεί. Η θέση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί κι έτσι.

Για τις αναφορές του Μητσάκου θα ήθελα να πω ότι καταρχήν αφορούν ειδήσεις που είναι πολύ σημαντικές. Δε λύνουν όμως το ζήτημα του αν υπάρχει μεταφυσική, απλά γεννούν άλλου τύπου ερωτήματα. Ήδη οι ασχολούμενοι με τα μεταφυσικά ισχυρίζονται ότι οι δραστηριότητες των νευρώνων είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών που συμβαίνουν σε άλλα πεδία κι όχι η αιτία...

Η κουβέντα πάντως είναι μεγάλη και πολλά είναι τα επιχειρήματα που μπορεί να προβάλλει η κάθε πλευρά...
    Καλό κουράγιο στους συμμετέχοντες...

Φιλικά
    ΒΠ

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Θεωρώ ότι οι πλανήτες που ουσιαστικά σχετίζονται με τα θέματα αυτά είναι οι εξωκρόνιοι,Ουρανός, Πλούτωνας και Ποσειδώνας . Για να συνδεθούν ουσιαστικά με το θέμα θα έλεγα ότι θα πρέπει οι παραπάνω πλανήτες να κάνουν όψεις με προσωπικούς πλανήτες ή με τα φώτα στο γενέθλιο.

Επίσης η γενιά του εξαγώνου του Πλούτωνα με Ποσειδώνα ,στην οποία ανήκω κι εγώ, έχει την τάση σε γενικές γραμμές να ασχολείται με θέματα που συνδέονται με την όψη αυτή δηλαδη της "πνευματικής αναγέννησης" με εκδήλωση σε τομείς ανάλογους της οικοθεσίας τους.
    Αυτό με το εξάγωνο Πλούτωνα Ποσειδώνα δεν το γνώριζα
    Είναι πολλά που δεν γνωρίζω και χαίρομαι για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις..

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Εκεί είναι και η διαφορά από τους άλλους εξωκρόνιους πλανήτες. Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας δίνουν "ενδιαφέρον", "ακατανίκητη έλξη" και "ανάγκη" αντίστοιχα για ενασχόληση με το θέμα, αλλά δε φέρνουν ικανότητα. Ενδεχομένως συνδεόμενη με προσωπικούς στο 12ο να διαφοροποιούνταν η επίδραση τους αλλά από μόνοι τους δύσκολα πιστεύω θα προκαλούσαν την ανάληψη "ικανότητας".
    Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω το εξής: Αν ισχύει αυτο που ανέφερε η roadrunner, οτι δηλαδή αν οι εξωκρόνιοι κάνουν όψεις με τα φώτα τότε συνδέονται με την "πνευματική αναγέννηση", δεν θα ήταν δυνατό εκτός απο τις όψεις να βλέπαμε στοιχεία και απο τα μεσοδιαστήματα που περιλαμβάνουν τους εξωκρόνιους και τα φώτα? Εξάλλου όπως έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα στο forum όλα έχουν τη σημασία τους.
    Για παράδειγμα το μεσοδιάστημα Ήλιου, Ποσειδώνα και Ουρανού, το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Ουρανού και το Πλούτωνας, AC και Ποσειδώνας πιστέυω πως δίνουν την τάση στις απόκρυφες επιστήμες...

Τα έχω μλέξει όλα
    (μάλλον φταίει ο ωροσκόπος μου)

Όνομα:
    μαγια

παιδια ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος...
    μια νυχτα ειδα ενα συμβολικο (πραγματικοι χωροι, συμβολα) και πολυ εντονο και δυσαρεστο ονειρο. το θυμομουν ακριβως και ημουν και αναστατωμενη γιατι ειδα πραγματα συμβολικα μεν αλλα σαφη.
    σε πολυ λιγες μερες μου πραγματοποιηθηκε μεχρι και την τελευταια λεπτομερεια. αν και το γεγονος ηταν παρα πολυ αποτομο, απροσμενο και δυσαρεστο που σημαινει πως δεν ημουν σε θεση να θυμαμαι το ονειρο στη μεση των εξελιξεων, ξαφνικα τα θυμηθηκα ολα και συνεβησαν μεχρι την τελευταια λεπτομερεια ακριβως... εκτοτε ξαναειδα αλλες δυο φορες και βγηκαν ακριβως... την τριτη φορα μαλιστα ξυπνησα και το ειπα αμεσως οτι δεν μου αρεσει και κατι κακο θα συμβει παλι (σε συγκεκριμενους χωρους, προσωπα)
    γενικα εχω μια ταση να βλεπω εικονες που θα συμβουν, ακομα και στον καφε (αλλα σε μικρο βαθμο). μιλαω για ακριβεις εικονες. ειδα μαλιστα κατι που με εκανε να μην ξαναθελω να κοιταξω τον καφε.
    το 1ο ονειρο αφορουσε μια πραγματικη κατασταση για την οποια εγω οχι μονο δεν ειχα ιδεα αλλα εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου μολις αποκαλυφθηκε.το ονειρο παντως μου αποκαλυψε ολη την εξελιξη και επιβεβαιωνεται δυστυχως ή ευτυχως για μενα μεχρι και σημερα.
    εχω κρονο στον 1ο και καρκινο, αρη στον 12ο σε εξαγωνα με σεληνη, δια, χειρωνα και τριγωνο με ερμη , χειρωνα με τρελες οψεις στον 10ο και κριο, πλουτωνα στον 4ο και εξαγωνο με ποσειδωνα.
    "Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)