s
Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 26 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 253
  1. #21
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    65

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Αφιερωμενο ειδικα στην pecora nera ..... :bigsmile:

    Δυστηχως μια απο τις πληγες του ανθρωπου ειναι η ματαιοδοξια του. Επιθυμουμε παντα αυτο που δεν εχουμε. "επιθυμω να εχω τοσα λεφτα οσα ο διπλα" "θα ηθελα να ειχα την γκομενα που εχει ο φιλος μου" κτλ κτλ κτλ ...τα παραδειγματα ειναι αμετρητα . Οταν βρισκουμε ενα ατομο το οποιο ειναι ανεξαρτητο , επιθυμουμε να το κανουμε κτημα μας. Ειναι απορεια της ματαιοδοξιας μας , επιθυμουμε να υποταξουμε καποιον ακριβως γιατι εμεις οι ιδιοι δεν εχουμε καλλιεργησει την δικη μας ανεξαρτησια.
    Εδω ισχυει το κλασικο " οσο τον φτυνεις τοσο κολλαει" Να εχεις ενα πραγμα στο μυαλο σου , οσο περισσοτερο κυνηγας ενα πραγμα / αντικειμενο / ανθρωπο εκεινος τοσο περισοτερο σου ξεφευγει. Οταν βρισκεις καποιον και βλεπεις οτι συμβαινει το εξης , δοκιμασε την ιδια τεχνικη ( κανεις οτι κανει ) αυτο δημιουργει δυο αποτελεσματα:
    1. Τον μιμεισαι , και ειναι σαν να τον πολεμας με το ιδιο οπλο ... επομενως τον εξουδετερωνεις...
    2. Τον αγνοεις , τοτε γκρεμιζεται το συμπαν του και αλλαζουν τα δεδομενα...

    Αυτο συμβαινει διοτι οι ανθρωποι γουσταρουν να αρεσουν στον κοσμο γυρω τους ... Αν σταματησει κατι τετοιο πεφτουν στον γκρεμο ..
    Αγαπητέ cancerian, καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την περαιτέρω ανάλυση, ήταν πολύ συγκινητικό ....:embarrest

    Έχω φύγει προ πολλού από αρρωστημένες καταστάσεις και είμαι πολύ καλά πια και ναι, έχεις δίκιο σε όλα.
    Εμένα μ' αρέσουν ξεκάθαρα, αληθινά και εξηγημένα πράγματα στη ζωή και ειδικά στις σχέσεις των ανθρώπων (φιλικές, ερωτικές, κ.λ.π.) και δεν υπήρχε περίπτωση να μπω στη διαδικασία να φερθώ το ίδιο γιατί: 1) δεν είχα καμιά διάθεση για πόλεμο από την αρχή, 2) δεν του μοιάζω και δεν εννοώ να του μοιάσω ποτέ ούτε κι έχω όρεξη να εξουδετερώσω κανέναν, κάτι τέτοιοι εξουδετερώνονται από μόνοι τους αργά ή γρήγορα η τακτική τους εκεί τους οδηγεί

    Θα ήθελα πολύ να τον αγνοήσω όταν έπρεπε γιατί ξέρω ότι όταν φτύνεις κάποιον κολλάει (μεγάλο παιδί είμαι πια:toung αλλά τότε δεν μπορούσα. Τώρα μπορώ αλλά δε νομίζω ότι ενδιαφέρει ούτε αυτόν πια, δεν ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον και γλιτώσαμε και οι δυο.....:toung::toung::toung:

    Επιπλέον, τώρα που πήρα όλα αυτά τα μαθηματάκια μου δεν μου χρειάζονται πια....

  2. #22

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Καλο αρθρο φιλε billy , εχει να κανει με επαγγελματικα θεματα ομως κ γενικοτερες εννοιες... Mαλιστα στο τεστ Εγωγραμματος ειχα βγει " φυσιολογικο παιδι" :bigsmile:

    Αγαπητό μέλος πολύ ωραίο το άρθρο σου με την ψυχολογική ανάλυση αλλά δεν πρέπει με τίποτε να ξεχνάμε την βάση όλης της αλήθειας που έχει να κάνει με αυτό που δείχνει ενας αστρολογικός χάρτης. Ακόμα και η ψυχολογία είναι το εργαλείο που θα χειριστούμε ενα χάρτη αλλά την τάση που έχει η κάθε ψυχή να κάνει σχέση με ενα μεγαλύτερο άτομο η μικρότερο θα το δείξει ο αστρολογικός χάρτης. Οπως πχ κανένα πρόσωπο με όψεις Ηλίου Κρόνου η Σελήνης Κρόνου δεν θα επιζητήσει έστω και μια φορά στην ζωή του να κάνει σχέσεις με μεγαλύτερα ή ωριμότερα πρόσωπα απο τον ίδιο. :bigsmile:

  3. #23
    Join Date
    Jun 2006
    Όνομα:
    Βασίλης
    Location
    Αθήνα - Ελλάδα
    Posts
    1,897

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Αγαπητή Apollo,

    για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα αν απευθύνεσαι σε μένα ή στον cancerian, γιατί όμως να βάλουμε την ψυχολογία κάτω από την αστρολογία; Γιατί όχι το αντίθετο;

    Φιλικά

    ΒΠ
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

  4. #24
    Join Date
    Jan 2008
    Όνομα:
    Ράνια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,277

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Εγω που εχω τριγωνο Κρόνου-Ηλιου και ακμή 7ου στον Αιγόκερω,γιατί ποτέ δεν ένιωσα έλξη για μεγαλύτερα ηλικιακά ατομα και ιδιαιτερα σοβαρά ή συγκρατημένα;Γιατί νομίζω οτι εχω ωριμάσει μεσα απο σχέσεις με πιο "ανωριμα άτομα" ή μικρότερα ηλικιακά;Τι εχει να προσφέρει ενα φαινομενικά αψογο και κατασταλαγμένο άτομο;Ξερω γω;Πως να σε ταρακουνίσει;Ισως να κάνω λαθος αλλα μηπως τελικά οι επιλογές μας είναι θέμα εμπειριών,τις οποίες ο καθένας εκλαμβάνει και μεταφράζει με τον δικό του τρόπο;Μηπως οι οψεις Κρόνου-Ηλιου θα μπορούσαν να δείχνουν και ενα ατομο,σοβαρο ή ακόμα και σοβαροφανή(ανάλογα και το υπόλοιπο ωροσκόπιο),το οποίο αναζητά κάτι τελείως διαφορετικό απ'αυτό που το ίδιο είναι;

    Νομίζω οτι τα στοιχεία ενός χάρτη,είναι όπως τα υλικά μιας συνταγής μαγειρικής.Αν βάλεις ένα υλικό επιπλέον ή αφαιρέσεις ενα άλλο το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά διαφορετικό.Απο μια συνταγή μπορείς να φτιάξεις άπειρες άλλες.Και στην Αστρολογία οι συνδιασμοί είναι ανεξάντλητοι, και νομίζω πως έχουν την τάση να επηρεάζουν την ψυχολογία του καθενός με τελείως διαφορετικό τρόπο.Γι'αυτό μια όψη δεν επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο τον καθένα.

  5. #25

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Πολυ καλο αρθρο...πραγματι ετσι ειναι ακομα και αν καποιοι δεν θελουν να δεχτουν την πραγματικοτητα...Οταν καποιος απο τους δυο συνηδητοποιοει την εκμεταλλευση,καλυτερα να φευγει..ειναι ισως πιο δικαιο..

  6. #26
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    276

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Καλησπερα ! Πολυ καλο το αρθρο .. δεν θα μπορουσες να το θεσεις πιο ωραια ! Μπραβο !

    Θελω να πω κατι απο την δικη μου οπτικη γωνια πως οσον αφορα .. την σχεση γονεα - παιδι , εχουν να κανουν και αλλα πολλα πραγματα , φυσικα συνδεοντας το και με το πως αντιδρουμε στις σχεσεις μας με το αντιθετο φυλο .

    Λογικα θα γνωριζετε πως οι ψυχιατροι οταν εξεταζουν εναν ασθενη και οι ψυχολογοι μιλωντας με τον εκαστο πελατη τους .. ρωτουν να μαθουν για το πως ηταν η παιδικη ηλικια του συγκεκριμενου ατομου .. το πως ηταν οι σχεσεις με τους γονεις του , αν υπηρχαν ριξεις , τσακωμοι , χωρισμος γονεων , αν καποιος απο τους γονεις ηταν αλκοολικος ( συνεπαγεται του οτι - αν το παιδι το χτυπουσαν , βια ) κτλ . Ολα αυτα μπορει να συμβαλουν για να δημιουργηθουν καποια ψυχολογικα προβληματα-τραυματα στο παιδι , το οποιο αυριο μεθαυριο μεγαλωνει .. με καταρακωμενη την ψυχη . [ Πχ ενα παιδι χωρισμενων γονιων , οταν μεγαλωνει θα ακουσετε να λεει .. θελω να παντρευτω μια φορα και να μην χωρισω .. θελω τα παιδια που θα κανω να εχουν και μαμα και μπαμπα , να μην τραβηξουν αυτα που τραβηξα εγω . ]
    Τωρα θα μου πειτε τι σχεση εχουν ολα αυτα με το θεμα μας ? Και ομως εχουν .. Η αποψη του φιλτατου cancerian δεν θα μπορουσε να ειναι παρα μονο σωστη και ο τροπος φυσικα που το εθεσε πολυ ωραιος .
    Εν μερει θελω να απαντησω και σε αυτα που ειπε η zorzeta κακοβουλη και διαστροφικη πλευρα του θεματος ? ΕΛΕΟΣ !
    Πανω σε ολα αυτα λοιπον θα πω κατι απο δικη μου εμπειρια ( φυσικα το ερεθισμα υπηρξε μετα απο μια συζητηση που εκανα με εναν φιλο που ειναι ψυχολογος ) Δεν ειναι ακριβως πανω στο θεμα , αλλα εχει να κανει με σχεση γονεα και το πως επιηερασε αυτο !
    Αρχικα συζητουσαμε περι ανεμων και υδατων και καπως το φερε η συζητηση .. να του λεω το πως ειμαι πολυ εγωστρια ειδικα με το αντρικο φυλο ( μου λεει αμυνα ) .. και τελοσπαντων ολη η πηγη αυτου και οσον αφορα την συμπεριφορα μου με το αντρικο φυλο , ειχε να κανει με την σχεση με το μπαμπα μου - κατι που καταλαβα πολυ αργοτερα . Οταν ημουν πιτσιρικα τον λατρευα , δεν ξεκολλουσα απο πανω του.. τωρα ομως δεν μπορω ουτε καν να τον αγκαλιασω η να πω μια γλυκια κουβεντα , συχνα η συζητηση μας θα καταληξει σε αντιλογια ( ειμαστε ακριβως ιδιοι χαρακτηρες και δεν ανεχομαστε ουτε εγω ουτε εκεινος να εχει καποιος αλλος την τελευταια κουβεντα - πεισματαρηδες ) Φυσικα ο daddy μου ειναι και λιγο αυστηρος ... αλλα το ολο point εινα στο οτι θυμηθηκα πως καποτε στα 8 μου .. ειχα φαει ενα χαστουκι απο τον daddy .. γενικα ημουν ησυχο παιδι , δεν εκανα αταξιες .. απλα εκεινη την μερα ετυχε να εχει ερθει εκνευρισμενος απο την δουλεια , του ζητησα κατι - δεν θυμαμαι τι πλεον , και με χαστουκησε . Απο τοτε για μενα τελειωσαν ολα !
    Μετα απο αυτο λοιπον ... και φυσικα μεγαλωνοντας ειχα αυτη την ταση να μην συμπεριφερομαι καλα στα αγορακια ... και το ακομη χειροτερο ειναι οταν εισαι μια πολυ ομορφη γυναικα και προσελκυεις , οταν σε πλησιαζουν και τους πληγωνεις σου κολλανε μια πινακιδα που λεει - εισαι σκληρη και ακαρδη ! Ελα μου που ομως , δεν ειναι ετσι ....

    Θελω να πω ( μη με μαλωσετε που βγηκα ολιγον off topic ) πως ακριβως ετσι οπως τα εθεσε ο cancerian απο αποψης ψυχολογιας και ψυχιατρικης ... συμφωνω απολυτα μαζι του !! Οσον αφορα τις βλεψεις εκεινες που δειχνουν το τι αναζητα ενα ατομο στις σχεσεις του . Οπως ακριβως αυτες οι σχεσεις που γινονται με διαφορα ηλικιας . Οπως λοιπον στις συγκεκριμενες σχεσεις που ο ενας θα νιωθει σαν παιδι και ο αλλος σαν γονεας .. ετσι θα εχετε συναντησει και τις σχεσεις του στυλ ο ενας πιο δυναμικος χαρακτηρας ( κοινως το πανω χερι ) και ο αλλος αδυναμος χαρακτηρας ( αυτος που θα " υποτασεται " )

    Τωρα για αυτα που ειπε η zorzeta ειδικα για τους καρκινους ... το πρωτο .. οτι μονο εκεινοι θα μπορουσαν να ανοιξουν τετοια θεματα .. αν και ηταν νιξη για το οτι τα καρκινακια καλως η κακως αγαπανε την μητερα - θα σου πω κατι , πως τα καρκινακια ειναι πολυ ευαισθητα και ισως εχουν εναν ιδιατερο τροπο να κερδιζουν τους γυρω τους με αυτη την ευασθησια - κατι που μας λειπει εμας στους παρθενους !

    Αυτα .... ουφφ ... μαλιασε η γλωσσα μου .... χιχιχιχιχ

    Αθηνα .....

  7. #27

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    στα ποσα χρονια διαφορας λετε οτι ειναι αυτη η σχεση "γονεικη"?
    στα πανω απο 10 ή πανω απο 15 θα θελα να ξερω
    ευχαριστω

  8. #28
    Join Date
    Jan 2006
    Όνομα:
    Από τους 45 ένας.
    Location
    Αθήνα - Κρήτη
    Posts
    794

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Λογικά εκεί που η διαφορά θα μπορούσε να επέτρεπε την γονεϊκή σχέση μεταξύ των δύο ατόμων.

    Λεπτομέρεια:

    Υπάρχει η βιολογική ηλικία οπότε η διαφορά ξεκινάει απο τα 14-15 χρόνια να είναι μεγαλύτερη η γυναίκα και πάνω από 15-17 μεγαλύτερος ο άνδρας και η συναισθηματική ηλικία (ωριμότητα χαρακτήρα και προσωπικότητας) όπου εκεί ουσιαστικά δεν υπάρχουν όρια και οι βιολογικές ηλικίες δρουν μόνο σαν ανασταλτικοί παράγοντες. Δηλαδή ένας 50-ρης δεν μπορεί ξεκινήσει να φτιάξει ευοίωνα μια οικογένεια επειδή όταν το παιδί θα είναι 20 χρονών αυτός θα είναι 70 και δεν θα μπορεί να «βρίσκεται» όσο κοντά του θα ήθελε. Φυσικά αυτό δεν είναι απόλυτο και για το γεγονός ότι δυστυχώς πολλοί στερούνται (με όποιον τρόπο) τους γονείς τους ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες. Πάντως, υπάρχουν και θετικά παραδείγματα ζευγαριών που έχουν στεριώσει με διαφορές ηλικίας πάνω από 20 χρόνια. Αν τους ένωσαν τα Οιδιπόδεια δεν έχει καμμία σημασία, όλοι μας ελκόμαστε για κάποιον λόγο άλλωστε

    Εκεί που θα διαφωνήσω κάθετα είναι το θέμα της «αρπαχτής με το τεκνό», ανεξαρτήτως φύλου. Είναι κάτι που πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από τα αίτια που αναφέρει ο cancerian και αποσκοπεί στην επιβεβαίωση του «εγώ» μας και ίσως στην εκτόνωση σεξουαλικών επιθυμιών και ικανοποίηση απωθημένων προς νεαρά άτομα του αντίθετου (ή και του ίδιου?) φύλου. Λόγω ηλιακής έκλειψης και δουλειάς αδυνατώ να οργανώσω την σκέψη (και τον χρόνο...) μου για να συνεχίσω. Another day, another time!


    .
    Mind over matter.

    .
    .
    > >

  9. #29
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    ΤέρμαΘεού,αρχή Αλλάχ
    Posts
    236

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Γενικά, η ψυχολογία έχει γίνει "της μοδός" και μαζί με αυτήν και όλες οι υπερβολές που επισύρει (κάτι αντίστοιχο με τις υπερβολές που λέγονται σχετικά με τα "μοιραία" του Πλούτωνα).

    Με εκπλήσσει πραγματικά η αντιμετώπιση των ανθρώπων λες και είναι κλεισμένοι σε κάποια γυάλα - έστω και στο μέγεθος σπιτιού με όλα τα συμπαραμαρτούντα - και τα ερεθίσματα που τους προκαλούν τις υποτιθέμενες αντιδράσεις αντιμετωπίζονται τόσο επιφανειακά και στατικά.

    Π.χ. στο παράδειγμα του άρθρου, το να πας να δουλέψεις κάπου , ως νέα των 24 ετών που μόλις έχεις τελειώσει τη σχολή και να σου καρφωθεί στο μυαλό ένας 47χρονος, μπορεί να σημαίνει πολύ πολύ απλά, πως ξαφνικά βρέθηκες σε άλλου είδους περιβάλλον, όπου, από εκει που είχες συνηθίσει κάθε μέρα να έρχεσαι σε επαφή με εκατοντάδες άτομα που έχουν την ίδια ηλικία με σένα, ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπη με έναν πολύ πιο στενό κύκλο προσώπων και χωρίς πολλές πολλές δυνατότητες επέκτασης. Θες δε θες, σχετικά σύντομα μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι να τον 47χρονο ή 35χρονο που βλέπεις κάθε μέρα στη δουλειά και σε βλέπει με μια κάποια συμπάθεια.

    Ειδικά αν δουλεύεις τις άπειρες ώρες το 24ωρο και δεν παίρνεις πια και τον καλύτερο μισθό, ώστε να μπορείς να εξασφαλίζεις στον εαυτό σου ποιοτική ψυχαγωγία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οπωσδήποτε οι καταστάσεις της καθημερινότητας αποκτούν άλλη βαρύτητα.

    Και κάπως έτσι, πολύ πολύ απλουστευμένα βέβαια, δημιουργούνται οι σχέσεις είτε οι εξωσυζυγικές, είτε με διαφορά ηλικίας, είτε ο συνδυασμός των δύο. Και όχι τόσο επειδή και καλά την γυναίκα της μίλησε απότομα ο πατέρας της μια φορά όταν ήταν μικρή ή του άντρα επειδή η μανούλα του τον αποπήρε. 'Ελεος πια. Εντάξει, έχουν κι αυτές οι παρατηρήσεις μια δόση αλήθειας, αλλά όχι και ότι αποτελούν πια την βασικότερη εξήγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

    Σχετικά τώρα με το αστρολογικό μέρος, ομολογώ πως όσον αφορά τις όψεις με τον Κρόνο βλέπω να έχουν μια σχετική επίδραση. Η άποψη που κατατέθηκε πως άτομα με σχέση Ήλιου - Κρόνου ή Σελήνης - Κρόνου δεν επιδιώκουν σχέση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με βρίσκει εν μέρει σύμφωνη, όχι υπό την έννοια πως αν τους παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία θα την άφηναν, αλλά πως δεν το αισθάνονται ως βασική ανάγκη.
    Αντίθετα, άτομα με γωνίες (ιδιαίτερα σύνοδο) Αφροδίτης - Κρόνου παρουσιάζουν μια τάση προτίμησης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

    Ως προς το αντίθετο τώρα, "προτίμηση" ή έστω τάση για συναναστροφές με άτομα μικρότερης ηλικίας, νομίζω πως μάλλον μπορεί να ανιχνευθεί με έντονη παρουσία Διδύμου ή Υδροχόου ή ενισχυμένο τρίτο ή ενδέκατο οίκο. Ωστόσο δεν έχω καταλήξει αν υπάρχει κάποια όψη ή κάποιος πλανήτης "υπεύθυνος" για τέτοιου είδους επιλογές (όπως αντίστοιχα υπάρχει ο Κρόνος για την τάση προς μεγαλύτερους). Ο πρώτος "ύποπτος" Ουρανός δεν θα έλεγα πως επιφέρει τέτοιου είδους αποτελέσματα.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

    "Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

  10. #30
    Join Date
    Mar 2008
    Όνομα:
    cancerian
    Posts
    841

    Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

    Σε ευχαριστω gargoyle για αυτη την γνωμη σου που εξεθεσες στο αρθρο !!! Ειμαι σιγουρος οτι θα βαλει πολλα μυαλα σε κινηση .

 

 
Page 3 of 26 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 13 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads