s
Ο 2ος οίκος - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 21 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 12 ... LastLast
Results 11 to 20 of 206

Re: Ο 2ος οίκος

Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο για τον 1ο οίκο! ελπίζω να συνεχίστουν γιατί είναι πράγματι από τα πλέον κατανοητά. και μια απορία που έθεσε κι η φίλη πριν: ο κυβερνήτης του 2ου στον 8ο τι μπορεί να δηλώνει για τα αποκτήματα; μήπως ότι θα προέρχονται συνήθως από άλλους κι όχι από προσωπική προσπάθεια; για τα ζητήματα της αυτοεκτίμησης δεν θέλω να το σκέφτομαι μάλλον αυτή θα προκύπτει μέσα από δύσκολα επίπονα βιώματα κι αφού κατά κάποιον τρόπο σε "πεθαίνει" πρώτα, σε αναγκάζει δηλαδή να αλλάξεις ριζικά κάποια κομμάτια του εαυτού σου και σίγουρα και αξίες. και κάτι ακόμη: ο κρόνος στον 2ο τι δηλώνει; καθυστέρηση στην απόκτηση αγαθών και χρημάτων και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση ως προς την πραγματοποίησή τους;

Όνομα:
    Στράτος

Quote Originally Posted by altamira View Post
    Μ' άρεσε η ανάλυσή σου, νομίζω πως ανέφερες όλες τις λέξεις κλειδιά που αφορούν τον 2ο οίκο!

Ωστόσο, έχω μία απορία, αν μπορείς να με διαφωτίσεις. Αν στον 2ο οίκο έχουμε τις αξίες που μας έχουν εμφυσήσει, το δικό μας συστημα αξιων πού δηλώνεται;
    Νομίζω από την Αφροδίτη και από τις όψεις του κυβερνήτη του 2ου οίκου πλανήτη.

Quote Originally Posted by stratos11 View Post
    Τίποτα δεν πάει περίπατο... αν κι ένας περίπατος είναι πάντα ωραίος. Δεν ξέρω ποιος πλανήτης είναι αυτός αλλά κι αν ακόμα επιδρά διαβρωτικά (που δεν ξέρω) μαθαίνει κανείς να εκτιμά τον εαυτό του. Θα έλεγα ότι έχεις κάποιο πλουτωνίσιο ταλέντο αν αυτός ο πλανήτης είναι προσωπικός μόνο που υπάρχει λόγω τετραγώνου δυσκολία να το εκφράσεις.
    Έχεις δίκιο, μαθαίνει κανείς να εκτιμάει τον εαυτό του. Ο κυβερνήτης του 2ου είναι η σελήνη, και λέω ότι το τετράγωνο του Πλούτωνα στη σελήνη (στον 8ο) λειτουργεί διαβρωτικά γιατί επιδρά αρνητικά (τετράγωνο) στον ψυχισμό (σελήνη)του ατόμου. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!
    Though the night was made for loving,
    And the day returns too soon,
    Yet we'll go no more a roving
    By the light of the moon

Όνομα:
    Στράτος

Quote Originally Posted by lizy View Post
    Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο για τον 1ο οίκο! ελπίζω να συνεχίστουν γιατί είναι πράγματι από τα πλέον κατανοητά. και μια απορία που έθεσε κι η φίλη πριν: ο κυβερνήτης του 2ου στον 8ο τι μπορεί να δηλώνει για τα αποκτήματα; μήπως ότι θα προέρχονται συνήθως από άλλους κι όχι από προσωπική προσπάθεια; για τα ζητήματα της αυτοεκτίμησης δεν θέλω να το σκέφτομαι μάλλον αυτή θα προκύπτει μέσα από δύσκολα επίπονα βιώματα κι αφού κατά κάποιον τρόπο σε "πεθαίνει" πρώτα, σε αναγκάζει δηλαδή να αλλάξεις ριζικά κάποια κομμάτια του εαυτού σου και σίγουρα και αξίες. και κάτι ακόμη: ο κρόνος στον 2ο τι δηλώνει; καθυστέρηση στην απόκτηση αγαθών και χρημάτων και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση ως προς την πραγματοποίησή τους;
    Ναι μπορεί να δηλώνει και μια κληρονομιά. Ναι σίγουρα και χρειάζονται κάποιες αλλαγές (ίσως ριζικές) και σίγουρα χωρίς κόπο δεν γίνεται δυστυχώς τίποτα σε αυτή τη ζωή. Μόνο ότι αποκτούμαι με κόπο εκτιμούμε άλλωστε- ποτέ κάτι που μας έρχεται εύκολα. Κρόνος στο 2ο σημαίνει σκληρή δουλειά για την απόκτηση αγαθών και καλή διαχειρισή τους (αρκεί να προσέχεις μη γίνεις τσιγκούνα). :bigsmile: Λόγω των δυσκολιών σε αυτόν τον τομέα ο Κρόνος δίνει ισχυρή αυτοπεποίθηση, με ΄την επιφύλαξη όμως να μη δίνεις και πολύ σημασία στα υλικά αγαθά (χαρακτηριστικό του Κρόνου).

Όνομα:
    Βασίλης

Συνεχίζει ο Στράτος με τις απλές και λιτές παρουσιάσεις που στοχεύουν με ακρίβεια στο νόημα...

Θα ήθελα να απομονώσω μερικές λέξεις κλειδιά: Χρήμα, Ταλέντα (skills λέει η Barbara Hand Clow) και αξίες.

Είναι βασικές λέξεις για την ερμηνεία του 2ου οίκου και είναι ανάγκη να εξετάζουμε και τις τρεις για να δούμε σε ποιο επίπεδο μας αγγίζει.

Θέλω να προσθέσω και μια εναλλακτική ερμηνεία που μου είχε αρέσει σε κάπως πιο ψυχολογικό επίπεδο...

Ο 2ος οίκος δείχνει την κίνηση του Εαυτού από το Είμαι (1ος οίκος) στο Γίνομαι. Κίνηση που προέρχεται από το γεγονός της αίσθησης της μειονεκτικότητας που συνήθως νιώθει ο κάθε άνθρωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του μεταξύ των μεγάλων. Το Είμαι που δεν είναι επαρκές απαιτεί για να έχει την έγκριση της Γονικής Εξουσίας (μεσουράνημα) το Γίνομαι. Και το Γίνομαι μεταφράζεται σε μία σειρά από αξίες, ικανότητες και ταλέντα που "πρέπει να αναπτύξω" για να γίνω αποδεκτός.

Έτσι ο 2ος οίκος γίνεται ο οίκος των στόχων και των επιθυμιών της συνείδησης. Η συνείδηση προκειμένου να κερδίσει την έγκριση καταγράφει μία λίστα στόχων που πρέπει να επιτύχει και ικανοτήτων που πρέπει να αποκτήσει.

Μεταφυσικά η κίνηση από τον 1ο στο 2ο οίκο σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της συνείδησης ως δημιουργίας προβολών. Δεν ξέρω ποιος Είμαι και επειδή δεν ξέρω αρχίζω να φαντάζομαι ποιος "θα ήθελα" να είμαι. Αρχίζω έτσι και δημιουργώ ένα πλαίσιο αξιών και πιστεύω που "νομίζω" ότι είναι ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο κοιτάω τον κόσμο. Η θέση του 2ου οίκου είναι στην πραγματικότητα το σημείο που θα ανέτρεχε η ψυχανάλυση για να δει τις πρωταρχικές αξίες που δημιουργεί το παιδί στην ηλικία μέχρι 2 ετών. Το πρώτο συμπέρασμα, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός λογικού μοντέλου εξήγησης του κόσμου, που μετά λειτουργεί ως φίλτρο και παραμορφωτικός φακός για όλη μας τη ζωή.

Μπράβο, Στράτο, keep on going...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    cancerian

Και στην περιπτωση που εχουμε "παρελαση " πλανητων στον 2ο οικο ? :embarrest

Όνομα:
    μαγια

Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Και στην περιπτωση που εχουμε "παρελαση " πλανητων στον 2ο οικο ? :embarrest
    πολυ χρημα, αδερφακι μου!!!! αφου τα ξερεις τι τα ρωτας!!!!
    συμφωνα με τα παραπανω ή σου τρεχουν απο τα μπατζακια, ή στα "πρηξαν" οι γονεις σου και εγινες καλο παιδι. ( υποθετω πως εχεις καλες οψεις)

Όνομα:
    cancerian

Quote Originally Posted by VAFIKOS View Post
    πολυ χρημα, αδερφακι μου!!!! αφου τα ξερεις τι τα ρωτας!!!!
    Μου αρεσει να τ'ακουωωω
    Aπλα στην δικη μου περιπτωση ισως να εχει να κανει περισσοτερο με θεματα "ασφαλειας" και "ταλεντων" παρα με λεφτα !!!!!!
    Βλεπε Ποσειδωνα R ,Ουρανο R κ Σεληνη .... δεν με πολυαπασχολει το οικονομικο κομματι ! Λεφτα ειναι ! πανε και ερχονται !

Όνομα:
    μαγια

να υποθεσω πως αφου ο κυβερνητης του 2ου μου(ηλιος) ειναι στον 9ο θα βγαζω χρηματα (και αυτοπεποιθηση+θα χαιρω της εκτιμησεως των αλλων) απο τις γνωσεις μου;!
    ο ποσειδωνας στον τοξοτη που τον τετραγωνιζει απο την παραπροτελευταια μοιρα του 5ου μου(αρα απο τον 6ο μου) τι μπορει να σημαινει; οτι εγω εχω αυταπατες ή οι αλλοι για μενα;

Όνομα:
    μαγια

Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Μου αρεσει να τ'ακουωωω
    Aπλα στην δικη μου περιπτωση ισως να εχει να κανει περισσοτερο με θεματα "ασφαλειας" και "ταλεντων" παρα με λεφτα !!!!!!
    Βλεπε Ποσειδωνα R ,Ουρανο R κ Σεληνη .... δεν με πολυαπασχολει το οικονομικο κομματι ! Λεφτα ειναι ! πανε και ερχονται !
    σε σενα μαλλον μονο ερχονται:wink2:

Page 2 of 21 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 12 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)