- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 206
Thread: Ο 2ος οίκος
-
02-04-2008, 07:18 PM #11
Re: Ο 2ος οίκος
Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο για τον 1ο οίκο! ελπίζω να συνεχίστουν γιατί είναι πράγματι από τα πλέον κατανοητά. και μια απορία που έθεσε κι η φίλη πριν: ο κυβερνήτης του 2ου στον 8ο τι μπορεί να δηλώνει για τα αποκτήματα; μήπως ότι θα προέρχονται συνήθως από άλλους κι όχι από προσωπική προσπάθεια; για τα ζητήματα της αυτοεκτίμησης δεν θέλω να το σκέφτομαι μάλλον αυτή θα προκύπτει μέσα από δύσκολα επίπονα βιώματα κι αφού κατά κάποιον τρόπο σε "πεθαίνει" πρώτα, σε αναγκάζει δηλαδή να αλλάξεις ριζικά κάποια κομμάτια του εαυτού σου και σίγουρα και αξίες. και κάτι ακόμη: ο κρόνος στον 2ο τι δηλώνει; καθυστέρηση στην απόκτηση αγαθών και χρημάτων και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση ως προς την πραγματοποίησή τους;
-
02-04-2008, 07:20 PM #12
-
02-04-2008, 07:29 PM #13
Έχεις δίκιο, μαθαίνει κανείς να εκτιμάει τον εαυτό του. Ο κυβερνήτης του 2ου είναι η σελήνη, και λέω ότι το τετράγωνο του Πλούτωνα στη σελήνη (στον 8ο) λειτουργεί διαβρωτικά γιατί επιδρά αρνητικά (τετράγωνο) στον ψυχισμό (σελήνη)του ατόμου. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!
Though the night was made for loving,
And the day returns too soon,
Yet we'll go no more a roving
By the light of the moon
-
02-04-2008, 07:31 PM #14
Ναι μπορεί να δηλώνει και μια κληρονομιά. Ναι σίγουρα και χρειάζονται κάποιες αλλαγές (ίσως ριζικές) και σίγουρα χωρίς κόπο δεν γίνεται δυστυχώς τίποτα σε αυτή τη ζωή. Μόνο ότι αποκτούμαι με κόπο εκτιμούμε άλλωστε- ποτέ κάτι που μας έρχεται εύκολα. Κρόνος στο 2ο σημαίνει σκληρή δουλειά για την απόκτηση αγαθών και καλή διαχειρισή τους (αρκεί να προσέχεις μη γίνεις τσιγκούνα). :bigsmile: Λόγω των δυσκολιών σε αυτόν τον τομέα ο Κρόνος δίνει ισχυρή αυτοπεποίθηση, με ΄την επιφύλαξη όμως να μη δίνεις και πολύ σημασία στα υλικά αγαθά (χαρακτηριστικό του Κρόνου).
-
02-04-2008, 08:12 PM #15
Συνεχίζει ο Στράτος με τις απλές και λιτές παρουσιάσεις που στοχεύουν με ακρίβεια στο νόημα...
Θα ήθελα να απομονώσω μερικές λέξεις κλειδιά: Χρήμα, Ταλέντα (skills λέει η Barbara Hand Clow) και αξίες.
Είναι βασικές λέξεις για την ερμηνεία του 2ου οίκου και είναι ανάγκη να εξετάζουμε και τις τρεις για να δούμε σε ποιο επίπεδο μας αγγίζει.
Θέλω να προσθέσω και μια εναλλακτική ερμηνεία που μου είχε αρέσει σε κάπως πιο ψυχολογικό επίπεδο...
Ο 2ος οίκος δείχνει την κίνηση του Εαυτού από το Είμαι (1ος οίκος) στο Γίνομαι. Κίνηση που προέρχεται από το γεγονός της αίσθησης της μειονεκτικότητας που συνήθως νιώθει ο κάθε άνθρωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του μεταξύ των μεγάλων. Το Είμαι που δεν είναι επαρκές απαιτεί για να έχει την έγκριση της Γονικής Εξουσίας (μεσουράνημα) το Γίνομαι. Και το Γίνομαι μεταφράζεται σε μία σειρά από αξίες, ικανότητες και ταλέντα που "πρέπει να αναπτύξω" για να γίνω αποδεκτός.
Έτσι ο 2ος οίκος γίνεται ο οίκος των στόχων και των επιθυμιών της συνείδησης. Η συνείδηση προκειμένου να κερδίσει την έγκριση καταγράφει μία λίστα στόχων που πρέπει να επιτύχει και ικανοτήτων που πρέπει να αποκτήσει.
Μεταφυσικά η κίνηση από τον 1ο στο 2ο οίκο σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της συνείδησης ως δημιουργίας προβολών. Δεν ξέρω ποιος Είμαι και επειδή δεν ξέρω αρχίζω να φαντάζομαι ποιος "θα ήθελα" να είμαι. Αρχίζω έτσι και δημιουργώ ένα πλαίσιο αξιών και πιστεύω που "νομίζω" ότι είναι ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο κοιτάω τον κόσμο. Η θέση του 2ου οίκου είναι στην πραγματικότητα το σημείο που θα ανέτρεχε η ψυχανάλυση για να δει τις πρωταρχικές αξίες που δημιουργεί το παιδί στην ηλικία μέχρι 2 ετών. Το πρώτο συμπέρασμα, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός λογικού μοντέλου εξήγησης του κόσμου, που μετά λειτουργεί ως φίλτρο και παραμορφωτικός φακός για όλη μας τη ζωή.
Μπράβο, Στράτο, keep on going...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
02-04-2008, 10:32 PM #16
Και στην περιπτωση που εχουμε "παρελαση " πλανητων στον 2ο οικο ? :embarrest
-
03-04-2008, 12:45 AM #17
-
03-04-2008, 12:58 AM #18
-
03-04-2008, 01:01 AM #19
να υποθεσω πως αφου ο κυβερνητης του 2ου μου(ηλιος) ειναι στον 9ο θα βγαζω χρηματα (και αυτοπεποιθηση+θα χαιρω της εκτιμησεως των αλλων) απο τις γνωσεις μου;!
ο ποσειδωνας στον τοξοτη που τον τετραγωνιζει απο την παραπροτελευταια μοιρα του 5ου μου(αρα απο τον 6ο μου) τι μπορει να σημαινει; οτι εγω εχω αυταπατες ή οι αλλοι για μενα;
-
03-04-2008, 01:45 AM #20
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.