- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 51
-
19-03-2008, 07:49 PM #31
Re: Καθρεφτομαντεία - οι μυστικές δυνάμεις του καθρέφτη
Οκ σορυ παρασυρθηκα απο ιστορικης αποψης θα ειχε ενδιαφερον!
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
20-03-2008, 04:28 PM #32
:bigsmile:κι εγώ μ αυτήν την προοπτική το είπα βρε
εννοείται σαν εργαλείο χρήσης όμως συνδέθηκε και με τη μαγεία είτε την πιστεύεις είτε όχι...πολύς κόσμος ξέρεις πιστεύει
μ αυτήν την έννοια πώς και γιατί.
οι πάντες ασχολήθηκαν με την ενέργεια του καθρέφτη ,την αλληγορία του από τα παραμύθια, την Αλίκη πίσω απ' τον καθρέφτη, τις λαικές δοξασίες ,τη φιλοσοφία και το φενγκ σούι!
Απλά δεν είχα χρόνο να δω αν διάφορα είχαν αναφερθεί και πέταξα την ιδέα
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
20-03-2008, 06:17 PM #33
Συγκεκριμένα η ψυχή, μετά το θάνατο, παραμένει στο χώρο για λίγες ώρες ως μέρες. Στον καθρέφτη λέγεται πως "κατοικούν" δαιμονικές οντότητες, οι οποίες περιμένουν να περάσει η ψυχή από κει. Όταν μια ψυχή περάσει μπροστά από ακάλυπτο καθρέφτη τότε οι "δαίμονες" την αρπάζουν. Η προσπάθεια της ψυχής να απεγκλωβιστεί από τον καθρέφτη και τελικά να ξεφύγει είναι αυτό που σπάει τον καθρέφτη (τουλάχιστον από όσα έχω ακούσει από τη γιαγιά μου!. Ωστώσο δεν πρέπει να γίνει κανένας παραλληλισμός με τη σχετική σκηνή που υπάρχει στην ταινία Constantine όπου εμφανίζεται ένας δαίμονας εγκλωβισμένος σε καθρέφτη κ τελικά εξολοθρεύεται σπάζοντάς τον). Αυτά. Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες! :bigsmile:
An it harm none, do as ye will
-
20-03-2008, 06:23 PM #34
Φίλτατη rose,
αυτό όντως ισχύει. ¶λλωστε είναι ένας από τους βασικούς "νόμους" της διακόσμησης του υπνοδωματίου βάσει Feng Shui. Eκτός από τρίτο άτομο στη σχέση, εκπέμπει αρνητική ενέργεια -άσχετα αν μιλάμε για ζευγάρι που κοιμάται σε κρεβάτι απέναντι από καθρέφτη- ακόμα κ σε οποιονδήποτε κοιμάται εκεί.An it harm none, do as ye will
-
22-03-2008, 08:11 PM #35
Πολύ καλό το άρθρο αν και λίγο ανατριχιαστικό!
Με τίποτα δεν θα το χρησιμοποιούσα ως βοήθημα μαντείας...μπρρρρ
Και μόνο που θυμάμαι τις σκηνές με τον καθρέπτη από το KONSTANTIN...απα πα πα πα....
Εδώ μερικές φορές τρομάζω, όταν το βράδυ σηκώνομαι για να πιω νερό και βλέπω ξαφνικά τον εαυτό μου στον καθρέπτη!!!!! Που να δω και δεύτερο πρόσωπο εκεί μέσα.....:scared:Αν εμποδίζαμε τις ανεμοθύελλες να περνούν μέσα από τα φαράγγια, δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομορφιά των σμιλευμάτων τους. (Elisabeth K. Ross)
-
22-03-2008, 09:09 PM #36
-
23-03-2008, 07:05 AM #37
Γειά σας...!Είμαι νέο μέλος...και χαίρομαι που μπαίνω στην ομορφη παρέα!
Πολύ ωραίο το θέμα της καθρεπτομαντείας...το είχα ακούσει από την προγιαγιά μου, αυτό που αναφέρθηκε για τη Μ.Πέμπτη...και συγκεκριμένα μου είχε πει και τι ακριβώς λόγια έπρεπε να πει κανείς...αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι...Πάντως εκείνη υποστήριζε ότι της είχε βγεί !!!cap pas cap
-
23-03-2008, 03:20 PM #38
Παιδιά εγώ αν ήθελα τοοοοσο πολύ να δώ ποιον θα παντρευτώ θα προτιμούσα το τρυκ με τα κουφέτα που τα βάζεις στο μαξιλάρι σου και ονειρεύεσαι λένε τον άντρα σου!!:toung: Δεν μπορώ να καταλάβω πως φαίνεται αυτός στον καθρέπτη και για πόση ώρα άραγε...Και μετά εξαφανίζεται;Πολύ τρομαχτικό!!!:toung:
I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
02-04-2008, 06:02 PM #39
"Σύμφωνα με άλλες λαογραφικές καταγραφές, πρέπει κανείς να αποφεύγει να κοιτάζει με σβηστά φώτα τις νύχτες σε καθρέπτη, γιατί εκεί μπορεί να εμφανίζονται οι ψυχές των νεκρών. "
Πάντα είχα μια φοβία να κοιμάμαι το βράδυ σε δωμάτιο με καθρέφτες ή σε κρεβάτι που να έχει καθρέφτη απέναντι του!:blink:
Δεν γνώριζα αυτή τη λαογραφική καταγραφή,αλλά τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο :bigsmile:
Όσο για τις πρακτικές για ανύπαντρες έχω μεγάλη περιέργεια να τις δοκιμάσω αλλά μάλλον δε θα το τολμήσω γιατί ο φόβος μου θα είναι πολύ μεγαλύτερος ακόμα κι αν δε δω τίποτα στον καθρέφτη παρά μόνο τη φλόγα απ' το κερί!:scared:
Και πάλι μπράβο!
-
02-04-2008, 07:25 PM #40
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.