- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 206
Thread: Ο 2ος οίκος
-
02-04-2008, 06:21 PM #1
Ο 2ος οίκος
Παραδοσιακά ο 2ος οίκος έχει σχέση με το χρήμα:bigsmile:. Δείχνει τον τρόπο και το ταλέντο κάποιου να αποκτά, να διαχειρίζεται αλλά και να ξοδεύει τα χρήματά του.
Όμως το 2ο σπίτι δεν δείχνει μόνο το τι μπορεί να αγοράσει κανείς με τα χρήματα αλλά και αυτά που δεν μπορεί να αγοράσει με λεφτά (όπως τα ταλέντα που έχει, την αυτοεκτίμηση αλλά και τις αξίες του).
Είναι λοιπόν ο οίκος "κλειδί" σχετικά με τη δύναμη κάποιου σε αυτόν τον υλικό μας κόσμο.
Δείχνει πώς γειώνει και αξιοποιεί τα ταλέντα του, γιατί αν μείνουν απλά ταλέντα και δεν εκφραστούν "υλικά" θα είναι πηγή ενόχλησης και όχι ικανοποίησης.
Δείχνει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και το τι χρειάζεται για να νοιώθει ικανοποιημένος. Και ικανοποιημένος μπορεί να νοιώθει κάποιος χωρίς πολλά υλικά αγαθά. Γι΄αυτό το λόγο άνθρωποι με "πολλά" αισθάνονται ότι ποτέ δεν έχουν αρκετά σε αντίθεση με άλλους που και με λίγα αισθάνονται μια χαρά αν έχουν καταφέρει να εκφράσουν τα ταλέντα τους και να δώσουν αξία στον εαυτό τους.
Γιατί η πιο μεγάλη σημασία του 2ου σπιτιού είναι οι αξίες και το πόση αξία δίνουμε σε μας τους ίδιους ( και όχι στα υποκατάστατα όπως χρήματα, αποκτήματα, κοινωνική θέση κτλ..- ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε?:toung:
Σε αυτό το σημείο όμως υπάρχει κάτι που χρειάζεται την προσοχή μας.
Το 2ο δείχνει σε πρώτο επίπεδο τις αξίες που οι άλλοι (γονείς, σχολείο, κοινωνικός περίγυρος) μας έχουν εμφυσήσει και όχι αναγκαστικά τις προσωπικές μας, που ίσως
να διαφέρουν - από λίγο έως πολύ.
Μπορεί κάποιο μας ταλέντο να μην ήταν αποδεκτό (ως κάτι μη χρήσιμο) κι έτσι να το έχουμε κι εμείς "καταχωνιάσει".
Το 2ο "είναι" η περηφάνια που νοιώθουμε για οτιδήποτε καταφέρνουμε (μικρό ή μεγάλο, υλικό, συναισθηματικό ή πνευματικό) και μας μαθαίνει να εκτιμούμε τις φυσικές απολαύσεις και ανέσεις και να χαιρόμαστε με τα μικρά γήινα πράγματα:bigsmile:
-
02-04-2008, 06:30 PM #2
Re: Ο 2ος οίκος
Ωχ!Εμένα ο 2ος οίκος είναι άδειος!Ούτε μισός πλανήτης δεν υπάρχει εκεί!:nuts:
Τι σημαίνει αυτό;Να πανικοβληθώ;:blink:
Ανυπομονώ να γράψετε κάτι και για τους υπόλοιπους οίκους,τα λέτε με πολύ κατανοητό τρόπο αν και επειδή είμαι αρχάρια ακόμα δεν μπορώ να κάνω τους απαραίτητους συνδιασμούς και γι' αυτό πανικοβάλλομαι αμέσως....:embarrest
-
02-04-2008, 06:37 PM #3
-
02-04-2008, 06:39 PM #4
Κοιτάς την ακμή του (εκει που ξεκινάει ο 2ος) σε τι ζώδιο πέφτει.Ο κυβερνήτης αυτού του ζωδίου ,θεωρείται και κυβερνήτης του 2ου οίκου σου.Μετά κοιτάς που είναι ο πλανήτης αυτός, και τι όψεις κανει.Απ'αυτόν παίρνεις μια ιδέα για τον 2ο οικο σου,στην περιπτωση που ειναι αδειος.
-
02-04-2008, 06:45 PM #5
Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
γιατί 'χω ρίζες δυνατές στη γη και με κρατούνε... (Χαΐνηδες)
-
02-04-2008, 06:50 PM #6
-
02-04-2008, 06:51 PM #7
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο!!! Είναι απόλυτα κατανοητό αλλά ταυτόχρονα και αρκετά περιεκτικό!
Αν ο κυβερνήτης του 2ου δέχεται ένα τετράγωνο από τον Πλούτωνα να υποθέσω ότι η αυτοεκτίμηση το ατόμου πάει περίπατο? Πώς επιδρά ένας Πλούτωνας στον οίκοτης αυτοεκτίμησης? Μήπως λειτουργεί διαβρωτικά ως προς την αυτοεκτίμηση του ατόμου?
Όταν μάλιστα ο κυβερνήτης του 2ου βρίσκεται στον 8ο οίκο (όπου παραδοσιακός κυβερνήτης είναι ο Πλούτωνας), νομίζω ότι το τετράγωνο λαμβάνει ακόμα σπουδαιότερη αξίαThough the night was made for loving,
And the day returns too soon,
Yet we'll go no more a roving
By the light of the moon
-
02-04-2008, 06:55 PM #8
Πάντως από άποψη ακμής, μια χαρά είναι... αν σκεφτείς την αντιστοιχία 2ου οίκου-Ταύτρου (2ου ζωδίου). Και με τον κυβερνήτη στον πρώτο, δεν ακούγεται άσχημο (2ος αυτοεκτιμηση - 1ος αυτό που δείχνουμε στους άλλους -> αυτοπεποίθηση. Και με ωροσκόπο στον Κριο, εύλογο...).
Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
γιατί 'χω ρίζες δυνατές στη γη και με κρατούνε... (Χαΐνηδες)
-
02-04-2008, 07:09 PM #9
Να ρωτήσω και εγω κάτι? αν ο 2ος έχει ακμή στον σκορπιό και σε σύνοδο με Ποσειδώνα τι δείχνει? Ευχαριστώ πολύ!
-
02-04-2008, 07:17 PM #10
Τίποτα δεν πάει περίπατο... αν κι ένας περίπατος είναι πάντα ωραίος. Δεν ξέρω ποιος πλανήτης είναι αυτός αλλά κι αν ακόμα επιδρά διαβρωτικά (που δεν ξέρω) μαθαίνει κανείς να εκτιμά τον εαυτό του. Θα έλεγα ότι έχεις κάποιο πλουτωνίσιο ταλέντο αν αυτός ο πλανήτης είναι προσωπικός μόνο που υπάρχει λόγω τετραγώνου δυσκολία να το εκφράσεις.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.