- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 20
-
26-03-2008, 09:22 PM #1
Εμμονες + η δυναμη της αυθυποβολης
Καλησπερα.
Καπου διαβασα οτι κακη θεση αρη - ποσειδώνα δημιοργει ταση για εμμονες.
Θα ηθελα να ρωτησω κατι...σαν αρχαρια στην αστρολογια, προσπαθω να την κατανοησω με "πειραματοζωο" το γενεθλιο χαρτη μου, οπως φανταζομαι και πολλοι αλλοι αρχαριοι σαν κι εμενα.
Ομως ποσο αντικειμενικός μπορει να ειναι ενας ανθρωπος σε μια τοσο υποκειμενικη υποθεση, και ποσο κινδυνυει να αυτο-υποβληθει ωστε να "πραγματωσει" τις ερμηνειες; Φυσικα, ανεξαρτητα απο οψεις
Θα με ενδιεφερε η γνωμη σας
-
26-03-2008, 09:36 PM #2
Re: Εμμονες + η δυναμη της αυθυποβολης
Kαλησπερα ,
βασικα η αληθεια ειναι πως ολοι ξεκινανε τα πρωτα τους βηματα μεσα απο τον δικο του γενεθλιο αστρολογικο χαρτη . Ξερεις , αρχικα ερμηνευουμε θεσεις και οψεις και μετα προσπαθουμε να τις συγκρινουμε με το αν οντως ισχυουν στην πραγματικοτητα με τα βιωματα μας και με την υπαρχουσα συμπεριφορα ...
ετσι τουλαχιστο αρχισα εγω.. βεβαια χρειαζεται λιγο διαβασματακι και να το παρεις ζεστα το θεμα και εν καιρω θα δεις οτι δεν θα σκεφτεσαι καν το λαθος της υποκειμενικοτητας . Βεβαια κανενας δεν ειναι αλανθαστος.
σε σχεση με την αυτουποβολη -> ανοιχτο μυαλο χρειαζεται και μια γερη βαση στην οποια θα ειναι γραμμενα με κοκκινα και κεφαλαια γραμματα η φραση " Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑΣΕΙΣ "
-
26-03-2008, 09:42 PM #3
Καλησπέρα dream on.
Είναι ενδιαφερουσα η αποψη σου περι εμμονης κτλ αλλά ας σκεφτουμε κάτι. Εμμονή δεν είναι μια σκέψη ή ένα συναίσθημα μας το οποίο δεν εξελλίσεται τι επιδράσι των εξωτερικών ερεθισμάτων, αλλά προσκολλάται "κάπου" χωρίς να υπάρχει λύση; Και αυτό έχει ώς συνέπεια να μην προχωρουν ομαλά τα θέματα τα σχετικά με αυτην την εμμονή. πχ κάποιος ή κάποια είναι ανασφαλής στις ερωτικές σχέσεις ή φίλικές και έχει δημιουργηθεί μια εμμονή σε αυτό χωρίς το άτομο να μπορεί να απεγκλωβιστεί. Εάν όντως κάπως έτσι ορίζεται η εμμονή,:unsure:, θα μπορούσε να είναι και μια άλλη "αρνητική" όψη πχ ερμής αφροδίτη ή σελήνη κτλ. (ακόμα και το
"αρνητική" όψη είναι τελείος υποκειμενικό αφου στην φύση δεν υπάρχει το κακό ή αρνητικό έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς! :smile:") ¶ρα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή ή όψη ή μιά άλλη κτλ προκαλέι εμμονές κτλ.
-
26-03-2008, 10:03 PM #4
Καλησπερα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω κατι με τις εμμονες, αντιθετα τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες και ιδιατερες ανθρωπινες αδυναμιες, γιατι βασικα θεωρω τον ανθρωπο ενα πολυ ευαλωτο πλασμα
.
Αυτο που με προβληματιζει, ειναι πώς μπορει καποιος να διαφυλαξει την αντικειμενικη του σκεψη οταν καλειται να ερμηνευσει προσωπικα δεδομενα.
Πώς μπορει να δει καποιος τον εαυτο του στον καθρεφτη χωρις να παραμορφωσει το ειδωλο;
-
26-03-2008, 10:35 PM #5
Όπως είπε και ο cancerian χρειάζεται ανοιχτό μυαλό.Ότι ακριβώς χρειάζεται και για την επιτευξη της αυτογνωσίας.Νομίζω τελικά οτι η Αστρολογία σε βοηθάει να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου,και ο εαυτός σου να κατανοήσεις καλύτερα την Αστρολογία.
-
26-03-2008, 11:28 PM #6
Συμφωνω με τον cancerian. Απλα δε πιστευω οτι το μυαλο ειναι παντα καθαρο. Θελετε να το πειτε ποσειδωνα; εχει αλλο ονομα; αλλα τοτε, ενα εργαλειο σαν την αστρολογια μπορει να γινει επικινδυνο στα χερια του χρηστη...
-
26-03-2008, 11:43 PM #7
Το μυαλο μας παιζει τρομερα παιχνιδια. Οταν κοιτας το ειδωλο σου στον καθρεφτη απο εσενα εξαρταται για το αν θα εχεις τα ματια σου ανοιχτα η απλα θα τα κλεισεις και θα αφησεις την φαντασια σου να φτιαξει ενα διαφορετικο ειδωλο απο αυτο που εισαι στην πραγματικοτητα.
Αυτο σημαινει οτι τα ποδια σου πρεπει να ειναι στη γη και οχι να κοιτας απλα τον ουρανο. (Μου αρεσε αυτο !!!!!! :blink
Ειναι μερικες φορες που το μυαλο σου θα ειναι κλειστο και αλλες τελειως ανοιχτο... Τις μερες εκεινες που θα ειναι κλειστο , απλα το αφηνεις και δεν ασχολεισαι !!!!
Προσωπικα , ειναι μερες στις οποιες δεν μπορω να αναλυσω η να εμπνευστω κατι .. Απλα ασχολουμαι με κατι αλλο ....
Ξερεις τι μου κανει εντυπωση ? Εχω την αισθηση οτι μεσα απο αυτη την ερωτηση που κανεις πηγαζει μια αλλη ..... η οποια ειναι και η ριζα του προβληματος σου :embarrest
-
26-03-2008, 11:59 PM #8
-
27-03-2008, 12:07 AM #9
Το πεδίο της αστρολογιας ειναι αχανες,δεν ειναι?Οσο πιο πολλα μαθαινεις ,τοσο συνειδητοποιεις ποσα υπαρχουν για να μαθεις.Πρεπει κανεις να ειναι σοβαρος μελετητης,αλλιως..καλυτερα να μασας παρα να μιλας.Συμφωνω οτι μπορει να γινει επικινδυνο εργαλειο στα χερια καποιου οταν αυτος προβαλλει δικα του "θεματα" σε μια ερμηνεια.Γιαυτο χρειαζεται κανεις να μελεταει προκειμενου να αποκτησει ενα προσωπικο κριτηριο.
-
27-03-2008, 01:52 AM #10
Cancerian, πρεπει να μου πεις ποια ειναι η αλλη ερωτηση!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.