s
Διαισθητικότητα - αδεξιότητα - Βερτεξ
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
    Όνομα:
    Ηλίας

Διαισθητικότητα - αδεξιότητα - Βερτεξ

Καλημέρα σας,

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αστρολογία. Είμαι οργανωτικός ψυχολόγος κ η αστρολογία με έχει εντυπωσιάσει ως ένα σημείο. Μόνο λίγα άτομα μάλλον αντιλαμβάνονται πόσο θεικά πλασμένοι ήμαστε... κ τον προορισμό μας... κ πόσο ασήμαντος είναι ο μικρόκοσμός μας.

Λοιπόν, έχω τις εξής απορίες:

α) ποιοι συνδυασμοί καθορίζουν την έντονη διαισθητικότητα/ τάση προς το μεταφυσικό; είχα διαβάσει κάπου ένα άρθο αλλά δεν το βρίσκω

β) Μέσα στον αστολογικό χάρτι πως μπορείς να βρεις εμπειρίες Deja Vu; Γίνεται;
    Δύο τρεις φορές έχω αισθανθεί ότι έχω περάσει από αυτο το σημείο ξανά χωρίς να το έχω ζήσει. π.χ. κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι σαν παιδί είχα σκεφτεί ότι εκεί θα δούλευα μια μέρα! κ πράγματι αυτό έγινε. Ήταν πολύ έντονο. Νοιώθω ότι αυτή την φορά μου δίνεται "κάποια ευκαιρία" δεν γνωρίζω τι να αλλάξω την πορεία μου ή ότι είχα/έχω ευχηθεί κάτι πολύ δυνατά κ προσπαθεί να πραγματοποιηθεί.

γ) Ποιοι συνδυασμοί ευνοούν την αδεξιότητα (στην κίνηση - που περπατάς, το να σου πέφτουν πράγματα χωρίς να ξέρεις το γιατί

δ) πως μπορεί να φανεί στον αστρολογικό χάρτη ότι ένα χουσούρι που έχεις πχ. αδεξιότητα από μικρός θα βελτιωθεί; πως διαπιστώνεται αυτό;

ε) μπορείτε να μου αναφέρεται ποια είναι η θέση του Vertex κ της Μαύρης σελήνης για τις παρακάτω ημερομηνίες;

25/02/1979 11:15 το πρωί αθήνα
    29/071982 20:15 το βράδυ μυτιλήνη.

στ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Υ.γ. χρησιμοποιώ το WOW

Όνομα:
    cancerian

Re: Διαισθητικότητα - αδεξιότητα - Βερτεξ

Quote Originally Posted by ELIASBYVASOULA View Post
    Καλημέρα σας,

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αστρολογία. Είμαι οργανωτικός ψυχολόγος κ η αστρολογία με έχει εντυπωσιάσει ως ένα σημείο. Μόνο λίγα άτομα μάλλον αντιλαμβάνονται πόσο θεικά πλασμένοι ήμαστε... κ τον προορισμό μας... κ πόσο ασήμαντος είναι ο μικρόκοσμός μας.

α) ποιοι συνδυασμοί καθορίζουν την έντονη διαισθητικότητα/ τάση προς το μεταφυσικό; είχα διαβάσει κάπου ένα άρθο αλλά δεν το βρίσκω

Δύο τρεις φορές έχω αισθανθεί ότι έχω περάσει από αυτο το σημείο ξανά χωρίς να το έχω ζήσει. π.χ. κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι σαν παιδί είχα σκεφτεί ότι εκεί θα δούλευα μια μέρα! κ πράγματι αυτό έγινε. Ήταν πολύ έντονο. Νοιώθω ότι αυτή την φορά μου δίνεται "κάποια ευκαιρία" δεν γνωρίζω τι να αλλάξω την πορεία μου ή ότι είχα/έχω ευχηθεί κάτι πολύ δυνατά κ προσπαθεί να πραγματοποιηθεί.

γ) Ποιοι συνδυασμοί ευνοούν την αδεξιότητα (στην κίνηση - που περπατάς, το να σου πέφτουν πράγματα χωρίς να ξέρεις το γιατί

δ) πως μπορεί να φανεί στον αστρολογικό χάρτη ότι ένα χουσούρι που έχεις πχ. αδεξιότητα από μικρός θα βελτιωθεί; πως διαπιστώνεται αυτό;

ε) μπορείτε να μου αναφέρεται ποια είναι η θέση του Vertex κ της Μαύρης σελήνης για τις παρακάτω ημερομηνίες;

στ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Υ.γ. χρησιμοποιώ το WOW
    Φιλε καλημερα , αξιολογες οι αποριες σου και θα προσπαθησω λιγο να σου δωσω ένα χερι βοηθειας οσο μου το επιτρεπουν οι γνωσεις μου πανω στην αστρολογια.Θα σου απαντησω ομως μονο στην πρωτη ερωτηση

Στην ερωτηση σου αυτή σχετικα με τον συνδυασμό που προκαλουν την εντονη διαισθητικοτητα νομιζω ο πλανητης που περνει μερος είναι ο Ποσειδωνας .( και πιστευω ότι παιζει ρολο και ο Πλουτωνας )
    Ετσι λοιπον οι οψεις ου δημιουργουνται μεταξυ των προσωπικων πλανητων και του Ποσειδωνα δινοντας ιδιαιτερη βαση στις οψεις του με τη Σεληνη είναι πιστευω σημαδι κατατεθεν για την διαισθησης ενός ατομου.
    Αλλωστε μην ξεχνας ότι ο Ποσειδωνας είναι ενας πλανητης ευαισθησιας και συνηθως αυτά τα ατομα ειναι αρκετα αισθαντικα και ευαισθητα !
    Οι οψεις προσωπικων ( ιδιαιτερα Ηλιου , Σεληνης και Ερμη) με Πλουτωνα δινουν αυτό που λεμε « ενστικτο »

Η αδεξιοτητα ε ? αρκετα ενδιαφερων … Δεν μπορω να πω κατι πανω σε αυτό μιας και δεν ειχα σκεφτει ποτε την αδεξιοτητα στον γενελθιο. Καπου παει το μυαλο μου σχετικα με τις οψεις "αδεξιοτητας" αλλα προτειμω να μην τις παραθεσω μιας και δεν ειμαι σιγουρος !

Οσον αφορα για το vertex kai τη Λιλιθ , ψαξε λιγο τα αρθα στο Forum ( στην κατασκευη του γενελθιου και θα το βρεις )

Ελπιζω να βοηθησα , κάθε άλλη αποψη φυσικα και είναι δεκτη !!!!!

Να σε βοηθήσω σε αυτό το σκέλος του ερωτήματός σου

Για την πρώτη ημερομηνία, το Βέρτεξ βρίσκεται στις 2 μοίρες και 52 λεπτά του Σκορπιού, στον 6ο οίκο.
    Η Μάυρη Σελήνη βρίσκεται στις 15 μοίρες και 06 λεπτά του Λέοντα, στον 4ο οίκο.

Για την δεύτερη ημερομηνία, το Βέρτεξ βρίσκεται στις 3 μοίρες και 18 λεπτά της Παρθένου, στον 7ο οίκο.
    Η Μαύρη Σελήνη βρίσκεται στις 4 μοίρες και 19 λεπτά του Αιγόκερω, στον 11ο οίκο.

Όνομα:
    Ηλίας

Ευχαριστώ κ τους δυο σας

Quote Originally Posted by kia View Post
    Να σε βοηθήσω σε αυτό το σκέλος του ερωτήματός σου

Για την πρώτη ημερομηνία, το Βέρτεξ βρίσκεται στις 2 μοίρες και 52 λεπτά του Σκορπιού, στον 6ο οίκο.
    Η Μάυρη Σελήνη βρίσκεται στις 15 μοίρες και 06 λεπτά του Λέοντα, στον 4ο οίκο.

Για την δεύτερη ημερομηνία, το Βέρτεξ βρίσκεται στις 3 μοίρες και 18 λεπτά της Παρθένου, στον 7ο οίκο.
    Η Μαύρη Σελήνη βρίσκεται στις 4 μοίρες και 19 λεπτά του Αιγόκερω, στον 11ο οίκο.
    Εχω 2 απορίες,σχετικά με το σημείο της Λίλιθ στο γενεθλιο χαρτη, και θα ήθελα και τις δικες σας απόψεις.
    Θεωρείται "προσωπική πανσεληνος", όταν βρίσκεται σε διάμετρο με τη Σελήνη? (γενεθλια και διελαύνουσα)
    Και αν το σημειο ειναι ο άξονας 5ου/11ου, μπορει να θεωρηθεί δυσμενες σημαδι, όσον αφορα τη γεννηση παιδιών?

Ίσως σε βοηθούσε το συγκεκριμένο άρθρο...:bigsmile:

Καλημέρα σας,

στ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Υ.γ. χρησιμοποιώ το WOW

Για την αδεξιοτητα .:bigsmile:.πιστευω οτι εχει να κανει με γενεθλιο αναδρομο Ερμη...Τουλαχιστον εκει το αποδιδω εγω..γιατι ειμαι αρκετα "Γκουφυ"..:toung::toung:Θα μου πεις οτι τοσοι και τοσοι γεννηθηκαν με αναδρομο..:bigsmile::bigsmile:

(Μυτιληνη ..πατριδα!!!!..τα καλυτερα παιδια βγαζουμε!!!!!!!!!!!!)

Όνομα:
    Κυριακή

Για την αδεξιοτητα θα αναφερω κατι που απλως εχω παρατηρησει: Ηλιος στον Καρκινο ή ωροσκοπος στον Καρκινο δινει ατομα θα ελεγα αρκετα απροσεκτα/ατσαλα στις κινησεις τους. Απο το να σκονταφτουν μονιμως στην ιδια γωνια του χαλιου π.χ. μεχρι να τους φευγουν πραγματα απο το χερι...
    Δεν μπορω να πω αν συνδυαζεται με δυσμενεις οψεις της Σεληνης ή του ωροσκοπου γιατι δεν εχω υπ οψιν μου τους γενεθλιους χαρτες. :bigsmile:
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Όνομα:
    Βασίλης

Καλησπέρα και καλωσήλθες...

1. Κατά την άποψη μου υπάρχει πολλών ειδών διαίσθηση. Για παράδειγμα υπάρχει διαίσθηση πρόβλεψης γεγονότων, διαίσθηση δηλαδή που ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί. Στην περίπτωση αυτή θεωρώ ότι σημασία έχουν για παράδειγμα οι όψεις Ερμή - Ουρανού.

Υπάρχει διαίσθηση παρορμητικότητας, όπου ξεκινάς και κάνεις μία ενέργεια χωρίς να το έχεις σκεφτεί και σου βγαίνει. Αυτού του είδους η διαίσθηση είναι γενικά ίδιον των ζωδίων της φωτιάς ή προέρχεται από θέσεις του ¶ρη σε γωνίες του ωροσκοπίου ή μεσουράνημα.

Υπάρχει η διαίσθηση συναισθημάτων, που είναι στην πραγματικότητα ενσυναίσθηση κι όχι διαίσθηση. Σε αυτή συμμετέχει η Σελήνη, ο Ποσειδώνας και ζώδια του Νερού.

Υπάρχει επίσης η διαίσθηση που προκύπτει από τις καλές θέσεις του Δία. Ο Δίας σε αντιδιαστολή με τον Ερμή, όταν είναι σε καλή θέση, επιτρέπει να βλέπει κανείς αυτό που οι αμερικάνοι λένε "the big picture". Με τον τρόπο αυτό φτάνει κανείς γρήγορα σε συμπεράσματα που ο αναλυτικός νους κάνει χρόνο να φτάσει. Αυτό σε άλλους φαντάζει ως διαίσθηση. Σε ζώδια του Νερού ο Δίας μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα διαίσθησης, καθώς αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα τα συναισθήματα των άλλων, ακόμα και τα κρυμμένα.

Ο Ποσειδώνας θεωρώ ότι δεν είναι καλός σύντροφος στη διαίσθηση. Ανοίγει πολύ τις κεραίες ενσυναίσθησης του ατόμου, αλλά δεν του δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει αν αυτό που διαισθάνεται ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή είναι η φαντασία του. Τα άτομα με ισχυρή επίδραση Ποσειδώνα μπορεί να ανακαλύψουν όντως κάτι τελείως απίθανο μία φορά στις δέκα, μπορεί όμως παράλληλα τις άλλες εννιά φορές να φαντάζονται ανύπαρκτους εχθρούς.

2. Εμπειρίες deja vou προσωπικά έχω νιώσει σε όψεις με το Νότιο Δεσμό μου ή σε όψεις με Πλούτωνα. Ειδικά ο Νότιος Δεσμός πιστεύω ότι σχετίζεται πολύ με τέτοιες εμπειρίες.

3. Αδεξιότητα πάλι μπορεί να υπάρξει με περισσότερους από έναν τρόπους. Υπάρχει η αδεξιότητα λόγω βιασύνης, ίδιον κυρίως των ζωδίων της φωτιάς (π.χ. όταν έχουμε εκεί ωροσκόπο) ή θέσεων του ¶ρη (π.χ. κυρίως στον 1ο οίκο). Υπάρχει όμως και η αδεξιότητα με τη λογική της γκάφας που πιστεύω ότι προκαλείται κι από το Χείρωνα. Ο Χείρωνας γενικά σε μικρή ηλικία δείχνει καταστάσεις που χειριζόμαστε αδέξια και κάνουμε γκάφες. Από την υπερβολική επιθυμία μας γι' αυτό που σηματοδοτεί η θέση του Χείρωνα, παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες υλοποίησης και αποτυγχάνουμε. Ο Χείρωνας είναι εκεί για να μας δείξει να μην παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες.

4. Πιστεύω ότι μερική βελτίωση έχουμε αν στον προοδευτικό χάρτη οι ανάδρομοι πλανήτες γυρίσουν κάποτε ορθόδρομοι ή αποδεχτούμε τα όρια που μας βάζουν και κινηθούμε στο πλαίσιο που μας δίνουν (γενικά με τους ανάδρομους κανείς πρέπει να μένει στο χώρο γνώσης που ξέρει ήδη).

Ακόμα εμπειρίες Κρόνιες μας βοηθούν γνωρίζοντας τα όρια ικανοτήτων μας να γειώνουμε τις φιλογοδοξίες μας και να επιχειρούμε να φτάσουμε εκεί που ξέρουμε. Αυτό μειώνει σημαντικά τις αστοχίες.

Επί της ουσίας ανάπτυξη της ικανότητας πιστεύω πάλι ότι γίνεται μέσω του Χείρωνα και της πρακτικής εμπειρίας που προσφέρει... Καθώς πληγωνόμαστε από τις αστοχίες μαθαίνουμε να δίνουμε προσοχή στο πώς αντί για το τι θέλουμε να κάνουμε και προοδευτικά δίνουμε προσοχή σε πράγματα που συνήθως παραβλέπουμε, που είναι κι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της αστοχίας.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Ηλίας

καλημέρα σας κ πάλι.

Αδεξιότητα: να μην μπορείς να περπατάς καλά, να σου γλιστράνε πράγματα.... χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί, σε μικρούς χώρους να είσαι άτσαλος/η κ γενικότερα με μικροπράγματα απρόσεκτος ή απόσεκτη. εγώ το έχω αποδώσει στο ότι είμαι ζώδιο του νερού κ έχω ωροσκόπο στους διδύμους. αέρα κ νερό.... η πλήρης μεταβλητότητα. δεν γνωρίζω αν τα λέω καλά. το μυαλό ταξιδεύει συνέχεια αλλού χωρίς να δίνω δεκάρα για αυτόν τον κόσμο. Ακόμα κ με προσπάθεια να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σαν κάτι να σε πάει κάπου αλλού.

όσον αφορά αυτά που αναφέρατε,
    έχω ήλιο στα ψαρια, στον 10ο οίκο, με σύμπτωση με πλανήτες (conjunction) τουςΕρμή κ τον 'Αρη. Αντίθεση με Κρόνο, ημιτετράγωνο (semisquare) με Αφροδίτη, κ τετράγωνο με τον Ascendant.

Η σελήνη μου είναι στον υδροχόο, στον 10ο οίκο σε σύμπτωση με τον Aρη κ με τον Medium Coeli, τετραγωνίζεται με τον Ουρανό, εξαγωνίζεται με τον Ποσειδώνα, σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, quincunx (δεν μπόρεσα να βρω μετάφραση) με Βόρειο Δεσμό, ημιεξάγωνο με τον Νότιο Δεσμό.

Ο Δίας στον λέωντα, στον 3ο οίκο, αντίθεση με αφροδίτη, τριγωνίζει τον ουρανό, κ τον ερμή.

Όσον αφορά τον Ερμή είναι στον 11ο οίκο, έχει σύμπτωση με τον 'Ηλιο κ τον Νότιο Δεσμό,. αντίθεση με Κρόνο κ Βόρειο Δεσμό, εξάγωνο με Αφροδίτη, τρίγωνο με Δία, κ Ουρανό, εξάγωνο με Ποσειδώνα, κ quincunx με Πλούτωνα. αυτα τα ολίγα. ακούω συμπεράσματα για να μαθάίνω κιόλας.

Στον κριό εώς κ τον καρκίνο δεν έχω απολύτως τίποτα!

Ανάδρομος πότε είναι κάποιος πλανήτης όταν είναι σε αντίθεση;

Επίσης όσον αφορά τρίγωνα τετράγωνα, έχω διαβάσει ότι οι μοίες παίζουν ρόλο, μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεισ δηλώνουν κ την ηλικία στην οποία κάτι μποεί να συμβεί. στα τρίγωνα τετράγωνα κλπ ποιες μοίρες θεωρούνται σημαντικές; Νομίζω εως 8 μοίρες;

ΔΙαίσθηση, εδώ ομολογό ότι μπερδεύτηκα. κάνω παρορμητικά πράγματα χωρίς να σκεφτώ αρκετές φορές. Αλλά όταν μιλάμε για διαίσθηση μιλάμε για: να κάνεις κάτι κόντρα στον γενικότερο χαρακτήρα σου, δηλαδή υπο οποιαδήποτε άλλες συνθήκες δεν θα το έκανες. 'Ομως έχεις μιά παράξενη αγαλίαση ότι πρέπει να το κάνεις γιατί ξέρεις ότι θα σου βγει σε πολύ καλό ακόμα κ αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό πρακτικά. κάτι τέτοιο μάλλον εννοώ.

Διαίσθηση συναισθημάτων ναι μάλλον έχω αρκετή. Προσπαθώ να αναλύσω αυτές τις όψεις. Παρόλο που έχω το πρόγραμμα wow θέλω μόνος μου να εμβαθύνω σε αυτές τις έννοιες.
    θα ήθελα να με βοηθήσεις να καταλάβω/ κατανοήσω ιδίως τις όψεις του δία πάνω στο θέμα αυτό. μάλλον έχω κ από αυτή την διαίσθηση.

Μ'αλλον επειδή βλέπω ότι έχω ισχυρές επιδράσεις κ από τον Ποσειδώνα στον Τοξότη κ στον 7ο οίκο(τετράγωνα με δεσμούς κ με Ερμή, εξάγωνα με Σελήνη, Πλούτωνα κ Medium Coeli) με 'εχει επηρεάσει αρκετές φορές α) το να μην κρίνω σωστά τους ανθρώπους ή ποιο σωστά να ΜΗΝ αντιδρό σωστά ακόμη κ όταν με πληγώνουν κ να μην ξεχωρίζω τι είναι αληθινό ή όχι γενικότερα. Μάλλον επειδή με κάνει ιδεαλιστή αν τα λέω σωστά κ σαν ψάρι ίσως να νομίζω ότι όλοι είναι καλοί κ άγιοι. (αν κ αυτό έπαψε να ισχύει).

'Οσον αφορά τον Νότιο Δεσμό τον μελετώ μάλλον έχεις δίκιο. το εξετάζω ποιο ποσεκικά το θέμα αυτό.

Χείρωνας; τον έχω ξανακούσει έχω διαβάσει τόσες πολλές διαφοετικές ερμηνίες για αυτόν. ότι καθορίζει σημαντικά κ απρόβλεπτα γεγονότα! δεν ξέω αν το wow έχει την δυνατότητα εμφάνισης του. θα το ψάξω κ αυτό.

ευχαριστώ για την βοήθεια κ την γνώση σας.
    Ο ταλαντούχος άνθρωπος εκτελεί με ευκολία αυτό που οι άλλοι βρίσκουν δύσκολο, ενώ ο ιδιοφυής άνθρωπος εκτελεί με ευκολία αυτό που οι άλλοι βρίσκουν αδύνατο

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)