- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 8 of 8
Thread: Οίκοι κ Μεταίχμιο
-
21-02-2008, 06:16 PM #1
Οίκοι κ Μεταίχμιο
Τί ακριβώς είναι το μεταίχμιο? Μήπως είναι το ίδιο με τους οίκους? Δηλαδή αν έχουμε για παράδειγμα έναν πλανήτη στον 3ο οίκο κ έναν άλλο πλανήτη σε 3ο Μεταίχμιο (εννοεί 3ο οίκο?) ? Έχω μπερδευτεί λιγάκι...:blink:
-
21-02-2008, 07:49 PM #2
Re: Οίκοι κ Μεταίχμιο
Η ορολογια που χρησιμοποιεις στο παραδειγμα σου ["σε 3ο μεταιχμιο"] μου ειναι αγνωστη! Η λεξη μεταιχμιο εχει παντα την γνωστη ερμηνεια: το σημειο αλλαγης, το συνορο. Εκει που τελειωνει κατι και συγχρονως αρχιζει κατι αλλο. Το σημειο 0 ενος οικου το ονομαζουμε ακμη.
Προφανως καπου το διαβασες και σου γεννηθηκε η απορια. Μπορεις να μου πεις που?Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
21-02-2008, 08:10 PM #3
Το είχα διαβάσει σε κάποιο άλλο site(δε ξερω αν πρεπει να πω) κ το έλεγε στην ανάληση του χάρτη μου. Δηλαδή στη μια στήλη είχε τους πλανήτες, στη διπλανή στήλη τους οίκους κ σε μια άλλη στήλη απο δίπλα έγραφε "Μεταίχμιο".
-
21-02-2008, 08:23 PM #4
Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βοηθησω. Δεν το εχω ξανασυναντησει.
Συνηθως διπλα στην απεικονιση του γενεθλιου χαρτη δινονται βασικα στοιχεια, οπως οι μοιρες των ζωδιων στα οποια βρισκονται οι πλανητες. Σε ποια μοιρα και ζωδιο ειναι η ακμη καθε οικου και βεβαιως και ενας πινακας με τις οψεις των πλανητων.
Η στηλη ονομαζοταν μεταιχμιο?
Μηπως καποιοι απο τους πλανητες σου βρισκονται στο μεταιχμιο δυο ζωδιων ή στο μεταιχμιο δυο οικων και θεωρηθηκε απαραιτητο να γινει μνεια σ αυτο?Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
-
21-02-2008, 08:41 PM #5
Ναι η στήλη ονομαζοταν μεταίχμιο. πχ έχω σελήνη σε 5ο οίκο κ απο δίπλα στο μεταίχμιο γράφει 6ο (παρόμοια σε άλλους 3 πλανήτες). Αν δε κάνω λάθος έχει σχέση με την ερμηνία του μεταίχμιου που μου'πες. Τελειώνει απ'τον 5ο κ πάει στον 6ο?? κάτι τέτοιο?..:unsure:
-
21-02-2008, 09:04 PM #6
Εγώ την ορολογία "Μεταίχμιο" την γνωρίζω και είναι αυτό ακριβώς που έχει αναφέρει η Κυριακή. Δηλαδή πάνω στην αλλαγή ζωδίου, οίκου κλπ.
-
21-02-2008, 09:07 PM #7
ok! Νομίζω οτι κατάλαβα. Ευχαριστώ!
-
21-02-2008, 09:09 PM #8
Πιθανοτατα αυτο θα ειναι.
:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.