- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 11
Thread: Persona Chart
-
18-02-2008, 04:26 AM #1
Persona Chart
Καλημερα,
Μηπως γνωριζετε κατι για τους χαρτες Περσονα και αν ειναι ιδιαιτερη η σημασια τους?
Τα λιγα στοιχεια που εχω ειναι οτι καταστρωνουμε αυτους τους χαρτες οταν θελουμε να παρουμε περισσοτερες πληροφοριες για ενα πλανητη η ενα σημειο του γενεθλιου χαρτη μας. π.χ. Αφροδιτη, Μεσουρανημα, Ωροσκοπο κλπ. Σε αυτους τους χαρτες ο Ηλιος βρισκεται στο ζωδιο και στις μοιρες του πλανητη η του σημειου που εξεταζουμε και μετα μελεταμε τις οψεις και τη θεση του πλανητη/σημειου που μας ενδιαφερει.
Ευχαριστω..
-
18-02-2008, 11:17 AM #2
Re: Persona Chart
Αγαπητή φίλη
Είναι ένα ιδιαίτερο θέμα τα Persona Charts που δεν εξηγείται με δύο λόγια. Είναι ολόκληρο σεμινάριο σε ύλη και δεν μπορεί να περιγραφεί εν ολίγοις. Αφορά τη σχέση μας με κάθε δραστηριότητα έκφρασης που συνδυάζεται με τους πλανήτες μας. Έχει ενδιαφέρον στην ψυχολογική αστρολογία.
Κάτι πιο απλό σε μελέτη είναι να θέσουμε ως ωροσκόπο τον εκάστοτε πλανήτη και να δούμε μέσω αυτού τα παράγωγα σπίτια που τον αφορούν. Έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Persona Charts.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
18-02-2008, 11:25 AM #3
Καλημερα κυρια Σιμου,
Καταρχην σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ο χαρτης Περσονα ειναι μια επεκταση του γενεθλιου χαρτη μας? Οταν δηλαδη ενας αστρολογος κανει αναλυση ενος γενεθλιου χαρτη, κοιταζει και τον Περσονα Χαρτη για να αποκομισει παραπανω πληροφοριες?
Ευχαριστω και παλι και να ειστε καλα
-
18-02-2008, 11:31 AM #4
Αγαπητή kphssa
Όντως τα ωροσκόπια αυτά είναι συμπληρωματικά του γενεθλίου, αλλά ελάχιστοι τα γνωρίζουν και τα ασκούν σαν πληροφόρηση. Πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για το βαθύτερο ψυχολογικό προφίλ του ωροσκοπίου και πράγματι έχουν σημασία και αποκαλύψεις.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
18-02-2008, 11:33 AM #5
Να ειστε καλα κυρια Σιμου!
Η Αστρολογια δεν τελειωνει ποτε...
-
22-02-2008, 05:51 PM #6
Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικό και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Οι χάρτες αυτοί δείχνουν να είναι λίγο ανεξερεύνητο τοπίο στην αστρολογία, δηλαδή τώρα αρχίζει ο κόσμος και ασχολείται με αυτούς.
Η φιλοσοφία πίσω από το χάρτη είναι ενδιαφέρουσα. Σχετίζεται με αυτό που λένε πολλές ψυχολογικές και φιλοσοφικές σχολές ότι η ανθρώπινη προσωπικότητα είναι πολλαπλή. Δεν είναι ενιαία. Με τη λογική αυτή ισχυρίζεται ότι σε κάθε ένα από μας ζουν περισσότερες από μία προσωπικότητες. Κάθε μία θα μπορούσε να συμβολίζεται και από ένα πλανήτη. Το κανονικό μας ωροσκόπιο λοιπόν είναι στην πραγματικότητα το πώς βλέπει τον εαυτό μας το σύμπλεγμα του Εγώ, δηλαδή η θέση του Ήλιου. Αν η θέση του ¶ρη είναι π.χ. στο δέκατο οίκο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Εγώ μας θα ήθελε ο ¶ρης να εργάζεται σε θέματα καριέρας και προβολής προς την κοινωνία.
Τι γίνεται όμως με το τι θέλει ο ίδιος ο ¶ρης; Αν θεωρήσουμε ότι ο ¶ρης είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα μας, η θεωρία αυτή λέει ότι όταν φτάσει η στιγμή στο πρώτο έτος ζωής που ο Ήλιος "πιάσει" τη γενέθλια μοίρα του ¶ρη, έρχεται στο φως η προσωπικότητα του ¶ρη και εκδηλώνεται με τον τρόπο που θέλει αυτή να εκδηλωθεί κι όχι όπως θα ήθελε το Εγώ να εκδηλωθεί.
Τη χρονική στιγμή λοιπόν που ο Ήλιος πιάνει τη γενέθλια μοίρα του ¶ρη συντάσσουμε ένα ωροσκόπιο προσωπικότητας (persona chart), το οποίο αναδεικνύει πώς βλέπει ο ¶ρης τις υπόλοιπες πλευρές του εαυτού μας. Στο χάρτη αυτό σημασία έχουν κυρίως οι οικοθεσίες, δηλαδή το γεγονός ότι ο ¶ρης στο χάρτη αυτό μπορεί ξαφνικά να βρίσκεται στον πρώτο οίκο, άρα να μην ενδιαφέρεται για την καριέρα όπως θα ήθελε το Εγώ να κάνει αλλά για το σώμα, το σεξ ή την έκφραση της προσωπικότητας.
Αν το προεκτείνουμε ψυχολογικά θα μπορούσαμε να δούμε και μία σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία του Εγώ (του γενέθλιου Ήλιου) που θέλει π.χ. "να βάλει τον ¶ρη να δουλέψει", ενώ ο ίδιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την εμφάνιση του και την αυτοέκφραση του.
Με δεδομένο ότι ο Ήλιος σηματοδοτεί το Εγώ, πολλές από τις "αντιρρήσεις" που μπορεί να έχουν οι άλλοι πλανήτες βγαίνουν υποσυνείδητα ή σε προβολές σε άλλους γύρω μας. Σκοπός της ανθρώπινης εξέλιξης σύμφωνα με αυτή τη θεωρία είναι να αναγνωρίσουμε τις πολλαπλές αυτές προσωπικότητες και να τις ενσωματώσουμε στον εαυτό...
Μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο ωροσκόπιο του κυβερνήτη του ωροσκόπου και της Σελήνης. Στα ωροσκόπια αυτά παρατηρείται κυρίως ποια είναι η οικοθεσία του γενέθλιου πλανήτη (που αντικαθίσταται από τον Ήλιο) αλλά και στις ποιότητες που αναδεικνύουν οι ωροσκόποι και τα μεσουρανήματα των επιμέρους ωροσκοπίων. Αυτό γιατί υποτίθεται ότι οι επιμέρους πλανήτες προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω άλλου είδους ενέργειες από το γενέθλιο ωροσκόπο. Έτσι ο γενέθλιος Ερμής μας για παράδειγμα μπορεί να θέλει να συμπεριφερόμαστε πιο πολύ σαν Αιγόκεροι στον ωροσκόπο παρά ως Δίδυμοι και να προσπαθεί να παρακινήσει όλο τον Εαυτό προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η θεωρία και νομίζω - αν κάποιος ασχολείται με ψυχολογική αστρολογία - αξίζει τον κόπο να αφιερώσει λίγο χρόνο σε αυτήν...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
22-02-2008, 09:04 PM #7
Τι γίνεται όμως με το τι θέλει ο ίδιος ο ¶ρης; Αν θεωρήσουμε ότι ο ¶ρης είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα μας, η θεωρία αυτή λέει ότι όταν φτάσει η στιγμή στο πρώτο έτος ζωής που ο Ήλιος "πιάσει" τη γενέθλια μοίρα του ¶ρη, έρχεται στο φως η προσωπικότητα του ¶ρη και εκδηλώνεται με τον τρόπο που θέλει αυτή να εκδηλωθεί κι όχι όπως θα ήθελε το Εγώ να εκδηλωθεί.
Τη χρονική στιγμή λοιπόν που ο Ήλιος πιάνει τη γενέθλια μοίρα του ¶ρη συντάσσουμε ένα ωροσκόπιο προσωπικότητας (persona chart), το οποίο αναδεικνύει πώς βλέπει ο ¶ρης τις υπόλοιπες πλευρές του εαυτού μας. Στο χάρτη αυτό σημασία έχουν κυρίως οι οικοθεσίες, δηλαδή το γεγονός ότι ο ¶ρης στο χάρτη αυτό μπορεί ξαφνικά να βρίσκεται στον πρώτο οίκο, άρα να μην ενδιαφέρεται για την καριέρα όπως θα ήθελε το Εγώ να κάνει αλλά για το σώμα, το σεξ ή την έκφραση της προσωπικότητας.Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
22-02-2008, 11:48 PM #8
Ευχαριστουμε, Βασιλη, για την αναλυτικη απαντηση.
Απο αυτα που λες καταλαβαινω οτι αν εχουμε π.χ. Αρη στις 10 μοιρες στον Κριο στον γενεθλιο και θελουμε να μελετησουμε τον Αρη στο ωροσκοπιο, κοιταζουμε το χαρτη οταν ο Ηλιος ειναι στις 10 μοιρες του Κριου στο πρωτο ετος μετα την γεννηση..Δεν ξερω αν το κατανοησα σωστα..
Επισης δεν γνωριζω αν ολη αυτη η διαδικασια εχει να κανει με τον προοδευτικο χαρτη.
Και κατι αλλο θα ηθελα να ρωτησω *
Οταν ενας αστρολογος μελεταει ενα γενεθλιο χαρτη για να αποκομισει πληροφοριες για την προσωπικοτητα του ατομου κοιταζει
γενεθλιο,
προοδευτικο
και περσονα ?
Παντως η ολη προσεγγυση με την ψυχολογικη αστρολογια εχει πολυ ενδιαφερον.
-
25-02-2008, 10:38 AM #9
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
25-02-2008, 10:40 AM #10
Σωστά...
Από ό,τι έχω δει ως τώρα όχι...
Δε θα το έλεγα. Βασικά κοιτάζει το γενέθλιο. Το προοδευτικό θα του δώσει την ψυχολογική του κατάσταση τώρα. Οι χάρτες περσόνα είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα. Δεν ξέρω και πολλούς να τη χρησιμοποιούν. Προσωπικά θα προτιμούσα να τη χρησιμοποιήσω πειραματικά. Προς το παρόν τουλάχιστον.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.