Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
..........

ΥΓ: Αν και εφόσον θέλει ο Δημήτρης ο Μέλλος που έφερε το θέμα εχτές στη Λέσχη θα μπορούσε να μας δημοσιεύσει τις τρεις διαφορετικές ημ/νίες που του είχαν δώσει για να δούμε πώς μπορεί να προέκυψαν οι προβλέψεις;... Παρακαλώ χωρίς να δημοσιεύσουμε ονόματα... ¶λλωστε ούτε και χτες αναφέρθηκαν...
Σημασία δεν έχουν τα ονόματα, αλλά η εμμονή κάποιων να επιμένουν σε απόψεις που, ανεξάρτητα από το πώς έχουν καταλήξει σε αυτές, θεωρούν ότι αποτελούν και θέσφατα (οι απόψεις τους, εννοείται).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε κουβέντα που είχα με τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ασχολούνται επαγγελματικά με την αστρολογία και ο ένας είναι μελετητής της πολλά χρόνια, είχα τρεις διαφορετικές προτάσεις για τον χρονικό προσδιορισμό του φυσικού τέλους του επικεφαλής της ελλαδικής εκκλησίας.
Κοινή συνισταμένη και των τριών ήταν οι εκλείψεις του 2007, με κυριότερη αυτήν του Αυγούστου. Από τις 28/8ου και μετά και έως και τέλη 9/ου, προσδιόριζε ο ένας (ο οποίος, αφού είδε ότι δεν επιβεβαιώθηκε, μετέφερε την ημερομηνία κάπου στον Μάρτιο!).
Ο δεύτερος, λόγω μιας απόκλισης 3,5 μοιρών (αν δεν κάνω λάθος) της προσβολής του γενέθλιου Δία στους Ιχθείς, μετέφερε το μοιραίο ένα τρίμηνο αργότερα.
Ο τρίτος θεωρούσε τον Οκτώβριο σαν πιο πιθανό μήνα.
Σε άλλη κουβέντα, με ιατρό αυτήν την φορά, μου είχε εξηγηθεί ότι αντίστοιχες περιπτώσεις θεωρούνται χωρίς ελπίδα και ότι το τέλος δεν θα ερχόταν αργότερα από ένα εξάμηνο στην καλύτερη περίπτωση.
Το συμπέρασμα που έβγαλα (και από αυτήν την περίπτωση) είναι ότι ναι μεν κάποια γεγονότα μπορούμε να τα προβλέψουμε, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες πηγές πληροφοριών, αλλά η χρονική ακρίβεια παραμένει ζητούμενο και ίσως δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν και οι συνομιλητές μου (εκτός του ιατρού) κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την ακρίβεια των λεγομένων τους και αν την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για αντίστοιχα θέματα θα επιδείξουν την ίδια απολυτότητα σχετικά με την αξιοπιστία τους.