s
Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 47
    Όνομα:
    Βασίλης

Re: Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Εμένα μου κάνει εντύπωση η ειλικρίνεια των μητέρων στο thread αυτό που δεν το περίμενα. Πιστεύω ότι μπροστά σε μία τέτοια ειλικρίνεια περιττεύουν κι οι λέξεις...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by sagimoon View Post
    Στον μεγάλο μου γιό, έκανα πρόσφατα το τέστ δυσλεξίας με την μέθοδο Παυλίδη. Τρείς ώρες τον εξετάζανε και μια ώρα απάνταγα σε ερωτήσεις για να έχουν πλήρη ιστορικό.
    Από το νήπιο σχεδόν κατάλαβα ότι ...χάνεται...τον αφήνεις να γράψει 2 σειρές και αυτόν κοιτάει το κουνούπι στο ταβάνι, το πουλάκι στο παράθυρο, τον αέρα που φυσάει, και οτιδήποτε άλλο εκτός από την εργασία του.

Στο δημοτικό άρχισαν τα προβλήματα. Στην αρχή λες ότι είναι μουλάρι και θέλει απλά να περάσει το δικό του, απλά δεν θέλει να διαβάσει, δεν τον ενδιαφέρει το θέμα σχολείο. Δυό τρείς φορές τον έπιασα από τα μαλλιά και τον κουτούλαγα στον τοίχο από τα νεύρα μου. Με έβλεπε να περνάω και έτρεμε. Τότε ξύπνησα μόνο. Λέω, πάει έχασα το παιδί μου. Είχα κάνει την ζωή του κόλαση. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι νωρίς, και μπήκα στην διαδικασία να χωνέψω πως το παιδί μου δεν έπερνε τα γράμματα και αφού δεν θα άλλαζε αυτό, γιατί να χαλάσω την ζωή όλων μας? Εκεί πάνω και με αυτό το ερώτημα πήγα στην πρώτη αστρολόγο.
    Το παιδί σου είναι μια χαρά, απλά ναι, δεν είναι για σπουδές. Δεν έχει κάτι που να σε φοβίζει. Απλά χρειάζεται την βοήθειά σου, μα δεν σε βλέπω να έχεις την δύναμη να του την προσφέρεις όπως πρέπει.
    Πράγματι, με σελήνη στον κριό και σε τετράγωνο με άρη, που να βρω την υπομονή που χρειάζεται. θα αρρωστήσω εγώ μετά....

Το άφησα έτσι, απλά μιλώντας με τις δασκάλες που του βάζαν λιγότερα να μαθαίνει, και από την τρίτη δημοτικού έχει βοήθεια από ιδιέτερα και σε κέντρο μελέτης. Πολύ γρήγορα κέρδισα την απόσταση που είχα με το παιδί μου, απλά γιατί άλλαξα ΕΓΩ. Τώρα είναι το δεξί μου χέρι σε όλα, έχει λύσεις για όλα, πάει καλύτερα στο σχολείο και όχι από θαυμα, μα επειδή άλλαξε η ψυχολογία του και γιατί πάντα του λέω μπράβο για την προσπάθεια ακόμα και στα 4 άρια του γυμνασίου...
    Ελπίζω με το χαρτί που έχω από ιδιωτικό φορέα για την διάγνωση δυσλεξίας να αρκεί για να είναι λίγο πιο ελαστικοί οι καθηγητές, μιας και το επίσημο κρατικό χαρτί θα αργίσει....2-3 χρόνια έχει αναμονή....έτσι ακούω...
    Με το επίσημο θα τον εξετάζουν μόνο προφορικά νομιζω...???

Το μόνο που βλέπω στον χάρτη του -από αυτά που μπορώ να δω εγώ φυσικά- είναι ότι ο ερμής από τις 20 ζυγού στον 12ο τραγωνίζει τον ποσειδώνα στον 3ο του οίκο. και μόνο αυτό αρκεί, ε??

Κα τα άλλα το διπλό μου σκορπιουδάκι πάει για....ντέντεκτιβ...Νικολούλ πότε είπαμε παίρνεις σύνταξη ???? χχχ

ΥΓ. Μέχρι να μας καλέσουν από το υπουργείο για εξέταση-του αγίου τάδε-
    δεν θα μπορέσω να συνεχίσω όμως να δίνω 60 ευρώ για την κάθε μια ώρα αντιμετώπισης. Αυτό το πράγμα δεν είναι αντιβίωση, το πήρες και έγινες καλά.
    Τώρα είμαι αποφασισμένη να τον σταματίσω από τις συνεδρίες του, για να μην αναγκαστώ να τον σταματίσω από την μελέτη.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, ζουν καλά μόνο τα λαμόγια. Για τους υπόλοιπους ας ανοίξουν τον κιάδα, ώρα είναι....

Τα δυσλεκτικά παιδιά, από τα λίγα που γνωρίζω, όχι μόνο δεν έχουν νοητική στέρηση, αλλά είναι πανέξυπνα (από τον μέσο όρο και πάνω).
    Και να είστε σίγουρη ότι θα σας κάνει πολύ περήφανη. Πολλά δυσλεκτικά παιδιά σπουδάζουν, παίρνουν πτυχία και προχωρούν στη ζωή τους. Οφείλετε να έχετε υπομονή και να του παρέχετε ένα ασφαλές συναισθηματικό περιβάλλον ώστε να αισθάνεται πόσο σπουδαίο παιδί και ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Γιατί μπορεί. Απλώς, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για κάποια πράγματα.
    Και εγώ αδέξια ήμουν, ως "ζερβοκουτάλα". Δεν με άφηναν ούτε ψωμί να κόψω για να μην σφαχτώ. Μεγαλώνοντας έγινα επιδέξια γιατί άρχισε να αλλάζει ο κόσμος. Πλέον υπάρχουν κουτάλες, μπρίκια, σίδερα σιδερώματος κλπ για αριστερόχειρες, όταν πριν από 50 χρόνια έσπαγαν τα χέρια των παιδιών που έγραφαν με το αριστερό γιατί δεν ήταν το χέρι του "θεού" και τα ανάγκαζαν να χρησιμοποιούν το δεξί, αγνοώντας ότι ο εγκέφαλος μας καθορίζει ποιό είναι το δυνατό μας χέρι.
    Σαφώς και τα δύο αυτά ... προβλήματα δεν συγκρίνονται. Σας αναφέρω όμως την περίπτωση της "ζερβοκουτάλας" ως παράδειγμα ότι ο κόσμος, η κοινωνία αλλάζει. Εγώ βέβαια δεν χρειάστηκε να περιμένω να αλλάξει ο κόσμος γιατί είχα την υπόστήριξη των γονιών μου που δεν με αποθάρρυναν, δεν με ανάγκασαν να αλλάξω "χέρι". Και όπως μου έλεγαν: ΄"Ολα τα μεγάλα μυαλά, όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες ζερβοκουτάλες ήταν. Έτσι και εσύ"
    Καλή δύναμη.

Όνομα:
    Βασίλης

Νομίζω είναι σωστές οι παρατηρήσεις της προλαλήσασας. ¶λλωστε και η ψυχολογία έχει θεωρίες πλέον - τις λεγόμενες συστημικές - που καθορίζουν ότι η ασθένεια είναι κάτι σχετικό και έχει σχέση με το τη στάση του συστήματος που ζούμε και τι ορίζει αυτό ως υγιές και τι ως απόκλιση.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

και ο Αϊστάιν δυσλεκτικός ήταν

Quote Originally Posted by GIRL View Post
    και ο Αϊστάιν δυσλεκτικός ήταν
    Έτσι εικάζεται...μόνο ενδείξεις υπάρχουν και είναι αδύνατον να τον τεστάρουμε τώρα...:toung:

Quote Originally Posted by BlackOrWhat View Post
    Έτσι εικάζεται...μόνο ενδείξεις υπάρχουν και είναι αδύνατον να τον τεστάρουμε τώρα...:toung:
    το διάβασα σε βιογραφία του σε ξένο περιοδικό που έλεγε ότι λόγω της δυσλεξίας που είχε και επειδή τον προόριζαν να ακολουθήσει την νομική επιστήμη ήταν πολύ κακός μαθητής....

Όνομα:
    Βασίλης

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε ωροσκόπια τέτοιων περιπτώσεων για να δούμε αν υπάρχουν αστρολογικές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όνομα:
    Γεωργία

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε ωροσκόπια τέτοιων περιπτώσεων για να δούμε αν υπάρχουν αστρολογικές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.
    Συμφωνώ και εγώ.Θα είχαν ενδιαφέρον να αναλυθούν οι όψεις που θα έδειχναν μία τέτοια τάση.:blink:
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Όνομα:
    Μαρία

Τέτοια ζητήματα ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη λεπτότητα, διότι, μπορεί να μην άπτονται αμιγώς της ιατρικής επιστήμης, πρόκειται όμως για θέματα που εμπεριέχουν πολλές προκαταλήψεις και στερεότυπα. Και βλέπετε πόσο εύκολα προσωποποιούμε όψεις και άλλα στοιχεία από ωροσκόπια...

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Τέτοια ζητήματα ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη λεπτότητα, διότι, μπορεί να μην άπτονται αμιγώς της ιατρικής επιστήμης, πρόκειται όμως για θέματα που εμπεριέχουν πολλές προκαταλήψεις και στερεότυπα. Και βλέπετε πόσο εύκολα προσωποποιούμε όψεις και άλλα στοιχεία από ωροσκόπια...
    Οπότε τι προτείνεις; Να μην κάνουμε τίποτα;

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)