s
"Τα 4 στοιχεία του έρωτα" - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Re: "Τα 4 στοιχεία του έρωτα"

Παντρεύεσαι όμοιο με την έννοια ότι ταυτίζεσαι ψυχικά, αλλά ποτέ στη σχέση δεν υπάρχει ισοτιμία, κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τις κοινωνικές όπου ο καθένας έχει το ρόλο του. Πιστεύω ότι οι μόνες επιτυχημένες σχέσεις που κρίνονται, περνούν δοκιμασίες στο χρόνο, και αντέχουν, είναι αυτές που οι άνθρωποι έχουν μεταξύ τους καταρχήν ακατανίκητη σεξουαλική έλξη και ενδιαφέρον, και κατά δεύτερο λόγο ψυχική ταύτιση και ενδιαφέρουσα αλλά και αρμονική πνευματική επικοινωνία. Αλλά αν δεν υπάρχει όμως σεξουαλικό ενδιαφέρον και επιθυμία αισθησιακή, η σχέση δεν στέκεται ούτε για μία εβδομάδα. Και το σεξουαλικό ενδιαφέρον, την φλόγα, κάθε άλλο παρά οι αρμονικές όψεις μεταξύ πλανητών μεταξύ των ατόμων το δείχνουν. Το σεξ και ο πόθος που είναι και το πρώτο συστατικό για να δημιουργεί κανείς και να διατηρεί σχέσεις (παρά όλα αυτά τα υπερ-ρομαντικά που ακούγονται και γράφονται ότι ο μεγάλος έρωτας είναι με την αδελφή ψυχή). Ο τομέας της σεξουαλικότητας είναι δείκτης έντασης στη ζωή, και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτό και για το Ωροσκόπιο. Το σεξ είναι ανταγωνιστικό και φρουδικά να το δούμε, γι'αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο 'Αρης μιας γυναίκας στο Ζυγό να έλκεται περισσότερο από την Αφροδίτη ενός άντρα στους Διδύμους σχηματίζοντας τρίγωνο μαζί της, από τη στιγμή που αυτή η γυναίκα θα δυσφορεί με τον χαρακτήρα αυτού του άντρα με την Αφροδίτη στους Διδύμους που μπορεί να είναι και λίγο πεταλουδίτσα και να μην της είναι καθόλου πιστός, ειδικά μάλιστα αν εκείνη έχει Ωροσκόπο Σκορπιό ή 'Ηλιο στο Σκορπιό, ακόμα κι αν ο Ωροσκόπος της σχηματίζει τις θετικότερες γωνίες με πλανήτες του άντρα. Σημασία έχει λοιπόν πολύ περισσότερο μεταξύ ποιών ζωδίων γίνονται οι σκληρές όψεις στον κάθε χάρτη ξεχωριστά, και πολύ λιγότερο οι όψεις της συναστρίας.
    Σε φαινομενικά ''τέλειες' συναστρίες με τρίγωνα Σελήνης/'Ηλιου και/ή Αφροδίτης/'Αρη, και με πολλούς πλανήτες του άντρα στον 7ο της γυναίκας ή της γυναίκας στον απρόσωπο 7ο, αρκούσε ένας Κρόνος του άντρα στον 5ο ή στον 8ο ή σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο της γυναίκας για να μπλοκάρει τη σχέση και να μείνουν τα πράγματα στην φιλική επικοινωνία. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπήρχαν 10 θετικοί δείκτες και αυτός ο ένας αρνητικός κατέστρεφε τη σχέση, επειδή ο συγκεκριμένος δείκτης είχε φοβερά υψηλή αξιολόγηση.
    Αυτά κάπως έτσι τα υποστηρίζει και ο Arno Muller, ένας διορατικός και άσημος ως συνήθως όπως συμβαίνει Αστρολόγος του ''εργαστηρίου'' που συνεργαζόταν με τον Hans Bender στο Ινστιτούτο Παραψυχολογίας στο Freiburg προ αμνημονεύτων. Για τους γερμανομαθείς λέω ότι μπορείτε να βρείτε και ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την Αστρολογία στο βιβλίο Verborgene Wirklichkeit (Κρυμμένη Αλήθεια), εκδόσεις Piper , ένα βιβλίο με τις μελέτες του Πανεπιστημίου Freiburg σε τομείς Παραψυχολογίας και Οριακών Επιστημών. Φυσικά τέτοιες σοβαρές έρευνες είναι στο περιθώριο, γιατί αλλιώς τα μισά αστρολογικά βιβλία έπρεπε να γράφονταν από την αρχή.

Όνομα:
    DR WHO

Σε επιφανειακο επιπεδο ειναι καλο αρθρο και σε αυτο το επιπεδο εχει και καποια σωστα (αν και δεν συμφωνω απολυτα σε ολα οσα υποστηριζει για τα ζωδια του νερου μιας και ανηκω και σε αυτα)

Κατα την γνωμη μου ομως το θεμα ειναι πολυ γενικευμενο

Μιας και το καθε ζωδιο ειναι ξεχωριστο και εχει διαφορες με ολα τα αλλα...για να κατσουμε να τα βαζουμε σε 4 τσουβαλια και να τα κρινουμε κατα αυτο το τροπο.

Τελοσπαντων βλεπω οτι υπαρχουν και αλλες αναλυσεις βασισμενες σε ομαδες
    Οριστε και μια αλλη αποψη απο αλλον αστρολογο απο το pathfinder

Pathfinder Horoscopes - Ζώδια, αστρολογικές προβλέψεις, άρθρα κ.α : Στοιχεία

Ένας εραστής που είναι γεννημένος στο Ζώδιο του Νερού θα σας διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχετε έλλειψη ειδυλλίου στη ζωή σας. Τα Ζώδια του Νερού είναι ζεστά, συναισθηματικά, ευαίσθητα, διαισθητικά, συμπαθητικά, συμπονετικά, με πολύ φαντασία, και στην περίπτωση του Σκορπιού πολύ, πολύ σέξι. (αρκετα με τις κολακειες :toung

Όλοι γνωρίζουμε τους Καρκίνους που οι διαθέσεις τους μας τρελαίνουν, και τους Ιχθύες των οποίων η έλλειψη πρακτικότητας συχνά σημαίνει ότι πληρώνουμε πάντα το λογαριασμό. Τα Υδάτινα Ζώδια δεν είναι πάντα πρακτικά, όμως υπάρχουν πολλοί Καρκίνοι και Σκορπιοί που είναι θαυμάσιοι επιχειρηματίες.

Ένας εραστής γεννημένος στο στοιχείο του Νερού θα σας ανεβάσει στα ύψη της συναισθηματικής ευδαιμονίας, ιδιαίτερα εάν είστε ο ευαίσθητος τύπος. Αλλά επειδή αυτά τα Ζώδια είναι πολύ ευαίσθητα υπάρχουν στιγμές που η ευτυχία τους μετατρέπεται σε λύπη και τότε είναι που η αρνητική αύρα φαίνεται να βαραίνει την προσωπικότητά σας, και δεν μπορείτε να πείτε ή να κάνετε τίποτα για να τους τραβήξετε έξω από εκεί.

Μερικές φορές είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σ' αυτό το στοιχείο να διατηρήσουν τη δική τους εσωτερική δύναμη και χρειάζονται μια ώθηση προς τα επάνω περισσότερο από τα άλλα Ζώδια. Αλλά σκεφτείτε το στοιχείο τους το Νερό, που βρίσκεται πάντα σε κίνηση. Όπως οι παλίρροιες, τα Ζώδια του Νερού έχουν τις διακυμάνσεις τους, έτσι αν θέλετε έναν ολοκληρωτικά σταθερό, αξιόπιστο εραστή που οι διαθέσεις του δεν φαίνονται να αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, καλύτερα να διαλέξετε ένα από τα άλλα στοιχεία.

Όμως, εάν έχετε χτίσει τα δικά σας μικρά κάστρα στην άμμο, και αναρωτιέστε αν κάποτε θα συναντήσετε κάποιον που θα πίστευε στην αγάπη όσο και σεις, το καλύτερο θα ήταν να βρίσκατε έναν Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ. Χωρίς αμφιβολία αισθάνονται το ίδιο με σας, και μπορεί να είχαν πολλές απογοητεύσεις μέχρι που εμφανιστήκατε.

Ενώ τα Ζώδια του Νερού δεν είναι τόσο ορμητικά όπως είναι συχνά τα Ζώδια της Φωτιάς, όταν ερωτεύονται, ερωτεύονται βαθιά και σοβαρά. Θέλουν την παντοτινή ευτυχία, κάποιον που να εκπληρώνει τα όνειρά τους και να μην τους απογοητεύει ποτέ. Και βεβαίως, αν είναι γεννημένοι Σκορπιοί είναι επίσης αφάνταστα ζηλιάρηδες τόσο για το παρελθόν σας, όσο και για το παρόν σας. (Ωχ...:embarrest)

Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να αναμείξετε την προσωπικότητά σας μ' ένα Ζώδιο του Νερού, ιδιαίτερα αν είστε πύρινο Ζώδιο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε, γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο ευεργετικά απ' όσο φαντάζεστε.

Βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέφετε τις φαντασιώσεις σας. Αν ψάχνετε για μια παροδική σχέση, αυτά τα Ζώδια δεν είναι για σας. Ακόμη κι αυτό το σεξουαλικό σύμβολο του Ζωδιακού ο Σκορπιός κατά βάθος θέλει περισσότερα από έναν παροδικό έρωτα

Εγω δε νομιζω οτι υπαρχει τελικα συνταγη...
    Μπορει να εισαι τρελα ερωτευμενος με καποιον, να τον λατρευεις και το σεξ να ειναι μετριο κι ομως επειδη υπαρχουν σε πολυ μεγαλο βαθμο τα υπολοιπα οπως ποιηματακια, χειροφιληματα, πνευματικη συμπνοια κτλ να μη σου φαινεται.
    Μπορει επισης να υπαρχει ισχυρη ελξη για καποιον, απολυτη σεξουαλικη συμπνοια, και τα αλλα να ειναι σε πιο μετριο βαθμο και παλι να κρατησει και να ευδοκιμησει η σχεση!

Το παραδειγμα εντωμεταξυ με τον κρονο στον 5ο που εβαλε ο Αργοναυτης μου χει τυχει, και δεν εμεινε σε καθολου φιλικο επειπεδο η επικοινωνια. Αν και καταλαβαινω οτι ηταν απλα ενα παραδειγμα και εξαρταται κι απ αλλους παραγοντες, απλως ειπα να το πω. Και το αλλο παραδειγμα

Σχετικα με τα στοιχεια, νομιζω οτι ο τροπος που προσεγγιζεις τον ερωτα και που θελεις να τον προσεγγιζουν φαινεται απο την αφροδιτη και τον Αρη. Εγω που τα χω στο Ζυγο π.χ. θα μου αρεσε μια "ποιητικη΅΅ προσεγγιση... Καποιες φορες απ οτι εχω καταλαβει ομως μπορει να τα εκφρασεις και με τον τροπο του απεναντι ζωδιου... Επισης οι οψεις που θα κανουν οι πλανητες αυτοι με τους αντιστοιχους του αλλου ατομου θα ενισχυσουν δυναμικα ή το αντιθετο τις ιδιοτητες του καθε πλανητη.Αλλα οταν το φλερτ θα γινει ερωτας,σχεση εκει μπαινουν τα θελω του ηλιου και της σεληνης και τα θελω του ηλιου και στη γυναικα και στον αντρα πιστευω οτι παιζουν μεγαλο ρολο και στο σεξουαλικο κομματι και κακως για μενα που δεν υπογραμμιζεται αυτο. Αν εισαι Κριος και εχεις Αρη στο Ζυγο δεν ειναι το ιδιο με το να εισαι Διδυμος και να χεις Αρη στο Ζυγο... Η σεληνη τωρα πιστευω ειναι αυτη που θα δειξει τη διαρκεια γιατι ή θα ενωσει το εγω με το συναισθημα ή οχι γι αυτο πιστευω οτι δινουν σημασια και στις οψεις που κανει η σεληνη με τον ηλιο σε μια συναστρια. Αν υπαρχουν καλες οψεις ακομα και σε αντιφατικα στοιχεια να ειναι οι πλανητες ή τα φωτα υπαρχει μια βοηθεια ενω αν υπαρχουν δυσκολες οψεις και ειναι σε αντιφατικα στοιχεια το παιχνιδι μαλλον χανεται. Καπως ετσι τα βλεπω εγω τα πραγματα..... Αλλα θα μου πεις τι ξερω εγω απο αστρολογια!!!
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Βασίλης

Παιδιά, καταρχήν σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις.

Σχετικά με το άρθρο θα ήθελα να πω ότι σκοπός του είναι να κάνει ψυχολογικές προσεγγίσεις στην ερωτική συμπεριφορά των τεσσάρων στοιχείων. Τίποτα περισσότερο. Δεν είναι ζητούμενο μέσα από αυτή την προσέγγιση να καλύψουμε όλη τη γκάμα των ζωδίων και όλη την περιπλοκότητα ενός ατομικού χάρτη. Ούτε και υπάρχει κανένα αλάθητο, για να πούμε ότι μόνο αυτή η προσέγγιση είναι σωστή και ό,τι διαβάζουμε από άλλους αστρολόγους είναι λάθος.

Σκοπός του άρθρου είναι απλά να δώσει κάποια ερεθίσματα για σκέψη και συζήτηση. Να εμβαθύνουμε κάπως στην έννοια του στοιχείου, την οποία συνήθως την αφήνουμε απέξω και πάμε κατευθείαν στα ζώδια. Η προσέγγιση του άρθρου όμως είναι ένα μόνο από τα πολλά στοιχεία που βλέπουμε στο ερωτικό προφίλ του καθενός μας. Δεν είναι το μοναδικό. Χρειάζεται να εξατομικεύσει κανείς όχι μόνο σε επίπεδο ζωδίου αλλά κι ακόμα περισσότερο σε επίπεδο ατομικού χάρτη.

Επιμέρους διαφοροποιήσεις όπως αυτές που αφορούν το Σκορπιό χρειάζονται περισσότερη συζήτηση και εμβάθυνση. Εν πρώτοις ο Σκορπιός δείχνει αυτόνομος σα ζώδιο και η περιγραφή που τον θέλει να έχει σχέσεις κυρίως συναισθήματος δεν του ταιριάζει. Ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει αυτή η περιγραφή. Ο Σκορπιός συνδεόμενος με τον 8ο οίκο αποζητά κυρίως να κατέχει την ψυχή του συντρόφου του. Δεν είναι η υλική ηδονή η ευχαρίστηση του. Αυτή είναι ίδιον του Ταύρου. Η ηδονή του είναι η κατοχή της ψυχής, των μυστικών, το μοίρασμα της ψυχής. Αυτή η προσέγγιση δείχνει κατεξοχήν ότι ο Σκορπιός αναζητά να μπει στις ζωές των άλλων. Κι αυτό συνδέεται με την προσέγγιση της επιθυμίας του Νερού να απλώνεται στο χώρο που του δίνουν. Η διαφορά είναι ότι ο Σκορπιός κατακτά και απαιτεί το χώρο, δεν τον ζητά με νάζια όπως ο Ιχθύς, ούτε με παράπονο όπως ο Καρκίνος.

Η έννοια της προστασίας που αναφέρεται στο άρθρο για τα ζώδια του Νερού συνδέεται συνήθως με το ζώδιο του Καρκίνου. Ωστόσο προστασία προσφέρει και ο Σκορπιός. Δεν είναι η μητρική προστασία του Καρκίνου. Είναι η πατρική προστασία του αφέντη. Ή η υπεράσπιση του αρχηγού από τον Σκορπιό - πολεμιστή. Αν ο Σκορπιός είναι αφέντης , ο "σκλάβος" σύντροφος του ανήκει και αφού του ανήκει, μπορεί να τον κάνει ότι θέλει, αλλά πρέπει να φροντίζει και για το καλό του. Αν είναι πολεμιστής ανήκει στον αφέντη του, οφείλει να τον προστατεύει από τους εχθρούς και είναι πιστός μέχρι θανάτου. Αυτές οι σκέψεις μπορεί να ρίξουν περισσότερο φως στη λογική της "προστασίας".

Πάντως για να μη μακρυγορούμε όλες αυτές είναι προσεγγίσεις που θέλουν πολύ κουβέντα και πολύ συζήτηση. Κατέγραψα μόνο μερικές σκέψεις.

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και για τα ερεθίσματα που δώσατε κι ελπίζω να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Συμφωνω μαζι σου Βασιλη!

Ας δικαιολογήσω για μια ακόμη φορά το ψευδώνυμό μου.

Πρώτον, ομολογώ πως διαβάζοντας το άρθρο, μια σύγχιση την έπαθα, καθώς ενώ κοιτούσα επάνω το γνώριμο περιβάλλον της ιστοσελίδας, είχα την αίσθηση πως φυλλομετρώ γνωστό γυναικείο περιοδικό αμερικανικής προέλευσης, το οποίο έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής για πολλές ελληνίδες. Και αυτή η αίσθηση δεν μου άρεσε καθόλου.

Δεύτερον, βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την επιλεκτική τάση να θυμόμαστε στις κατα καιρούς αναλύσεις, ότι μας συμφέρει. Επί παραδείγματι, εδώ μας απασχολούν τα στοιχεία και τους δίνουμε πολλή μεγάλη σημασία (έστω και υπό το καθεστώς το υπερ-γενικεύσεων) και από την άλλη, εφαρμόζουμε με την ίδια ευκολία πρακτικές που στέλνουν τα Στοιχεία από εκεί που ήρθαν , όπως είναι για παράδειγμα το λεγόμενο Σύνθετο ωροσκόπιο.

Επισημαίνω πως δεν αντιλέγω ότι οποιαδήποτε επικεντρωμένη ερευνητική εργασία έχει τη χρησιμότητά της, ωστόσο καλό θα είναι να έχει έναν άξονα αναφοράς και να λαμβάνονται υπόψη και σημαντικοί συνδυαστικοί παράγοντες.

Από εκει και πέρα τώρα, σχετικά με τα υπόλοιπα που γράφτηκαν, νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα και κυρίως κατά πόσο πιστεύει ο καθένας ότι υπάρχουν παράγοντες που επιτρέπουν ή αποτρέπουν τη δημιουργία ή τη διάρκεια μιας σχέσης σε επίπεδο αποτελέσματος.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by gargoyle View Post
    Ας δικαιολογήσω για μια ακόμη φορά το ψευδώνυμό μου.
    Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κριτική σας.

Επί της ουσίας έχω μία διαφωνία στο να κατατάσσουμε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ στην κατηγορία της ευτελούς δημοσίευσης. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει ένα κάποιο πουριτανισμό με την έννοια της αποξένωσης πνεύματος και σώματος, όπως βιώνεται σήμερα στο δυτικό άνθρωπο. Υπάρχει υποθέτω μεγάλη πιθανότητα να διαφωνήσετε, καθώς όπως έχετε πει ήδη σε άλλο post δεν κατανοείτε το μεταμοντέρνο, αλλά αυτό εντέλει το αφήνω σε σας.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η παραπάνω δεν είναι ερευνητική δουλειά, όπως την εννοείτε. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι αστρολογικός ερευνητής, καθώς δεν κομίζω κάτι καινούριο. Προσπάθεια μου - όπως το αντιλαμβάνομαι - είναι να δημοσιεύω κάποια άρθρα που δημιουργούν προβληματισμό και θίγουν κάποια ζητήματα που δεν έχουν ενδεχομένως τύχει της δέουσας προσοχής. Το συγκεκριμένο άρθρο νομίζω πετυχαίνει το στόχο του γιατί επικεντρώνεται στη βασική ψυχολογική λειτουργία του κάθε στοιχείου, όπως περιγράφεται από συγγραφείς της ψυχολογικής αστρολογίας, τη φαντασία, την αφηρημένη ανάλυση, το συναίσθημα και την πρακτική αντίληψη. Αναφορές παρόμοιες υπάρχουν στα άρθρα Ψυχολογίας και Αστρολογίας που έχουν δημοσιευτεί από το site. Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μία πρακτική εφαρμογή εκείνων των αρχών.

Πέραν των όποιων δικών μου επιλογών πάντως θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν σοβαρότατοι συγγραφείς όπως η Λιζ Γκριν που έχουν κάνει σοβαρότατες εργασίες στις οποίες αναφέρουν επι λέξει ότι στα στοιχεία της φωτιάς π.χ. αρέσουν οι φαντασιώσεις και τα εσώρουχα. Νομίζω ότι θα την αδικούσε κανείς αν έλεγε ότι γράφει κι εκείνη για κάποιο γυναικείο περιοδικό.

Ο άξονας αναφοράς του άρθρου έχει περιγραφεί στο post αμέσως πριν το δικό σας στις δύο πρώτες παραγράφους.

Τέλος δεν έχω καταλάβει την αναφορά σας "κατά πόσο πιστεύει ο καθένας ότι υπάρχουν παράγοντες που επιτρέπουν ή αποτρέπουν τη δημιουργία ή τη διάρκεια μιας σχέσης σε επίπεδο αποτελέσματος". Ειδικά το σε επίπεδο αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Γιατι το σεξ και οι στενες διαπροσωπικες σχεσεις να θεωρειται θεμα μη σοβαρο δεν εχω καταλαβει.... Μου αρεσει η σοβαροτητα αλλα οχι η σοβαροφανεια. Αλλα ακομα κι αν υποθεσουμε οτι οντως αυτα τα θεματα ειναι λαιτ απο τη στιγμη που ενδιαφερουν πολυ κοσμο αυτοματως εμπεριεχουν μια σπουδαιοτητα

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κριτική σας.

Επί της ουσίας έχω μία διαφωνία στο να κατατάσσουμε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ στην κατηγορία της ευτελούς δημοσίευσης. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει ένα κάποιο πουριτανισμό με την έννοια της αποξένωσης πνεύματος και σώματος, όπως βιώνεται σήμερα στο δυτικό άνθρωπο. Υπάρχει υποθέτω μεγάλη πιθανότητα να διαφωνήσετε, καθώς όπως έχετε πει ήδη σε άλλο post δεν κατανοείτε το μεταμοντέρνο, αλλά αυτό εντέλει το αφήνω σε σας.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η παραπάνω δεν είναι ερευνητική δουλειά, όπως την εννοείτε. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι αστρολογικός ερευνητής, καθώς δεν κομίζω κάτι καινούριο. Προσπάθεια μου - όπως το αντιλαμβάνομαι - είναι να δημοσιεύω κάποια άρθρα που δημιουργούν προβληματισμό και θίγουν κάποια ζητήματα που δεν έχουν ενδεχομένως τύχει της δέουσας προσοχής. Το συγκεκριμένο άρθρο νομίζω πετυχαίνει το στόχο του γιατί επικεντρώνεται στη βασική ψυχολογική λειτουργία του κάθε στοιχείου, όπως περιγράφεται από συγγραφείς της ψυχολογικής αστρολογίας, τη φαντασία, την αφηρημένη ανάλυση, το συναίσθημα και την πρακτική αντίληψη. Αναφορές παρόμοιες υπάρχουν στα άρθρα Ψυχολογίας και Αστρολογίας που έχουν δημοσιευτεί από το site. Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μία πρακτική εφαρμογή εκείνων των αρχών.

Πέραν των όποιων δικών μου επιλογών πάντως θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν σοβαρότατοι συγγραφείς όπως η Λιζ Γκριν που έχουν κάνει σοβαρότατες εργασίες στις οποίες αναφέρουν επι λέξει ότι στα στοιχεία της φωτιάς π.χ. αρέσουν οι φαντασιώσεις και τα εσώρουχα. Νομίζω ότι θα την αδικούσε κανείς αν έλεγε ότι γράφει κι εκείνη για κάποιο γυναικείο περιοδικό.

Ο άξονας αναφοράς του άρθρου έχει περιγραφεί στο post αμέσως πριν το δικό σας στις δύο πρώτες παραγράφους.

Τέλος δεν έχω καταλάβει την αναφορά σας "κατά πόσο πιστεύει ο καθένας ότι υπάρχουν παράγοντες που επιτρέπουν ή αποτρέπουν τη δημιουργία ή τη διάρκεια μιας σχέσης σε επίπεδο αποτελέσματος". Ειδικά το σε επίπεδο αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
    Εξυπακούεται πως η όποια δημοσίευση αναφορικά ως προς το σεξ δεν συνεπάγεται την αυτόματη κατάταξή της στις ευτελείς δημοσιεύσεις. Σημασία έχει όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται, αλλά και εκφράζεται η όποια άποψη. Υπό αυτήν την έννοια η επισήμανση τυχόν πουριτανισμού δεν έχει θέση εδώ. Εκτός κι αν η δυσφορία απέναντι σε "υποδείξεις" σχετικά με "παιχνιδάκια" και λοιπά συνταγολόγια, θεωρείται πουριτανισμός. Αν ναι, τότε, το παραδέχομαι πως είμαι πουριτανή.

Σχετικά με το μεταμοντέρνο, πουθενά δεν έχω δηλώσει πως δεν το καταννοώ. Εσείς ισχυριστήκατε πως δεν γνωρίζετε πλήρως τι σημαίνει. Προσωπικά, έχω δηλώσει πως δεν συμφωνώ με το μεταμοντέρνο. Έχει διαφορά.

Σχετικά με το άρθρο, πετυχαίνει το στόχο του στη βάση που είναι γενικόλογο και "ελαφρύ". Δεν διαφωνώ ως προς αυτό. Αλλού εστιάστηκα, και νομίζω πως ήταν σαφές. Εάν ωστόσο, δεν το κατέστησα κατανοητό, δική μου η παράλειψη. Εν τούτοις δεν έχει καμία σημασία να το αναλύσουμε περισσότερο. Σας αφήνω την τελευταία λέξη. ¶λλωστε το άρθρο σύμφωνα με τους περισσότερους αναγνώστες ήταν εύστοχο.

Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο "αφηρημένη ανάλυση" (γενικά).

Τώρα, όσον αφορά τη σύνδεση των λέξεων "σοβαρότατος" ερευνητής και "σοβαρότατη" μελέτη με φρασεολογία του τύπου "στις γυναίκες της φωτιάς αρέσουν οι φαντασιώσεις και τα εσώρουχα", προφανώς μου κάνετε κάποιο αστείο...
    Σαφώς και αποτελούν ενδεικτικά "πιασάρικης" αντιμετώπισης. Τόσο από την άποψη της επιλογής της φρασεολογίας όσο και από το ρηχό της όλης προσέγγισης.

Τώρα αν θέλετε να επικεντρωθούμε συγκεκριμένα στην κυρία που αναφέρετε, δεν θεωρώ πως όποιος έχει στην κατοχή του μία μεγάλη εμπορική ιστοσελίδα αποτελεί και "σοβαρό" ερευνητή. Και αν με ρωτάτε προσωπικά, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχω συναντήσει διάφορα άρθρα που παραπέμπουν σε λογικές γυναικείου περιοδικού. Αλλά αυτό προφανώς και αποτελεί εκτίμηση του καθενός και δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος για να ανταλλάξουμε απόψεις επί του συγκεκριμένου.

Τέλος, σχετικά με την αναφορά που με ρωτάτε, η απάντηση είναι πολύ απλή: Αναρωτιέμαι απλώς κατά πόσο μπορεί κανείς να δηλώνει π.χ. πως πιστεύει στην ελεύθερη βούληση των ατόμων και ταυτόχρονα να κοιτάζει το Σύνθετο ωροσκόπιο και τις πρόοδους για να δει τη διάρκεια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σχέσης τους. Η διάρκεια μια σχέσης, για παράδειγμα, είναι μία μορφή αποτελέσματος, με την ευρεία έννοια.

Σας ευχαριστώ κι εγώ για τον γόνιμο διάλογο.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Ανεξαρτητα απο το αρθρο ολοι θελουν και τα λαιτ και τα πιο σοβαρα εγω αυτο εχω να πω παντως!Κι αν τα λαιτ εχουν και καποιο υποβαθρο τοτε ξεφευγουν απο τα πλαισια της καθαρης διασκεδασης του νου και αποκτουν ισως περισσοτερο ενδιαφερον. Μονοδιαστατοι ειναι λιγοι...

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)