s
Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Σωκράτης
    Location
    Περιστέρι
    Posts
    4,097

    Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Ας δούμε έναν χάρτη και ελεύθερα ας τον σχολιάσουμε. Πρόκειται για ανδρικό θέμα.



    Και ας μην ξεχνάμε ότι τη συγκεκριμένη Ενότητα δεν την έχω φέρει από τη Γαλλία και την κάνω ότι θέλω. Είναι απολύτως ελεύθερη να γράφουν οι πάντες και να ρωτάνε τα πάντα. Οι απαντήσεις δεν θα είναι από επαγγελματίες αστρολόγους αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί εκολαπτόμενοι μέσα στο myHoroscope και πολλά ταλέντα.

    Ανοίχτε λοιπόν θέματα και μη σας νοιάζει ότι μας διαβάζουν και επαγγελματίες. Εύκολα μπορούμε να το κάνουμε private αν επιθυμείτε
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

    Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    55

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Φοβερό ωροσκόπιο....και το λέω αυτό γιατί γίνεται χαμός από πλανητικούς σχηματισμούς: κάμποσα Yod, μυστικά ορθογώνια, μεγάλα τρίγωνα...
    Αναμένω με αγωνία τα σχόλια

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Aγαπητή Marilam,

    Με τα yod, και τα μυστικά ορθογώνια μας εξιτάρισες! Προηγείσαι, δώσε το ρυθμό!

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Σχετικά με τον ανδρικό γενέθλιο χάρτη που εξετάζουμε, θα πω πως πρόκειται για ένα "άσχημο" ωροσκόπιο με την έννοια ότι το συγκεκριμένο άτομο χρειάζεται πολυ υποστήριξη και βοήθεια για να εξελιχθεί και να ξεπεράσει τις προσωπικές του αδυναμίες. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι άνθρωπος με κακό χαρακτήρα.
    Θα το αιτιολογήσω, με βάση τις ποιότητες που εκφράζονται από τις ζωδιακές θέσεις του.

    1. Εχει βασικούς πλανήτες σε θέση πτώσης ή αδυναμίας
    α) Ηλιος στο Ζυγό και σε κρίσιμη μοίρα των παρορμητικων 00 14' σε πτώση. Η ατομικότητα και η θεληματικότητα του Λέοντα φθίνει στον κοινωνικό Ζυγό. Εδώ ο Κρόνος, συγκυβερνήτης της Αφροδίτης είναι σε έξαρση. Ο Ζυγός, ολοκληρώνεται μέσα απο την αποδοχή των τρίτων ή του περιβάλλοντός του, μια αποδοχή που την έχει απόλυτη ανάγκη.

    β) Αφροδίτη στο απόλυτο βασίλειο του Ερμή (κυριαρχία και έξαρση) στην Παρθένο σε πτώση. Ο τρόπος που αγαπάμε (Αφροδίτη) εκφράζεται μέσα από την ανάλυση, τη λογική και την κριτική της Παρθένου (Ερμής)

    γ) Αρης στο βασίλειο της θηλυκής Σελήνης, τον Καρκίνο, σε αδυναμία. Η δράση του Αρη πνίγεται στο νερό της Σελήνης. Το άτομο έχει ισχυρούς δεσμούς με την μητέρα του (Καρκίνος) με τάσεις καταπίεσης ή προσκόλλησης σ αυτήν.

    δ) Κρόνος στο Λέοντα (συγκυβερνήτης και του απέναντι Υδροχόου), σε αδυναμία. Αν και παραμένει ισχυρός εν τούτοις δηλώνει μια δύναμη με αμφίβολη διάρκεια καθώς οι ποιότητες του Λέοντα, περιορίζονται από τον Κρόνο. Στο συγκεκριμένο χάρτη ο Κρόνος στον 9ο περιορίζει και καθυστερεί τις πιθανές επιτυχίες του οίκου. Ο πατέρας, που σημειοδοτείται από τον Κρόνο πρέπει να είναι αυστηρός, απαιτητικός, με δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση απέναντι στα παιδιά του και να αντιτίθεται στη φιλοσοφία της μητέρας (Σελήνη) ως προς την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.


    Το Εγώ, η Αγάπη, η Δράση η Επιτυχία, το πατρικό πρότυπο, σε αδύναμες θέσεις.


    Μαύρη Σελήνη (7ος οίκος) στους Διδύμους και σε σκληρές όψεις με τον Ερμή(10ος) στην Παρθένο (τετράγωνο) και τον Ποσειδώνα (1ος) στον Τοξότη (αντίθεση). Η λογική ελέγχει το σεξουαλικό ένστικτο και τον αισθησιασμό και οι όψεις απαιτούν βιωματικές εμπειρίες για να καταφέρει το άτομο να εξισορροπήσει την λογική και την φαντασίωση στον ερωτισμό του. Καταπιέζει τη σεξουαλική του έκφραση προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ερωτικών του συντρόφων και έντονος ερωτισμός που εκτονώνεται με αλληλογραφία, τηλεφωνήματα ή μόνο ερωτόλογα.Ωστόσο, η θέση της στον 7ο οίκο δείχνει πως το άτομο δεν δέχεται τη δέσμευση εύκολα και αναζητά την ισορροπία και την αρμονία μέσα από διαφορετικούς συντρόφους. Αναζητά ταυτόχρονα την συντροφικότητα και την ανεξαρτησία και μάλλον οδηγείται σε αποτυχημένες σχέσεις.

    Ο Ποσειδώνας στον 1ο Οίκο που εκφράζει το Εγώ, δείχνει τις ψευδαισθήσεις που τρέφει το άτομο ως προς την προσωπικότητά του. Μάλλον έχει συγκεχυμένες, απατηλές ή ουτοπικές απόψεις για τον εαυτό του. Ισως ψεύδεται πρώτα προς τον εαυτό του και μετά στους άλλους, με την έννοια πως έχοντας πλάσει έναν ιδανικό εαυτό στον οποίο πιστεύει, προσπαθεί να δείξει αυτή την εικόνα στο περιβάλλον του, δεν γίνεται κατανοητό και αποτυγχάνει συχνά. Ο Δίας κυβερνήτης του οίκου, δείχνει πως σέβεται τους κανόνες, τους νόμους, έχει ήθος και δεν προσβάλει τους άλλους.

    Η Σελήνη στον Υδροχόο και στον 3ο οίκο, δείχνει πνεύμα προοδευτικό, με φαντασία και επινοητικότητα στη διαμόρφωση του οποίου η επίδραση της μητέρας είναι ισχυρή αλλά πιθανολογώ εκκεντρική, ίσως διαζευγμένη. Είναι άτομο μάλλον δραστήριο και δημοφιλές.
    Η Σελήνη σε τρίγωνο με το Βέρτεξ, δείχνει πως οι γυναίκες- σύντροφοι είναι σημαντικές για την εξέλιξή του στη ζωή.

    Ο Δίας στον 8ο οίκο, στον Καρκίνο, δείχνει πως το άτομο θα λάβει κληρονομιά μάλλον από την μητέρα του, αλλά η θέση του στον Οίκο των Διδύμων είναι αδύναμη και δείχνει πιθανές απώλειες από κακή διαχείριση.

    Ο Ηλιος στον Ζυγό στον 10ο οίκο, δείχνει σταδιοδρομία που επιτυγχάνεται μέσα από την βοήθεια άλλων, σε επαγγέλματα που σχετίζονται με το κοινό, τα νομικά, τις τέχνες ή την συγγραφή, όμως η αδύναμη θέση του Ηλιου προειδοποιεί για δυσκολίες που σχετίζονται με την αυτοεπιβεβαίωση του ατόμου.

    Ο Ουρανός στον Σκορπιό και στον 12ο οίκο, δείχνει τις διαισθητικές ικανότητες του ατόμου, κρυφούς εχθρούς και δοκιμασίες που προκύπτουν ξαφνικά στη ζωή του.

    Δύσκολοι οι σεληνιακοί δεσμοί που απαιτούν μεγάλες και επίμονες προσπάθειες του ατόμου στον τομέα των σχέσεων με τους άλλους. Αν μάθει να εκτιμά και να αξιολογεί σωστά τις σχέσεις του, μακριά από τις υλικές παγίδες, θα μπορέσει να ξεπεράσει τις εσωτερικές του αδυναμίες.

    Τέλος ο Ωροσκόπος στον Σκορπιό, δείχνει εκτός από την ισχυρή διαίσθηση, την καρτερικότητα, την υπομονή, την αντοχή και το πάθος του ατόμου, που κατά τη γνώμη μου ίσως εξισορροπούν τις αδυναμίες του Ηλιου του.

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  5. #5
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Φωτεινή
    Location
    thessaloniki
    Posts
    3,068

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Συμφωνω με την Φυλλενια και προσθετω:
    παρατηρησα πως εχει μονο τον Χειρων αναδρομο,που συμφωνα με ενα παλιοτερο αρθρο του retrograde,σημαινει οτι το ατομο εχει ευελιξια,οτι μπορει δηλαδη τις -ας πουμε-ασχημες προδιαθεσεις του,να τις αλλαξει, για το καλυτερο ή το χειροτερο,η διαμορφωση της ζωης του θα βασιζεται περισσοτερο στις επιλογές του,εν ολιγοις.
    Θα επανελθω με τους παραγοντες που δεν θιχτηκαν ακομη.
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

    Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

    'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

  6. #6

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Είναι πολύ κοινωνικό άτομο, έχει ανησυχίες για την κοινωνία γενικά, έχει σημαντικούς γι' αυτόν φίλους(11ος οίκος και Ουρανός στο 12ο), έχει μια κάποια καριέρα και μια δυναμική μάνα(Ήλιος στο 10ο),δεν κοίταξα όμως τις όψεις τους.. Οι προσωπικές του σχέσεις είναι ίσως λίγο χαοτικές (Λίλιθ στον 7ο αντιθεση με Ποσειδώνα στον 1ο)

  7. #7
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Φωτεινή
    Location
    thessaloniki
    Posts
    3,068

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Ο χαρτης,συμφωνω,δεν ειναι "κακος",αλλα θα ελεγα, γεματος προκλησεις.

    Καταρχήν,ο Ηλιος στο ζυγο και ο ωροσκοπος στον Σκορπιο,
    δεν κανουν και τοσο αρμονικο συνδυασμο.Απ΄την μια θα νιωθει την αναγκη για συντροφικοτητα,να ευχαριστει τους αλλους κτλ(ζυγος),ενώ απ΄την άλλη θα αποζητα την μοναξια,την περισυλλογη,θα παρασυρεται από τα παθη του,θα χρησιμοποιει την ψυχικη δυναμη του Σκορπιου,για καλο ή κακο.Το ατομο νιωθει,δυο αντιθετες τασεις και ,νομιζω η μεγαλυτερη προκληση είναι να βρει την χρυση τομη.

    Ο Κρονος στον 9ο οικο στον Λέων, δείχνει ότι το ατομο εχει την προδιαθεση για ανωτερες σπουδες,αλλα και το ότι είναι ανθρωπος που θα «κυνηγησει»ηγετικες θέσεις, διοτι θεωρει ότι τετοιες του αρμοζουν. Επισης πιθανο είναι να οδηγηθει σε μια στενοκεφαλια,θεωρώντας πως η δικη του αποψη μονο είναι η σωστη και πολλες φορες θα προσπαθει να επιβληθεί στο περιβάλλον του.Αυτη η θέση ενισχύεται από την παρουσια,του Ποσειδωνα στον 1ο του οικο-που όπως ειπε κι η Φυλλενια-οδηγει σε αυταπατες.Συνθετοντας τα : επαρση /εγωκεντρισμος.Ομως η ίδια θεση του Κρονου είναι αυτή που θα τον διδάξει την ταπεινοτητα και θα τον βοηθήσει να καταλάβει το ποιος είναι, διοτι υποδηλώνει εμποδια-καθυστερήσεις τα οποια θα τον αναγκασουν να δει την πραγματικοτητα.

    Η Αφροδίτη,επισης στον 9ο οικο,αλλα στην Παρθένο, δείχνει ότι το ατομο εχει την τάση να υπεραναλύει τα συναισθήματα του, να μην ενεργει αυθορμητα και ισως να θέτει και στάνταρντς τα οποια κανένας δεν μπορει να φτάσει ,ενώ ισως οι σχεσεις του περνανε από το φιλτρο της χρησιμότητας, δηλαδη ισως να χρησιμοποιει ανθρώπους για τις επιδιωξεις του/διαθεσεις του και μολις θεωρει ότι εχουν εκπληρωσει την «αποστολή»τους, να τους βγαζει απ΄την ζωη του. Και όλα αυτά τα ενδεχομένως,τα εχει αναγαγει σε προσωπικη του φιλοσοφια.

    Ο Eq του βρισκεται στον Τοξοτη.Δειχνει –συμφωνα με το αρθρο του site, του κ.Παιζη-κι αυτος προβληματα με τις σπουδες,ή ακομα και προβληματα με συγγενεις ,φανατισμο ιδεων ,προβληματα στην αποκτηση γνωσης ή θεσης,εξαιτιας ατομων που συνδεονται με τον Τοξοτη(δασκαλους,δικαστες κτλ)-οποτε ουσιαστικα ενισχύει την δραση του Κρονου(εμποδια/καθυστερησεις)αλλα και του Ποσειδώνα(φανατισμος,αυταπατες).

    Ο Χειρων αναδρομος στον 5ο οικο του ερωτα,στον Ταυρο,μου δινει την εντυπωση της βαθιας ανασφαλειας του / της αναγκης για «κατοχη»ειτε στον υλικο ειτε στον συναισθηματικο τομέα και ταυτόχρονα την αίσθηση του ανικανοποίητου.Το γεγονος του αναδρομου (και μια και είναι ο μοναδικος )νομιζω δινει ιδιαιτερη βαρυτητα και για μένα δείχνει ότι η ανασφαλεια του είναι η «πληγη»εξαιτιας της οποιας πιθανον το ατομο δυσκολευεται στις σχεσεις του,μαλλον εχοντας διαρκη αναγκη επιβεβαιωσης του «εγω»του που είναι ουτως η αλλως τονισμενο στον χάρτη του.
    Σε τετραγωνο με την Σεληνη του,δειχνει ότι το ατομο θα δυσκολευτει μεχρι να ανακαλύψει τις πραγματικές του αναγκες, μια και δεν εχει και τοσο καλη επαφη με τον εσωτερικό του κόσμο.

    Αυτά προς το παρον ,ελπιζω να ειμαι σωστη!
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

    Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

    'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

  8. #8
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Συμφωνώ με την εναλλακτική "οπτική" της Roadrunner και στέκομαι ιδιαίτερα στον Χείρωνα που πάντα με προκαλεί. Η ανασφάλεια είναι ολοφάνερη και απο αλλες πλανητικές θέσεις. Αυτό που επίσης διακρίνω εγώ είναι η ισχυρή επιρροή της μητέρας και μέσα από το Χείρωνα.
    Ο 5ος είναι και ο οίκος των παιδιών και ο Χείρων εδώ είναι ανάδρομος. Μην ξεχνάμε πως ο κένταυρος Χείρων ήταν ένα εγκαταλελειμένο παιδί.
    Πιθανολογώ πως πηγή της ανασφάλειας είναι το είδος της αγάπης που πήρε από τους γονείς και κυρίως από τη μητέρα, από τα παιδικά του χρόνια. Ισως η μητέρα ήταν υπερβολικά κριτική απέναντί του, αυστηρή και αποδοκιμαστική ως προς τις επιλογές του, και το παιδί μεγάλωσε χωρίς να αποκτήσει αυτοεκτίμηση. Η συναισθηματική κάλυψη λοιπόν ήταν ελλειπής και το άτομο συμπεριφέρεται με αστάθεια στις συναισθηματικές του σχέσεις αλλά δεν αγαπά και τον εαυτό του. Αρέσκεται να παίζει το θύμα και να προκαλεί τον οίκτο των άλλων. Καθώς ο Ταύρος εκφράζει και τις αξίες, υλικές και συναισθηματικές, η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση μεταφράζονται σε αδυναμία αξιολόγησης των σχέσεων. Από την άλλη ίσως να θεωρεί πως οι υλικές αξίες μπορούν να υποκαταστήσουν τις συναισθηματικές και έτσι να αρνείται την αυτογνωσία. Λόγω της παρουσίας της Αφροδίτης, μαγνητίζει τους άλλους, και παίζει το ρόλο του θύματος για να προκαλέσει τον οίκτο τους για να αποκτήσει με τον τρόπο αυτό την αγάπη που έχει ανάγκη. Η συναισθηματικη του ανεπάρκεια τονίζεται ακόμη και από το τετράγωνο του Χείρωνα με τη Σελήνη στον Υδροχόο, που δείχνει και μια μορφή εξουσίας (Κυβερνήτης ο Ουρανός). Η Σελήνη επίσης είναι αντιδραστική στην πίεση, αντισυμβατική, επαναστατικη και τετραγωνίζει τον Ουρανό στο Σκορπιό στον 12ο οίκο (για μένα σημάδι πίεσης). Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "τραγικό" θύμα των ξαφνικών δοκιμασιών της ζωής του, προσελκύει γυναίκες ευάλωτες, με προβλήματα, με αντισυμβατική ως προς τα κοινωνικά δεδομένα ζωή (πχ χωρισμένες), αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά τους και ασκεί ο ίδιος την εξουσία της μητέρας του, γίνεται μητρικός, κυριαρχικός, χειραγωγεί και καταπιέζει, νώθοντας έτσι δυνατός. Θέλει να φροντίζει και να υπηρετεί, όπως μια μητέρα που γνωρίζει πάντα το καλό του παιδιού της, χωρίς όμως να επιτρέπει την φυσιολογική ωρίμανση και όταν έρχεται η ώρα της σύγκρουσης, αδύναμος να δεχτεί τα λάθη (δικά του και των άλλων), χάνει τον έλεγχο, πληγώνει τον εαυτό του και παραμένει συναισθηματικά ανώριμος, αναπαράγοντας το πρόβλημα στην επόμενη σχέση.
    Επειδή όμως ο Χείρωνας στον 5ο οίκο, δείχνει άτομα δημιουργικά, ίσως τα παιδιά του να τον διδάξουν και να τον βοηθήσουν να θεραπεύσει τις δικές του πληγές. Το ίδιο και μια καλή σύντροφος, μέσα από το γάμο ή ένα επάγγελμα που θα σχετίζεται με το κοινό, και θα του προσφέρει την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση. Προϋπόθεση όλων, ο εντοπισμός από τον ίδιο, των πληγών του, η αυτογνωσία και η εξισορρόπιση των εσωτερικών αναγκών του με αυτές των άλλων.

    Περιμένω την Marilam να μας εξηγήσει τα Yod, και τα μυστικά τετράπλευρα γιατί μας άφησε στο σκοτάδι !!!!

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  9. #9
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Σωκράτης
    Location
    Περιστέρι
    Posts
    4,097

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια ερμηνείας του χάρτη αν και οι γνώσεις μου στην αστρολογική τέχνη είναι μικρές.


    Ο χάρτης του ατόμου που εξετάζουμε δεν είναι ούτε πολύ καλός, ούτε πολύ κακός. Έχει καλές και κακές όψεις, έχει κι ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Βόρειου Δεσμού, Πλούτωνα, Σελήνης και Μαύρης Σελήνης.

    Πολλοί πλανήτες είναι άνω του ορίζοντα και αυτό δηλώνει άνθρωπο που είναι ανοιχτός, κοινωνικός (συνηγορεί κι ο Ζυγός), ικανός να δίνει στους άλλους και να ασχολείται με τους άλλους περισσότερο παρά με τον εαυτό του.
    • Ο Ωροσκόπος είναι ιδιαίτερα δυναμικό σημείο του χάρτη. Είναι σε ζωδιακή μοίρα που δηλώνει μεγάλη ισχύ, εξουσία και αρχηγικές τάσεις (δηλώνει, επίσης, άτομο με μεγάλη δύναμη επιρροής στους άλλους…)
    • Αλλά, αν και δυναμικός, στις σχέσεις του κάνει επαφές με δύσκολα άτομα που θέλουν να τον εξοντώσουν, κι αυτό φαίνεται από την ακμή του 7ου που κάνει σύνοδο με τον πολύ κακό Αlgol.
    • Πρέπει να προσέχει τις συνεργασίες του, τη σύζυγό του ή τη μόνιμη σύντροφό του.
    • Ο Ωροσκόπος είναι στο μεσοδιάστημα Ερμή/Σελήνης, που δηλώνει την διάθεση για συζήτηση, διάλογο, νοητικές διεργασίες.
    • Επίσης είναι σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα και Ουρανού, που δείχνει άτομο που έχει μεταφυσικές ικανότητες, τάση για μυστικισμό και επηρεάζεται ή εντυπωσιάζεται εύκολα.
    • Το ίδιο, βέβαια δίνει κι ο Ωροσκόπος στο Σκορπιό και το Υοd (μυστικιστική όψη) με τον Ποσειδώνα στον 1ο, τη Σελήνη στον Υδροχόο, στον 3ο και τον Άρη στον 8ο και σε ζώδιο ψυχισμού (Καρκίνος).

    Επειδή συζητήθηκε η αδυναμία του Άρη, δεν θα έλεγα πως είναι μόνο αδύναμος.
    • Είναι σε οίκο δυνατό για την ιδιότητα του πλανήτη (στον οίκο του Σκορπιού) και κάνει σύνοδο με τον Σείριο, αστέρα πολύ τυχερό.
    • Του δίνει δόξα, φήμη, εύνοια σε θέματα του 8ου, είτε θέματα κληροδοτημάτων, κεφαλαίων από τρίτους, είτε ερωτικά, είτε μεταφυσικά.
    • Ενδεχόμενα θα έχει οφέλη από τα φλερτ ή τα παιδιά του (Άρης κυβερνήτης του 5ου στο 8ο), αν και έντονα πάθη θα κάνουν αυτές τις σχέσεις ή τα κέρδη να πεθαίνουν (Άρης τετράγωνο με τον Πλούτωνα).
    • Μπορεί όμως και αναγεννάται από τις στάχτες του, δεν καταστρέφεται, αλλά αναζωογονείται, καθώς είναι και σε σύνοδο με τον Σείριο και μέσα σε οίκο που του ταιριάζει.

    Μη ξεχνάμε πως ο 8ος οίκος έχει και τον Δία σε έξαρση κι αυτό στηρίζει τις ιδιότητές του. Ο Δίας αυτός είναι στο μεσοδιάστημα Ηλίου και Κλήρου της Τύχης, άρα μεγαλώνει την εύνοιά του.

    • Η Αφροδίτη, που είναι αδύναμη ως προς το ζώδιο, έχει θετικά κι αυτή. Είναι σε σύνοδο με τον καλύτερο αστέρα τον βασιλικό Regulus και έχει μεγάλη εύνοια.
    • Κάνει τρίγωνο με το Χείρωνα, που της δίνει σοφία και θεραπεία, και είναι στο μεσοδιάστημα Άρη και Βόρειου Δεσμού, άρα παίρνει βοήθεια από συνεταιρισμούς, συνεργασίες και κερδίζει από άλλους ανθρώπους.


    Το άτομο αυτό μπορεί να έχει πνευματική ανάταση. Ο Ποσειδώνας στον 1ο, κάνει μόνο τετράγωνο με τον Ερμή, αλλά ένα Ερμή που δεν μπορεί να βγάλει δολιότητα ή ψέμα. Επομένως μειώνει το αρνητικό του. Τον κάνει τύπο μεταφυσικό, ή καλλιτεχνικό, με τάση στην έμπνευση, που περισσότερο τη χρησιμοποιεί υπέρ του, παρά κατά του ιδίου.
    Ίσως περνά μια ιδεατή εικόνα στους άλλους, αυτό όμως δεν τον βλάπτει τον ίδιο.

    Η Σελήνη του είναι στον 3ο και στον Υδροχόο, και δείχνει άτομο με ικανότητα να συλλάβει εσωτερικά τη γνώση και σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Πλούτωνα, γίνεται διορατικός και διαισθητικός, κάτι που επιβεβαιώνει κι ο Σκορπιός στον Ωροσκόπο.

    Είναι έντονα μαγνητικός κι ελκυστικός, με μια γλυκύτητα του Ζυγού, ενώ μπορεί να μαγνητίσει άτομα περισσότερο από όσο φαίνεται σε πρώτο βαθμό. Αυτό μας το επιβεβαιώνει κι η Μαύρη Σελήνη που είναι στον 7ο, και αφορά τις σχέσεις με τους άλλους, είναι σε σύνοδο με τον Rigel, και δείχνει ότι έχει τη διάκριση να ασκεί τη γοητεία του σε άλλους, και θα κερδίζει μέσω αυτής.

    Τέλος ο Ποσειδώνας, είναι σε σύνοδο με τον αστεροειδή Siwa που φέρνει γονιμότητα.

    Συνοπτικά, πρόκειται για ένα άτομο με προσόντα, που ωστόσο, πρέπει να θέλει, όπως ο καθένας μας, να τα λειτουργήσει. Μπορεί να ξεπεράσει τα αρνητικά που έχει, γιατί ο χάρτης έχει τα στηρίγματά του.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

    Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

  10. #10
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    Αντωνία
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    423

    Re: Ένα υποδειγματικό άσχημο ωροσκόπιο;

    Αγαπητέ μας σκορπιοζυγέ (μιας και δεν μας συστήθηκες, μας επιτρέπεις το αυθαίρετο βάφτισμα ε? )

    Να σου συστηθώ, όμως μιας και θα σου μιλήσω στο πρώτο πρόσωπο.
    Sagimoon, ανεπίδεκτη μαθήτρια αστρολογίας. (με βλέπω αιωνίως τυμπανίως να παραμένω στην Α’ τάξη).

    Δεν πιστεύω να έχεις αντίρρηση για το όνομα ?
    Το πρώτο συνθετικό συμβολίζει αυτό που διακαώς πρέπει και επιθυμείς να γίνεις για να ολοκληρωθείς σαν άτομο. Το δεύτερο συνθετικό αντιπροσωπεύει αυτό που εύκολα βγαίνει από μέσα σου, την διαμορφωμένη ήδη προσωπικότητά σου. Επειδή δεν μπορείς να αρνηθείς την έντονη ζυγίσια φύση σου, θα προσπαθήσεις με τρόπο ζυγίσιο να ανταποκριθείς στα αιτήματα του σκορπιού.

    Σαν σκορπιοζυγός λοιπόν, σίγουρα έχεις όμορφα χαρακτηριστικά (τεκνό να πούμε)
    Είσαι δίκαιος, και με ραφιναρισμένο καλλιτεχνικό στυλ. Σίγουρα σε γλυκοκοιτάζουν πολλές , ε ?? Όταν κρύβεις τα αρνητικά σημεία της κρίσιμης 1 ης μοίρας του Ζυγού
    (εριστικότητα, ξεροκεφαλιά, επιμονή, αντιφατικότητα) τότε οι άλλοι θα βλέπουν περισσότερο τα θετικά της μοίρας αυτής. (ευαισθησία δύναμη, δημιουργικότητα τάξη). Στην περίπτωσή σου το κρυφτό κάνει καλό. Με ωροσκόπο στον σκορπιό και Ποσειδώνα στον πρώτο οίκο, παίζεις καλό κρυφτό. (Τώρα που μπαίνει ο Δίας στον σκορπιό παίξε και κανα τζόκερ)…

    Τι βλέπω? Σελήνη στον υδροχόο?? Εδώ σε θέλω μεγάλε, Αυτήν την τρελή που θα την κρύψεις?? Που να κρυφτεί αυτή η έντονη, ιδιότροπη, άκρως ανθρωπιστική σελήνη που έχει ανάγκη να εκφραστεί?? Αυτή που το πανό με τα κόκκινα γράμματα της επανάστασης δεν κατεβαίνει από τα χέρια της? Αυτή που διαρκώς και διακαώς, ζητάει κάτι, και όλο ψάχνει , ψάχνει , ??
    Και αν είχε κατασταλάξει σε αυτό που ψάχνει, θα ήταν καλάάάά..

    Ποτέ όμως, ό,τι κι αν βρεί, δεν λέει <αυτό ήταν, το βρήκα και ησύχασα >
    Πάντα την τρώει το σαράκι της αμφιβολίας, για το αν είναι ακριβώς αυτό που της ταιριάζει , ή μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι πιο ταιριαστό γι αυτήν.

    Πάντα θα έχει την αμφισβήτηση , ουσιαστικά δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, με συνέπεια όλο να φιλοσοφεί , και να ενδοσκοπεί σε ό,τι κατά καιρούς της κινεί το ενδιαφέρον. Και έχει πάντα ενδιαφέροντα αυτή η σελήνη, και τα περισσότερα είναι παράξενα βεβαίως βεβαίως . Μεταφυσική αστρολογία,(λένε ότι κάνει καλούς αστρολόγους η σελήνη στον υδροχόο) φιλοσοφία, έρευνα, άνθρωπος, κλπκλπ.
    Αυτή η σελήνη έχει κρεμασμένα ένα καλό ζευγάρι κυάλια στον λαιμό της και όλο κοιτάει προς τα μπρος. Αυτό θα μου πείς, είναι πολύ καλό, προοδευτικό, κλπκλπ.

    Συμφωνώ, αλλά μήπως ξεχάσαμε την φύση της σελήνης, που το μόνο που ζητάει για να χαρεί, είναι ένα απάνεμο λιμάνι για να ρίξει άγκυρα ??

    Να συνοψίσουμε λίγο ….

    Έχουμε έναν ήλιο που έχει ανάγκη τον συνάνθρωπο, την αδελφή ψυχή , για να προχωρήσει. Κάποιον να τον ενθαρίνει . του λείπει η ψυχική δύναμη του ήλιου αυτού. Ευτυχώς την έχει την δύναμη αυτή ο ωροσκόπος, και θα φανεί μετά τα 30 και.. Και σε αυτό το προνόμιο του ωροσκόπου πρέπει να σκύψει το όλο ωροσκόπιο, όταν έρθει η ώρα η κρίσιμη. Μετά τα 30 θα μπορέσεις νομίζω φίλε να τακτοποιήσεις τα <έσω σου > και μετά να αλλάξεις πορεία . Για μένα αυτή η πορεία, δεν πρέπει να χαραχτεί αγνοώντας τις επιταγές της σελήνης, όσο δύσκολη κι αν είναι. Άλλωστε το θαυμάσιο τρίγωνο Άρη – Ουρανού σε ψυχικούς οίκους σε γεμίζει με δύναμη , γερό μυαλό , και αγωνιστική διάθεση για τις επιδιώξεις σου.

    Μην μου κλαίγεσαι για τον πεσμένο Άρη σου. Πιάστον και βάλτον στο σανίδι ενός θεάτρου, θα διαπρέψεις. Η καλλιτεχνικότητα ξεχειλίζει μέσα σου άλλωστε.
    Μέσα από την τέχνη(δεν την περιορίζω μόνο στην ηθοποιία ) και εξαιτίας του Άρη σου, θα μπορέσεις να εκφράσεις τα προσωπικά σου βιώματα, τα οποία και βεβαίως είναι προβληματικά, λόγων των συμπλεγμάτων που δημιουργήθηκαν στην παιδική σου ηλικία. (είσαι και επιρρεπής στις οικογ. Εξαρτήσεις , τι να σου κάνω.. )
    Κυβερνήτης του 5 ου οίκου σου άλλωστε είναι…οίκος του θεάτρου και της δημιουργίας. Και η Βουγιουκλάκη εκεί τον είχε. (για τον Τάκη Ζαχαράτο δεν ξέρω).

    Και που βάζεις αυτόν τον υπέροχο Ερμή στην Παρθένο ?? και στο μεσουράνημα βεβαίως βεβαίως . Αυτός μάλιστα, σε κρατάει στην γη. Έχεις διανοηθεί τι συγγραφικό ταλέντο είσαι? Ότι παράδοξο σου έρχεται στο μυαλό από τον Ουρανό σου, και όχι μόνο, μπορείς να το εκφράσεις με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Ευτυχώς Ο Ερμής σου είναι … επαγγελματικός και προσγειωμένος να πώ ??

    Δεν θα με παραξένευε μετά από λίγα χρόνια να διάβαζα βιβλία σου, ή να σε έβλεπα στις ειδήσεις σαν έναν εκκεντρικό καλλιτέχνη, ή διάσημο ψυχολόγο , αστρολόγο, ή Φοβερό οικονομολόγο. , ή τραπεζίτη, και ελπίζω όχι τοκογλύφο.

    Πρόσεξε το τετράγωνο σελήνης ουρανού που σε κάνει ανυπόμονο και με ξαφνικά ξεσπάσματα. Χωρίς σοβαρό λόγο. Αν έχεις χωρισμούς, εκεί να τους εστιάσεις.

    Σε χαιρετώ και εύχομαι τα καλύτερα. Τα μπορείς !!!




    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads