- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 52
Thread: Εγωισμός
-
30-11-2007, 01:11 PM #21
Re: Εγωισμός
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 01:21 PM #22
-
30-11-2007, 01:30 PM #23
Τελικά αναφερόμαστε σε ζώδια ή όχι; Διότι αν αναφερόμαστε, να εκφράσω την επιφύλαξή μου σχετικά με την καθολική αναγνώριση τάσης έλλειψης εγωισμού στα ζώδια του αέρα. Συμφωνώ για τους πλανήτες στο Ζυγό (αν ήταν χώρα θα ήταν η Ελβετία εν καιρώ πολέμου), για τους πλανήτες στους Διδύμους κατά περίπτωση, ενώ διαφωνώ κά-θε-τα για πλανήτες στον Υδροχόο. Ωστόσο να σημειώσω πως διαφώνω διότι θεωρώ πως οι τελευταίοι ενδεχομένως και να κρατούν με διαφορά τα σκήπτρα της ξεροκεφαλιάς με κίνητρο όχι απαραίτητα "εγωιστικό". Πάντως γενικώς οι λέξεις "συγγνώμη" και "λάθος μου" δεν υφίστανται στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 01:30 PM #24
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-11-2007, 01:33 PM #25
Σχετικά με τον εγωισμο και τις όψεις που τον αναδεικνύουν έχω καταλήξει στα εξής.
ΑΡΗΣ
Μέσα από τον Αρη του, ο άνθρωπος εκδηλώνει ενστικτωδώς την τάση για να επιβάλλει τον εαυτό του.
Οταν ο Αρης είναι δυσαρμονικά τοποθετημένος ζώδιο, σπίτι, όψεις προβάλλεται η εγωιστική, παρορμητική σκέψη, έκφραση, δράση.
ΑΡΗΣ - ΗΛΙΟΣ Αρσενική πλανητική σχέση με έντονη, τραχειά ενέργεια που παράγει άκρατο εγωισμό. Αρειος τύπος που δεν παραδέχεται τον εγωισμό του και θέλει να γίνεται το δικό του.
ΑΡΗΣ - ΕΡΜΗΣ Εγωιστικά ειλικρινής εξ αιτίας της ευστροφίας που παρατηρείται, με γλώσσα που τσακίζει κόκκαλα.
ΑΡΗΣ-ΔΙΑΣ Η άποψη του περιβάλλεται από εγωισμό εξ αιτίας της γνώσης του και γίνεται ισχυρογνωμοσύνη.
ΚΡΟΝΟΣ-ΕΡΜΗΣ Δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη των άλλων και προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του....
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-ΗΛΙΟΣ Σε αυτή τη σχέση υπάρχει υπερεκτίμηση του Εγώ.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-ΔΙΑΣ Εσωτερική άρνηση του ανθρώπου για ενηλικίωση. Αποτέλεσμα, εγωισμός, ανωριμότητα.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ- ΟΥΡΑΝΟΣ. Δυνατή αντίληψη και εγωισμός γιατί ο άνθρωπος πιστεύει ότι είναι μοναδικός και μπορεί να καταφέρει ό, τι θελήσει.
Ενας ισχυρός πρώτος οίκος, με τον ¶ρη στον ωροσκόπο παράγει εγωισμό για καλό ή για κακό....
-
30-11-2007, 01:41 PM #26
Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται κάπως ασαφής θεώρηση. Ανοχή του διαφορετικού τι σημαίνει; Να σχετίζεσαι με κάποιον που δεν συμφωνείς; Να ανέχεσαι δίπλα στην πολυτελή σου βίλα τσιγγάνικο καταυλισμό; Τι ακριβώς; Και φυσικά, τι σημαίνει "μη ανοχή του διαφορετικού".
Δεν ξέρω, με τους όρους μεταμοντέρνας βάσης έχω κάποιο πρόβλημα... Η τόσο διαφημισμένη "διαφορετικότητα" δεν με πείθει και πολύ...
Επιπλέον, ακόμη κι αν θεωρήσουμε πως έστω η αποδοχή του όπως ορισμένου - ή μη ορισμένου "διαφορετικού" αποτελεί κριτήριο, μου φαίνεται κάπως περίεργο να συνδυάζεται π.χ. με μια σελήνη στο Λέοντα ή στον Υδροχόο. Εκεί η πεποίθηση του "έχω δίκιο" είναι τόσο έντονη, ακόμη κι αν δεν εκδηλώνεται σε ευθείες αντιπαραθέσεις με άλλους.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 01:45 PM #27
πως φαίνονται οι ''συμπάθειες''...(sic) Το Ζυγό τον συνδέω με Buenos Aires, κι όχι με Ζυρίχη. (καλό θέμα by the way και η αρχετυπική αντιστοιχία χωρών και πόλεων με τα ζώδια για ένα επόμενο θέμα). Η Ελβετία έχει πολύ εμμονή με το χρήμα, τα ρολόγια και την οργάνωση. Είναι Παρθενίσια. Είσαι τόσο σίγουρη ότι αυτοί που έχουν πολύ Ζυγό αγαπάνε το ''ρολόι'', την ''σφραγίδα'', την ''τάξη'' και τον ελβετικό δοσιλογισμό ; Αυτοί που έχουν πολλούς πλανήτες στο Ζυγό είναι άλλο καπέλο, τους έχεις παρεξηγήσει Δεν θέλουν την ένταση και τον πόλεμο, κι αυτό τους κάνει καμμιά φορά να καταπίνουν τον εγωισμό. Για να εξαγριώσεις κάποιον με πολύ Ζυγό στο χάρτη πρέπει να'χεις ειδικό ταλέντο ή πολύ κακοποιό 'Αρη και μάλλον σπανίζουν οι περιπτώσεις που εξαγριώνονται. Είναι δε οι πιο ενωτικοί άνθρωποι στις απανταχού ομάδες και δεν θέλουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά όταν τα δυο στρατόπεδα ξεκατινιάζονται...
Ο πόλεμος είναι γενικά αντιερωτικός, γι'αυτό και ο Κριός του πολέμου είναι σε αντίθεση με το Ζυγό, και δεν αφήνει χρόνο να αναπτυχθούν τα λεπτά και άερινα συναισθήματα και το πνεύμα. Μπορείς να τους πεις υποχωρητικούς τους αέρινους (με εξαίρεση ίσως τους πλανήτες στον Υδροχόο), αλλά όχι δουλοπρεπείς.
-
30-11-2007, 01:47 PM #28
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-11-2007, 01:55 PM #29
Δεν είναι τόσο αλτρουιστική αυτή η στάση όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα φοβάται κάποιος ότι θα του χαλάσει την ταχτοποιημένη ζωή του.
Αντί να μιλήσουμε για Ζυγό ή για ζώδια όμως, γιατί δε μιλάμε για πλανήτες; Παρόμοιες συμπεριφορές μπορεί να επιδείξει και μία ενισχυμένη Αφροδίτη στο χάρτη. Δε θέλει συγκρούσεις, να τις χαλάνε τη ζαχαρένια της, αποφεύγει τις αψιμαχίες, κλπ. Στην πραγματικότητα δεν της αρέσει και πολύ η αλλαγή και θέλει να χειρίζεται όλο τον κόσμο με το χαμόγελο.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-11-2007, 02:01 PM #30
Νομίζω πως ήμουν ακριβής. Μίλησα για Ελβετία εν καιρώ πολέμου. Όσο για το "αρχετυπικό" του πράγματος έχω πολλές αντιρρήσεις, αν θέλετε να πούμε "σημειωτικώς" θα μου άρεσε περισσότερο.
Για τα χαρακτηριστικά της Παρθένου που επισημαίνετε δεν θα διαφωνήσω, μπορούμε να έχουμε έναν συνδυασμό Παρθένου με αρκετούς πλανήτες στο Ζυγό, ή Ζυγό με αρκετούς πλανήτες στην Παρθένο (ομολογώ πως το δεύτερο μου φαίνεται καλύτερο για την Ελβετία εν καιρώ πολέμου).
Σχετικά με αυτό που με ρωτάτε, την ενωτική τάση την έχω παρατηρήσει ως προς το ζώδιο του Ζυγού - κι ας οι υπόλοιποι πλανήτες είναι αλλού -, αντίθετα με πολλούς πλανήτες στο Ζυγό και με ζώδιο, π.χ. Σκορπιό δεν θα έλεγα το ίδιο. Όσο για την αγάπη με την "σφραγίδα", ναι, θεωρώ πως οι Ζυγοί έχουν μια τέτοια τάση, αρκεί η "σφραγίδα" να αναδίδει αιθέριο άρωμα...Με την απεικόνιση του περιεχομένου της "σφραγίδας" έχουν ένα πρόβλημα: δεν τους απασχολεί. Κλασσική περίπτωση, αν όχι ασάφειας, τουλάχιστον αυτού που αποκαλούμε κοινώς "σχίζα": Ναι μεν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αλλά, όλα κι όλα, όταν ζορίζουν τα πράγματα εμείς τραβάμε την ουρίτσα μας απ' έξω, γιατί πιστεύουμε ( ότι κόσμος αλλάζει με τριαντάφυλλα. Έτσι επιλέγουμε την ουδετερότητα και δεν τα χαλάμε με κανέναν.
Αλήθεια, αυτό είναι "μη εγωιστικό"; Η τριανταφυλλένια ζαχαρένια μου πάνω από όλα;
Δουλοπρεπή δεν αποκάλεσα κανέναν. Είναι βαριά κουβέντα και δεν ξέρω αν θα την καρφίτσωνα ως χαρακτηρισμό δίπλα σε κάποιο ζώδιο.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.