- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 52
Thread: Εγωισμός
-
30-11-2007, 11:49 AM #11
Re: Εγωισμός
Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ποιες είναι οι όψεις κατά τη γνώμη σας που δείχνουν άνθρωπο ΜΗ εγωιστή;
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 12:13 PM #12
Και αυτές οι όψεις που οδηγούν σε κολλημένες στάσεις ζωής όπως λες και θέσεις, είναι κυρίως ο Ερμής και Σελήνη σε σκληρή όψη με Κρόνο, αλλά και σύνοδος Κρόνου/Ερμή και γενικά πολύ τονισμένος Κρόνος πάλι σε σχέση με τα φώτα
κάνει φοβερά εγωιστές τους ανθρώπους. Παιδιά η κα.Λίλιαν είπε μην γράψουμε για ζώδια αλλά με τρώει το χέρι μου και θα το γράψω. Δεν υπάρχουν πιο αρρωστημένα εγωιστές από κάποιους Αιγόκερους, Κριούς και Λέοντες. 'Ααααντε και Παρθένους. 'Ηλιος στον Κριό ειδικά για άντρα και για γυναίκα Σελήνη στον Κριό.
Επίσης 'Ηλιος, Ερμής και Σελήνη στον 1ο οίκο, ανάλογα με τα ζώδια πάντα. 'Οψεις Ποσειδώνα με τα φώτα αντίθετα χάνουν εύκολα την ατομικότητα και το Εγώ τους, αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται πολύ προσοχή η ερμηνεία γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις του αρρωστημένου Εγώ, με την έννοια όμως περισσότερο του εγωκεντρισμού παρά της φανερής εγωπάθειας. Αντίθετα πολλοί πλανήτες σε ζώδια της γης ή στα ζώδια της φωτιάς, ειδικά σε Αιγόκερω και Παρθένο, και στα πύρινα, ιδιαίτερα σε Λέοντα και Κριό, είναι πάρα πολύ εγωιστές. Οι ολιγότερο εγωιστές άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν πολλούς πλανήτες σε αέρινα ζώδια, ειδικά στο Ζυγό και στον Υδροχόο, και αυτοί που έχουν 'Ηλιο και Ερμή στον 7ο, και ειδικά σε ένα ζώδιο όπως ο Ζυγός ή οι Ιχθείς. Αυτοί με τον 'Ηλιο στον 7ο αναλόγως ζωδίου πάντα χάνουν πολύ πιο εύκολα το Εγώ τους μέσα σε μια σοβαρή σχέση. Η Σελήνη στον 7ο ή στο Ζυγό, επίσης δίνει μια έντονη αίσθηση ανημπόριας χωρίς την συνύπαρξη με κάποιον άλλον άνθρωπο, και γι'αυτό το άτομο κάνει φοβερούς συμβιβασμούς στις σχέσεις του, και δέχεται πολύ ευκολότερα να παραδέχεται τα λάθη του και να ζητά συγνώμη, ακόμα και να παρακαλάει την σύντροφο γιατί τρέμει τη μοναξιά και αγαπά και την αρμονία. Αλλά γενικά προσοχή γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος. 'Εχετε δει Λέοντα να ικετεύει χωρίς ίχνος εγωισμού γυναίκα ; Επειδή είναι πολύ εγωιστής, αλλά είναι και το ζώδιο της καρδιάς (5ος οίκος), και όταν αγαπάει πολύ, μπορεί να αυτοεξευτελίζεται μέσα στην υπερβολή του χωρίς να το θέλει. Ο Κριός δεν θα το έκανε το ίδιο εύκολα, αλλά μάλλον θα την είχε πλακώσει στα χαστούκια
-
30-11-2007, 12:14 PM #13
Α, και κάτι άλλο: Όταν χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό "εγωιστής" τον ταυτίζουμε με αυτόν του "πεισματάρη"; Διότι από τις τοποθετήσεις έχω την έντονη αίσθηση πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, μια μια μικρή εξαίρεση ως προς την τοποθέτηση του Βασίλη, που κάπως πήγε να ξακαθαρίσει κάποια πράγματα.
Γενικώς (αλλά και ειδικώς) πιστεύω πως οι δύο έννοιες είναι σαφώς διακριτές και πως τις επιδράσεις του ¶ρη μπορούμε να τις συνδέσουμε κυρίως με τον "πεισματάρη" και όχι τόσο με τον "εγωιστή".Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 12:15 PM #14
Δύσκολο ερώτημα και πιθανόν να βγω και εκτός θέματος αν απαντήσω αναλυτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι θέσεις και όψεις ανοικτής σελήνης μπορεί να δείχνουν άνθρωπο μη εγωιστή. Όταν δηλαδή ο άνθρωπος δείχνει ξεκάθαρα αυτό που είναι και επιθυμεί να μοιράζεται τη ζωή του και τα συναισθήματα του με τους άλλους. Ωστόσο στην πράξη πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωροσκόπιο που να μην έχει έστω και μικρά δείγματα εγωισμού. Όπως δεν υπάρχει και άνθρωπος που να μην έχει μέσα του κάπου μία εγωιστική πλευρά.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-11-2007, 12:22 PM #15
Ενδιαφέρον. Ωστόσο όταν ο άνθρωπος δείχνει ξακάθαρα αυτό που είναι συνήθως αναζητούμε την ευθύνη αυτής της ευθύτητας στον ¶ρη, στον οποίο όμως, καθώς και στις όψεις του, αποδίδουμε "εγωισμό". :blink:
Επίσης, κανένας άνθρωπος δεν μοιράζεται τη ζωή του και τα συναισθήματά του με όλους. Εκεί γίνεται μια επιλογή. Δεν έχει να κάνει με εγωισμό, πείσμα ή ότι άλλο.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 12:24 PM #16
Εχω την εντύπωση ότι ο πεισματάρης σχετίζεται πιο πολύ με την εμμονή του σε κάποιες απόψεις ή πρακτικές. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα εγωιστής. Ένας εγωιστής-φίλαυτος όμως θέτει ως κέντρο των πάντων τον εαυτό του γενικότερα, αδιαφορώντας και περιφρονώντας τους άλλους.
-
30-11-2007, 12:32 PM #17
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 12:33 PM #18
Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να επεκταθώ, γιατί ζητάμε τις όψεις του εγωισμού περισσότερο παρά της έλλειψης του. Πάντως η ανοικτή σελήνη συμβολίζει γενικά μία στάση ανοχής προς όλους, δημοκρατικότητας, live and let live συμπεριφοράς. Ενώ ο ευθύς ¶ρης είναι άλλο πράγμα. Είναι διεκδίκηση του δίκιου, επέμβασης όπου γίνεται αδικία, υπεράσπισης των αδυνάτων, κλπ. Δεν ξέρω αν περιγράφω καλά τη διαφορά.
Επίσης πολλές φορές οι ίδιες θέσεις και όψεις μπορεί να λειτουργούν και εγωιστικά και όχι εγωιστικά, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Π.χ. ένας ¶ρης που σώζει τον κόσμο είναι για κάποιους ήρωας και για κάποιους "κάνει τον έξυπνο". Μία Σελήνη σε φωτιά σαν αυτή που περιέγραψε πριν ο Αργοναύτης δείχνει εγωιστική συμπεριφορά, αλλά ταυτόχρονα και ανοικτά χαρτιά και έλλειψη κρυφής ατζέντας. Κάθε θέση και όψη νομίζω πρέπει να τη βλέπουμε από δύο πλευρές.
Οι θέσεις στα ζώδια του αέρα για παράδειγμα δείχνουν καταρχήν μία τάση για έλλειψη εγωισμού, αλλά οι ίδιες θέσεις κάνουν και το άτομο να μη θέλει να δένεται συναισθηματικά, άρα να παραδίδει τον εαυτό του στον έλεγχο κάποιου άλλου. Η επικοινωνία μένει στο νοητικό πεδίο.
Γενικά ο εγωισμός είναι κάτι που, όσο πιο μέσα του ψάχνει κανείς, τόσο υπάρχει η πιθανότητα να τον δει πίσω από φαινομενικά μη εγωιστικές ή αλτρουιστικές συμπεριφορές. Κι επίσης πρέπει να κάνουμε μία διάκριση μεταξύ εγωιστικής συμπεριφοράς και εγωιστικών κινήτρων.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-11-2007, 12:45 PM #19
Νομίζω πως από τη στιγμή που γίνεται σαφές πως κάθε όψη πρέπει να την κοιτάζουμε και από τις δύο πλευρές, ταυτόχρονα εξετάζουμε και το τι σημαίνει αστρολογικά εγωιστική τάση και το τι σημαίνει "μη εγωιστική", "συμβιβαστική" (ομολογώ πως δεν έχω καταλήξει ως προς τον καταλληλότερο όρο). Το να προσπαθούμε να εξετάσουμε μόνο τον "εγωισμό" αστρολογικά είναι σαν να προσπαθούμε να ορίσουμε το σχήμα ενός κενού, χωρίς να αναφερθούμε στο πλήρες που το διαμορφώνει.
Ωστόσο θεωρώ πολύ εύστοχη τη διάκριση μεταξύ "εγωιστικής συμπεριφοράς" (αλήθεια, ποια είναι αυτή ακριβώς; ) και εγωιστικών κινήτρων. Τα δεύτερα νομίζω κρύβουν πολλές πολλές εκπλήξεις...
Τέλος, μια επεξήγηση όσον αφορά την "ανοιχτή σελήνη";Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
30-11-2007, 01:04 PM #20
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.