- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 20
-
29-11-2007, 06:41 PM #11
-
29-11-2007, 06:46 PM #12
Re: Ωροσκόπια Μεγάλων Ελλήνων Καλλιτεχνών
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
29-11-2007, 06:52 PM #13
Α καλα στο χαρτη το δειχνει αλλιως κι απο κατω τα λεει αλλιως δε φταιω εγω!!
οκ ηλιο συνοδο ωροσκοπο στο ζυγο και συνοδο με αφροδιτη που ειναι στο σκορπιο και ερμη στο σκορπιο... Ε με το ζυγο και 3 πλανητες σε συνοδο εκει εξηγειται και καπως το καλλιτεχνικο νομιζω:weird:
Τωρα τη γλιτωσα την πυρα φανταζομαιοσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
29-11-2007, 07:04 PM #14
Δεν ξέρω ρε φιλαράκι αλλά ο χάρτης είναι ηλιακός meaning γιοκ ωροσκόπος :toung: και αυτή την ανοχή που δίνεις ηλίου αφροδίτη μου αρέσει τρελλά.
Αν φτάσαμε ο Κωστής να βλέπει χάρτη που δεν είναι φίλος της αστρολογίας βράσταααααα Καραμήτροοοοοοοοοο
Μάκια έχουμε και δουλειές
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
29-11-2007, 07:06 PM #15
Μαρία, η μοίρα του ωροσκόπου μπήκε επίτηδες στη μοίρα του Ήλιου, γιατί δε γνωρίζουμε την ώρα γέννησης.
Ο Ζυγός είναι μία εξήγηση για την καλλιτεχνικότητα. Καλλιτεχνικότητα ωστόσο μπορεί να δίνει και ο Δίας στο Λέοντα που κάνει και τετράγωνο με την Αφροδίτη. Μια πιο φλύαρη καλλιτεχνικότητα όμως, πιο επιδεικτική. Από την άλλη η Αφροδίτη είναι στο Σκορπιό όπως και ο Ερμής, οπότε υπάρχει και εσωτερικότητα και βάθος (παρεπιπτόντως μόνο ο Ήλιος είναι στο Ζυγό. Τα στοιχεία εμφανίζονται έτσι στο χάρτη, επειδή όλοι οι πλανήτες φαίνονται στον 1ο οίκο)
Ο Ερμής στο Σκορπιό (εκ παραδρομής έγραψα στο πρώτο post ότι είναι στους Ιχθύς) σε συνδυασμό με τις όψεις του πιστεύω είναι ο υπεύθυνος για την υπερρεαλιστική ποιητική φλέβα. Ως γνωστόν ο υπερρεαλισμός ήταν ρεύμα καλλιτεχνικό βασισμένη στις ανακαλύψεις της ψυχανάλυσης και η θέση του Ερμή ταιριάζει σε αυτό το κλίμα δίνει τάση αναζήτησης στα συναισθήματα, καταγραφής και σκαψίματος προς τα μέσα. Βρίσκεται στη μία κορυφή μεγάλου τριγώνου στα ζώδια του Νερού. Είναι στο ζώδιο των Ιχθύων και κάνει και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο. Με τη θέση αυτή έχει πολλή φαντασία και καταδύεται στο υποσυνείδητο αλλά και φεύγει στο όνειρο. Είναι ένας Ερμής που λέει προσωπικές ιστορίες. Ο Ερμής κάνει όμως και δεύτερο τρίγωνο με τον Κρόνο, πράγμα που δίνει ικανότητα γείωσης της φαντασίας. Η φαντασία αποτυπώνεται στο χαρτί, γίνεται λέξεις, παίρνει μορφή, δεν είναι απλά ταξίδεμα.
Ενδιαφέρον έχει κι η θέση του Χείρωνα. Η αντίθεση με το Δία τον ανοίγει και η σύνοδος με τον ¶ρη τον πληγώνει. Το τετράγωνο με την Αφροδίτη δείχνει ότι η αφοσίωση κι η προσφορά στρέφεται προς τη γυναίκα. Εξιδανικευμένοι έρωτες και θυσίες για την αγάπη στην προσωπική ζωή, αλλά ταυτόχρονα και πολύς πόνος και πολλά σφάλματα. Ταραγμένα συναισθήματα που ίσως ήταν και αφορμές για καλλιτεχνική δημιουργία. Ο ίδιος ο ποιητής έλεγε ότι η ζωγραφική τον διασκεδάζει (Δίας στο Λέοντα ίσως ; ) αλλά την ποίηση την αφήνει για τις δύσκολες στιγμές.
Σημείωσα επίσης και την αντίθεση Ζυγού - Κριού. Ίσως και να συνεργάζεται με το σύμπλεγμα του Χείρωνα, αν ξέραμε τη θέση της Σελήνης. Δεν την ξέρουμε όμως. Κι έτσι όμως μου γεννιέται η εικόνα στο μυαλό της αντίθεσης μεταξύ της επιθυμίας του διανοούμενου καλλιτέχνη για ήρεμη ζωή και της πολυτάραχης αισθηματικής του ζωής και της πραγματικότητας της εποχής του. Η αντίθεση αυτή ίσως να δίνει επιπλέον ερεθίσματα για δημιουργία.
Υποθέτω όμως ότι θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν τα βλέπω. Ή ίσως και κάποια να μην τα ερμηνεύω σωστά. Θα μπορούσε ίσως να τα δει κάποιος άλλος που θέλει να σχολιάσει. Αυτά τα αναφέρω έτσι δειγματοληπτικά.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
29-11-2007, 10:46 PM #16
Δελλ Πιερο μου λατρεμενε,
βιαστηκα και απλα ανοιξα το χαρτη οποτε δεν ειχα στο νου μου εκεινη τη στιγμη οτι προκειται για ηλιακο και την ανοχη της συνοδου δε τη δινω εγω αλλα ο χαρτης με τις οψεις πιο κατω που τη δινει σα συνοδο... Εγκο ντεν κσερει αλλα πονηρουλη εσυ φαινεται κσερει!!!:toung:
Βασιλη μου τι να σου πω εσυ ξερεις ,
εγω σκαμπαζω μονο οτι ηλιος στο ζυγο οποτε κατι καλλιτεχνικο μου κανει αν τελικα ισχυει και η συνοδος με την αφροδιτη κι αυτο κατι μπορει να κανει ε? αντε και ο Διας στον Λεοντα που τον ξεχασα πριν κατ τα αλλα.... Μπορει αν ξεραμε ωρα γεννησης να ταν αλλιως κατι στο μεσουρανημα κατι απο δω κατι απο κει... Κανας αλλος που να ξερει εκτος απο τον Βασιλη να μας βρει το καλλιτεχνικο?οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
30-11-2007, 12:37 AM #17
-
30-11-2007, 01:47 AM #18
Και μόνο το τρίγωνο Ερμη- Ποσειδώνα στα ....αποροφφητικά σαν σφουγγάρια υδάτινα ζώδια,δεν θα έφτανε και από μόνο του σαν ένδειξη;:bigsmile:
(νυστάζω για να δω και τα υπόλοιπα :toung
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
30-11-2007, 03:54 PM #19
Και αμοιβαια υποδοχη Ερμη- Πλουτωνα, που θα διευκολυνε ισως την εκφραση του βαθυτερου ειναι, οψεις του Ποσειδωνα με Ουρανο, Αφροδιτη και Σεληνη...
Παντως ως προς την συναισθηματικη-ερωτικη πλευρα του, μου φαινεται πως εξιδανικευυε την γυναικα που ερωτευοταν, αρκει να μην την παντρευοταν!. [Αυτο ειναι και καπως κλεμενο, μιας κι εχω διαβασει το βιβλιο που εχει γραψει η μοναδικη του συζυγος]. Μετα το γαμο τουλαχιστον, εβγαλε απιστευτη κτητικοτητα. [Τετραγωνο Κρονου-Πλουτωνα; Αρης τεραγωνο με Ηλιο και Αφροδιτη; Αντιθεση Ηλιου με σεληνη;]
:unsure:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
01-12-2007, 12:14 AM #20
Αγαπητοί φίλοι
Θα ήθελα να συμπληρώσω και κάποια στοιχεία που προκύπτουν από στατιστικές μελέτες πολλών ωροσκοπίων και καταλήγουν σε συμπεράσματα συνδυασμών ή μοιρών.
Ο Εγγονόπουλος έχει τον ¶ρη σε ζωδιακή μοίρα που αναδεικνύει ζωγράφους. Ο ¶ρης είναι κυβερνήτης του 7ου του οίκου στο Ηλιακό, επομένως αφορά τους άλλους, αυτούς που θαυμάζουν το έργο του, το κοινό του. Εκεί κάπου η Σελήνη δίνει την δημοτικότητά του. Επίσης ο ¶ρης στο ζώδιο του Υδροχόου και σε διάμετρο με τον Δία, εκδηλώνει την σουρεαλιστική μορφή της τέχνης του, είτε μέσω της ζωγραφικής, είτε μέσω της ποίησης
Επιπλέον, ο Δίας βρίσκεται σε ζωδιακή μοίρα που σχετίζεται με διανοούμενους και βοηθά κι από εκεί στην επέκταση του ¶ρη, στον κοινωνικό περίγυρο. Αυτό βέβαια αναδεικνύει και την πολυτάραχη ερωτική ζωή που αναφέρθηκε.
Για ζωγράφους έχουμε στατιστικά την Αφροδίτη σε καλή όψη με τον ΟΥρανό, (εξάγωνο στον χάρτη μας) και τις ζωδιακές μοίρες 22 των αρνητικών ζωδίων (δηλαδή του νερού και της γης). ¨Εχουμε στο Νερό τον Ερμή και τον Κρόνο στις μοίρες αυτές. Με τη σειρά τους Ο Ερμής και ο Κρόνος συμμετέχουν στο Μεγάλο Τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (τέχνη και έμπνευση) αλλά και τον Β. Δεσμό που δείχνει πως η καλλιτεχνική του πορεία ήταν ένα μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσει για να επιτελέσει την αποστολή του. Ήδη αναφέρθηκε το τρίγωνο. Σημασία έχει όμως και με τις μοίρες που δημιουργείται.
Στην ποίηση απαιτείται ένας ισχυρός Ερμής (εδώ είναι βαθυστόχαστος και διεισδυτικός) και μία ισχυρή Αφροδίτη (εδώ είναι κυβερνήτης του Ηλίου και σε ταυ τετράγωνο- εστιακός πλανήτης- με τον Δία και την Μαύρη Σελήνη από την μία πλευρά και τον ¶ρη από την άλλη (πλανήτες που εξήγησα νωρίτερα πώς αξιολογούνται).
Φυσικά ο Ήλιος στον Ζυγό είναι φύσης καλλιτεχνικής (αισθητική της Αφροδίτης και της αρμονίας του χρώματος) αλλά και σε ζώδιο αέρα (πνευματική έφεση για δημιουργία) που τον βοηθά ο Πλούτωνας σε τρίγωνο, όπως ειπώθηκε ήδη.
Μπορεί μάλιστα να είχε και μία Σελήνη στον Ταύρο, όπου κι από εκεί θα έπαιρνε το στοιχείο της Αφροδίτης, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Σχεδόν σίγουρη όμως είναι η διάμετρος του Ηλίου με τη Σελήνη και η πίεση ανάμεσα στις επιθυμίες και τις εσωτερικές του συγκινήσεις.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.