s
Ισχύει η Πολιτική Αστρολογία; - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 31 to 40 of 58

Re: Ισχύει η Πολιτική Αστρολογία;

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Δεν υπάρχει ελπίδα δηλαδή?
    :bigsmile: Υπάρχει όπως υπάρχει και σε κάθε Ωροσκόπιο, όταν υπάρχουν θετικές διελεύσεις και όλα αυτά, έχουμε και στιγμές ανάτασης και ευτυχίας και επιτυχίες και χαρές. Δεν είναι στατικός χάρτης. Είναι καταπληκτικό πώς επαλήθευε για παράδειγμα την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα την ημέρα του εορτασμού το πέρασμα του Δία από συγκεκριμένα σημεία, και πόσο φανεροί ήταν οι αστρολογικοί δείκτες της οικονομικής σπατάλης όταν επιπρόσθετα ο Πλούτωνας χτυπούσε την Αφροδίτη, εκείνη την εποχή του ψευτομεγαλοιδεατισμού. Το ίδιο και στις συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες ή το όνομα των Σκοπίων. Τα παραδείγματα και οι αποδείξεις πάρα πολλές, αλλά ειλικρινά είναι πολύ κουραστικό να γίνει μια τέτοια παρουσίαση από ένα forum γιατί έχω συλλέξει όλα τα σημαντικά γεγονότα από το 1974 και μετά.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    :bigsmile: Υπάρχει όπως υπάρχει και σε κάθε Ωροσκόπιο, όταν υπάρχουν θετικές διελεύσεις και όλα αυτά, έχουμε και στιγμές ανάτασης και ευτυχίας και επιτυχίες και χαρές. Δεν είναι στατικός χάρτης. Είναι καταπληκτικό πώς επαλήθευε για παράδειγμα την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα την ημέρα του εορτασμού το πέρασμα του Δία από συγκεκριμένα σημεία, και πόσο φανεροί ήταν οι αστρολογικοί δείκτες της οικονομικής σπατάλης όταν επιπρόσθετα ο Πλούτωνας χτυπούσε την Αφροδίτη, εκείνη την εποχή του ψευτομεγαλοιδεατισμού. Το ίδιο και στις συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες ή το όνομα των Σκοπίων. Τα παραδείγματα και οι αποδείξεις πάρα πολλές, αλλά ειλικρινά είναι πολύ κουραστικό να γίνει μια τέτοια παρουσίαση από ένα forum γιατί έχω συλλέξει όλα τα σημαντικά γεγονότα από το 1974 και μετά.

Αγαπητε Αργοναυτη,

Ουτε μερικα ενδεικτικα παραδειγματα της ερευνας σου δεν μπορεις να μας δειξεις?

Καλά ρε μεγάλε, κάνε μας μια περίληψη :nuts: Τι τα κρατάτε όλοι σας και λέτε "κάνω έρευνες" "κάνω μελέτες" Εμείς οι φτωχοί θμητοί να μην πάρουμε λίγο από τη γνώση? Η είσαι και εσ΄υ από αυτούς τους αρέσει να λένε "εγώ το ήξερα" ? Και μη κολάς με την ποσότητα δόξα τω θεώ το νετ έχει μπόλικο χώρο :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by kphssa View Post
    Αγαπητε Αργοναυτη,

Ουτε μερικα ενδεικτικα παραδειγματα της ερευνας σου δεν μπορεις να μας δειξεις?
    Θα το επιχειρήσω την κατάλληλη ώρα. Η εργασία είναι παλιά και τότε δεν έγραφα κείμενα όπως σήμερα, αλλά διάβαζα και σημείωνα την ουσία πάνω σε χάρτες και διάβαζα κυρίως από σύμβολα γιατί δεν σκόπευα ποτέ να μιλήσω γι'αυτά ελλείψη αξιόπιστων φίλων. 'Ηταν το κέφι μου. Η εργασία περιλαμβάνει γεγονότα από το 1830 και καταλήγει στις μέρες μας και περιγράφει με λίγα λόγια και σταράτα τους πολιτικούς κύκλους αυτής της χώρας από το 30 και μετά. Χρησιμοποίησα ώρες που δίνονται σε παλιές εφημερίδες της Καθημερινής και μετα ξεχάστηκε αυτή η έρευνα. Αυτό που έγραψα πριν για τον Δία και τους Ολυμπιακούς είναι σωστό, αλλά για τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη πρέπει να'ναι κάποιο λάθος, γιατί βλέπεις τα'χω όλα στο κεφάλι μου, σαν αριθμομηχανή και πρέπει να προσέχω μην κάνω λάθη.

Καλα, εμεις περιμενουμε ,αλλα και συ μην το ξεχασεις! Εχει δικιο ο Μητσακος..

Όνομα:
    Μαρία

Εμένα ξέρεις τί με προβληματίζει, Αργοναύτη; Μια απλή απορία έχω, μιας και δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με την πολιτική αστρολογία, πόσο μάλλον με το ωροσκόπιο της Ελλάδας... Πώς είναι δυνατόν μία 7ετία να θεωρείται τέτοιος σταθμός ώστε ο τερματισμός της ν' αποτελεί αρχή/ γέννηση. Πριν την 7ετία τί πολίτευμα είχαμε;

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Καλά ρε μεγάλε, κάνε μας μια περίληψη :nuts: Τι τα κρατάτε όλοι σας και λέτε "κάνω έρευνες" "κάνω μελέτες" Εμείς οι φτωχοί θμητοί να μην πάρουμε λίγο από τη γνώση? Η είσαι και εσ΄υ από αυτούς τους αρέσει να λένε "εγώ το ήξερα" ? Και μη κολάς με την ποσότητα δόξα τω θεώ το νετ έχει μπόλικο χώρο :bigsmile:
    Θεωρείς το net αξιόπιστο μέσο να παρουσίαζει κανείς εκτενείς έρευνες ; 'Οταν δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει Μεσουράνημα ; Δεν τους κακίζω, αλλά δεν γίνεται εύκολα, θέλει υποδομή αυτό όλο το concept. Τι νόημα έχει να δώσω κάτι που είναι ακαταλαβίστικο για τους πολλούς ; Δεν είπαμε ότι μας μάγκωσε ο ρεαλιστής Κρόνος ; Στην Αστρολογία έχουμε μια γλώσσα ολόκληρη που φαίνεται κινέζικα. Και άλλος πήγε να παρουσίασει και του είπαν αλλού ''σιγά ρε φίλε, τόσο καιρό έχεις να μπεις στη σελίδα μας και το μόνο που ήρθες να μας παρουσιάσεις είναι η έρευνά σου ;'' Μέρος της δουλειάς μου είναι έτοιμο, τι θες να το δώσω έτσι όπου μου καπνίσει ; Aφού ξέρουμε ποιοί παίζουν το παιχνίδι, τι κρυβόμαστε τώρα ; 'Επειτα δεν αναφέρομαι σε άρθρα, αλλά σε έρευνα. Γενναιοδωρία από βλακεία διαφέρει, δείγμα θα δώσω πιθανόν. Εξάλλου δείγματα δίνουν καθημερινά κάποιοι αν ψάχνεις καλά....'Οσο δεν υπάρχει φορέας έρευνας και όσο δεν υπάρχουν αυτιά που θέλουν να ακούσουν δεν πολυσκοτίζομαι. Να ικανοποιώ τη ματαιοδοξία μου online πλέον δεν έχει νόημα.
    Υπάρχουν πολλοί άξιοι, αλλά συνειδητά δεν γράφουν ενώ έχουν πράγματι αξιόλογες έρευνες, μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό.

Όνομα:
    Μαρία

Θεωρείς το net αξιόπιστο μέσο να παρουσίαζει κανείς εκτενείς έρευνες ; 'Οταν δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει Μεσουράνημα ; Δεν τους κακίζω, αλλά δεν γίνεται εύκολα, θέλει υποδομή αυτό όλο το concept. Τι νόημα έχει να δώσω κάτι που είναι ακαταλαβίστικο για τους πολλούς ; Δεν είπαμε ότι μας μάγκωσε ο ρεαλιστής Κρόνος ; Στην Αστρολογία έχουμε μια γλώσσα ολόκληρη που φαίνεται κινέζικα. Και άλλος πήγε να παρουσίασει και του είπαν αλλού ''σιγά ρε φίλε, τόσο καιρό έχεις να μπεις στη σελίδα μας και το μόνο που ήρθες να μας παρουσιάσεις είναι η έρευνά σου ;'' Μέρος της δουλειάς μου είναι έτοιμο, τι θες να το δώσω έτσι όπου μου καπνίσει ; Aφού ξέρουμε ποιοί παίζουν το παιχνίδι, τι κρυβόμαστε τώρα ; 'Επειτα δεν αναφέρομαι σε άρθρα, αλλά σε έρευνα. Γενναιοδωρία από βλακεία διαφέρει, δείγμα θα δώσω πιθανόν. Εξάλλου δείγματα δίνουν καθημερινά κάποιοι αν ψάχνεις καλά....'Οσο δεν υπάρχει φορέας έρευνας και όσο δεν υπάρχουν αυτιά που θέλουν να ακούσουν δεν πολυσκοτίζομαι. Να ικανοποιώ τη ματαιοδοξία μου online πλέον δεν έχει νόημα.
    Υπάρχουν πολλοί άξιοι, αλλά συνειδητά δεν γράφουν ενώ έχουν πράγματι αξιόλογες έρευνες, μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό.
    Στο νετ μπορείς να βρεις τα πάντα, αυτό είναι το γεγονός. Από έρευνες και άρθρα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε "επίσημα" περιοδικά και εκδόσεις μέχρι και παντόφλες... Ταπεινή μου άποψη ότι όταν δίνεται το βήμα για να εκφραζόμαστε, καλό είναι να δίνουμε ό,τι νομίζουμε πως αξίζει να διαβαστεί, γιατί υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν, ακόμα κι αν δεν σχολιάζουν και δεν ειναι ενεργοί. Το νετ δεν παύει να είναι μία ανοιχτή βιβλιοθήκη μέσα από την οποία μαθαίνουμε. Αλλιώς ποιος ο λόγος να τα γράφουμε, αν μείνουν μέσα στα κιτάπια μας; Και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω απ' αυτό. Διατηρώ γλωσσολογικό μπλογκ και ξέρω πως ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να αντιγράψει τα κομμάτια από τις εργασίες που δημοσιεύω... Είναι όμως σημαντικό να μπορείς να συζητάς και να βλέπεις υπό μία άλλη οπτική κάποια πράγματα που μόνος σου δεν θα τα έβλεπες...

Όνομα:
    Λίλιαν

Λόγω του ότι ο καθένας καταθέτει την εμπειρία του και η πολιτική αστρολογία είναι ένα σεβαστό κομμάτι της αστρολογικής γνώσης όπου έχουν επιδοθεί πολλοί αξιόλογοι, στων οποίων τα βήματα ακουμπώ, θέλω θα σας πω κάτι ακόμη και δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με κανένα και κατ' ουδένα λόγο.

Υπάρχει διαφωνία για το ωροσκόπιο του 1830 από κάποιους κύκλους στην Ελλάδα. Αλλά κανείς δεν απέρριψε τα γεγονότα που προκύπτουν από αυτό, αφού κάθε φάση της ελληνικής πραγματικότητας, βάση των σωστών προγνωστικών συστημάτων λειτουργεί στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο. Το ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα όπως αυτό μετά τη χούντα, έχω την εντύπωση πως δείχνει περισσότερο την ψυχολογική πλευρά του κράτους κι όχι το ίδιο το κράτος. Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας του 1830 είναι αναγνωρίσιμα όλα τα στοιχεία μας (τρόπος έκφρασης του λαού, οικονομικά, αντιπαλότητες, ακόμη και η επιρροή του Υδροχόου με τις επιδράσεις των τελευταίων ετών, οι σεισμοί που συγκλόνισαν κι ήταν μετά τη χούντα, κλπ κλπ). Το νεώτερο, ίσως δείχνει μία νέα φάση, αλλά δεν ανατρέπει τα πρώτα βασικά δεδομένα του κράτους.

Έχω το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Το ωροσκόπιο με το σύνταγμα Μέιτζι, που είναι το κυριότερο ωροσκόπιο των τελευταίων χρόνων της Ιαπωνίας ανταποκρίνεται στον πόλεμο, στις βόμβες απόλυτα και ιδιαίτερα εκφραστικά, αλλά και στη συνέχεια στα διάφορα σημαντικά γεγονότα. Μετά τη βόμβα στη Χιροσίμα, οι αμερικανοί προέβαλαν ένα νέο ωροσκόπιο με την πτώση της αυτοκρατορίας. Αυτό το ωροσκόπιο μοιάζει πολύ με το ωροσκόπιο των ΗΠΑ και έτσι διακρίνεται η αμερικανοποίηση του τρόπου ζωής των σύγχρονων Ιαπώνων. Ωστόσο, εκφράζει μία αίσθηση. Στα θέματα της Ιαπωνίας χρησιμοποιείται ακόμη το ωροσκόπιο του Μέιτζι και αποδίδει κάθε έτος και κάθε σημαντική φάση.

Έχω μελετήσει και τη Χιλή, με τον Αλιέντε, τη χούντα κλπ. Δεν αλλάζει το ωροσκόπιό της επειδή ανέβηκε ή έπεσε η χούντα του Πινοσέτ. Έτσι κι αλλιώς τα ετήσια ωροσκόπια δηλώνουν αλλαγές. Η υφή του κράτους ως οργανισμού, ιστορίας, φύσης κλπ δεν αλλάζει.

Οι αστρολόγοι που μελετώ και βασίζω τη μεθοδολογία μου έχουν τη γραμμή που ακολουθώ κι εγώ. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες προσεγγίσεις, ωστόσο η παρούσα με το ωροσκόπιο του 1830 έχει απόδοση και αυτό δεν είναι σύμπτωση, γιατί προχωρά η μελέτη του έτους με τη κλασική μεθοδικότητα. Αν και κάποιο άλλο έχει στοιχεία να προσφέρει, μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί. Αλλά όχι να απορρίπτουμε ένα δοκιμασμένο σύστημα και ωροσκόπιο.

Όσο για τη Γαλλία και την 5η Δημοκρατία, επειδή γνωρίζω λόγω σπουδών την ιστορία της, πέρασε δραματικές ανατροπές μετα τη Γαλλική Επανάσταση και αυτό μπορεί να δικαιολογεί τα διαδοχικά ωροσκόπια. Κάθε κράτος έχει την πορεία του.

Υπάρχουν τα αρχεία των αστρολογικών database για τα κράτη και εκεί παίρνουμε τις πληροφορίες. Το να δουλεύουν ίσως και κάποια άλλα συστήματα, είναι δυνατόν, αλλά το να απορρίψουμε τα δοκιμασμένα και αποδοτικά, δεν υπάρχει λόγος κατά την άποψή μου.

Στο κάτω-κάτω ο ερευνητής καταθέτει πλήρη μελέτη με το ωροσκόπιο που ακολουθεί και αυτό φέρνει στο φως την εγκυρότητα του εκάστοτε χάρτη, αλλά και μία πιο πλούσια αντίληψη πάνω στο κράτος.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου View Post
    Όσο για τη Γαλλία και την 5η Δημοκρατία, επειδή γνωρίζω λόγω σπουδών την ιστορία της, πέρασε δραματικές ανατροπές μετα τη Γαλλική Επανάσταση και αυτό μπορεί να δικαιολογεί τα διαδοχικά ωροσκόπια. Κάθε κράτος έχει την πορεία του.
    Φυσικά και επικοινωνούμε φιλικά, αλλά η παραπάνω και μόνο πρότασή σας συνηγορεί με την άποψη αυτού του κύκλου αστρολόγων που αναφέρατε, την οποία ασπάζομαι κι εγώ. Δεν βλέπω τη διαφωνία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και τι εννοείτε αίσθηση κράτους και ποιά η διαφορά από το πραγματικό κράτος. Δεν υπάρχει αίσθηση κράτους, το κράτος είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Εμείς δηλαδή ως ελληνικό κράτος δεν περάσαμε δραματικές ανατροπές μετά την δική μας επανάσταση ; Και γιατί αυτό να μην δικαιολογεί και για την δική μας περίπτωση τα διαδοχικά ωροσκόπια όπως στην περίπτωση της Γαλλίας ;
    Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω και κάτι άλλο. Τα Ωροσκόπια των κρατών προβλέπουν κυρίως πολιτικές και οικονομικές κοινωνικές εξελίξεις, και όχι γεωλογικά φαινόμενα, παρά μόνο επιβεβαιώνουν τον ψυχολογικό και οικονομικό αντίκτυπο τυχόν γεωλογικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών σε κοινωνικά στρώματα και στον λαό. Η άποψη ότι προβλέπεις άμεσα σεισμούς ή φωτιές με το οποιοδήποτε Ωροσκόπιο κράτους, είναι όλο και περισσότερο μειοψηφική στην διεθνή αστρολογική κοινότητα, γι'αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούν τεχνικής επανατοποθέτησης αστρολογικών φαινομένων στην υδρόγειο για τέτοια ειδικά φαινόμενα που είναι φυσικά φαινόμενα και όχι πολιτικά. Αλλιώς θα αντικαθιστούσαμε τον κύριο Παπαζάχο.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, από την πλευρά μου κλείνω και συγνώμη αν σας κούρασα. :bigsmile:

Page 4 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)