s
Βιβλία που μας συγκλόνισαν... - Page 15
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;

Voters
185. You may not vote on this poll
  • Ποίηση

34 18.38%
  • Θεατρικά έργα

25 13.51%
  • Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες

44 23.78%
  • Παραμύθια - παιδικά βιβλία

23 12.43%
  • Αστυνομικές ιστορίες

42 22.70%
  • Νουβέλες

25 13.51%
  • Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)

77 41.62%
  • Διηγήματα

62 33.51%
  • Μυθιστορήματα

131 70.81%
  • (Επιστημονικής) φαντασίας

33 17.84%
  • Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.

110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Page 15 of 25 FirstFirst ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... LastLast
Results 141 to 150 of 241

Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...

Αγαπητέ Βασίλη

Αν εννοείς αν έχω ασχοληθεί με το θέατρο και αυτοσχεδιασμούς η απάντηση είνχι ναι. Συμφωνώ ότι ο Σίσυφος μπορεί να γίνει πολύ ωραίο θεατρικό όπως το είπες αν και δεν το έχω σκεφτεί ποτέ ως τώρα

¶ννα

Quote Originally Posted by nanstenka View Post
    Γεια χαρά!!:bigsmile:

Κατά το στιχάκι και όλα τα αγαπημένα ευκαιρία :idea:να μιλήσουμε και για λογοτεχνία!!

Θα μ' ενδιέφερε πολύ να μάθω τα βιβλία που σας συγκλόνισαν, που σας άλλαξαν, που σας έκαναν να δείτε τη ζωή διαφορετικά, που σας έπλασαν ή απλά σας συνόδεψαν ευχάριστα, κοινώς τα βιβλία που αγαπήσατε!!

Και ξεκινώ λέγοντας...καθώς η λίστα θα μπορούσε να είναι ανεξάντλητη...

Η Ασκητική του Καζαντζάκη γιατί με άλλαξε,άπαντα της Ζυράννας Ζατέλη και ιδίως το πρώτο μέρος του Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους γιατί το βίωσα και γιατί λατρεύω το σύμπαν της, Το 1984 του Όργουελ, Το άρωμα του ονείρου του Ρόμπινς , Σιντάρτα του Έσσε, τα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ, Η μικρά Αγγλία της Καρυστιάνη, η Βραδύτητα του Κούντερα είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Με τη Ζατέλη όμως έχω τρέλλα. Φυσικά και αλλα πολλά πάντα υποκειμενικά, πάντα συνδεδεμένα με τη ζωή μας...Θα επανέλθω
    Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Ο Σίσυφος του Καμύ γίνεται και πολύ ωραίο θεατρικό με αυτοσχεδιασμό και παιχνίδια status... Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί...

Ευτυχως που στη Λογοτεχνια δεν ειμαστε μονογαμικοι και μας εχουν 'αγγιξει' πολλα βιβλια. Αν και δεν μπορω να διαλεξω ευκολα θα αναφερω τρια βιβλια της γερμανικης λογοτεχνιας (τη γνωριζω καλυτερα μονο γιαυτο το λογο).
    Ο Ναρκισσος και ο Χρυσοστομος του Χερμαν Εσσε. Το βιβλιο δειχνει την εσωτερικη παλη του ανθρωπου με τους πολλους εαυτους του και την υπερβαση του μεσω της Τεχνης. Ενα δευτερο βιβλιο παλι του Εσσε ειναι Το παιχνιδι με τις γυαλινες χαντρες. /Das Glasperlenspiel ( Δεν ειμαι σιγουρη πως ακριβως εχει μεταφραστει στα ελληνικα) Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο του βιβλιο. Σε αυτο δειχνει ο Εσσε το οραμα ενος τελειου κοσμου και γιατι πρεπει να καταρρευσει.
    Και ενα τριτο βιβλιο απο την Ινγκεμποργκ Μπαχμαν/Ingeborg Bachmann. Η Οντινε φευγει= Undine geht
    Η οδυνη μιας γοργονας που συμβολιζει την Τεχνη και την Αγαπη. Φευγει στο τελος και χανεται στο βυθο της θαλασσας γιατι ο Ανθρωπος την εχει προδωσει.

3. Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...

Το άρωμα του ονείρου (Ρομπινς )είναι από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει...αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα (Ρόμπινς),γενικά όλα του τα βιβλία έχουν τόση πλάκα όσο και νόημα...Συμφωνώ για τη Μεγάλη Χείμερα,τον Καπετάν Μιχάλη,η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι...ο δρόμος του ειρηνικού Πολεμιστή και τα ταξίδια του Σωκράτη, πολύ καλά (δεν θυμάμαι το όνομα του συγγραφέα,είναι του ίδιου),ταξίδι στο Ιξτλάν και η Διδαχή του Δον Χουάν (Καστανέντα) φοβερά βιβλία(!!!!) και βέβαια με αυτά που άνοιξαν διάπλατα οι ορίζοντες είναι η Πολιτεία,Συμπόσιο,Φαίδων (Πλάτωνας)¨Οργανον (Αριστοτέλης )...εκεί μέσα βρίσκεις τους θυσαυρούς του κόσμου!!!και ο Χάρυ Πόττερ (θα τον ξέχναγα)!!!!!:crazy:
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Εχω μια απορία. Εμένα τα βιβλία που με "συγκλόνισαν" τα διάβασα και όταν ήμουν σε μικρή ηλικία και κάποια ελάχιστα όταν πια είχα μεγαλώσει κάμποσο. Από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα με "συγκλονίσει" ένα βιβλίο. Βλέπω όμως ότι οι περισσότεροι/ες που ποστάρουν αναφέρουν βιβλία που διαβάστηκαν από μια ηλικία και μετά. Σε μικρότερη ηλικία δεν είχαν διαβάσει κάτι συγκλονιστικό?

Θα συμφωνήσω απόλυτα, και επειδή τα βιβλία που μου αρέσουν είναι πάρα πολλά θα εστιάσω σε αυτά που διάβασα σε μικρότερη ηλικία που ίσως μου έκαναν και τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Πρωτίστως όλη η ελληνική μυθολογία, είναι απίστευτο το πόσο η δυτική λογοτεχνία έχει βασιστεί και επηρεαστεί απο τους ελληνικούς μύθους... Τα ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού, Τα παραμύθια του ¶ντερσεν κ των αδελφών Γκριμ καθώς και τα βιβλία της ¶στριντ Λίντγκρεν -αν το γράφω σωστά- (Σουηδέζα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ).

Όνομα:
    Διονυσία

ΑΡΚΑΣ
    μου τον σύστησε ο γιος μου ο Σπύρος αγόρασα σχεδόν όλα του τα βιβλία
    η ΧΑΜΙΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ για μένα το καλύτερο ,σε πολλά βλέπω εμένα με τα παιδια μου, και τ'άλλα δεν πάνε πίσω.

ioni μου, όντως ο ΑΡΚΑΣ και συγκεκριμένα Οι Χαμηλές Πτήσεις, είναι κορυφαίο βιβλίο! Αυτός ο σπουργιτάκος, ο Πούλης, όπως τον έχει ονομάσει η αδελφή μου, έχει απάντηση για το κάθετι και αυτός ο δύσμοιρος πατέρας είναι πολύ....δύσμοιρος που του έτυχε ένα τέτοιο παιδί!!!
    Εδώ ταιριάζει να πούμε, κάνε παιδιά, να δεις καλό!!!!

Όνομα:
    Διονυσία

Μην το λες.......... με τέσσερα κάτι ξέρω

Όνομα:
    Διονυσία

Μην το λες με τέσσερα........:bigsmile:κάτι ξέρω
    και με απόψειςκαι με γνώμες σαν τουπούλη που λέει και η αδελφή σου:embarrest

Όνομα:
    Δεσποινα

στην τρυφερη ηλικια των 5 ετων μου πηρε η μαμα μου την χιονατη με τους 7 νανους στην αρχη κοιτουσα τις εικονες μεχρι να μαθω διαβαζω [ενα και μοναδικο παραμυθι δεν υπηρχε η πολυτελεια για αλλο]αργοτερα γυρω στα 10 διαβασα την καλυβα του μπαρμπα-Θωμα στην εφηβεια μου διαβασα ολα του Λουντεμη με συκλονισε οπως και πολλους φανταζωμαι το ΄΄οδος Αβυσσου αριθμος μηδεν΄΄μου αρεσε επισης πολυ το ΄χαμογελα ρε τι σου ζητανε! ' 'και το ΄΄καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις''του Χρονη Μισιου. Ενα καταπληκτικο βιβλιο που διαβασα τελευταια ειναι ο Μπρουτζινος Καβαλαρης ειναι υπεροχο! ειναι μοναδικο!

Γεια σας!

Από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία που τα συνιστώ ανεπιφύλακτα (χωρίς σειρά προτίμησης)

1. Ο τελευταίος πειρασμός - Νίκος Καζαντζάκης
    2. Η αγάπη άργησε μια μέρα - Λιλή Ζωγράφου
    3. Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν - Μιχάλης Καραγάτσης
    4. Το "10" - Μιχάλης Καραγάτσης
    5. Χαμένη Ανοιξη - Στρατή Τσίρκα
    6. Η φοβερά προστασία - Γιώργος Μανιώτης
    7. Ο μαύρος αγγελος - Μίκα Βαλτάρι
    8. Μικρές Ατιμίες - Πάνος Καρνέζης
    9. Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει - Πάολο Κοέλο
    10. Ο Αφρός των Ημερών - Μπορίς Βιαν
    11. Στο δρόμο - Τζακ Κέρουακ

Page 15 of 25 FirstFirst ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)