- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 141 to 150 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
24-11-2007, 03:11 PM #141
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
24-11-2007, 04:25 PM #142
Ευτυχως που στη Λογοτεχνια δεν ειμαστε μονογαμικοι και μας εχουν 'αγγιξει' πολλα βιβλια. Αν και δεν μπορω να διαλεξω ευκολα θα αναφερω τρια βιβλια της γερμανικης λογοτεχνιας (τη γνωριζω καλυτερα μονο γιαυτο το λογο).
Ο Ναρκισσος και ο Χρυσοστομος του Χερμαν Εσσε. Το βιβλιο δειχνει την εσωτερικη παλη του ανθρωπου με τους πολλους εαυτους του και την υπερβαση του μεσω της Τεχνης. Ενα δευτερο βιβλιο παλι του Εσσε ειναι Το παιχνιδι με τις γυαλινες χαντρες. /Das Glasperlenspiel ( Δεν ειμαι σιγουρη πως ακριβως εχει μεταφραστει στα ελληνικα) Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο του βιβλιο. Σε αυτο δειχνει ο Εσσε το οραμα ενος τελειου κοσμου και γιατι πρεπει να καταρρευσει.
Και ενα τριτο βιβλιο απο την Ινγκεμποργκ Μπαχμαν/Ingeborg Bachmann. Η Οντινε φευγει= Undine geht
Η οδυνη μιας γοργονας που συμβολιζει την Τεχνη και την Αγαπη. Φευγει στο τελος και χανεται στο βυθο της θαλασσας γιατι ο Ανθρωπος την εχει προδωσει.
-
28-12-2007, 06:56 PM #143
Το άρωμα του ονείρου (Ρομπινς )είναι από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει...αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα (Ρόμπινς),γενικά όλα του τα βιβλία έχουν τόση πλάκα όσο και νόημα...Συμφωνώ για τη Μεγάλη Χείμερα,τον Καπετάν Μιχάλη,η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι...ο δρόμος του ειρηνικού Πολεμιστή και τα ταξίδια του Σωκράτη, πολύ καλά (δεν θυμάμαι το όνομα του συγγραφέα,είναι του ίδιου),ταξίδι στο Ιξτλάν και η Διδαχή του Δον Χουάν (Καστανέντα) φοβερά βιβλία(!!!!) και βέβαια με αυτά που άνοιξαν διάπλατα οι ορίζοντες είναι η Πολιτεία,Συμπόσιο,Φαίδων (Πλάτωνας)¨Οργανον (Αριστοτέλης )...εκεί μέσα βρίσκεις τους θυσαυρούς του κόσμου!!!και ο Χάρυ Πόττερ (θα τον ξέχναγα)!!!!!:crazy:
Φοβάμαι μήπως μια μέρα
με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!
-
29-12-2007, 02:18 AM #144
Θα συμφωνήσω απόλυτα, και επειδή τα βιβλία που μου αρέσουν είναι πάρα πολλά θα εστιάσω σε αυτά που διάβασα σε μικρότερη ηλικία που ίσως μου έκαναν και τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Πρωτίστως όλη η ελληνική μυθολογία, είναι απίστευτο το πόσο η δυτική λογοτεχνία έχει βασιστεί και επηρεαστεί απο τους ελληνικούς μύθους... Τα ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού, Τα παραμύθια του ¶ντερσεν κ των αδελφών Γκριμ καθώς και τα βιβλία της ¶στριντ Λίντγκρεν -αν το γράφω σωστά- (Σουηδέζα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ).
-
30-12-2007, 10:21 PM #145
ΑΡΚΑΣ
μου τον σύστησε ο γιος μου ο Σπύρος αγόρασα σχεδόν όλα του τα βιβλία
η ΧΑΜΙΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ για μένα το καλύτερο ,σε πολλά βλέπω εμένα με τα παιδια μου, και τ'άλλα δεν πάνε πίσω.
-
30-12-2007, 10:33 PM #146
ioni μου, όντως ο ΑΡΚΑΣ και συγκεκριμένα Οι Χαμηλές Πτήσεις, είναι κορυφαίο βιβλίο! Αυτός ο σπουργιτάκος, ο Πούλης, όπως τον έχει ονομάσει η αδελφή μου, έχει απάντηση για το κάθετι και αυτός ο δύσμοιρος πατέρας είναι πολύ....δύσμοιρος που του έτυχε ένα τέτοιο παιδί!!!
Εδώ ταιριάζει να πούμε, κάνε παιδιά, να δεις καλό!!!!
-
31-12-2007, 08:03 PM #147
Μην το λες.......... με τέσσερα κάτι ξέρω
-
31-12-2007, 08:08 PM #148
Μην το λες με τέσσερα........:bigsmile:κάτι ξέρω
και με απόψειςκαι με γνώμες σαν τουπούλη που λέει και η αδελφή σου:embarrest
-
08-05-2008, 03:44 PM #149
στην τρυφερη ηλικια των 5 ετων μου πηρε η μαμα μου την χιονατη με τους 7 νανους στην αρχη κοιτουσα τις εικονες μεχρι να μαθω διαβαζω [ενα και μοναδικο παραμυθι δεν υπηρχε η πολυτελεια για αλλο]αργοτερα γυρω στα 10 διαβασα την καλυβα του μπαρμπα-Θωμα στην εφηβεια μου διαβασα ολα του Λουντεμη με συκλονισε οπως και πολλους φανταζωμαι το ΄΄οδος Αβυσσου αριθμος μηδεν΄΄μου αρεσε επισης πολυ το ΄χαμογελα ρε τι σου ζητανε! ' 'και το ΄΄καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις''του Χρονη Μισιου. Ενα καταπληκτικο βιβλιο που διαβασα τελευταια ειναι ο Μπρουτζινος Καβαλαρης ειναι υπεροχο! ειναι μοναδικο!
-
08-05-2008, 09:46 PM #150
Γεια σας!
Από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία που τα συνιστώ ανεπιφύλακτα (χωρίς σειρά προτίμησης)
- Ο τελευταίος πειρασμός - Νίκος Καζαντζάκης
- Η αγάπη άργησε μια μέρα - Λιλή Ζωγράφου
- Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν - Μιχάλης Καραγάτσης
- Το "10" - Μιχάλης Καραγάτσης
- Χαμένη Ανοιξη - Στρατή Τσίρκα
- Η φοβερά προστασία - Γιώργος Μανιώτης
- Ο μαύρος αγγελος - Μίκα Βαλτάρι
- Μικρές Ατιμίες - Πάνος Καρνέζης
- Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει - Πάολο Κοέλο
- Ο Αφρός των Ημερών - Μπορίς Βιαν
- Στο δρόμο - Τζακ Κέρουακ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.