- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 57
Thread: ¶ρης στον Καρκίνο
-
19-11-2007, 10:06 PM #31
Re: ¶ρης στον Καρκίνο
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
20-11-2007, 11:51 PM #32
Αγαπητή φίλη
Νομίζω πως εξηγώ με σαφήνεια τον λόγο των φετινών καταλήψεων σε ένα βαθμό μέσω του ¶ρη. Νομίζω είναι κατανοητός ο συμβολισμός που αποδίδω. Το αν διαφωνείτε ή όχι, ως προς τις καταλήψεις της χρονιάς αυτής, είναι δική σας θέση απόλυτα σεβαστή. Επειδή ανήκω στην εκπαιδευτική κοινότητα, έχω και παιδί σε υπό κατάληψη σχολείο, έζησα κι άλλες, όπως οι περυσινές καταλήψεις, οι φετινές όπως τονίζω δεν είναι το ίδιο με άλλες φορές. Κάθε φορά, υπάρχει άλλος λόγος και κάποιες φορές κανένας λόγος. Αυτή τη φορά δεν φάνηκε κάποιος λόγος. Υπήρχε σχολείο που ζητούσε "καπνιστήριο", του παιδιού μου ήταν "ενάντια στη στράτευση" και άλλα τέτοια φαιδρά μαζί με αόριστες ανακοινώσεις του τύπου "λεφτά στη παιδεία" που φυσικά δεν έχει διάθεση καμία κυβέρνηση να κοιράξει, γιατί αν ήθελε μορφωμένα άτομα θα το είχε κάνει από χρόνια.
Ο συγκεκριμένος ¶ρης φέτος έβγαλε από κάθε πλευρά επιθετική και άδικη συμπεριφορά, το βλέπουμε σε κάθε χώρο που λειτουργεί ως οικογένεια και είναι φυσικό να συμβαίνει το ίδιο και στα σχολεία, που είναι το μετέπειτα στάδιο της οικογένειας.
Όπως και να έχει, εξηγώ τον λόγο της κάθε αναστάτωσης, πιστεύω αρκετά καλά. Ο Αρης στο παρόν ζώδιο, λειτουργεί με την λιγότερη αποτελεσματικότητα από κάθε σημείο του ζωδιακού, γι' αυτό και οι καταλήψεις λήγουν όπως θα γνωρίζετε ίσως, χωρίς κανένα όφελος, αφού τα παιδιά ζητούσαν αόριστα πράγματα (υπήρχαν ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν στα σχολεία) και δεν είχαν στόχους όπως πέρυσι για συγκεκριμένες θέσεις. Η φασαρία για τη φασαρία, δεν φέρνει κανένα όφελος, ίσως μόνο στους εκπαιδευτικούς που κάνουν διακοπές επί πληρωμή και στα φροντιστήρια που θησαύρίζουν. Μακάρι τα μυαλά να ξυπνούν, αλλά η επανάσταση να έχει αιτία για να υπάρχει αποτέλεσμα, κάτι που δεν είχε φέτος. Το να γίνεται καθεστώς μία κατάληψη κάθε φθινόπωρο, θα είναι σαν το παιδί που φώναζε "λύκος, λύκος" αλλά στο τέλος που είχε πραγματικό πρόβλημα, κανείς δεν πήγε να το σώσει. Το ίδιο παθαίνουν τα παιδιά τώρα. Μία συγκινησιακή παρόρμηση (ακριβώς με τον ¶ρη στον Καρκίνο) αλλά λόγω της ανάδρομης φοράς χωρίς επιτυχία στο στόχο. Η δράση θέλει λογική και σχεδιασμό, όχι μόνο εσωστρεφή συγκίνηση. Αυτό ακριβώς είναι ο Αρης της εποχής αυτής,
Επειδή συναναστρέφομαι πολύ κόσμο, αυτές οι μέρες ειδικά, είναι μέρες μεγαλύτερης έντασης από το συνηθισμένο. Δεν μιλώ για αψιμαχίες, που φυσικά παντού υπάρχουν. Αν παρατηρήσετε τι γράφω ποτέ δεν μιλώ γενικευμένα. Τώρα στις περισσότερες οικογένειες έγιναν πολύ μεγαλύτερες διαμάχες, που δεν συμβαίνει αυτό τόσο έντονα, με τόση διάρκεια, όλο τον καιρό. Εξ άλλου ο Αρης έχει γρήγορη κίνηση και η επιθετικότητά του επιστρέφει τακτικά, ανά διετία. Αλλά το ανάδρομο στην πιο αδύναμη θέση του έφερε σε κάθε κλειστή ομάδα προβλήματα, που δεν υπήρχαν πριν δύο μήνες, ή πέρυσι.
Δεν λέω πως ΟΛΑ εξηγούνται αστρολογικά, αλλά οι γενικές τάσεις και ειδικά οι ψυχολογικές αντιδράσεις, που αφορούν τον ¶ρη στον Καρκίνο και είναι σαφείς, φάνηκαν σε όποιο χώρο κινούμαστε. Είτε μεταξύ συναδέλφων, είτε μεταξύ συγγενών, είτε αλλού. Εκεί που υπήρχε μικρό πρόβλημα οξύνθηκε ειδικά αυτό το διάστημα.
Ευτυχώς η αστρολογία δεν έχει αυθαιρεσία, έχει παρατήρηση και στατιστική, κάτι που αποδεικνύεται και αυτή τη περίοδο για το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Το αν διαφωνούμε ή όχι στο θέμα των καταλήψεων, είναι προσωπική εκτίμηση και δεν έχει σχέση με καμία πολιτική τοποθέτηση, αν αυτό ίσως σας φάνηκε. Αλλά στις θέσεις που ακούστηκαν και διαβάστηκαν για τις καταλήψεις, υπάρχει το ανέφικτο και γι' αυτό τα παιδιά δεν κέρδισαν τίποτα, εκτός από μέρες διακοπών. Τουλάχιστον πέρυσι κέρδισαν τη μάχη με την βουλευτική θέση της Γιαννάκου....
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
21-11-2007, 12:59 AM #33
Αγαπητή κυρία Σίμου,
όπως σας επισήμανε και το μέλος Λευκή, καλώς ή κακώς ορισμένα πράγματα δεν εξηγούνται με την αστρολογία. Κατά την προσωπική μου άποψη , τα περισσότερα δεν εξηγούνται με αυτήν, ωστόσο ο βαθμός πίστης στην αστρολογία αποτελεί προσωπική πεποίθηση του καθενός και δεν είναι το βασικό αυτή τη στιγμή.
Καταθέσατε μια άποψη για το πως λειτουργεί ο ¶ρης στον Καρκίνο και μάλιστα υπό άναδρομη φορά. Ήσασταν απολύτως σαφής ως προς το τι εννοείτε, επιτρέψτε μου όμως να σας επισημάνω πως η αστρολογία δεν δύναται να κρίνει κοινωνικούς αγώνες, τη βασική κατεύθυνση , το εκάστοτε περιεχόμενό τους , τις μορφές πάλης που επιλέγονται. Και ιδιαίτερα το αποτέλεσμά τους.
Οι κοινωνικοί αγώνες ποτέ δεν είναι αναίτιοι και αναποτελεσματικοί. Σε πείσμα κάθε ¶ρη σε οποιοδήποτε ζώδιο, ορθόδρομου είτε ανάδρομου. Και μία έστω αφυπνισμένη συνείδηση είναι επιτυχές αποτέλεσμα.
Όσο για τους μαθητές φέτος, ο αγώνας τους και δίκαιος είναι και όσο μπορούσαν προσπάθησαν να συντονιστούν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Στα περισσότερα σχολεία έγιναν γενικές συνελεύσεις, οι αποφάσεις πάρθηκαν υπό σωστά πολιτικά πλαίσια, ενημερώθηκε αρκετά μεγάλο μέρος νεαρών ατόμων για πράγματα που ποτέ δεν είχε ακούσει και αφορούν τόσο την καθημερινότητα, όσο και το μέλλον του.
Και αυτό είναι αποτέλεσμα και μάλιστα πολύ σημαντικό.
Πάντα βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που προτίμησαν να μην ενημερωθούν, να μη συντονιστούν με τους συμμαθητές τους, να πάνε για καφέ και να διαδώσουν ανοησίες σχετικά με το τι ζητάνε οι μαθητές. Και δυστυχώς, όπως και τις άλλες φορές, ήταν αρκετοί (αναξάρτητα του ¶ρη).
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το τι περιμένει κανείς ως αποτέλεσμα από το μαθητικό κίνημα, είναι άλλη ιστορία. Οι κατακτήσεις των κοινωνικών αγώνων δεν κερδίζονται μέσα από αποσπασμένα κινήματα, όπως πχ. το μαθητικό ή το φοιτητικό.
Η καθυστέρηση της ψήφισης του νόμου - πλαισίου, και η ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης, όπως και το ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα αυτά, ήταν το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα των περσινών κινητοποιήσεων, που όμως είχαν να κάνουν με τη συμπόρευση του μαθητικού, του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος. Και φυσικά, δεν θεωρείται "νίκη" η απώλεια της βουλευτικής έδρας της Μαριέττας Γιαννάκου.
Κοινώς, καλό θα ήταν ορισμένα πράγματα που στην πραγματική τους βάση κρίνονται με εντελώς διαφορετικά κριτήρια, να μην πάμε να τα εξηγήσουμε με την αστρολογία. Όσον αφορά τις πολιτικές αναλύσεις η αστρολογία δεν έχει λόγο και τα πορίσματά της σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένα.
*Σας γνωστοποιώ πως είμαι το πρώην μέλος Κασσιόπη.
Φιλικά
Αργυρώ ΠαπαδημητρίουΟ κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
21-11-2007, 02:59 AM #34
Αγαπητή Κασσιόπη
Δεν έγραψα την ανάλυσή μου για να συμφωνήσετε οπωσδήποτε. Δεν κάνω κριτική πολιτική και είμαι απόλυτα σαφής. Καταθέτω αστρολογικά στοιχεία που αν θέλετε αποδέχεστε, αν διαφωνείτε δικαίωμά σας να απορρίψετε.
Η πολιτική αστρολογία δουλεύει άψογα και έχει άποψη για τον λόγο που συμβαίνουν γεγονότα, απόλυτα αντικειμενικά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις ταπεινές μου προγνωστικές καταθέσεις στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια κάθε μήνα, ειδικά σε μήνες με ιδιαιτερότητα και από σοβαρών αστρολόγων τις καταθέσεις διεθνώς. Διαβάστε σε ξένο τύπο και βιβλία κύρους, αν επιθυμείτε για να έχετε σαφέστερη γνώμη,
Ο ανάδρομος ¶ρης φέρνει όξυνση και στις μικρές κοινότητες και στις μεγαλύτερες. Δεν χρειάζονται περισσότερα παραδείγματα, υπάρχουν παντού γύρω μας καθημερινά. Ουκ ολίγες οι αφορμές να παραδειγματιστούμε. Ουδείς αλώβητος όλο αυτό το διάστημα!
Επειδή το φόρουμ δεν έχει σχέση με πολιτικές απόψεις ή θρησκευτικές απόψεις, η κατάθεσή μου λέω για τελευταία φορά ήταν αμιγώς αστρολογική.
Αν δεν τη δέχεστε και διακρίνετε άλλη ερμηνεία, κι εσείς και η Λευκή ευχαρίστως να τη διαβάσουμε, με παραδείγματα και αστρολογικές εξηγήσεις. Το φόρουμ είναι πλουραλιστική προσέγγιση θεμάτων. Επειδή διαφωνείτε και οι δύο και είναι σεβαστό, κάνετέ μας μία δική σας παρουσίαση. Θα χαρούμε να τη διαβάσουμε.
Αν πάλι προτιμάτε να έχετε τη θέση πως δεν εξηγείται μία εξέγερση με αστρολογικά αίτια, δικαίωμά σας. Αλλά και λόγω ηλικίας και λόγω εμπειρίας, διαθέτω πολλά, μα πάρα πολλά παραδείγματα για το αντίθετο. Το να σας πείσω δεν είναι δική μου πρόθεση, γιατί απλά παραθέτω τις γνώσεις μου και δεν κάνω κάποιου είδους προπαγάνδα.
Εξ άλλου αν όλοι συμφωνούσαμε στον κόσμο αυτό, θα υπήρχε στασιμότητα, ανία και πλήξη!
καλό σας βράδυ και να είστε καλά
Λίλιαν Σίμου
-
21-11-2007, 03:25 AM #35
Αγαπητή κυρία Σίμου,
απλώς σας εξηγώ πως τα αστρολογικά αποτελέσματα , βάσει αστρολογικών παραμέτρων που αποδέχεστε, δεν θεωρούνται επιτυχή βάσει πολιτικής ανάλυσης.
Εκεί που η αστρολογία δεν βλέπει αποτελέσματα και κρίνει κάτι ως αναποτελεσματικό, η αμιγής πολιτική ανάλυση κρίνει αλλιώς. Βρίσκει πως υπάρχει αποτέλεσμα και σας εξήγησα ποιο είναι αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, τίθεται ένα ζήτημα της όποιας εγκυρότητας της αστρολογίας να κρίνει αποτελέσματα κοινωνικών πρακτικών. Και όχι τόσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, εάν δηλαδή μας απασχολεί ο ¶ρης επί του προκειμένου ή κάποιος άλλος αστρολογικός παράγοντας.
Σαν να λέμε: " Η εγχείριση απέτυχε" βάσει της αστρολογίας, όμως ο ασθενής επέζησε και είναι άκρως υγιής. Όταν πολιτικά κρίνεται πως ο ασθενής είναι υγιής και η αστρολογία επιμένει πως απέθανε, υφίσταται ένα ζήτημα.
Σχετικά με την πολιτική αστρολογία και το κατα πόσο είναι ακριβής, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Τους λόγους σας τους εξήγησα και παραπάνω.
Νομίζω πως ήμασταν αμφότερες σαφείς.
Να είστε καλά κι εσείς.
ΑΠΟ κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
21-11-2007, 10:27 AM #36
Κατά την άποψη μου πρέπει να δούμε το θέμα του ανάδρομου ¶ρη στον Καρκίνο λίγο ευρύτερα... Δε μιλάω για τα πολιτικά ζητήματα - δε θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα που έγινε - απλά η θέση του ¶ρη στον Καρκίνο και μάλιστα ανάδρομου, επιτρέπει να βγουν στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα που υπέβοσκαν στο παρελθόν στα οικογενειακά περιβάλλοντα. Με την έννοια αυτή υφίσταται μία ψυχολογική κάθαρση στα μέλη της οικογένειας. Δεν υπάρχει όντως κάποιος συγκεκριμένος στόχος, πέραν από την προσωπική αυτοέκφραση και την ανάγκη έκφρασης των πραγματικών αισθημάτων και τερματισμού τυχόν συμβατικότητας που υπάρχει μέσα στην οικογένεια και προσποίησης... Η ανάδρομη φορά επιτρέπει να έρθουν στην επιφάνεια όλα όσα κρύβονταν στο παρελθόν και να βγουν στο προσκήνιο.
Με την έννοια αυτή και εφόσον βιώνεται ως συναισθηματική κάθαρση, η θέση αυτή μπορεί να αποτελέσει το προοίμιο μίας νέας αρχής (μόλις ο ¶ρης προχωρήσει στο Λέοντα)... Μπορεί επίσης να βοηθήσει το κάθε μέλος της οικογένειας να χτίσει μία νέα βάση στη ζωή του (μόλις ο ¶ρης γυρίσει ορθόδρομος) από την οποία θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό όμως είναι η κάθαρση με το παρελθόν... Με την έννοια αυτή πιστεύω ότι η θέση μπορεί να βιωθεί με θετικό τρόπο και γενικότερα θα έλεγα ότι κάθε θέση μπορεί να βιωθεί θετικά, αν αναλογιστούμε το νόημα που έχει για τον καθένα μας κάθε φορά...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
21-11-2007, 10:50 AM #37
Ακριβώς αυτό και φυσικά η συνειδητοποίηση υπάρχει ως ελπίδα, αλλά ως πράξη θα συμβεί μόνο σε όσους έχουν πραγματική διάθεση να αναλογιστούν τις καταστάσεις, χωρίς παρωπίδες και εγωισμό.
Κάθε τι φέρνει στην επιφάνεια θετικά, αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές κωφεύουμε στις αποκαλύψεις...
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
22-11-2007, 11:56 PM #38
Καλησπέρα κι από μένα!
Να ρωτήσω κι εγώ;
Είμαι Τοξότης με ωροσκόπο Καρκίνο (30.11.74 ώρα 20.20 Αθήνα) και έχω τον Αρη μου στον 5ο Οίκο. Δυστυχώς όμως έχω ένα νεφέλωμα (έτσι λέγεται στον 5ο οίκο, δηλαδή Ηλιο, Αφροδίτη, Αρη, Ποσειδώνα, Ερμή και Β. Δεσμό!!! Πανικός δηλαδή!
Αυτό σημαίνει ότι ο ανάδρομος Αρης θα με επηρεάσει σε όλους τους τομείς της ζωής μου που συνδέονται με το νεφέλωμα στον 5ο; Και με τον ωροσκόπο μου τι γίνεται;
Υ.Γ.
Πάντως αυτό που διαπίστωσα από τη μέρα που ο Αρης έγινε ανάδρομος είναι πως όντως υπάρχουν πολλές εκρήξεις στην προσωπική μου σχέση και σαφώς το παρελθόν επέστρεψε μαζί με τα προβλήματα και τα διλήμματα του...
Ευχαριστώ πολύ!!
-
23-11-2007, 12:17 AM #39
Γεια σου sag_femme και καλωσήρθες!
Ο 5ος σου είναι φορτωμένος η αλήθεια είναι! Βέβαια δεν σχηματίζουν όλοι οι πλανήτες νεφέλωμα-στέλιουμ, γιατί ξεπερνούν ορισμένες φορές και την ανοχή που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή, ο Αρης βρίσκεται στον 12ο οίκο του γενέθλιου σου και βρίσκεται μακριά τόσο από τον γενέθλιο Κρόνο, όσο και από τον ωροσκόπο σου. Θα σου πρότεινα να συνδυάσεις τη συγκεκριμένη διέλευση (στον 12ο οίκο) με τη γενέθλια θέση του και μετά όλο αυτό να το δεις μαζί με τις διαπιστώσεις που ήδη έχεις κάνει.
-
23-11-2007, 12:55 PM #40
ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.