s
Η Μοναξιά... - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 46
    Όνομα:
    Φωτεινή

Re: Η Μοναξιά...

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Όντως η σύνοδος με τον πέμπτο οίκο ίσως να δικαιολογεί αυτή την τάση της μοναχικότητας..:blink:
    όχι απαραιτητως...απλή σκέψη μου ήταν αυτό:bigsmile:

περισσότερο δίνω βάση στον πλούτωνα πάντως στο θεμα της μοναχικότητας.
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Υπάρχουν φαντάζομαι πολλές θέσεις που έχουν να κάνουν με μοναξιά...

Από τη δική μου εμπειρία, καταθέτω την παρουσία του Κρόνου στο 12ο οίκο ή τη σύνοδο του Κρόνου με τον ωροσκόπο... Αυτή είναι μία μοναξιά που εκφράζεται και ως ανάγκη συγκρότησης καμιά φορά...
    Συμφωνώ, εχω ωροσκόπο Λέοντα εκτός απο την μοναξιά και την αυτοααπομόνωση μου έδωσε την δυνατότητα ανασυγκρότησης και εκεί που τον Αυγουστο σερνόμουνα με το που έφυγε απο τον ωροσκόπο μου εγεννήθην εκ της τέφρας μου.

Oταν ο κρόνος τετραγωνίζει τον Ωροσκόπο θες να απομονωθείς για να ανσυγκροτηθείς θα λέγαμε ή για να δεις πως θα ένιωθες άν έχανες κάποιες από τις παλιές «ασφαλιστικές σου δηκλίδες» και συνεπώς να συμπεράνεις αν θα συνέχίσεις με ή χωρίς αυτές...

Όταν ο κρόνος κάνει σύνοδο ή με τον ήλιο ή τον ωροσκόπο ένα πιθανό γεγονός που μπορεί να σου συμβεί είναι να απομακρυνθούν οι άλλοι από εσένα. Πρόσωπα που νομίζεις ότι αγαπάς και χρειάζεσαι και ό,τι ίσως η ζωή σου χωρίς αυτά δεν θα έχει προοπτική, φοράνε το καπελάκι τους στραβά και στρέφονται αλλού θα λέγαμε, δημιουργώντας σου αισθήματα αυτοαπόρριψης και ανασφάλειας.

Τα γεγονότα, πρέπει να επισημάνουμε ό,τι διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του ατόμου π.χ. όταν περνάει σε σύνοδο στα 14 ή 15 το γεγονός βιώνεται λίγο πιο επώδυνα από ότι όταν περνάει στα 43 ή 44... αν και αντικειμενικά αργότερα αυτό που θα σου συμβεί μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρό!
    Παρόλα αυτά κρόνος είναι αυτός, σε πονάει με όποιο τρόπο ξέρει και μπορεί. Ξέρει που πάσχεις και σίγουρα εκεί θα παει να βάλει το αυστηρό δάχτυλό του!

Νοιώθω μια μεγάλη εσωτερική ηρεμία τώρα που ο Κρόνος είναι στον 'Ηλιο μου, ίσως επειδή κάνει κάποιες καλές γενέθλιες όψεις ο 'Ηλιος όμως. Αυτό συμβαίνει πάντα, ενεργοποιούνται οι γενέθλιοι χάρτες ανάλογα. Νοιώθω πάρα πολύ καλά μετά από μια διετία προβλημάτων, ξέρω τι ζητάω και πως και πότε θα το πετύχω. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είμαι απίστευτα υπομονετικός και ήρεμος. 'Εχω απομυθοποιήσει τον Κρόνο, αν και έχω γράψει κι αλλού ότι ποτέ δεν τον φοβόμουν και ότι μου έχει κάνει ελάχιστο κακό σε σχέση με τον Ποσειδώνα.
    Την μοναξιά που νοιώθουν οι περισσότεροι την αποδίδω σε πολύ έντονο Κρόνειο Ωροσκόπιο (σκληρές όψεις Κρόνου, Ωροσκόπος στον Αιγόκερω, Κρόνος στον 12ο - ακούσια ή εκούσια απομόνωση - και σε οτιδήποτε συμμετέχει ο Κρόνος γιατί αυτός συμβολίζει τα τείχη που υψώνουμε εμείς ή οι άλλοι στον εαυτό μας. Ο Κρόνος στον 11ο έχει λίγους και πιστούς φίλους, συνήθως πολύ σοβαρούς και ίσως και μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά είναι αρκετά αυτόνομος με μια έννοια, δηλαδή έχει επιλεκτική κοινωνικότητα, σε αντίθεση με τον Κρόνο στο 12ο που είναι συχνά απομονωμένος. Επίσης πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις μια έντονη αίσθηση ιδιόρυθμης μοναξιάς αποδίδεται στον Λέοντα και στον κυβερνήτη του τον 'Ηλιο, αν σκεφτούμε ότι ο 'Ηλιος είναι το πλέον μοναχικό σώμα του συστήματος που δεν ταυτίζεται με κανέναν πλανήτη του ηλιακού συστήματος και πολύ εύκολα οι Λέοντες ή όσοι έχουν Ωροσκόπο Λέοντα νοιώθουν μια βαθειά μοναξιά λόγω διαφορετικότητας ή αίσθησης διαφορετικότητας. Μην σπεύσετε όλοι οι Λέοντες να με αναιρέσετε γιατί πάντα παίζει μεγάλο ρόλο το Ωροσκόπιο του ατόμου. Επιμένω όμως ότι δεν υπάρχει μια μοναχικό όν από έναν πληγωμένο Λέοντα που συχνά βιώνει αυτό που λένε ''μοναξιά της κορυφής''.
    Το αρχέτυπο του Σκορπιού επίσης φανερώνει μοναξιά (βλέπε το παλιό του σύμβολο, τον αετό, ένα πολύ μοναχικό ζώο), και η Παρθένος επίσης, που είναι στους ανεπτυγμένους τύπους η προσωποίηση του ερημίτη (ερμήτη/Ερμητισμός δηλαδή, μ'αυτή την έννοια μύστης και δάσκαλος που από μεγάλη μερίδα μοντέρνων Αστρολόγων ταυτίζεται και με τον δάσκαλο Χείρωνα, τον μοναχικό θεραπευτή. Αυτά είναι μια πρώτη ιδέα, αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να ερευνήσουμε για όψεις Κρόνου (τα τείχη), ή όψεις Πλούτωνα (που κάνουν τον άνθρωπο πολύ συχνά να λειτουργεί σε ένα αρχαικό επίπεδο αδιαφορώντας για την καλούμενη πολιτισμένη κοινωνία, και που συχνά ζει σαν μοναχικός λύκος, αλλά και τους ανθρώπους που ακούσια
    ή εκούσια μπαίνουν στο περιθώριο λόγω κάποιας ''διαστροφής'' του ποσειδώνιου αρχέτυπου (πχ ναρκομανείς, αλκοολικοί, φανατικοί με θρησκευτικούς ιδεοαναγκασμούς που ζουν σε άσυλα ή υπό ελεγχόμενες συνθήκες). Το θέμα βέβαια είναι τεράστιο, και οι ενδείξεις πολύ περισσότερες αλλά θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες και πολλές σελίδες για να αναλύσουμε το φαινόμενο μοναξιά.

Όνομα:
    Σέβη

Eγώ θα ήθελα να προσθέσω την ερμηνεία του 12ου οίκου για την μοναξιά και τηνύπαρξη πλανητών εκεί, αφού αυτός ο οίκος συνδέεται με απομόνωση... Ειδικά όταν ξεκινάει από ζώδιο ή δεκανό που υπάρχει εκεί σαν κυβερνήτης ένας κρόνος. Τίποτα βέβαια δεν είναι αρνητικο και ειδικά στην περίπτωση που στο ωροσκόπιο βλέπουμε σε αντίθεση μια αφροδίτη παράσιτο και ο κρόνος ή 12 οίκος σου δείχνουν ότι πρέπει να μάθεις στη μοναξιά και να στηρίζεσαι μόνο στις δυνάμεις σου για να εξελιχθείς. ¶λλωστε δε νομίζω ένα άτομο να αισθάνεται συνέχεια μόνο του, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε υπάρχει κάτι πιο βαθύ και μήπως ο προσανατολισμός πρέπει να στραφεί στον ερμή και τις όψεις του? Ο γενέθλιος ανάδρομος ερμής σου δίνει μεγάλη ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης αλλά μήπως απομονώνει κιόλας?

Όνομα:
    κατερινα

Νομίζω πως colibri έθεσες κάτι πολύ σημαντικό διότι ο γενέθλιος ερμής ανάδρομος δεν μπορεί πάντα να επικοινωνήσει και να μεταδώσει τη σκέψη του ή οποία έχει μια βαθειά σύνθεση ΄και κατ' επέκταση απομονώνεται! Ετσι νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος!

Quote Originally Posted by chandramani View Post
    Νομίζω πως colibri έθεσες κάτι πολύ σημαντικό διότι ο γενέθλιος ερμής ανάδρομος δεν μπορεί πάντα να επικοινωνήσει και να μεταδώσει τη σκέψη του ή οποία έχει μια βαθειά σύνθεση ΄και κατ' επέκταση απομονώνεται! Ετσι νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος!
    Απομονώνονται λόγω ευφυίας ή διαφορετικού τρόπου σκέψης απ'ότι ο περίγυρος, επειδή επικοινωνούν με ασυνήθιστο τρόπο. Μοιάζουν κάπως με αυτούς που έχουν Ουρανό στον 3ο ή Ερμή στον 3ο ή όψεις Ερμή/Ουρανού. Η σκέψη απορυθμίζεται εύκολα επειδή είναι γρήγορη, και πολλοί εμφανίζουν αυθόρμητες ανεξέλεγκτες ιδέες. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις φαινόμενα όπως αυτό της δυσλεξίας. Aλλά είναι καλοί για αναγραμματισμούς, τους πιο απίθανους συνειρμούς, αυτοσχεδιασμό, κι άλλες φορές είναι κάπως παρορμητικοί και πάντα υπάρχει μια νευρικότητα. Σαν να αντλούν πληροφορίες πιο εύκολα με ασθυνήθιστο τρόπο, που όμως δεν τις αξιοποιούν και δεν τις επεξεργάζονται επαρκώς. Αν και δεν μ'αρέσει πια να πολυμιλάω για προσωπικές περιπτώσεις, θα αναφέρω μόνο τρεις ενδεικτικά. Κάποιος με ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο είναι φοβερά επικριτικός σε σημείο να μην τον αντέχω καθόλου δίπλα μου γιατί με έκανε να νοιώθω σαν κατηγορούμενος μονίμως. 'Ηταν φοβερά δεικτικός και φοβερά προκατειλημένος για συγκεκριμένα θέματα. Εμφάνισε το χαρακτηριστικό του Ερμή στην Παρθένο, που είναι ορθή κρίση και διάκριση, από την ανάποδη, και έγινε αρνητικός και προκατειλημένος με όλα. Δυο άλλα άτομα που έχουν Ερμή στον Κριό ανάδρομο, ήταν φοβερά αυθόρμητοι στην επικοινωνία, αλλά πολύ συχνά η επικοινωνία τους ήταν πολύ ωμή και απότομη και δεν σκέφτονταν τι έλεγαν, ο ένας άντρας, η άλλη γυναίκα, και οι τρεις όμως πολύ εύστροφα άτομα, με ευφυία πάνω απ'το μέσο όρο. Και οι δυο φοβερά βωμολόχοι ακόμα και μπροστά σε κόσμο που δεν ήξεραν καλά. Τέλος, κάποια που έχει ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό ήταν πάρα πολύ άμεση και δεν φίλτραρε καθόλου τη σκέψη της κι αυτή όταν επικοινωνούσε, κάτι ασυνήθιστο για έναν Ερμή στο Ζυγό, αλλά αυτό οφείλοταν περισσότερο στις όψεις του Ερμή της, όχι στο ζώδιο. Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών κι άλλων τόσων που έχω γνωρίσει από κοντά με ανάδρομο Ερμή ήταν η ταχύτητα σκέψης, λόγου, ευφυία αλλά και αμεσότητα. Μπορούσαν όλοι να γράφουν τεράστιες εκτάσεις κειμένων, να επικοινωνούν ταυτόχρονα με δέκα άτομα, να μην σταματάνε να μιλάνε, να διακόπτουν. Η επικοινωνία με όλους όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αν και κουραστική. :bigsmile:

Όνομα:
    Μαιρη

Quote Originally Posted by colibri View Post
    αφροδίτη παράσιτο
    Τι εννοείς με αυτον το χαρακτηρισμό? :unsure:
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

Όνομα:
    Σέβη

Quote Originally Posted by friary View Post
    Τι εννοείς με αυτον το χαρακτηρισμό? :unsure:
    Αφροδίτη με κακή βαθμολόγηση και με αντιθέσεις-τετράγωνα με πλανήτες εντελώς ασύμφωνους με τη φύση της... Και αντίθεση με ωροσκόπο

Όνομα:
    Μαιρη

Quote Originally Posted by colibri View Post
    Αφροδίτη με κακή βαθμολόγηση και με αντιθέσεις-τετράγωνα με πλανήτες εντελώς ασύμφωνους με τη φύση της... Και αντίθεση με ωροσκόπο
    Μάλιστα.....
    υπάρχει σε βιβλιογραφία αυτός ο χαρακτηρισμός; Η την χρησιμοποιείς εσυ; Λέγοντας παράσιτο εννοείς την πραγματική σημασία της λέξης, οτι γίνεται φόρτωμα δηλαδή;
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 22 users browsing this thread. (0 members and 22 guests)