s
Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές" - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6
Results 51 to 59 of 59

Re: Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές"

Τωρα εγω μπερδευτηκα με ολες αυτες τις δημοσιευσεις... Προφανως οταν μιλατε για εσωτερισμο εχετε κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σας το οποιο δεν εγω δεν καταλαβαινω.... Ο εσωτερισμος μπορει να ειναι καλος και κακος, οταν γινει δογμα σιγουρα ειναι κακος, ακομα κι αν εχεις εντρυφησει μεσα σε κατι και σε πειθει σε μεγαλο ποσοστο να το πω ετσι, παντα πρεπει να αμφισβητεις και να μην δογματιζεσαι αλλα ουτε να προσυλητιζεις αλλο η ενημερωση κι αλλο ο προσηλυτισμος. Μεσα απο μια ομαδα μπορεις να μοιραζεσαι και να οργανωνεις και να ενημερωνεις την βαθυτερη αναζητηση την κανεις μονος σου και επειτα την μοιραζεσαι παλι με την ομαδα και οταν λεμε ομαδα δεν εννοουμε μια ομαδα με μια προσωπικοτητα αλλα μια ομαδα που περιεχει πολλες προσωπικοτητες και ετσι ο ενας μπορει να παιρνει και να δινει στον αλλον, αυτο ομως επουδενει σημαινει οτι ολοι στην ομαδα πρεπει να δεχονται ολα τα πραγματα τι ιδιο ή οτι πρεπει να συμφωνουν σε ολα τοτε θα μιλουσαμε για αιρεση δογματικη. Και τελος οταν μπαινουμε σε μια ομαδα δε μπορουμε να κλεισουμε συμβολαιο οτι θα ειναι ολα τελεια ή οτι θα κρατησει αυτη η ομαδα για παντα κτλ αν καποια στιγμη καταλαβουμε οτι δε συμβαδιζουμε με το παλμο της φευγουμε...

Και επειδη ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω καποιοι μπερδεψαν τη συναντηση που ειχαμε με κατι αλλο, πρεπει να πω οτι αρχικα τουλαχιστον κι ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω ξεκιναει μια παρεα που ισως γινει καποια στιγμη και ομαδα που εχει το χαρακτηριστικο οτι της αρεσει η αστρολογια. Πως ειμαστε εμεις εδω μεσα πολλους μηνες και συζηταμε κατι τετοιο μονο που σιγουρα η προσωπικη επαφη ειναι διαφορετικη και μπορεις να πετυχεις μεσα απο αυτη και περισσοτερα πραγματα ισως μελλοντικα. Εγω παντως ελπιζω σε περισσοτερες συμμετοχες, να γνωριστουμε βρε παιδι μου!

Και τελος οσον αφορα θεμα μας για τη συνεντευξη, δυστυχως δεν την ειδα .
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Σωκράτης

Όπως είχα υποσχεθεί η 16λεπτη περίπου συνέντευξη είναι στο ίντερνετ.

Προσπαθώ για το τυπικό να επικοινωνήσω με τον κ. Θεοδωράκη να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου.
    Αν δεν έχει αντιρρήσεις θα παραθέσω και τα links για να κατεβάσετε το video όσοι επιθυμείτε.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Πιστεύω ότι η αληθινή Νέα Εποχή θα έρθει όχι όταν επικρατήσει η μία ή άλλη σχολή Εσωτερισμού, αλλά όταν θα συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους δόγματα και δοξασίες αντλώντας τους θησαυρούς από την κάθε παράδοση όσο μπορούμε αντικειμενικά. Ακόμα δεν έχω βεβαιωθεί ότι πίσω από την Νέα Εποχή δεν κρύβεται τίποτα άλλο εκτός από καθαρή Παγκοσμιοποίηση. Οικουμενισμός ναι, παγκοσμιοποίηση όχι, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ τα έθνη έθνη, και τα κράτη κράτη και κανέναν απόλυτο Μεσσία. Δασκάλους ναι, από όλες τις θρησκείες, όχι Μεσσίες.

Η Αστρολογία είναι τελείως διαφορετικό, γιατί πρόκειται στο 90% για το ''ένα κι ένα κάνουν δύο'', και σπάνια στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως εξέλιξη ή υποκατάστατο θρησκείας, γι'αυτό και δεν εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους το να προσδοκούμε και να παλεύουμε ο ένας ή ο άλλος με διαφορετικό τρόπο για την καθολική της αναγνώριση (έστω κι αν αυτό είναι ουτοπία κατά τη γνώμη μου).
    Συντάσσομαι απόλυτα με τις ιδέες σας αυτές. Μπορώ να πω, σε κάθε σας πρόταση, έχω κάνει την ίδια σκέψη...:bigsmile:

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Βασίλης

Όσο παρεξηγούμε κάθε αυθόρμητη προσπάθεια που γίνεται για ομαδική δράση και συνάντηση απόψεων και ρευμάτων με κατευθυνόμενες από την παγκοσμιοποίηση προσπάθειες η με προσωπικά συμφέρονται αυτή η Νέα Εποχή που επαγγέλεστε δε θα έρθει ποτέ... Εμείς οι ίδιοι χτίζουμε τους τοίχους της απομόνωσης απέναντι στους άλλους... Εμείς οι ίδιοι σηκώνουμε τα τείχη της καχυποψίας...

Όσο για το τι είναι η Αστρολογία... αυτό θέλει πολύ μεγάλη κουβέντα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Όσο παρεξηγούμε κάθε αυθόρμητη προσπάθεια που γίνεται για ομαδική δράση και συνάντηση απόψεων και ρευμάτων με κατευθυνόμενες από την παγκοσμιοποίηση προσπάθειες η με προσωπικά συμφέρονται αυτή η Νέα Εποχή που επαγγέλεστε δε θα έρθει ποτέ... Εμείς οι ίδιοι χτίζουμε τους τοίχους της απομόνωσης απέναντι στους άλλους... Εμείς οι ίδιοι σηκώνουμε τα τείχη της καχυποψίας...

Αγαπητέ κ. Παπαδολιά

Δεν κατανοώ αν απευθύνεστε σε μένα, πώς παρεξηγώ και τι, διότι το θέμα ήταν η κα Ντάκου νομίζω και επ' αυτού μιλάμε, αν και βγαίνει λίγο εκτός θέματος η όλη ανταλλαγή απόψεων. Ποια αυθόρμητη προσπάθεια έχει να κάνει με την κα Ντάκου και την ιστορία της ως αστρολόγο, δεν καταλαβαίνω.

Για το ποιος επαγγέλεται και τι, μακριά από εμένα τουλάχιστον αυτές οι ταμπέλες. Στη ζωή μου τις απέφυγα και με κόστος μάλιστα, αλλά αγαπώ στην ουσία την ελευθερία, ως υπέρτατο αγαθό. Η ελευθερία γκρεμίζει τείχη και δεν χτίζει.

Τέλος πάντων, εγώ συμμετείχα στη συζήτηση για την συνέντευξη και τον σεβασμό που τρέφω για την κυρία αυτή, αν και επεκταθήκαμε στη διαφορά εσωτερισμού και αστρολογίας και νομίζω ήταν ενδιαφέρον και εποικοδομητικό.

Στη τελευταία μου σημείωση, συμφώνησα με τον Αργοναύτη και δεν νομίζω πως έθιξα κάποιον άλλο.
    Αν πάλι το σχόλιό σας δεν αφορά το πρόσωπό μου, έχει καλώς.
    Ούτως ή άλλως τοποθετήθηκα επαρκώς και δεν επαναλαμβάνομαι.
    Να είστε όλοι καλά

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post

Δεν παρεξηγώ την δική σου προσπάθεια για τον Εσωτερισμό, γιατί δεν την γνωρίζω, ούτε αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά.
    Απλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τις προσπάθειες που γίνονται γενικότερα και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από επαναστάσεις φωτισμένων ή μη. Με τον Εσωτερισμό έχω ψαχτεί και διαβάζω και ψάχνομαι ακόμα και στο έχω πει και προσωπικά, απλά δεν θέλω να αναπαυθώ κάπου. Προσωπικά δεν πείθομαι από καμμία μαζική επανάσταση για φώτιση εκτός από την πολύ προσωπική πνευματική επανάσταση που δεν θα θέλει να πείσει ή να φωτίσει κανέναν. Μόνος του θα βρει το δρόμο του ο κάθε άνθρωπος γιατί ο ζητών ευρίσκει.

'Οσο για τη Νέα Εποχή, δεν επαγγέλομαι καμμιά Νέα εποχή αν δεν με πείσουν πρώτα οι κύρυκές της ότι δεν έχουν στο νου τους την παγκοσμιοποίηση. Ο όρος Νέα Εποχή χρησιμοποιείται τόσο από υπερσυντηρητικούς κύκλους και εξισώνεται με την Νέα Τάξη, όσο και από προοδευτικούς κύκλους που επιθυμούν περισσότερη ανεκτικότητα και ανεξιθρησκεία. Την δεύτερη Νέα Εποχή επικαλούμαι. Είμαι ελεύθερος άνεμος, ο χάρτης μου είναι πολλοί πλανήτες στον αέρα και δεν φυλακίζομαι από κανέναν. Αν αυτά είναι ικανά να με χαρακτηρίσουν καχύποπτο, θα το θεωρήσω και τιμή μου.

Η Αστρολογία δεν είναι Εσωτερισμός. Συνδέεται με Εσωτερισμό, αλλά δεν είναι Εσωτερισμός, και αν επιχειρηθεί να κάνουμε Εσωτερισμό την Αστρολογία ή να ερμηνεύσουμε αποκλειστικά με εσωτερικούς όρους την Αστρολογία, χάσαμε όλο τον κόσμο, το κάναμε μια υπόθεση ελίτ που δεν αφορά κανέναν και δεν πείθουμε κιόλας.
    Αυτά...(επ'ευκαιρία κάποια μου είπε ότι μας διαβάζει και εμείς οι δυο του θυμίζουμε τον Σίλερ και τον Γκέτε ) που διαφωνούσαν, οπότε ας το κλείσουμε εδώ γιατί πράγματι είμαστε και off topic.

Όνομα:
    Βασίλης

Καλημέρα και στους αναγνώστες και στους προλαλήσαντες...

Καταρχήν να πω ότι η γνώμη μου είναι ότι οι συζητήσεις αυτές από ένα σημείο και μετά εξαντλούν τη δυναμική τους μέσα από το γραπτό λόγο...

Θα ήταν καλό να υπήρχε ένας χώρος συνάντησης που να μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων face to face...

Πιστεύω ότι ο διάλογος θα μπορούσε να γίνει έτσι πολύ πιο δημιουργικός...

--------

Επί της ουσίας των θεμάτων που θίχτηκαν θα ήθελα να πω ότι στο θέμα της ομαδικής δράσης και της Νέας Εποχής δε θα επανέλθω γιατί νομίζω ότι το εξαντλήσαμε και αν επανέλθω δε θα έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως μία ανταλλαγή απόψεων για το τι είναι η αστρολογία...

Και για να μη συνεχίσω να είμαι off topic όπως σωστά παρατηρεί ο Αργοναύτης θα σας παραπέμψω στη συζήτηση Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα - Απόψεις που έχει προηγηθεί...

Συνοπτικά θα ήθελα απλά να πω ωστόσο ότι η αστρολογία είναι κατά την άποψη μου μαθηματική επιστήμη αλλά όχι υπολογιστική επιστήμη. Είναι μία γλώσσα συμβόλων (θέλετε να την πείτε άλγεβρα, θέλετε να την πείτε ψυχανάλυση, θέλετε εσωτερισμό, λίγο ενδιαφέρει) την οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί η διαίσθηση μας για να κάνει προβλέψεις (η διαίσθηση μας κάνει τις προβλέψεις όχι η αστρολογία).

Απόδειξη γι' αυτό είναι η ύπαρξη άλλων αστρολογικών συστημάτων, διαφορετικών από το δυτικό με εξίσου καλά αποτελέσματα, αλλά και οι τοποθετήσεις αστρολόγων όπως ο Λήο που μιλάνε για χειρισμό των θέσεων του ωροσκοπίου, απεμπλοκή από την επίδραση των οίκων, κλπ.

Κατά την άποψη μου η αστρολογία πρέπει να συνδεθεί με τον εσωτερισμό και την ψυχανάλυση για να κατανοήσει ο μέσος αναγνώστης ότι ζητούμενο δεν είναι να μάθει την ημ/νία γέννησης του και σε ποιον οίκο πέφτει ο τάδε πλανήτης, αλλά να διαλογιστεί πάνω σε δυνάμεις υποσυνείδητες που η αστρολογία ευτύχησε να μας δώσει μία γλώσσα συμβόλων για να μπορέσουμε να τις κατανοήσουμε και αυτές τις δυνάμεις να μάθει να τις χειρίζεται μέσα του και να τις αλλάζει για να μην είναι έρμαιο των συμπλεγμάτων και των υποσυνείδητων τάσεων μέσα του...

Αυτά συνοπτικά και ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει η διάθεση αυτές οι συζητήσεις να γίνονται και από κοντά κι όχι μέσα από την ψυχρότητα του μέσου που χρησιμοποιούμε...

----

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης για να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό θέμα μας να δούμε αν η Κα Ντάκου είχε κάποια συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το ζήτημα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Εχετε ανεβάσει το βίντεο με την συνέντευξη της Θεοδώρας της Ντάκου στους Πρωταγωνιστές και αν ναί που μπορώ να το βρώ!

Όνομα:
    Μαρία

Ένα πολύ μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Θεοδώρας Ντάκου στον Σταύρο Θεοδωράκη μπορείτε να δείτε στο you tube. Δυστυχώς διαρκεί μόνο 5 λεπτά... είναι το πρώτο 5λεπτο της εκπομπής...

[youtube]fvQaIYTZP7M[/youtube]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)