s
Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές" - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 11 to 20 of 59

Re: Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές"

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Όταν ο καλός και ο γνωστικός αποσύρεται από τη συλλογική δράση, αφήνει το δρόμο στους μωρούς να δραστηριοποιούνται, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους...
    Ίσως να μην ήθελε να καταλήξει σαν όλους τους υπόλοιπους. Ποτέ δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει το μυαλό στην περίπτωση που "μαγευτεί" από το χρήμα! Πρέπει ο αστρολόγος να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος για να κάνει κίνηση "απόσυρσης από την αγορά" καθώς και το ίδιο και ακόμη περισσότερο συνειδητοποιημένος εάν θέλει να παραμείνει στα "εγκόσμια" και να ασκήσει την τέχνη αυτή όπως θα έκανε και στην προηγούμενη περίπτωση.
    Γενικά, είναι λίγοι οι αστρολόγοι που λειτουργούν όπως η κυρία Ντάκου και ομολογώ πως αυτή της η στάση με εξέπληξε (γιατί δεν την ήξερα πέρα από τα βιβλία της) και παράλληλα με χαροποίησε.

Εγώ αν και δεν έχω δει την εκπομπή συμφωνώ με τον Παπαδολιά σε γενικές γραμμές. :bigsmileΑλλο πράγμα είναι να σέβεσαι κάποιον και άλλο να τον "θεοποιείς". Ανοίγονται άλλο δρόμοι επικύνδυνοι έτσι. Εγώ είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μεσιανική η πεφωτισμένη επίγεια παρουσία :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Η Ντάκου είναι από τις πρωτοπόρες στον τομέα και πάντα κανείς έχει να μάθει κάτι ακούγοντας την... Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι έχει διαλέξει ένα μοναχικό δρόμο, που ελέγχεται αν τελικά κάνει καλό στο σκοπό της αστρολογίας... Όπως έλεγε και η Αλίκη Μπέιλη, η εποχή της μοναχικής μύησης έχει περάσει... Η σημερινή εποχή απαιτεί συλλογική δράση ακόμα και στα εσωτεριστικά θέματα... Το added value που πετυχαίνεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια θέλει εκατοντάδες χρόνια να επιτευχθεί από τις ατομικές μυήσεις...

Όταν ο καλός και ο γνωστικός αποσύρεται από τη συλλογική δράση, αφήνει το δρόμο στους μωρούς να δραστηριοποιούνται, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους... Το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα και στην πολιτική που ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται και κυβερνούν οι "λίγοι" και οι διεφθαρμένοι...

Η Ντάκου έχει να μας μάθει πολλά, αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε κανέναν...
    Η δραστηριοποίηση και το ''άνοιγμα'' στο κοινό για την τόση ειδική περίπτωση της Αστρολογίας είναι πιθανόν θετικότατο και επωφελές παρά τους κινδύνους που είναι υπαρκτοί. Τη συνέντευξη δυστυχώς δεν την είδα, αλλά ξέρω ότι ένας απ'τους λόγους που η κ.Ντάκου επέλεξε μοναχική πορεία ήταν η απογοήτευση από τα ''παιδιά'' της. Σωστά λες επίσης να μην θεοποιούμε κανέναν.
    'Ομως για τον Εσωτερισμό που ανέφερες και την Μπέιλι, νομίζω τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, εκεί είναι που δεν πρέπει να δίνεις γνώση μαζικά. 'Αποψή μου η μύηση στον Εσωτερισμό να παραμένει προσωπική υπόθεση. Νομίζω ότι αυτό το άνοιγμα του Εσωτερισμού και η υπερβολική οργάνωση του ήταν και που προκάλεσε φθορά και όλοι αυτοί οι μύστες δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις. Σεβαστή η Μπέιλι αλλά και το μοίρασμα από δω κι από κει εσωτερικής γνώσης με τρομάζει τι θα απογίνει στα χέρια ''καθαρμάτων'', εμπόρων ιερών και οσίων. Οι περισσότεροι εσωτεριστές που έχω συναντήσει δεν με έχουν πείσει ότι οι πράξεις τους είναι συνεπείς με τα λόγια τους, συνήθως ήταν πολύ θορυβώδεις και πολύ επιθετικοί άνθρωποι. Ο Εσωτερισμός είναι δίκοπο μαχαίρι, δεν είναι όπως η Αστρολογία, μπορεί στα χέρια ανώριμων να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ'ότι η Αστρολογία.

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Χθες το βράδυ, στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Στ. Θεοδωράκη, φιλοξενήθηκε η Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου, μεταξύ των άλλων 2 θεμάτων-συνεντεύξεων που έπαιξαν. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να το ανεβάσουμε σε βίντεο για να δείτε και όσοι δεν ξέρατε για τη χθεσινή εκπομπή.

Ποιοι από εσάς παρακολούθησαν τη συνέντευξη; Εντυπώσεις;; Προσωπικά επιφυλάσσομαι να γράψω σε λίγη ωρίτσα τις εντυπώσεις μου...

Ηταν εξαιρετική. Ειλικρινής, άμεση και ΚΥΡΙΑ!

Όνομα:
    Λίλιαν

Αν και δεν παρακολουθώ τηλεόραση γενικά, είχα την τύχη να δω το τρέιλερ που ανέφερε για την συνέντευξη της κας Ντάκου, την οποία και εκτιμώ βαθύτατα και θαυμάζω. Την είδα και χάρηκα για όλα όσα είπε, θεωρώντας μόνο ότι η ώρα την αδίκησε.

Η κα Ντάκου είναι ένα άτομο που θεμελίωσε την αστρολογία στην Ελλάδα και θα είναι πάντα πρώτη. Η βαθιά της σκέψη, η ουσία των λόγων της μέσα από λιτότητα και απλότητα, μακριά από εντυπωσιασμούς και εμπορική διάσταση, είναι που επιτρέπει στην αστρολογία να βρίσκει την πραγματική της υπόσταση.

Δεν νομίζω πως αφήνει στους ¨μωρούς" χώρο με την μερική της απόσυρση. Ο γνώστης ξέρει πότε πρέπει να εμφανίζεται και πότε να αποφεύγει την άσκοπη δημοσιότητα. Το έργο της υπάρχει και μπορεί να παραδειγματίσει. Τα λίγα σε αριθμό βιβλία της, είναι ουσιαστικότερα πολλών άλλων. Αλλά δεν είναι πάντα κατανοητά στον αρχάριο και στον επιφανειακό μελετητή της αστρολογίας. Απευθύνονται σε εκείνους που πραγματικά εμβαθύνουν στην γνώση και αυτά που είπε απηχούσαν ειδικά προς αυτούς. Γι' αυτό και κάποιοι -λίγοι ελπίζω ευτυχώς- δεν την κατάλαβαν στην συνέντευξη. Επίσης δεν νομίζω πως θέλησε ποτέ να την "θεοποιήσουν". 'Ισα-ίσα, η διακριτική της παρουσία, δείχνει το αντίθετο.

Όσο για τον εσωτερισμό που αναφέρθηκε νωρίτερα, όντως είναι ένα μοναχικό ταξίδι και δεν είναι υπόθεση συλλογική. Διαφωνώ ριζικά με αυτό που αναφέρθηκε ως λεγόμενο της Μπέιλυ. Μπορεί να το υποστήριζε- να βόλευε για να διατηρεί την ομάδα της. Αλλά λόγω του ότι γνωρίζω αρκετά τον χώρο του εσωτερισμού, δεν είναι δυνατόν να περάσεις την μύηση... με παρέα! Εκτός κι αν η μύηση είναι ένα θέμα εντυπωσιασμού για να συγκεντρωθούν άτομα και να έχουν λόγο ύπαρξης μαζί!
    Η μύηση που σημαίνει απελευθέρωση, αφορά μόνο τον καθένα από εμάς, επιτυγχάνεται με εσωτερική δουλειά εξατομικευμένη και δεν πρόκειται κανείς να μας δώσει το μαγικό κλειδάκι, για να ξεκλειδώσουμε την πόρτα της. Οι μέθοδοι είναι πολλές, αλλά κανείς σοβαρός Δάσκαλος δεν υποστήριξε πως θα μας δώσουν την λύση, λόγω ομαδικότητας ή συλλογικής δουλειάς. Εκτός κι αν συζητάμε για άλλα επίπεδα γνώσης, χαμηλότερα. Όπως οι χώροι αποκρυφισμού ή παραψυχολογίας.
    Η πραγματική μυητική διαδικασία, είναι και πρέπει να είναι μοναχική.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Βασίλης

Σεβαστές οι απόψεις των προλαλησάντων και της Κας Σίμου και του Αργοναύτη (στο κομάτι που αφορούσε τον εσωτερισμό), αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν απηχούν τις εξελίξεις ούτε στον εσωτερισμό ούτε και στην αστρολογία...

Ο σημερινός κόσμος δουλεύει ομαδικά, το ίδιο και οι εσωτεριστικές ομάδες και η ομαδική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα που η ατομική προσπάθεια κάνει εκατοταεντηρίδες να φέρει... Η ομαδική δραστηριότητα δε σημαίνει ότι κανείς περνάει χεράκι χεράκι με κάποιον τα στάδια της μύησης.. Αυτό είναι μάλλον μία απλή προσέγγιση... Η εντύπωση σκέψεων του δασκάλου για παράδειγμα όταν γίνεται σε όμιλο μαθητών έχει τελείως διαφορετικό impact από την ατομική προσπάθεια εντύπωσης, για να πω ένα παράδειγμα για όσους ασχολούνται με το χώρο.

Η ένταση των μορφών σκέψης ή - για να πω ένα αντίστοιχο στη γλώσσα των αναγνωστών - μία προσευχή, όταν γίνεται από όμιλο μαθητών που νιώθουν να είναι μεταξύ τους Ένα έχει πολλαπλάσια δύναμη και δυνατότητα επίδρασης στα πράγματα, από την ατομική προσευχή. Οι ομαδικές εντυπώσεις συμβαίνουν ήδη...

Τα Μέσα Ενημέρωσης εντυπώνουν - σα μαθητευόμενοι μάγοι - στη μάζα των ανθρώπων σκέψεις που δημιουργούν ρεύματα δημιουργίας ή καταστροφής... Η κατακλυσμική επίδραση της μάζας όταν καθοδηγηθεί από ιδεολογίες ή φήμες δείχνει τη δύναμη της ομαδικής εντύπωσης (ή με απλά λόγια της πλύσης εγκεφάλου), την οποία εμείς αφήνουμε στα χέρια κάποιων επιτήδειων χειριστών, αντί να δραστηριοποιηθούμε συλλογικά και να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο... Ο κόσμος δεν ξέρει να χειρίζεται τις σκέψεις του κι εμείς έχουμε χρέος να δείξουμε πώς μπορεί κανείς να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και νησίδες άμυνας στις επιθέσεις αρνητικών σκέψεων... Ο εσωτερισμός υπάρχει έξω στην καθημερινότητα και χρησιμοποιείται ήδη για το χειρισμό των ανθρώπων... Το ότι αρνούμαστε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε απλά διευκολύνει αυτούς που το κάνουν ήδη...

Μπορούμε να μιλάμε για εντυπωσιασμό και για επιφανειακή προσέγγιση, αλλά μπροστά στον κατακλυσμό ενός πολέμου ή μίας οικολογικής καταστροφής (που έχουν υλικό αλλά και καρμικό αποτέλεσμα για όλους μας) οι ατομικές μας μυήσεις θα πάνε περίπατο...

Έχουμε μάθει να θεωρούμε τη μύηση κάτι απόμακρο και μακρινό που συμβαίνει σε κάποια κρυφά δωμάτια, αλλά αυτός είναι μόνο ο ένας δρόμος. Η μύηση μπορεί να είναι και κάτι καθημερινό, που το απαντά κανείς σε κάθε τομέα της ζωής... Και όσο συνεχίζουμε να το θεωρούμε κάτι απόκρυφο, τόσο θα αφήνουμε χώρο στους άλλους που τον χρησιμοποιούν ήδη...

Τέλος να πω ότι η παρατήρηση ότι κάποιος απογοητεύεται από τα "παιδιά" του θα μπορούσε να δείχνει αν μη τι άλλο μία ανθρώπινη αδυναμία και μία προβολή του εαυτού του μέσα σε άλλους, λάθος που πολλοί πραγματικοί γονείς κάνουν και με τα κανονικά τους παιδιά... Δεν ξέρω αν είναι όντως αυτή η αιτία της απόσυρσης ή αν είναι απλά μία ερμηνεία που κάνουμε εμείς, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό να το έχουμε στο νου μας..

Το μέλλον καλώς ή κακώς είναι η συλλογική προσπάθεια και αυτό είναι μία κατεύθυνση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε... Μπορούμε απλά να αντισταθούμε μέχρι να έρθει το αναπόφευκτο...

Καλημέρα σε όλους...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν μπορούσατε να βάλετε την εκπομπή στο site για να τη δούμε και εμείς οι υπόλοιποι που χάσαμε τέτοια συνέντευξη...Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε να την ανεβάσετε...Δυστυχώς αγνοούσα παντελώς ότι είχε σε συνέντευξη την Θεοδώρα Ντάκου...

Να στε καλά

Θα απαντήσω στον Βασίλη με ένα απόσπασμα από θεατρική παράσταση που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή :

'Ανθρωπος : -''Διάβολε συνέβη κάτι φριχτό ! Οι άνθρωποι ανακάλυψαν την αλήθεια.
    Διάβολος : ''Μην ανησυχείς, στείλε κάποιον να τους την κάνει δόγμα''

Από τη στιγμή που η εσωτερική μας ''αλήθεια'' γίνεται δόγμα έχει ήδη εκφυλιστεί. Από τη στιγμή που αλήθειες του Εσωτερισμου, τις οποίες κι εγώ ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό, (αν κι ακόμα είμαι ένας τσελά - σωστά το είπα παραμένουν για εμένα, για εσένα ή για ένα μέρος μόνο της ανθρωπότητας αλήθειες και για τους υπόλοιπους ούτε καν αλήθειες σε εισαγωγικά, δεν βλέπω το λόγο να τους πείσω ή να κάνω προπαγάνδα μέσα από οργανωμένη Εταιρία ή οργανισμό για διαφώτιση, όταν μάλιστα οι περισσότερες απ'αυτές τις οργανώσεις χρειάζονται αρκετά χρήματα, κάτι που δεν συνάδει με τις αρχές ενός αυθεντικού μύστη. Προσωπικά ακόμα κι αν προχωρήσω αρκετά στην υπόλοιπη ζωή μου σε σχέση με τέτοιες αναζητήσεις, ποτέ δεν θα πω ''περάστε κόσμε, αυτή είναι η αλήθεια μου, ας γίνει τώρα και αλήθεια όλων μας.'' Αμέτρητοι αυτοί που συγκεντρώνουν γύρω τους οπαδούς και μιλώντας για Εσωτερισμό ανεξέλεγκτα μου θυμίζουν αυτούς που πουλάνε πατέτες στη λαική αγορά. Κι επειδή η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, προτιμώ την σιωπή. 'Ενα ρητό λέει ''όποιος γνωρίζει δεν μιλά, όποιος μιλά δεν γνωρίζει''
    'Ενα άλλο λέει ''Μη δώτε το άγιον τοις κυσίν''. Για την Αστρολογία αυτό δεν ισχύει αν πρόσεξες τι έγραψα, γιατί η Αστρολογία είναι αντικειμενική παρατήρηση, πείραμα, και επαλήθευση, όχι προσωπικές αλήθειες. Συμφωνώ με κυρία Σίμου, ο δρόμος του αναζητητή είναι μοναχικός. Αναφέρθηκε κι εκείνη στον Εσωτερισμό.

Όνομα:
    Βασίλης

Για τους αναγνώστες που δεν έχουν εξοικείωση με το χώρο η λέξη εντύπωση είναι σύνθετη. Εν - τύπωση ή στα αγγλικά im-pression και έχει νόημα κυριολεκτικό καθώς ο εσωτερισμός διδάσκει ότι οι σκέψεις έν- γράφονται στο μυαλό όπως η μουσική στο δίσκο του πικάπ... κι ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη θέληση μας σε άλλα άτομα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Δημήτρη,

αν εξαιρέσουμε την καταληκτική σου φράση που συμφωνείς με την Κα Σίμου δε διαφωνώ σε τίποτα με τη θέση σου. Ισχύουν αυτά που λες και είναι προσωπική απόφαση του καθενός αν θα "βουτήξει" στα "σκ...ά" αν μου επιτρέπεις για να ξεκαθαρίσει κάτι με δεδομένα όλα αυτά που περιγράφεις ή θα ακολουθήσει μοναχικό δρόμο... Η απόφαση έχει να κάνει και με το ατομικό κάρμα του καθενός μας... Γενικά πάντως υπάρχει ο δρόμος του μοναχού και ο δρόμος του πολεμιστή... Οι δρόμοι είναι ισότιμοι και καθένας διαλέγει... Αρκεί να μη θεοποιούμε τον ένα δρόμο εις βάρος του άλλου... Εγώ προσωπικά σέβομαι τους μοναχούς και υπήρξα τέτοιος για μεγάλο διάστημα, αλλά πιστεύω ότι η εποχή μας επιβάλλει αλλαγή στάσης...

Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)