s
Κρισιμεs μοιρες και Dane Rudhyar
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5

Κρισιμεs μοιρες και Dane Rudhyar

Γεια σας,
    Εχω ορισμενες αποριες για τις κρισιμες μοιρες και αν ειναι ευκολο θα ηθελα να τις συζητησουμε.
    Στο βιβλιο An Astrological Mandala αναλυει o Rudhyar τις μοιρες του Ζωδιακου αλλα δεν αναφερει πουθενα το επιθετο "κρισιμη". Πως εχει καθιερωθει αυτος ο χαρακτηρισμος? Το βιβλιο δεν το διαβαζω στο πρωτοτυπο και ισως να μενουν πολλα στοιχεια της μελετης του ανεκφραστα.
    Οι καθιερωμενες κρισιμες μοιρες, οπως τις κατανοω ( εαν τις κατανοω βεβαια..)περισσοτερο μου φαινονται "χαρισματικες" παρα κρισιμες, σημεια δηλαδη που μας βοηθανε να εξελιχθουμε.
    Στην αναλυση του ο Rudhyar αναφερεται σε μοιρες ακεραιες π.χ. 4ο η 5ο. Οταν εμεις εξεταζουμε την μοιρα i.e. 4ο 17 των μεταβλητων, ποια αναλυση του πρεπει να διαβασουμε την 4ο η την 5ο ? Ο Rudhyar δεν αναφερεται καθολου στις γνωστες κρισιμες μοιρες:
    0ο των παρορμητικών
    12ο 51' "
    25ο 43΄ "
    8ο 34΄των σταθερών
    21ο 26΄ "
    4ο 17΄των μεταβλητών
    17ο 09΄

Μηπως διαβαζω λαθος βιβλιο?:embarrest

Ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντησης σας.
    Φιλικα,
    Κρησσα

Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Κρισιμεs μοιρες και Dane Rudhyar

Αγαπητή kphssa

Δεν θα βρείτε περισσότερα από όσα αναφέρονται σε άρθρο μας στο φόρουμ για τις κρίσιμες μοίρες, διαβάζοντας σε διάφορα βιβλία (από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω). Αυτό που βρήκατε του Ρουντγίαρ αφορά τις Sabians και την ερμηνευτική απόδοση κατά τον δάσκαλο αυτό. Δεν έχει σχέση με την έννοια της κρίσιμης μοίρας.
    Στη μελέτη των Sabians παίρνετε συνήθως από τη 4η 01' ως την 5η μοίρα, την μοίρα Νο 5. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως παίρνουμε αυτή που είναι πιο κοντά στην υποδιαίρεση, δηλαδή στην 4η 01 θα έπρεπε να πάρουμε την 4η μοίρα. Αυτό μέσα από μελέτες στον προσωπικό σας χάρτη, το αποφασίζετε. Έχω διαπιστώσει πως λειτουργεί και το δεύτερο σύστημα, αν και έχω διδαχτεί το πρώτο.
    Η κρίσιμη μοίρα έχει πολλά θετικά και πολλές ευαισθησίες παράλληλα.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Αγαπητη κυρια Σιμου,

Εκτιιμω ιδιαιτερα την απαντηση σας και σας ευχαριστω πολυ.!
    Υπαρχει καποιο αλλο βιβλιο για την εξηγηση των μοιρων? Προς το παρον δεν εχω προσβαση στο βιβλιο της κυριας Ντακου, αλλα ισως να μπορεσω να βρω καποιο αλλο εδω που ειμαι. Καποια στιγμη εχει αναφερθει στο σαιτ το ονομα ενος Ιταλου αστρολογου και φυσικα του Ρουντγιαρ. Αν ειναι ευκολο , θα μπορουσατε να μου πειτε τους τιτλους?
    Τον ορο κρισιμες μοιρες τον εχω διαβασει και σε σαιτ αγγλικο. Αν θελετε μπορω να το παραθεσω το λινκ, αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται. Σε αυτο ονομαζονται "κρισιμες, ευαισθητες και αναιρετικες".

Ευχαριστω παρα πολυ!
    Φιλικα,
    Κρησσα

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή kphssa

Υπάρχουν πολλά. Ακόμη και για μοίρες στην υγεία, στην φιλοσοφική προσέγγιση κλπ του ζωδιακού.
    Αν θέλετε τις Sabians, βρείτε τες σε ένα βιβλίο του Marc Edmund Jones των οποίων ήταν ο εμπνευστής, ή σε βιβλία του D. Rudhyar, όπως το "Astrology of the personality". Στην φιλοσοφική τους διάσταση, έχει αναφερθεί ο Σεφάριαλ, ο οποίος βασίστηκε στην ινδική ερμηνευτική εκδοχή. Το βιβλίο της κας Ντάκου έχει σχέση με την ερμηνευτική του Καρέλλι. Υπάρχουν κι άλλα, αλλά το καθένα δίνει την δική του προσέγγιση και ειλικρινά, τελικά ο αναγνώστης επιλέγει, γιατί όλες αυτές οι ερμηνείες δεν έχουν σύγλιση.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Ευχαριστω πολυ!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)