- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 182
Thread: Λέσχη Φίλων της Αστρολογίας
-
01-11-2007, 11:27 AM #1
Λέσχη Φίλων της Αστρολογίας
Καλημέρα σε όλους...
έχω συμπληρώσει περίπου ενάμισι χρόνο στο site και είχα την ευτυχία να έρθω σε επαφή με πολλά από τα μέλη του. Με κάποια από αυτά είχα την τύχη να γνωριστώ και προσωπικά και να διατηρώ μέχρι και σήμερα προσωπική επαφή. Διαβάζω και ασχολούμαι με την αστρολογία πάρα πολλά χρόνια (συγκεκριμένα από τα δεκατέσσερα) και χάρηκα ιδιαίτερα που έχει βρεθεί ένας χώρος που μπορεί κανείς να ανταλάσσει απόψεις και να αναπτύσσει ιδέες πάνω στο αντικείμενο που του αρέσει...
Πέραν αυτού, καθώς εισέρχομαι σιγά σιγά πιο ενεργά στο χώρο της αστρολογίας με τη δημοσίευση άρθρω από το site, τη γνωριμία με αστρολόγους, κλπ, διαπιστώνω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα και διαφορετικές αφετηρίες. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορετικές απόψεις κατατίθενται σε ένα χώρο όπως αυτό, σε άλλες περιπτώσεις όμως αυτό αποφεύγεται για λόγους κυρίως επαγγελματικούς.
Παράλληλα απόψεις διαφορετικές συναντάμε και στην κοινωνία για το θέμα της αστρολογίας. ¶λλοι την υποστηρίζουν, άλλοι την ανέχονται, άλλοι την καταδικάζουν... Αλλά και εντός του αστρολογικού χώρου δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο πράγμα για την αστρολογία. ¶λλοι τη συνδέεουν με τις μεταφυσικές τους ανησυχίες, άλλοι με την ψυχοθεραπεία κι άλλοι με τη φυσική...
Από τα παραπάνω έχω καταλήξει πρόσφατα ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες ανάγκες που θα με ενδιέφερε - και πιστεύω και άλλους - να ικανοποιηθούν.
α. Ένας χώρος συνάντησης για τα μέλη του site, που να μπορούν να έρχονται σε επαφή και προσωπικά και να αναπτύσσουν από κοινού διάφορες δραστηριότητες (να γίνονται προβολές συνεντεύξεων, να γίνονται διαλέξεις, να γίνονται εκπαιδευτικά forum, κλπ).
β. Ένας χώρος δομημένου διαλόγου γύρω από θέματα που αφορούν την ίδια την αστρολογία. Τι είναι η αστρολογία; Πώς θεμελιώνεται; Ποιες θεωρίες υπάρχουν για το γιατί λειτουργεί; Ποιες μεθοδολογίες έχει;
Ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι ένας χώρος που εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις τάσεις και όλες τις απόψεις
γ. Ένας χώρος εκδηλώσεων και διαλόγου που να ανοίξει το θέμα της αστρολογίας και προς την κοινωνία. Ένας αναγνωρισμένος φορέας που να φιλοξενεί π.χ. επίσημο διάλογο μεταξύ αστρολόγων και επιστήμης έτσι ώστε ο διάλογος να μη γίνεται σε φόρα τύπου Χαρδαβέλλα..
Οι ανάγκες αυτές πιστεύω απαιτούν κάποιου είδους ομαδική δράση. Κάθε ανάγκη βέβαια απαιτεί διαφορετικό επίπεδο δραστηριοποίησης. Ο χώρος συνάντησης θα μπορούσε να είναι μία λέσχη φίλων της αστρολογίας. Τέτοιες λέσχες υπάρχουν αρκετές σήμερα, άλλες σοβαρές (π.χ. Λέσχες Ανάγνωσης), άλλες πιο light (Π.χ. λέσχη φίλων Star Trek).
O χώρος διαλόγου θα μπορούσε να είναι ένα σωματείο ή ένας σύλλογος που να οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Κι ο χώρος διαλόγου με την κοινωνία θα μπορούσε να είναι ένας φορέας επαγγελματικός των αστρολόγων ή μία μη κερδοσκοπική οργάνωση (σωματείο)...
Σε κάθε περίπτωση κι εγώ και άλλα πιστεύω μέλη του site ή του χώρου γενικότερα είμαστε σε αναζήτηση ανθρώπων που ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την αστρολογία και θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν περισσότερο σε τέτοιες ομαδικές δραστηριότητες...
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:
1. Υπάρχουν κάποιοι από σας που μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες με τις παραπάνω;
2. Έχουν κάποιες εμπειρίες από το παρελθόν - καλές ή κακές - που θα ήθελαν να τις μοιραστούν μαζί μας;
3. Υπάρχουν μέλη που θα ενδιαφέρονταν θερμά να δραστηριοποιηθούν και θα ήθελαν να συναντηθούν μαζί μας και να ανταλλάξουν απόψεις από κοντά;
4. Πώς βλέπει καθένας από σας αυτές τις μορφές οργάνωσης και τι προτάσεις έχει ενδεχομένως να κάνει ο ίδιος;
Με εκτίμηση,
Βασίλης ΠαπαδολιάςΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
01-11-2007, 11:51 AM #2
Re: Λέσχη Φίλων της Αστρολογίας
¶ψογη ιδέα:bigsmile:
Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με την αστρολογία...αλλά κάποιες τέτοιες εκδηλώσεις πιστεύω οτι θα βοηθούσαν, εκτός απο τους έμπειρους ερευνητές (ανταλλαγή απόψεων) και εκείνους που μόλις έχουν αρχίσει το ταξίδι της αναζήτησης...
-
01-11-2007, 12:05 PM #3
Είναι πολύ καλή η ιδέα σου Βασίλειε. Νo comments, μια πολύ καλή ιδέα.
-
01-11-2007, 12:18 PM #4
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας κ.Παπαδολιά! Εγώ θεωρώ ότι η αστρολογία θα ήταν καλό να γινόταν προσιτή σε όλους και εγώ προσπαθώ σε όσα άτομα γνωρίζω, να διορθώσω την άποψη που έχουν για την αστρολογία, την οποία ορισμένοι αστρολόγοι έχουν δημιουργήσει από μόνοι τους, που βγαίνουν στα πρωινάδικα και κάνουν ανόητες και χωρίς σοβαρή μελέτη προβλέψεις. Δεν στηρίζονται κάπου ώστε ο κόσμος να κατανοήσει αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και πλούσια σε γνώση (και αυτογνωσία θα έλεγα), επιστήμη. Εμένα θα μου άρεσε να δραστηριοποιηθώ με τα χρόνια ή να συμμετάσχω σε κάποια λέσχη.. Με μαγεύει και ταυτόχρονα με προκαλεί η αστρολογία και θα ήθελα όσα νιώθω να τα μεταδόσω και στους γύρω μου.
I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
01-11-2007, 12:33 PM #5
Πολύ καλή ιδέα. Το φαντάζομαι σαν ενα εργαστήρι αστρολογίας.Εκεί θα μπορούσαν να ενταχθούν και μαθήματα αστρολογίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυτογνωσίας
-
01-11-2007, 07:14 PM #6
Κι εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω! Αν και για όσους κατοικούν εκτός Αθηνών υπάρχει πρόβλημα για ευνόητους λόγους... Είναι κρίμα...
-
01-11-2007, 07:18 PM #7
Πολυ καλη ιδεα! Αν δημιουργηθει κατι τετοιο, εγω παντως θα ερθω να σας βρω μολις ερθω στα πατρια. .
Κρησσα
-
01-11-2007, 08:30 PM #8
Πολυ καλη ιδεα, ενα ερωτημα βεβαια ειναι πως θα συγκεντρωθουν χρηματα για ενα χωρο που θα λειτουργουσε μονο για αυτον τον λογο , επισης θα πρεπει να ειναι σε μερος κεντρικο για να μπορουν να εχουν ολοι ευκολα προσβαση. Σε θεματα αστρολογικων γνωσεων δε μπορω να βοηθησω και ουτε ειχα καμμια παρομοια εμπειρια αν ομως μπορω να κανω κατι γιατι οχι
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
01-11-2007, 08:42 PM #9
Τα χρήματα είναι ένα ερώτημα που συνδέεται με τη μορφή της ομαδικής δράσης...
Εάν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο σωματείο, είναι αυτονόητο ότι όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη θα έχουν κάποια συνδρομή...
Εάν δημιουργηθεί απλά κάποιος χώρος συνάντησης, τότε θα είναι ένα στέκι που θα βγάζει τα έξοδα του με τις διάφορες δραστηριότητες. Θα φιλοξενεί σεμινάρια για τα οποία θα υποβάλλεται κάποια συμμετοχή, θα έχει ένα εντευκτήριο, κλπ.
Όλα αυτά είναι θέματα για τα οποία υπάρχουν λύσεις, αρκεί να βρεθούν οι άνθρωποι που θα ξέρουν τι θέλουν και να έχουν συμφωνήσει ποιος είναι ο στόχος που θέλουν να υπηρετήσουν.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
01-11-2007, 08:50 PM #10
Αρα πρωτα πρεπει να αποφασιστει τι απο τα 2 ειναι πιο επιθυμητο ή πιο ευκολο και να γινει και μια αρχικη λιστα με τα ατομα που θα ηθελαν να ασχοληθουν με την οργανωση αλλα και γενικοτερα με τα ατομα που θα τους ενδιεφερε κατι τετοιο αν υλοποιουνταν.... Πολυ καλη ιδεα για να δουμε λοιπον...
Αληθεια οι αστρολογοι μας πως την βλεπουν την ιδεα?οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.