- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 5 of 5
-
13-01-2007, 03:36 PM #1
Εσωτερική Αστρολογία – Έννοιες και σύμβολα πέρα από την παραδοσιακή αστρολογία (3)
O ζωδιακός κύκλος στην εσωτερική αστρολογία
Όπως είδαμε στην προηγούμενη δημοσίευση η Alice Bailey απέδωσε σε καθένα από τα δώδεκα ζώδια περισσότερους από ένα κυβερνήτες. Παράλληλα αντιστοίχισε σε κάθε ζώδιο και μία ή περισσότερες ακτίνες που, δραστηριοποιούνται στην ανθρωπότητα περνώντας μέσα από τα ζώδια αυτά.
Ας δούμε τώρα αναλυτικότερα μερικά στοιχεία όσον αφορά το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Η εξέταση των ζωδίων θα γίνει όπως εξηγήσαμε και στην προηγούμενη δημοσίευση αντίστροφα από τον Κριό στον Ταύρο διαμέσου των Ιχθύων μία και η προσωπικότητα και η ψυχή μας ακολουθούν διαφορετικές πορείες πάνω στο ζωδιακό. Όπως αναφέραμε η ψυχή εκδηλώνεται στην ύλη με τη γνωστή μας σειρά των ζωδίων, αλλά η ζωή από την πλευρά της ύλης και της προσωπικότητας μας εξελίσσεται με την αντίστροφη σειρά του ζωδιακού από τον Κριό προς τον Ταύρο μέσω του Ιχθύ. Η ανάστροφη αυτή πορεία συνιστά κατά την Alice Bailey και το προπατορικό μας αμάρτημα. Το γεγονός δηλαδή ότι διαλέξαμε να κινηθούμε αντίστροφα από την πορεία εξέλιξης της ψυχής μας. Να επαναλάβουμε εδώ ότι στο μέσο άνθρωπο η προσοχή και η συνείδηση εστιάζονται στην προσωπικότητα και στον αντεστραμμένο ζωδιακό, ενώ στον ανεπτυγμένο άνθρωπο η συνείδηση εστιάζεται στην ψυχή.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Εσωτερική Αστρολογία – Έννοιες και σύμβολα πέρα από την παραδοσιακή αστρολογία (3)
-
26-09-2007, 12:31 PM #2
Re: Εσωτερική Αστρολογία – Έννοιες και σύμβολα πέρα από την παραδοσιακή αστρολογία (3
Κύριε Βασίλη Παπαδολιά,
συγχαρητήρια για το άρθρο σας καθώς, προσωπική μου άποψη, είναι ένα απο τα πιο κατανοητά και συγκροτημένα άρθρα που έχω διαβάσει για την Εσωτερική αστρολογία.
Έχοντας στρέψει κάπως το βλέμμα μου στην εσωτερική αστρολογία, αναζήτησα άρθρα στο διαδύκτιο. Ενώ ανέλυαν την βάση της φιλοσοφίας αυτής της αστρολογικής προσέγγισης, αποτύγχαναν στο να δώσουν ένα πρακτικό και κατανοητό παράδειγμα. Συμφωνούσαν στο γεγονός οτι ο ωροσκόπος και ο ήλιος έχουν την κυρίαρχη σημασία και στο ότι κάθε άνθρωπος ρέπει προς μια ενεργειακή ακτίνα, η οποία υπερησχύει του συνόλου των ακτινών που καταγράφονται στο ωροσκόπιο.
Και η ερώτησή μου:
Καθώς έχω λίγο μπερδευτεί, είναι δυνατόν να δωθεί ένα μικρό παράδειγμα για το πως ένας πλανήτης, σε ένα ζώδιο, σε έναν οίκο συγκεντρώνει μια δέσμη ακτινών, ποιές είναι αυτές και απο ποιούς παράγοντες εξαρτώνται??? Ίσως είναι λίγο περιοριστικό το παράδειγμα που ζητάω αλλά άσχετα με την ερμηνεία στην εσωτερική αστρολογία, φαντάζομαι, το να βρείς τις ακτίνες διέπεται απο συγκεκριμένους κανόνες.
Με εκτίμηση,
Μαρία.
-
26-09-2007, 01:09 PM #3
Re: Εσωτερική Αστρολογία – Έννοιες και σύμβολα πέρα από την παραδοσιακή αστρολογία (3
Καλή σας ημέρα, κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...
Η αλήθεια είναι ότι η εύρεση της ακτίνας που διέπει το ωροσκόπιο δεν έχει δοθεί ως διαδικασία - από όσο τουλάχιστον έχω προσπαθήσει να κατανοήσω - στα βιβλία της Αλίκης Μπέιλη. Ναι μεν, δίνονται κάποιες συγγένειες πλανητών ή ζωδίων με ακτίνες, αλλά στην πράξη δεν έχει δοθεί κανένας πρακτικός υπολογισμός τύπου εύρεσης του ωροσκόπου, για να υπολογίσει κανείς την ακτίνα του.
Επιπλέον η Μπέιλη ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στο επίπεδο εξέλιξης ώστε να επηρεάζονται απευθείας από τις ακτίνες κι όχι από τους πλανήτες που φιλτράρουν την ενέργεια τους, όπως γίνεται με τους περισσότερους από μας, έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εξέλιξης, ώστε τα ζώδια και οι οίκοι δε σημαίνουν τίποτα γι' αυτούς. Το εξελικτικό σχήμα της Μπέιλη λέει ότι οι απλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις θέσεις των πλανητών σε οίκους, οι μαθητές από τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο και οι Μυημένοι από τις ακτίνες της Μεγάλης ¶ρκτου όπως φιλτράρονται από τη Μεγάλη ¶ρκτο, τις Πλειάδες, το Σείριο και τα υπόλοιπο από τα επτά ηλιακά συστήματα, που λειτουργούν για τον Ήλιο μας, όπως οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες της αστρολογίας λειτουργούν σε μας για τη Γη μας.
Αν κάναμε μία τολμηρή υπέρβαση και παραλληλίζαμε τον εσωτερισμό με την ψυχανάλυση, θα λέγαμε ότι οι απλοί άνθρωποι άγονται και φέρονται από τα διάφορα συμπλέγματα ψυχισμού, οι μαθητές εστιάζονται στη δύναμη του Εγώ, όπως ορίζεται ψυχολογικά και οι Μυημένοι ξεπερνούν το Εγώ και αφήνονται στις δυνάμεις του μαζικού ασυνείδητου και της φύσης.
Συνεπώς, οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία ανταπόκριση στις ακτίνες αυτές καθ' αυτές, αλλά μόνο στις ενέργειες που εκπέμπουν οι πλανήτες που φιλτράρουν τις ακτίνες αυτές. Και αντιστρόφως, οι μυημένοι ανταποκρίνονται απευθείας στις ενέργειες των ακτίνων και δεν έχουν καμία ανταπόκριση στις επιδράσεις των πλανητών, που παίρνουν θέσεις σε ζώδια και οίκους.
Για το λόγο αυτό έχω και την αίσθηση ότι δεν έχει και πρακτικό νόημα να βρει κανείς την ακτίνα που κυριαρχεί στο ωροσκόπιο του και να ερμηνεύσει τη θέση της σε οίκο ή σε ζώδιο. Αν πραγματικά κάποιος αρχίσει να ανταποκρίνεται σε ακτίνες, το όλο σύστημα οικοθεσίας γι' αυτόν πλέον είναι περιττό.
Δεν ξέρω αν σας διαφώτισα καθόλου. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Μπέιλη ξεκίνησε αυτό το σύστημα για να εξοικειώσει καταρχήν τον κόσμο με το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από τους πλανήτες που επηρεάζουν τους ανθρώπους. Η διανοητική εξοικείωση όμως δε σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα στην πράξη να ανταποκριθούμε και σε αυτές τις επιδράσεις. Γι' αυτό θα χρειαστεί προσωπική και φυλετική εξέλιξη αρκετών - ενδεχομένως - χιλιετηρίδων.
Και μία τελευταία παρατήρηση. Εάν φτάσουμε στο εξελικτικό σημείο να μας επηρεάζουν οι ακτίνες, δεν έχει νόημα ο μαθηματικός υπολογισμός της ακτίνας. Θα έχουν αναπτυχθεί πλέον άλλες αισθήσεις, όπως η ενόραση, τόσο πολύ, που θα αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά ή βλέποντας την αύρα κάποιου την ακτίνα που τον χαρακτηρίζει. Ο μαθηματικός υπολογισμός που γίνεται σήμερα είναι υποκατάστατο της αίσθησης αυτής.
Ένα δείγμα αυτής της αίσθησης μπορεί να δει κανείς σε αστρολόγους, που έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με τις ιδιότητες των ζωδίων, ώστε αναγνωρίζουν στη συμπεριφορά κάποιου τι ζώδιο είναι ή τι ωροσκόπο έχει, χωρίς να κοιτάζουν καν το χάρτη του. Φανταστείτε το αυτό σε μεγέθυνση, όπου δεν εξετάζουμε μόνο τη συμπεριφορά αλλά και πραγματικές ενέργειες που εκπέπονται από το ανθρώπινο σώμα.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
26-09-2007, 04:14 PM #4
Πολυ ωραιο το αρθρο και η επεξηγηση το ιδιο!!!
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
26-09-2007, 06:16 PM #5
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.